Ετικέτες

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Δείτε πως γεννήθηκαν οι χαρακτήρες της Disney


mirror-facial-expression-disney-animator-11


Όσο ταλαντούχοι και αν υπήρξαν οι γραφίστες της Disney και της Warner Brothers, μία σωστή εικονογράφηση πρέπει να ακολουθεί τις περιπέτειες της φαντασίας, τις διαδρομές της μίμησης και τους κανόνες του παιχνιδιού για να είναι πετυχημένη. Οι εκφράσεις των αγαπημένων μας χαρακτήρων δεν μπορούσαν να γεννηθούν από το πουθενά, επομένως χρειαζόντουσαν πολλές ώρες πρόβες μπροστά στον καθρέφτη ακόμα και από τους καλύτερους επαγγελματίες για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέαμα των ανθρώπων αυτών με παλιές φωτογραφίες από τη δεκαετία του ’50 που κάθονται στο τραπέζι και προσπαθούν να αποτυπώσουν τέλεια μπροστά στον καθρέφτη τις εκφράσεις των χαρακτήρων τους, σίγουρα θα μας προκαλέσει χαμόγελα και γέλιο.

«Αυτός που θέλει να τον υπακούν πρέπει να ξέρει να διατάζει…»


«Αυτός που θέλει να τον υπακούν πρέπει να ξέρει να διατάζει…»
21/06/1527… Φεύγει από τη ζωή ο Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς
Iταλός διπλωμάτης, πολιτικός στοχαστής και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Φλωρεντία. Έχοντας το αξίωμα του δεύτερου καγκελαρίου της φλωρεντινής δημοκρατίας, ο Μακιαβέλι ήρθε σε επαφή με αρκετές από τις πολιτικές προσωπικότητες της εποχής του, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται ο Πάπας και ο βασιλιάς της Γαλλίας.

Οι Έλληνες Στρατιώτες στην Φλωρεντία και την Πίζα


Οι Έλληνες Στρατιώτες στην Φλωρεντία και την Πίζα
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Στα τέλη του 15ου αιώνα η πόλη της Πίζας είχε υποταχθεί στην γειτονική και ισχυρότερη Φλωρεντία. Οι Πιζάτες, εκμεταλλευόμενοι την γαλλική εισβολή του 1495, είχαν κατορθώσει να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο μετά την αποχώρηση των Γάλλων η θέση της Πίζας κατέστη κρίσιμη, καθώς δεν μπορούσε μόνη της να αντιμετωπίσει την ισχύ της Φλωρεντίας. Για τον λόγο αυτό οι Πιζάτες ζήτησαν την συνδρομή της Βενετίας. Οι Βενετοί δέχτηκαν να βοηθήσουν τους Πιζάτες, εξασφαλίζοντας εμπορικά ανταλλάγματα στο επίνειο της Πίζας, το Λιβόρνο και σχημάτισαν ένα μικρό εκστρατευτικό σώμα, από μισθοφόρους, στο οποίο περιλαμβάνονταν και 300 Στρατιώτες, υπό τον Μερκούριο.

