Ετικέτες

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Στο εδώλιο ξανά ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου



Σε φρούριο έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο ειδικός φρουρός που κρατείται στις φυλακές Δομοκού αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ.
Ο Κορκονέας με βάση την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της Αμφισσας είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και μάλιστα κατά αυστηρότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου που του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθεί ούτε ένα ελαφρυντικό.
Σε ότι αφορά τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Σαραλιώτης αφέθηκε ελεύθερος, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.
Το 5μελές Εφετείο Λαμίας είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τον είχε αφήσει ελεύθερο, με τον περιοριστικό όρο, της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, τον νομό Δράμας.
Πηγή : tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου