Ετικέτες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Έρευνα που μιλάει με νούμερα: πόσο διαρκεί το ιδανικό σεξ

 

Μάθετε πόση ώρα χρειάζεται για το τέλειο σεξ.

Επιστήμονες σε Αμερική και Καναδά εξέτασαν δεκάδες ζευγάρια προκειμένου να μελετήσουν την ερωτική τους ζωή και να αξιολογήσουν τις επιδόσεις τους και τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά από αυτά που περιμέναμε. Πότε χαρακτηρίζεται λοιπόν μία επαφή πολύ σύντομη, πότε είναι αυτό που θέλουμε και πότε τη βαριόμαστε; Αφήστε τη μία ώρα σεξ που περιμένατε να δείτε καθώς οτιδήποτε ξεπερνάει τα 15' είναι κουραστικό. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες,

Πολύ σύντομη επαφή χαρακτηρίστηκε αυτή που διαρκεί 1 με 2 λεπτά

Eπαρκής επαφή χαρακτηρίστηκε αυτή που κρατάει 3 ως 7 λεπτά

Επιθυμητή επαφή αυτή που διαρκεί από 7 μέχρι και 13 λεπτά

Βαρετή ή κουραστική αυτή που ξεπερνάει τα 13 λεπτά

Εσείς σε ποια κατηγορία βρίσκεστε;


Πηγή :  www.queen.gr

“Οι τουρκόφιλοι “Εθνάρχες” των χρυσαβγιτών



Την τουρκοφαγία των χρυσαβγιτών δεν φαίνεται να συμμερίζονταν τα επίσημα πρότυπά τους, Ιωάννης Μεταξάς και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Και οι δύο τύγχαναν θαυμαστές του στρατοκρατικού καθεστώτος της γείτονος και δεν έκρυβαν τα θερμά φιλοτουρκικά τους αισθήματα, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με τις υστερικές εθνικιστικές κραυγές των χρυσαβγιτών

Η ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

undefined undefined

«Η κρίση φέρνει πόλεμο»



Απόσπασμα από άρθρο του Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναυάρχου (εα) ΠΝ και μέλος της γραμματείας της ΚΕΘΑ, στο onalert. Οι εκτιμήσεις του ΠΥΓΜΗ για το Νέο Ανατολικό Ζήτημα που θα προκύψει καθώς και για τον νέο «ψυχρό» πόλεμο που μαίνεται και ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να μεταβληθεί σε «θερμό», δικαιώνονται δυστυχώς μέρα με την μέρα. Η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης και τουρκικού επεκτατισμού οφείλει να είναι πάντα σε ετοιμότητα:

Λόρδος Βύρων: Ένας παρεξηγημένος επαναστάτης

Η κατάρα της Αθηνάς
«Μα στερνός, στο σαστισμένο πλήθος, κάπου σε μιαν άκρη,
Ένας που ήσυχα κοιτάζει βουρκωμένος απ’ το δάκρυ,
Μ’ άλαλο θυμό και πόνο μια αυτά πού ’κλεψαν θαμάζει,
Μια σιχένεται τον κλέφτη σύψυχα κι ανατριχιάζει
Ω! που ζώντας και που σκόνη, δίχως σχώριο να γροικήση,
Ν’ ακλουθιέται η αχορτασιά του η ιερόσυλη με μίση,
Και η εκδίκηση ως τον τάφο και πιο πέρα, το όνομά του
Να το κυνηγά, στο πλάγι του μωρόδοξου Ηροστράτου,
Και σε φύλλα λεκιασμένα και γραμμές που καίνε ας γίνη
Ατελείωτα να στράφτουν εμπρηστές ναών κι Ελγίνοι,
Καταδικασμένοι αιώνια στο ίδιο ανάθεμα κι οι δυο τους,
Που ίσως στο στερνό θε να ’βρης και τον πιο χειρότερό τους,
Έτσι ας στέκουν, να τους βλέπουν τα μελλούμενα τα χρόνια,
Άγαλμα άσειστο, με βάση μοναχή, την καταφρόνια».
(μετάφραση Στέφανου Μύρτα)
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας προσεκτικά την «Κατάρα της Αθηνάς», (Τhe curse of Minerva), το αριστούργημα αυτό του Λόρδου Βύρωνα, ολοένα και περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πιο μεστοί στίχοι, που να συμπυκνώνουν τόση οργή κι αγανάκτηση για το έγκλημα του Έλγιν και τόσο βαθιά θλίψη για τα κλεμμένα Μάρμαρα δεν υπάρχουν.
Δυσκολεύομαι μάλιστα τόσο πολύ – το ομολογώ – να πιστέψω ότι είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έγραψε τους παραπάνω στίχους να ειρωνεύτηκε ψυχρά την Ακρόπολη όταν την επισκέφτηκε, όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο “Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας” του Θεόδωρου Παναγόπουλου, του ανθρώπου που επιδιώκει να αποκαθηλώσει εντελώς τον Λόρδο Βύρωνα από την περίοπτη θέση που κατέχει ανάμεσα στους Φιλέλληνες, παρουσιάζοντάς τον ως έναν στυγνό καιροσκόπο και τοκογλύφο.
Μπορεί βέβαια στην Ιστορία που γνωρίζαμε ως τώρα, αρκετά πράγματα να χρειάζονται αναθεώρηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη γκρεμίσουμε συθέμελα. Προσωπικά πάντως δεν γνωρίζω πολλούς τοκογλύφους να δωρίζουν ένα τεράστιο μέρος της περιουσίας τους, περίπου 30.000 λίρες, σ’ εναν κακομοίρη λαό, όπως οι Έλληνες, που αγωνιζόταν για την ανεξαρτησία του, ούτε επίσης πολλούς συμφεροντολόγους να βρίσκονται πάντα με το μέρος των αδύναμων και κατατρεγμένων και να τους κυνηγά η αστυνομία του συντηρητικού κατεστημένου της εποχής (μέχρι και στην Ιταλία τον κυνηγούσε η αυστριακή αστυνομία, πιστεύοντας ότι θα υποκινούσε επανάσταση).

ΑΘΗΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ: Η επόμενη μέρα

Κατασκοπεία, φόνοι, ιστορικές δίκες και ερωτική στέρηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της μετεμφυλιακής Αθήνας.Μέσα από τη χαραμάδα: Ο Δημήτρης Χαρισιάδης φωτογραφίζει μια συνοικία στον Ταύρο τη δεκαετία του ’50. Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη.
Ενας αθέατος πόλεμος συνωμοσιών και κατασκοπείας μαινόταν στην Αθήνα του 1950. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να είχαν λήξει από τα τέλη του 1949, αλλά στη μετεμφυλιακή Ελλάδα επικρατούσε ένα κλίμα καχυποψίας και τρόμου. Η Μακρόνησος λειτουργεί κανονικά, ενώ έχουμε και εκτελέσεις. Οπωσδήποτε, όμως, τα πιο σημαντικά πολιτικά γεγονότα έως και τα τέλη του 1952 είναι, πρώτον, η διπλή δίκη της ομάδας Μπελογιάννη, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1951 και έληξε με την εκτέλεση του ίδιου του Μπελογιάννη και ορισμένων εκ των συνεργατών και συντρόφων του.

Συμμαχία Εκκλησίας – Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη οικογενειών που υποσιτίζονται


Τι προβλέπει το “Σύμφωνο Συνεργασίας για την στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών”, που υπέγραψαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας, Κ. ΑρβανιτόπουλοςΣύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

Συναρμολογήθηκε το πρώτο ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse


undefined
Η ώρα για την πρώτη εμφάνιση του Solar Impulse πλησιάζει.
Το πρωτότυπο ηλιακό αεροπλάνο έφτασε στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα από την Ελβετία και πλέον η συναρμολόγησή του έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο, σε θέματα τεχνολογίας, διαδικτυακό τόπο cnet.
Το Solar Impulse έχει τη δυνατότητα να πετάει ακατάπαυστα για 26 ώρες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, με τη μέση ενεργειακή του κατανάλωση να μην ξεπερνά εκείνη ενός… σκούτερ!

Διαστημική πτήση «εξπρές» από το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ


Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Κρίστοφερ Κάσιντι απογειώθηκαν στις 22:43 (ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ και το σκάφος τους προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS σήμερα το πρωί στις 04:28.
Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης έφτασαν σήμερα το πρωί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αφού πραγματοποίησαν μια πτήση “εξπρές” διάρκειας-ρεκόρ κάτω των έξι ωρών με ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

Ο Κρόνος και τα φεγγάρια του

 

Υπάρχει εκεί πλήθος παμπάλαιων αντικειμένων του ηλιακού συστήματος
 
Στον Κρόνο υπάρχουν αντικείμενα και στοιχεία από τις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος
Ομάδα επιστημόνων που μετέχουν στην αποστολή του διαστημικού σκάφους Cassini το οποίο εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του υποστηρίζει ότι εκεί βρίσκεται πλήθος στοιχείων και αντικειμένων που προέρχονται από τις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος επισημαίνοντας ότι η μελέτη τους θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του.

Παγκόσμιο μάθημα αξιοπρέπειας

Ανδρέας Πετρουλάκης
Όποιος έχει δεί την επέλαση εξάλλων πελατών την πρώτη μέρα των εκπτώσεων στο Harrods. Όποιος θυμάται τους αλαλάζοντες καταναλωτές που καλπάζουν αλληλοσυγκρουόμενοι όταν τα μεγάλα καταστήματα Ευρώπης και Αμερικής δίνουν προσφορές στους πρώτους εκατό.
Όποιος έχει την εικόνα των οργισμένων με το κράτος Ελλήνων στην ουρά για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που τα θυμήθηκαν την τελευταία ημέρα προθεσμίας. Όποιος είδε τα αντίσκηνα όπου διανυκτέρευσαν εκστασιασμένοι ρέκτες για να ξεχυθούν με το ξημέρωμα σαν αγέλη αγριμιών και να εξασφαλίσουν πρώτοι το νέο iPad. Όποιος έχει ακούσει την ποικιλία βρισιών σε στριμωξίδι διαγκωνιζομένων για να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι του τελικού. Αυτός καταλαβαίνει καλύτερα τι έγινε χτές στην Κύπρο.