Αλέξανδρος Καραμανλάκης – Ο πρώτος νεκρός της ΕλληνΑικής Αεροπορίας

Αλέξανδρος Καραμανλάκης – Ο πρώτος νεκρός της Ελληνικής Αεροπορίας

Αλέξανδρος Καραμανλάκης – Ο πρώτος νεκρός της Ελληνικής Αεροπορίας
29 Αυγούστου 1912 Η Ελληνική Αεροπορία θρηνεί τον πρώτο νεκρό, τον Αλέξανδρο Καραμανλάκη, το αεροπλάνο του οποίου κατέπεσε στον Κορινθιακό κόλπο.
Ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης, Έλληνας δημοσιογράφος και χειριστής αεροπλάνου, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1888 στην Κωνσταντινούπολη ή σύμφωνα με άλλη πηγή στο Ρίο Πατρών και σκοτώθηκε στις 29 Αυγούστου 1912, όταν το αεροσκάφος του έπεσε στον Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στα χωριά Στόμιο, όπου βρίσκεται το μνημείο του, και Δερβένι κοντά στην παραλία Λυγιά, και ο ίδιος καταγράφεται ως πρώτος νεκρός της Ελληνικής αεροπορίας.
4
Η κηδεία του έγινε με δημόσια δαπάνη την Πέμπτη 30 Αυγούστου ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, στον ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, με την παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου [4] και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και τάφηκε στο Α” Νεκροταφείο Αθηνών.
Γονείς του ήταν ο Θεμιστοκλής Καραμανλάκης, έμπορος στην Κωνσταντινούπολη, και η Ευρυδίκη Καραμανλάκη, ενώ όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν Ιταλοί υπήκοοι, την εποχή του Βασιλιά Vittorio-Emmanuele III. Σπούδασε στη Μεγάλη Σχολή του γένους και το 1908, μετά το κίνημα των Νεοτούρκων, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εξέδωσε από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 28 Οκτωβρίου 1911, 43 φύλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ανεξάρτητος Αθηνών» με τον υπότιτλο «Πολιτική, κοινωνιολογική και φιλολογική εβδομαδιαία επιθεώρησις».
3
Στις 8 Αυγούστου 1911 ταξίδεψε αρχικά στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Γαλλία, «Ο κ. Αλέξανδρος Καραμανλάκης ανεχώρησεν την παρελθούσαν Κυριακήν εις Γερμανίαν και Γαλλίαν προς μελέτην ειδικήν των μεγάλων εκδόσεων και της εν γένει δημοσιογραφικής κινήσεως εν Ευρώπη. Αποτέλεσμα της μελέτης ταύτης θα είναι ποικίλαι και μεγάλαι βελτιώσεις, ας σκοπεί να επιφέρη εις τον «Ανεξάρτητον»». Στο Παρίσι γράφηκε στην αεροπορική σχολή του διάσημου αεροπόρου και μηχανικού Λουί Μπλεριό, [Louis Bleriot], και σπούδασε αεροπλοΐα. Επέστρεψε στις 12 Φεβρουαρίου 1912 στην Πάτρα, μεταφέροντας με πλοίο, ένα αεροπλάνο «Bleriot XI» 50 ίππων, με το οποίο προσπάθησε χωρίς επιτυχία στις 26 Μαρτίου 1912 να πετάξει από το Ρίο στην Αθήνα. Το αεροπλάνο του δεν μπόρεσε να απογειωθεί, και εγκατέλειψε το εγχείρημα με μικρές υλικές ζημιές και δίχως καν να τραυματιστεί.
Αποτυχημένη επίσης, ήταν ανάλογη προσπάθεια στις 9 Απριλίου, όμως στις 23 του ίδιου μήνα απογειώθηκε και πέταξε πάνω από την Πάτρα, ενώ στις 30 Απριλίου, απογειώθηκε αρχικά, από την Εγλυκάδα, όμως στη συνέχεια έπεσε προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στο αεροπλάνο του, και τραυματίστηκε. Στις 17 Ιουλίου 1912 πέταξε σε ύψος 2.140 μέτρων σε πτήση 50 λεπτών, πάνω από την Αθήνα. Στις 19 Αυγούστου απογειώθηκε από το Φάληρο έφτασε στη Βουλιαγμένη στα 1.000 μέτρα ύψος, πέρασε από τον Πειραιά στα 2.000 μέτρα, στο Τατόι στα 2.500 μέτρα και έφθασε μέχρι την Αίγινα, όπου επέρασε τα 3.050 μέτρα. Σύμφωνα με ανταπόκριση του βρετανικού περιοδικού «Flight» στις 14 Σεπτεμβρίου 1912, κατά την ανάβαση χρειάστηκε κάτι λιγότερο από μία ώρα, ενώ η κάθοδό του, διήρκησε 11 λεπτά.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – «Ο Άγιος των ελληνικών γραμμάτων» (βίντεο)

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – «Ο Άγιος των ελληνικών γραμμάτων» (βίντεο)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1911.
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Σκιάθος, 4 Μαρτίου 1851 – Σκιάθος, 3 Ιανουαρίου 1911), «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων». Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Εορτάζοντες την 3ην του μηνός Ιανουαρίου – Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ…


Εορτάζοντες την  3ην του μηνός  Ιανουαρίου – Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ…
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ
Ο Απ. Παύλος, στην προς Εβραίους επιστολή του, τονίζει ότι «οι άγγελοι είναι υπηρετικά πνεύματα, που δεν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά αποστέλλονται από το Θεό να υπηρετήσουν εκείνους που θα κληρονομήσουν την αιώνια ζωή».

Από το τραύμα στην πράξη…

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Από το τραύμα στην πράξη

Ο,τι ελπίδα έχουμε είναι πως ο κόσμος αυτός που πατήθηκε στον λαιμό, στο οικονομικό -αλλά όχι μόνο- επίπεδο, θα μετατρέψει το τραύμα που τον έχει βγάλει εκτός ορίων σε δύναμη αντίστασης | Kazimir Malevich, «Black Square», 1915

Πρωτοχρονιάτικη Εφορία. Καθυστερημένοι συνωστιζόμαστε. Καταθέτουμε δηλώσεις, ενστάσεις, αιτήσεις κ.λπ. Στο ασανσέρ ένας ψηλός μεσήλικας, αρχοντάνθρωπος, χάνει αναπάντεχα την ψυχραιμία του και αφήνει να του ξεφύγει μαζί με τον αναστεναγμό ένα: «Βόηθα, Παναγία μου». Τρίτος όροφος. Μια υπάλληλος πηγαινοέρχεται μαλώνοντας κάποιον αόρατο για μας που την έχει φέρει στο αμήν: «Oχι, δεν θα σε ελεημονήσω. Να κάνεις πρώτα την αίτησή σου». Ο προηγούμενος από μένα απαντά στις ερωτήσεις του υπαλλήλου: -«Ονοματεπώνυμο»; – Τάδε. «Oνομα πατρός»: Δείνα. – «Πότε απεβίωσε»; – Πριν από δύο χρόνια. Οχι. Πριν από δυόμισι ή μάλλον τρία, ναι τρία . -«Μάλιστα. Εδώ βλέπω ότι παίρνετε και ένα επίδομα. Τι είναι»; – Ε… καταλαβαίνετε… Δαφνιά και τέτοια.

Τα λαμόγια ετοιμάζονται

 


γράφει ο Αμετανόητος
‘Εξοχα.!
Όλα πάνε τέλεια.
Παίρνουν τα λαμόγια θέσεις.Συσπειρώνονται.
Ανακατεύουν τη τράπουλα ακόμα μία φορά.
Η τράπουλα είναι βέβαια σημαδεμένη.
Σου λένε: που πάει ο μικρός Αλέξης ; εμείς θα κυβερνάμε θέλουν δεν θέλουν.
Τα ποντικάκια θα πέσουν στη φάκα.Τα γίδια θα ξαναμπούν στο μαντρί.
Σιγά μην κυβερνήσει ο Τσίριζας.
Και ο mind the Gap, αγέρωχα παίζει τον ρόλο του στο επόμενο σχέδιο…

Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας & Ιδρυματοποίηση…

 

Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας & Ιδρυματοποίηση
Το  προμελετημένο έγκλημα του σωφρονιστικού συστήματος
 Η είσοδος στην φυλακή σηματοδοτεί την απαρχή μιας ταπεινωτικής διαδικασίας για τους εγκλείστους, που συνίσταται στην απώλεια των μέσων ικανοποίησης των προσωπικών τους αναγκών, στην αδυναμία οριοθέτησης και διαμόρφωσης του ατομικού τους χώρου και στον αποχωρισμό προσωπικών τους αντικειμένων. Έχει επανειλημμένως παρατηρηθεί, από μελετητές, πως η πρώτη επαφή με το κλειστό, σκοτεινό περιβάλλον της φυλακής, αποτελεί σοκ για τον κρατούμενο, καθώς αποκόπτεται απότομα απ΄ την ελεύθερη κοινωνία ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται στην αναγκαστική διαδικασία προσαρμογής σε μια κλειστή κοινωνία πρωτόγνωρη, με δικές της αξίες, κουλτούρα και νόμους.

Απολογισμός των σχέσεων Ρωσίας – Ελλάδας – Κύπρου για το 2014, και οι προοπτικές το 2015

 

Απολογισμός των σχέσεων Ρωσίας – Ελλάδας - Κύπρου για το 2014, και οι προοπτικές το 2015
Το 2014 ήταν έτος έντονων δοκιμασιών στις ελληνορωσικές σχέσεις, με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να έχει την κύρια ευθύνη. Παρά ταύτα, οι ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι τόσο ισχυρές, που δεν πλήττονται από μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Από πού προήρθε το ‘τσούγκρισμα’ των ποτηριών, και η ευχή «εις υγείαν»


Μέρες γιορτινές αυτές που διανύουμε, με  κοινωνικές συναθροίσεις,  και με το φαγητό και το ποτό , να έχουν την τιμητική τους.  Κατά την διάρκεια των γευμάτων συνηθίζουμε νατσουγκρίζουμε τα ποτήρια και να ευχόμαστε εις υγείαν. Έχετε σκεφθεί ποτέ πως προέκυψε αυτή η συνήθεια;
Οι άνθρωποι πίνουν «εις υγείαν» από τότε που ανακάλυψαν την μπύρα και το κρασί. Το συνήθιζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Πέρσες οι Έλληνες και… όλοι οι άλλοι.

Αριστοτέλης και αθλητισμός


http://ift.tt/1BBxlmw
Συμφωνεῖ ἐπίσης καί ὁ Ἀριστοτέλης γιά τήν ἀναγκαιότητα συμπεριλήψεως καί τῆς γυμναστικῆς στό ἐκπαιδευτικό πρόγραμμα τῶν νέων: “Ὅτι μέν οὖν χρηστέον τῇ γυμναστικῇ , καί πῶς χρηστέον, ὁμολογουμένον ἐστιν”. Μετάφραση: «Ὅτι λοιπόν πρέπει νά χρησιμοποιῆται ἡ γυμναστική καί κατά τίνα τρόπον πρέπει νά χρησιμοποιῆται, εἶναι ζήτημα ἐπί τοῦ ὁποίου πάντες συμφωνοῦν».
Βεβαίως ὁ Ἀριστοτέλης δέν παραλείπει νά ἐπισημάνει τίς ἐκτροπές ἀπό τήν ὑπερβολική γυμναστική, ἰδιαιτέρως κατά τήν παιδική ἡλικία. Ἡ ὑπερβολική ἐπίδοση στήν γυμναστική κατά τήν παιδική ἡλικία ἐξασθενίζει ἀντί νά ἐνδυναμώνει τό σῶμα. Ἀπόδειξη τούτου ἀποτελεῖ ὅτι σπανιώτατες εἶναι οἱ περιπτώσεις –δύο ἤ τρεῖς – Ὀλυμπιονικῶν καί ὡς παῖδες στούς ἀγῶνες τῶν παίδων καί ὡς ἄνδρες στούς ἀγῶνες τῶν ἀνδρῶν: «Μέχρι δηλαδή τῆς ἐφηβικῆς ἡλικίας πρέπει νά προσάγωνται ἐλαφρότεραι γυμναστικαί ἀσκήσεις εἰς τούς παῖδας καί νά ἀποφεύγεται ἡ αὐστηρά δίαιτα καί ὁ ἐξαναγκασμός εἰς ἐπιπόνους ἀσκήσεις, ἵνα κατ᾿ οὐδέν ἐμποδίζεται ἡ φυσιολογική τοῦ σώματος ἀνάπτυξις· δέν εἶναι δέ μικρόν τεκμήριον περί τοῦ ὅτι δύναται νά προέλθῃ ἡ τοιαύτη βλάβη, τό γεγονός ὅτι εἰς τούς πίνακας τῶν Ὀλυμπιονικῶν δύο ἤ τρεῖς θά ἠδύνατό τις νά εὕρῃ, οἱ ὁποῖοι νά ἐνίκησαν καί παῖδες εἰς τούς ἀγῶνας τῶν παίδων καί ἄνδρες ἔπειτα εἰς τούς ἀγῶνας τῶν ἀνδρῶν, διότι αἱ ἐπίπονοι κατά τήν νεότητα καταναγκαστικαί ἀσκήσεις ἐξἠντλησαν πρωΐμως τήν δυναμικότητά των». Αὐτή ἡ τελευταία παρατήρηση τοῦ Ἀριστοτέλη προσλαμβάνει δραματική ἐπικαιρότητα στό σύγχρονο ἀθλητισμό, ὅπου ἡ ὑπεράνθρωπη καί ἀφύσικη γιά τά ἀνθρώπινα μέτρα προετοιμασία τῶν συγχρόνων ἀθλητῶν γιά τούς Ὀλυμπιακούς ἀγῶνες, προστεθειμένης τῆς χρήσεως ἀναβολικῶν πρός μεγιστοποίηση τῆς ἀθλητικῆς ἐπιδόσεως, ἐξαντλεῖ καί ὑποσκάπτει ἀνεπανορθώτως τήν ὑγεία τους.

Η ψυχανάλυση στην Αρχαία Ελλάδα


Είναι γεγονός ότι ακόμα και η ψυχανάλυση γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα! Σύμφωνα με αυτήν ο Σωκράτης στον διάλογό του με κάποιο άλλο άτομο, ξεχνούσε και απαρνιόταν κάθε προκατάληψη και στερεότυπο που είχε για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, προσποιήτο ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, κάτι που ονομάστηκε«Σωκρατική ειρωνεία».

Kοινωνικά κινήματα 2014: η ιστορία που έγραψαν οι πολίτες…

 



από τη συντακτική ομάδα του thecricket | γράφημα: apophenia_2

Από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι την πλατεία Μεϊντάν και από το Φέργκιουσον μέχρι τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, οι άνθρωποι έγραψαν μερικά από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του 2014. Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, έβγαλε τους πολίτες έξω, τους έφερε αντιμέτωπους με τις εξουσίες και τις ελίτ που καθορίζουν τις ζωές τους, δοκίμασε τις αντοχές τους σε μάχες άνισες, που συχνά είχαν προδιαγεγραμμένο τέλος.

Αντί να βρίσκεται φυλακή ιδρύει κόμμα ο προδότης ΓΑΠ

 

Κανονικά σε ένα κράτος που λειτουργούσε σεβόμενο τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην φυλακή και να κάνει παρέα στον Τσοχατζόπουλο.  Στην Ελλάδα όμως μας παρουσιάζεται για νέος εθνοσωτήρας και ιδρύει κόμμα. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός του οποίου η κυβέρνηση παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία  του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, ο άνθρωπος που έδρασε σαν υποχείριο ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό αναγκάζοντας τον να βιώνει στην φτώχια και την μιζέρια, έχει το θράσος να μας παρουσιάζεται σήμερα σαν «ελπιδοφόρα» επιλογή

Ξεκινάει η προεκλογική παρωδία του Αντώνη Σαμαρά…

 
 

Με κεντρικό πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά ξεκινάει την προεκλογική της εκστρατεία η Ν.Δ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα οργώσει τη χώρα ώστε να πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καταστροφή της χώρας. Και όποιος δεν πειστεί με το καλό, θα πειστεί με το κακό.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκινήσει παραδοσιακά, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στη συνέχεια θα αρχίσει την περιοδεία- παρωδία με πρώτο σταθμό την τυχερή Καρδίτσα και στη συνέχεια την ακόμα πιο τυχερή Λάρισα. Θα ακολουθήσουν περιοδείες στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο ενώ θα κλείσει την επαφή του με το λαό, στην Αθήνα. Ο κακός καιρός θα βοηθήσει ώστε η περιοδεία να περιοριστεί σε μικρούς αλλά ζεστούς και ανθρώπινους χώρους όπως κινηματογράφοι, περιφερειακά θεατράκια, κλαμπάκια ακόμα και σε σπίτια φίλων του κόμματος. Γιατί είναι γνωστό ότι ο καλλιτέχνης σε μικρούς χώρους αποδίδει καλύτερα, Άλλωστε όσο καλλιτέχνης και αν είναι ο σκηνοθέτης πως διάολο να σου γεμίσει έναν ανοικτό χώρο με κόσμο όταν λείπει ο κόσμος;