Ετικέτες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συρία: Σφοδρές μάχες στρατού - ισλαμιστών για συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία

Posted: 21 Mar 2014 11:08 AM PDT
21.3.14





Τουλάχιστον επτά Σύροι στρατιώτες και 17 εξεγερμένοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση τριών ισλαμιστικών ομάδων που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana και ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Ukraine’s gold reserves sent to NY Federal Reserve







A curious story, and one which should be taken with a mine of salt, has surfaced out of the pro-Russian newspaper Iskra, which reports – so far on an entirely unsubstantiated basis – that last Friday, in a mysterious operation under the cover of night, Ukraine’s gold reserves were promptly loaded onboard an unmarked plane, which subsequently took the gold to the US.

Αλεξάντερ Ντούγκιν : But what the hell you are doing in the capital of ancient Russia, Victoria Nuland?



Ο Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν, ο εξ απορρήτων του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, γνωστός στοχαστής, γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής), και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης έγραψε πριν από λίγες μέρες μια επιστολή προς αμερικάνικο λαό μεταφέροντας στην ουσία μήνυμα κατευαπό τη Μόσχα και καλώντας τον λαό της Αμερικής να αποστασιοποιηθεί από την αμερικάνική ελίτ την οποία φωτογραφίζει μεταφορικά και κυριολεκτικά.

49 Reasons To Love Greece

1. Greeks take their time.

2. They let beautiful moments linger.

Επιστολή Κολοκοτρώνη όπου ζητά δεύτερο σώβρακο (μέρες που ‘ναι)…


20140321-192429.jpg
Ξεκάθαρα Ψέματα: Από σήμερα θα είναι μαζί μας (όποτε θυμάται) και ο “Ιστορικός”. Σήμερα μας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα επιστολή του “Γέρου του Μοριά” που αξίζει να διαβάσετε (αφήνοντας την ορθογραφία της εποχής). Κάθε παραλληλισμός με τη σημερινή εποχή, είναι άστοχος…

Η ευλογία αλλά και η κατάρα του έθνους

Ευλογία είναι η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, ενώ κατάρα είναι το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων γι' αυτόν, που προκαλούν τις εθνικές τραγωδίες και τους εθνικούς διχασμούς, όπως η καταδίκη και η φυλάκιση του Κολοκοτρώνη από ξενοκίνητους προδότες
Σάββας Καλεντερίδης
Παραμονές της επετείου της Εθνεγερσίας, μια μέρα μετά τη μαύρη επέτειο της απολογίας του Κολοκοτρώνη στο δικαστήριο που τον καταδίκασε, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στην Ουκρανία, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός νέου τύπου Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ανασύρουμε από τη μνήμη μας αυτό που αποκαλείται «κατάρα του έθνους».

Πούτιν: Θα λαμβάνω τον μισθό μου μέσω της τράπεζας Rossiya, στην οποία επέβαλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ

Με την υπογραφή του Πούτιν ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία ένωσης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία

Καμία σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν έχει η ρωσική τράπεζα Rossiya, στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στους δημοσιογράφους και ανέφερε ότι ήδη έχει αναθέσει στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στο εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Για να υπογραμμίσει δε τα λεγόμενά του, πρόσθεσε ότι θα ανοίξει λογαριασμό στη Rossiya ώστε να λαμβάνει μέσω αυτής τον προεδρικό μισθό του.

Δ.Αβραμόπουλος: “Η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ δεν συνιστά απειλή προς τρίτους”



Με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο ΥΠΕΘΑ.
Oι δύο άντρες επανέλαβαν τη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Tου Κώδτα Βαξεβάνη


Ας ξεκινήσουμε από την αιτία του κακού. Από αυτό που οι εγκληματολόγοι θα ονόμαζαν κίνητρο. Η ομάδα των ορκωτών λογιστών η οποία ορίστηκε με βάση τον νόμο 4065/2012, να ελέγξει αναδρομικά το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 ως σήμερα, εντόπισε μια μεγάλη τρύπα στο Πόθεν Έσχες πολύ γνωστού πολιτικού και υπουργού της κυβέρνησης.

Είναι αναγκαία η ίδρυση ενός Σχολείου Αρχαίων Ελληνικών στο ΑΠΘ;



arxaio-elliniko-sxoleioΜονίμως υποστηρίζουμε πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και η διαχρονικότητά του θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Η γλώσσα, ήταν ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού.
Αν θελήσει κάποιος σήμερα να μάθει εξ αρχής ή να βελτιώσει τις γνώσεις του στην Αρχαία Ελληνική, δεν έχει άλλο τρόπο να το κάνει παρά να εγγραφεί σε μια φιλοσοφική σχολή, πράγμα αρκετά δύσκολο.

Τάκης Μπαλτάκος: "Είμαι αντικομμουνιστής. Έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω"


Η δήλωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης
"Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ουάσιγκτον: Η Μεγαλύτερη Απειλή της Ζωής στην Γη…




Το σχέδιο της Ουάσινγκτον να κατάσχει την Ουκρανία και να εκδιώξει τη Ρωσία από την ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας πήγε στραβά. Αλλά, όπως έλεγε ο Λένιν, «δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω»
Θυμάστε όλα τα σκληρά λόγια του John Kerry του γελωτοποιού του Λευκού Οίκου, της Χίλαρι Κλίντον, και της Μέρκελ για τις σκληρές κυρώσεις που θα «βλάψουν σοβαρά» τη ρωσική οικονομία, εκτός εάν η Ρωσία εμπόδιζε την ψηφοφορία δημοψηφίσματος στην Κριμαία; Λοιπόν, ήταν όλα μαλακίες από τις μαριονέτες του Λευκού Οίκου και της καγκελαρίου της Γερμανίας, που αποτελεί όνειδος για το γερμανικό έθνος. Δεδομένου ότι οι Ρώσοι έλεγαν στον Τζον Κέρι ότι, οι κυρώσεις για τη Ρωσία θα καταστρέψουν την Ευρώπη και θα κάνουν μικρή ζημιά στη Ρωσία.

Εύχομαι οι Ρώσοι το είχαν κρατήσει αυτό για τον εαυτό τους. Ανυπομονούσα για τους ηλίθιους της Ουάσιγκτον να καταστρέψουν το ΝΑΤΟ, καταστρέφοντας την ευρωπαϊκή οικονομία.
Φυσικά, αφού προσποιήθηκαν τους μάγκες, κάτι που τα πορνο-κάναλα της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να καλλωπίσουν ως  «κυρώσεις που έπρεπε να επιβληθούν», έτσι, η Ουάσιγκτον εμφανίστηκε με την επιβολή κυρώσεων, όχι για τη Ρωσία, αλλά για έντεκα άτομα: τον έκπτωτο Ουκρανό πρόεδρο, τον σύμβουλο του έκπτωτου προέδρου, 2 αξιωματούχους της Κριμαίας και 7 Ρώσους.

ΚΙΛΕΛΕΡ: ΤΟ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

Έναν αιώνα και πλέον από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ, για την κατάργηση των τσιφλικιών στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μέσα από μια πορεία ταραγμένη με αγώνες, καθημερινό μόχθο και αγωνία για την επιβίωση, η αγροτική τάξη στην Χώρα μας, αφού αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια οικονομικό και κοινωνικό στήριγμα, αλλά και το εύκολο
«μαξιλάρι» του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, βρίσκεται σήμερα στο ίδιο μέρος της έναρξης του «κύκλου», αυτό της νεοκολληγοποίησης.
Είναι οι συνέπειες της έλλειψης μιας οραματικής εθνικής αγροτικής ανάπτυξης σε όλη την μεταπολεμική περίοδο, πλην ελαχίστων κάποιων φωτεινών, αλλά ελλειμματικών, τελικά, προσπαθειών, που έγιναν στην δεκαετία του 1980. Αποκορύφωμα, ο μνημονιακός «όλεθρος», που έχει δραματικές επιπτώσεις και στον αγροτικό τομέα.

Ερντογάν εναντίον κοινωνικών δικτύων (Μικρή συλλογή άρθρων)

Ο μακαρθισμός καταφθάνει στην Τουρκία

21/3/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 35 εμφανίσεις
  • Ο Ερντογάν μιλά στην κοινοβουλευτική του ομάδα στην Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας.
Ο Ερντογάν μιλά στην κοινοβουλευτική του ομάδα στην Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας.
Εδώ και μήνες, η Τουρκία αντιμετωπίζει οξεία πολιτική κρίση. Σε μία από τις πρόσφατες υποκλαπείσες συνομιλίες, που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός Ερντογάν ακούγεται να συνομιλεί με το στέλεχος του δημοφιλούς ειδησεογραφικού δικτύου Haberturk, Φατίχ Σαράτς, επιπλήττοντάς τον για την προβολή επικριτικών απόψεων του ηγέτη της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαράτς ακούγεται να λέει: «Μάλιστα, κύριε. Θα το κόψω στα δύο λεπτά».

Η Σκωτία θέλει την ανεξαρτησία της.






Υπέρ της ανεξαρτησίας σκοπεύει να ψηφίσει στο σχετικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί φέτος περίπου το 40% των Σκωτσέζων. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση που καταγράφει αύξηση 3% του ποσοστού των πολιτών της επαρχίας που τάσσονται υπέρ της πρότασης να τερματιστεί η ένωση με τη Βρετανία, η οποία διαρκεί 307 χρόνια.

Τα Βαλκάνια αποσταθεροποιούνται.



21.3.2014

Η de facto πλέον διαίρεση της Ουκρανίας και η απόσχιση της Κριμαίας, έχει φέρει μια ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου κάποιες χώρες είτε ζητούν πλέον την αυτονόμηση τους, είτε έχουν αύξηση στα μεγάλα εσωτερικά τους προβλήματα.