Ετικέτες

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η ιστορία δε γράφεται με «λιβανιστήρια» στο Μέγαρο από «αριστερούς» ψάλτες της δεξιάς!!!


DiomidisΤου Στάθη Διομήδη
Πριν λίγες ημέρες, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Καραμανλή σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου (εξαιρουμένου του ΚΚΕ) ανακάλυψαν το Μέγαρο και απήγγειλαν διθυράμβους για τον Καραμανλή.

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο Καραμανλής είχε θετικά στοιχεία ειδικά στη μεταπολιτευτική περίοδο και ήταν ηγετική μορφή και μεγάλη προσωπικότητα. Στην ύστερη περίοδο του έπαιξε θετικότατο ρόλο, αλλά δεν μπορεί να ξεχνάμε το παρελθόν εξαιτίας του οποίου μπορούμε να συγκρίνουμε την τεράστια θετική αλλαγή στις επιλογές του. Άλλωστε τα στερνά τιμούν τα πρώτα λέει ο Λαός μας. Ούτε βέβαια θα ρίξουμε στη λήθη την αγαστή συνεργασία του με τον Ανδρέα την περίοδο 1981-1985, καθώς ήταν το πιο ιδανικό δίδυμο για την προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας.

Ανάμεσα στις δύο Κυριακές: 7 + 1 σημεία και… τέρατα




εκλογες-ψηφος
Γράφει: o Κώστας Φουρίκος
λίγες στιγμές πριν την Κυριακή της 25ης Μάη, βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές μάχες της μεταπολίτευσης αλλά και των τελευταίων χρόνων της Ελλάδας της κρίσης. Σε αυτό το φόντο σταχυολογούμε μερικά σημεία (και τέρατα), τα οποία θεωρούμε σημαντικά.
Σημείο πρώτο: (Το κυρίαρχο)
Το πραγματικά καθολικό ζήτημα που διαπερνά όλα όσα αφορούν τις 2 εκλογικές μάχες και όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, τους πολίτες, τις ομάδες, τους εργάτες, τους οπαδούς, τους φοιτητές, τους ντόπιους και τους ξένους, είναι το εξής:
Αν μετά και την ερχόμενη Κυριακή θα ενισχυθεί ή θα αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και το πολιτικό σχέδιο που εξέφρασε όλο το προηγούμενο διάστημα

Ο Τζίμι Χόφα ζει ξανά στο μεγάλο λιμάνι…



Τζίμι Χόφα
” Σημ. Απέραντου γαλάζ”
ο Τζέιμς Χόφα για όσους δεν γνωρίζουν, ηταν πρόεδρος του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου των φορτηγατζήδων στις ΗΠΑ  από τα μέσα του ’50 μέχρι τα μέσα του ’60. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για πλαστογραφία, απάτη και δωροδοκία. 
Αποφυλακίστηκε και στις 30 Ιουλίου του 1975 εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Επρόκειτο να συναντηθεί με δύο αρχηγούς της Μαφίας σε πάρκινγκ στο Ντιτρόιτ. 



b2ap3_thumbnail_cosco.JPG
Σχεδίασαν και πραγματοποίησαν οι κινέζοι την επέκταση των  ”εμπορικών” δραστηριοτήτων τους στο μεγάλο λιμάνι. Εκτός από τα νόμιμα εμπορεύματα που διακινούν (και που τα κέρδη είναι προκαθορισμένα και προυπολογισμένα )υπάρχει και το λαθρεμπόριο που αποτελεί το βασικό στόχο και σκοπό αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ξόδεψαν μερικά δισεκατομμύρια και άρχισαν να μαζεύουν κατευθείαν και νόμιμα και μαύρα κέρδη , στήνοντας ένα μονοπωλιακό μόρφωμα , απ’ αυτά που συνηθίζουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Οι τουρκο-βεβηλωμένες μας εκκλησίες


Της Φανούλας Αργυρού
Πολιτεία και Εκκλησία όφειλαν και οφείλουν να καταθέσουν και αγωγές εναντίον της Τουρκίας, απαιτώντας αποζημίωση και αποκατάσταση- αναστήλωση όλων των κατεχομένων και βεβηλωμένων ιερών μας χώρων
Πρόσφατα ακούμε όλο και περισσότερο τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο να εύχεται να του «δώσουν άδεια» οι παράνομες και υποτελείς στην Τουρκία αρχές των κατεχομένων εδαφών, να αναστηλώσουμε τις άνω των 500 χριστιανικών εκκλησιών μας στα κατεχόμενα που βεβήλωσαν, σύλησαν, λεηλάτησαν και πούλησαν στη μαύρη αγορά τις εκατοντάδες άγιες εικόνες τους κτλ. Το επίκεντρο της πολιτικής αυτής, σήμερα είναι το κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Ανοιχτή επιστολή στον τούρκο πρωθυπουργό


Bild προς Ερντογάν: «Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ»
«Σόμα, δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα» γράφει το πανό διαδηλωτών κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Κολονία   (Φωτογραφία:  Reuters  )
 Βερολίνο, Γερμανία

«Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ» είναι ο τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η γερμανική εφημερίδα Bild στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία.  Την ίδια ώρα η κοινότητα των αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.

Μια άλλη 25η Μαΐου…




Επιστρέφω σπίτι και βρίσκω θυροκολλημένη μια κλήση. Το ελληνικό κράτος, επ’ απειλή φυλάκισης έξι μηνών αν δεν παραστώ, με υποχρεώνει να είμαι μέλος της εφορευτικής επιτροπής για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου, αλλά και για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Κοιτάζω το χαρτί και συνειδητοποιώ πως η ημερομηνία 25 Μαΐου μου φέρνει στο μυαλό άλλες καταστάσεις. Στις 25 Μαΐου του 2014 το κράτος με υποχρεώνει να συμμετέχω στις εκλογικές διαδικασίες. Στις 25 Μαΐου του 2011 επέλεξα αυτοβούλως να γίνω μέρος ενός ονείρου. Ακριβώς τρία χρόνια πριν, ξεκίνησε το Κίνημα της Πλατείας Συντάγματος. Το “Κίνημα των Αγανακτισμένων”, όπως ατυχώς αποδόθηκε στα ελληνικά το όνομα του αντίστοιχου ισπανικού κινήματος των “Indignados” της Puerta del Sol, το οποίο εμπνεύστηκε από την εξέγερση της πλατείας Tahrir της Αιγύπτου, που με τη σειρά του εμπνεύστηκε από την εξέγερση στην Τυνησία. Οι εικόνες της “Αραβικής Άνοιξης”, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Υεμένης, της Λιβύης, της Συρίας, ανεξαρτήτως της εξέλιξης, που δεν γνωρίζαμε τότε, έδωσαν ελπίδα και πίστη στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης: