Ετικέτες

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σταματά την συνεργασία με τα ευρωπαϊκά μουσεία η Κριμαία εάν δεν επιστραφεί ο «Θησαυρός των Σκύθων»

Διατεθειμένη να σταματήσει κάθε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά μουσεία είναι η Ρωσική Δημοκρατία της Κριμαίας εάν η Ολλανδία δεν επιστρέψει στα μουσεία της χερσονήσου τη χρυσή συλλογή από τον περίφημο Θησαυρό των Σκύθων. 

Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο

 Πάβελ Ταρασένκο, Ιβάν Σαφρόνοφ, Ελένα Τσερνιένκο, Kommersant
Για τον Λευκό Οίκο δεν υπάρχει πλέον σχεδόν τίποτα κοινό με το Κρεμλίνο. Αλλά και η Μόσχα, ουδεμία κίνηση προτίθεται να κάνει για να αλλάξει το κλίμα. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν μπει σε ... βαρομετρικό λείαν χαμηλό.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νόμο, με τον οποίο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοικτά τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και τη μονομερή κυβέρνηση του Κιέβου. Κοινή πεποίθηση είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν προτίθεται στο προσεχές μέλλον να ανακοινώσει νέες κυρώσεις, εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, ούτε λόγος πλέον για στενή συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας. Άλλωστε, και το Κρεμλίνο δεν δείχνει διατεθειμένο να προβεί σε κινήσεις για να μεταπείσει τον Λευκό Οίκο να αναθερμάνει τις σχέσεις μαζί του.

The US-Russia Ukrainian deal



Hajo de Reijger
By the time you read this Russia will have invaded Ukraine. Well, that’s what the Supreme Allied Commander of the North Atlantic Treaty Organization, US Air Force General Philip Breedlove, is spinning. Breedlove Supreme says the Russians are “ready to go” and could easily take over eastern Ukraine. Western corporate media have already dusted off their Kevlar vests.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

A)Η στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων και της Τουρκίας στην περίπτωση της Συρίας. Διαχείριση κρίσεων, πελατειακές σχέσεις
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παραθέτουμε σύνδεσμο ανάλυσης από το London Review of Books για την κρίση της Συρίας: http://www.lrb.co.uk/2014/04/06/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line. Υπογραμμίζουμε αυτή την ανάλυση γιατί πρόκειται για τυπική περιγραφή του τρόπου λήψης αποφάσεων μιας μεγάλης δύναμης και την διαχείριση κρίσεων που λαμβάνει χώρα από τους επιτελείς της, καθώς επίσης του τρόπου που λαμβάνουν χώρα «πελατειακές σχέσεις» και συναλλαγές (patron-client relations). Κανείς θα πρέπει να σκεφτεί ότι ανά πάσα στιγμή στήνονται πολλές συμπληγάδες και ότι σε κάθε κρίση κατασκευάζεται μια κλίνη του Προκρούστη στρατηγικών παιγνίων πάνω στην οποία «εχθροί» και «φίλοι» θυσιάζονται εάν είναι απρόσεκτοι ή εάν είναι αδύναμοι και αναλώσιμοι.

ΗΠΑ: Ο εφιάλτης του πολέμου στο Ιράκ δεν γνωρίζει ανακωχή: κάθε μέρα αυτοκτονούν 22 βετεράνοι

A new, more accurate study of veteran suicides from 1999 to 2010 shows that the number is   higher than previously thought: some 22 suicides a day.
A new, more accurate study of veteran suicides from 1999 to 2010 shows that the number is higher than previously thought: some 22 suicides a day. (Daily News)
Réseau International  (μτφ. Κριστιάν)
Το δημόσιο εμφανιζόμενο μόνιμο άγχος των Αμερικανών για τους πολέμους που κάνουν, είναι  να  ελαχιστοποιήσουν τις ανθρώπινες απώλειες τους. Φυσικά, τα κάνουν όλα λάθος.  Αν και δεν είναι ο εχθρός που τους σκοτώνει, είναι οι ίδιοι οι οποίοι το αναλαμβάνουν είτε αλληλοσκοτώνονται είτε  αυτοκτονούν. Με 22 βετεράνους που αυτοκτονούν κάθε μέρα, σε ένα χρόνο, είναι σχεδόν μια ολόκληρη στρατιά  που εξαφανίζεται από μόνη της. Εάν προσθέσουμε αυτούς που σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται στην μάχη, αλλά για τους οποίους δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, σύντομα η κατάσταση θα είναι κόλαση στον αμερικανικό στρατό.

Αντισημητισμός στην τουρκική κρατική τηλεόραση

 

Aντισημητικό πανό σε διαδήλωση στην Τουρκία
Aharon Krispin of Tel Aviv still remembers how Turkey's prime minister used to walk around school with a copy of Hitler's 'Mein Kampf.' Now he is he irritated by a new series in which a Turkish hero fights a religious Jew.
Avraham Krispin from Tel Aviv, a former classmate of Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, gets irritated every Wednesday evening at 8 pm when he sits in front of the television and watches the TRT channel, Turkey's national public broadcaster.

  The channel, which is broadcast in Israel by the HOT cable company, airs a popular series called "Kizil Elma" ("Red Apple"), which contains anti-Semitic messages that remind Krispin of the most annoying boy in class – Recep.

Χάρισμα με άσχημη ονομασία : Δ Υ Σ Λ Ε Ξ Ι Α


Γνωρίζετε ότι ο Αϊνστάιν, ο Τομ Κρούζ, ο ‘Εντισον, ο Τσώρτσιλ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Αγκάθα Κρίστι και ο Λεονάρδο Ντα Βίντσι ήταν δυσλεκτικοί; Αυτοί οι ιδιαίτερα χαρισματικοί άνθρωποι είχαν δυσλεξία! Είναι όντως όλα τα παιδιά με δυσλεξία «χαρισματικά»; Η κυρία Σταθάκου Μαρένια, ειδική παιδαγωγός του κέντρου Ευμάθεια υποστηρίζει ότι « Στα παιδιά με δυσλεξία υπάρχει όλη η γκάμα παιδιών. 

Έχεις κορίτσι; Μην το καταδικάζεις!



Μήπως άθελά σας υποσκάπτετε με δηλώσεις σας το μέλλον της κόρης σας και τον τρόπο που αξιολογεί τον εαυτό της;
Η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη και ο άνδρας να βγάζει λεφτά. Η γυναίκα αγαπά το ροζ, λατρεύει να ψωνίζει και είναι καλύτερη στις θεωρητικές επιστήμες. Ο άνδρας προτιμά τα σκούρα χρώματα, μισεί την βόλτα στα μαγαζιά και είναι διάνοια στα μαθηματικά. Οι παραπάνω και πολλές ακόμα κοινωνικές παραδοχές πολλές φορές κάνουν τα παιδιά να υιοθετούν απόψεις σχετικά με το φύλο τους που ίσως στην πραγματικότητα να μην ισχύουν.

Στο εδώλιο ξανά ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου



Σε φρούριο έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Φοροδιαφυγή 1,6 εκ. ευρώ από τον επαναστάτη δικηγόρο Ραγκούση



Τι αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη (λίστα Λάγκαρντ) για την οικογένεια του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Μπούτου, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και τον γνωστό δικηγόρο
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την οικογένεια του Γιάννη Μπούτου, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση έδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Ο ύμνος της Κινέζας xu kai για τον Ελληνισμό

Η Κινέζα Xu kai (Χου Κάι) αποκρυπτογραφεί την Ελληνική πνοή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Προέδρου Μάο:
Ναι, Κίνα και Ελλάδα, δύο χώρες που έχουν την ίδια μεγάλη ιστορία. Όταν σήμερα γυρίζουμε το κεφάλι μας να κοιτάξουμε πίσω, όχι τόσο μακριά, όχι πιο πολλά από 2500 χρόνια, τι μπορούμε να δούμε;

Η ναυμαχία της Άνδρου, (7 Μαΐου 1790)


Ο νέος Σουλτάνος Σελίμ ΙΙΙ (1789), αποφασισμένος να εξοντώσει τον επικίνδυνο για την Υψηλή Πύλη, ναυμάχο Αντισυνταγματάρχη του Τσαρικού Ναυτικού Λ. Κατσώνη, συγκέντρωσε Ναυτική Δύναμη από πολυάριθμα μεγάλα πολεμικά πλοία και βγήκε από τα Δαρδανέλλια για να συναντήσει το Λάμπρο (1). Είναι σε όλους γνωστό ότι στη ναυμαχία αυτή, που ξεκίνησε στις 6/17 Μαΐου 1790, αντιπαρατάχθηκαν στην αρχή 20 Τουρκικά πλοία απέναντι σε επτά (2) του Λ. Κατσώνη. Το μεσημέρι της 7ης/18ης Μαΐου «…ξεκίνησε η σκληρότερη σε ένταση ναυμαχία, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ και συνολικά ήταν αρκετά επιτυχής για τους γενναίους Έλληνες…» γράφει ο Ρώσος ιστορικός Γιούρι Πριάχιν. Ξαφνικά όμως, τα ξημερώματα της δεύτερης μέρας εμφανίστηκε στην περιοχή Αλγερινός Στόλος από 11 πολεμικά πλοία (3), που έφτασε για να συνδράμει τον τούρκο Στόλαρχο.

Οι εβραϊκές ρίζες της Εύας Μπράουν

Η αγαπημένη σύζυγος του Αδόλφου Χίτλερ, η Εύα Μπράουν, είχε εβραϊκές ρίζες, σύμφωνα με νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) που διενεργήθηκαν για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θα μεταδοθεί την Τετάρτη από το βρετανικό Channel 4.

Η θέση αυτή στηρίζεται στην ανάλυση μαλλιών από μία βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία όπου η Εύα Μπράουν πέρασε σημαντικό μέρος του χρόνου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Β.Μαρκεζίνης: “ΗΠΑ & Γερμανία τελειώνουν με το Κυπριακό και πιάνουν την ελληνική ΑΟΖ”


20130219-2105
Ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση καιτους πολιτικούς της Ελλάδας που βρίσκονται στην εξουσία κατηγορώντας τους για «υποταγή» και παντελή έλλειψη ηγετικών χαρακτηριστικών που θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο. Επισημαίνει ταυτόχρονα πώς η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας, «οι οποίες έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους με σκοπό να περιορίσουν τη Ρωσία». Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο.

Ο μύθος του Καιάδα: Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα ασθενικά παιδιά

Ο μύθος του Καιάδα: Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα ασθενικά παιδιά


Σύμφωνα με τον μύθο οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πετούσαν τα ασθενικά τους παιδιά στον Καιάδα. Αυτό όμως που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα προβληματικά παιδιά. Εκεί εκτελούσαν τους καταδικασμένους σε θάνατο, τους επίορκους, τους προδότες, τους εγκληματίες και τους αιχμάλωτους πολέμου.

Στον Καιάδα κατέληξε ο ήρωας του Β΄ Πελοποννησιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς, μαζί με 50 αιχμάλωτους Μεσσηνίους, αλλά εκεί επρόκειτο να πετάξουν και τον βασιλιά Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης.

Ο Καιάδας, το σπηλαιοβάραθρο του «τρόμου», βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρύπη, 10 χλμ. από τη Σπάρτη, δίπλα στο δημόσιο δρόμο Σπάρτης – Καλαμάτας. Η ύπαρξη βαράθρου με ανθρώπινα οστά στην Τρύπη ήταν για πολλά χρόνια γνωστή, αλλά η πρώτη επίσημη επιτόπια έρευνα έγινε το 1983. Τα περισσότερα οστά ήταν όντως ανθρώπινα. Οστά βρέθηκαν και σε φυσικές σχισμές και σε εσοχές ψηλότερα από το σημερινό δάπεδο.

Ποιον ωφελεί η δημοσιοποίηση του βίντεο με τον Κασιδιάρη και τον Μπαλτάκο;




Είναι γνωστή στο πανελλήνιο πλέον, η συνομιλία ανάμεσα στον Κασιδιάρη και στον Μπαλτάκο. Το γιατί έγινε, το αν ήταν μια μονομερής κίνηση από την πλευρά της ΧΑ ή το αν πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός κρύβονται μηχανισμοί και γενικότερες επιδιώξεις, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.