Ετικέτες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

“Έλληνες: Οι Ηνίοχοι των πολιτισμών” (Φρειδερίκος Νίτσε)

 

Φρειδερίκος Νίτσε(“Η Γένεση της Τραγωδίας”, κεφ. XV, 1872)
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Spiegel: Ο Κολ ήθελε να διώξει το 50% των Τούρκων από τη Γερμανία


Spiegel: Ο Κολ ήθελε να διώξει το 50% των Τούρκων από τη Γερμανία

Ένα απόρρητο βρετανικό έγγραφο ήλθε στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Κολ σχεδίαζε
να μειώσει τον αριθμό των μουσουλμάνων σε 50% μέσα σε τέσσερα χρόνια. Το Spiegel δημοσιεύει ότι ο τότε νεοεκλεγείς καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας είχε μιλήσει στην Θάτσερ για το σχέδιό του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους στη Βόννη την 28η Οκτωβρίου 1982. «Ο καγκελάριος Κολ είπε ότι ήταν απαραίτητο τα επόμενα τέσσερα χρόνια να μειωθεί ο αριθμός των Τούρκων κατά 50% – αλλά δεν μπορούσε να δηλώσει κάτι τέτοιο δημόσια. Είναι αδύνατον η Γερμανία να ενσωματώσει τον τρέχοντα αριθμό των Τούρκων μεταναστών», αναφέρεται στα πρακτικά που επί 30 χρόνια ήταν απόρρητα.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, για πρώτη φορά στον φυσικό του χώρο

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
undefined
Με το 2013 να σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 2.400 ετών από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος, το φετινό 23ο Συνέδριο Φιλοσοφίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. 
Ανοίγοντας νέους δρόμους και αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που, πολλές φορές, ξεπερνούν τις ανθρώπινες γνωστικές δυνατότητες, βοηθώντας έτσι στη διερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης σκέψης, μάλλον η  φιλοσοφία είναι ακριβώς αυτό: σκέψη πάνω στην ίδια τη σκέψη και τις δυνατότητες της.
Με τη σοφία να είναι αυτό, που ίσως θα βοηθούσε περισσότερο από οτιδήποτε τον κόσμο μας να γίνει καλύτερος και την Αρχαία Ελλάδα να έχει γεννήσει τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, το 23ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από την Κυριακή 4 έως το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Ο Έλληνας γιατρός – ήρωας της Βοστόνης στο πλευρό της Μυρτούς


Ποιος είναι ο δρ Γιώργος Βέλμαχος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της υγείας της 16χρονης. Πως εξελίσσεται η περιπέτεια της Μυρτούς (Pics)
 
Ο δρ Γιώργος Βέλμαχος έγινε παγκοσμίως γνωστός ως επικεφαλής των γιατρών που περιέθαλψαν με επιτυχία τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, τον περασμένο Απρίλιο. Ο σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας, είναι ο φύλακας – άγγελος της Μυρτούς, της 16χρονης που κακοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Πάρο.

Τι είναι το Τάμα του Έθνους, ποιοι έθαψαν την υπόθεση και γιατί

 

192 χρόνια μετά ανοίγει ο φάκελος της περίεργης και σκοτεινής υπόθεσης….
Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο 
Στις 25 Μαρτίου 2021 η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένη να τιμήσει ανάλογα τα 200 χρόνια από την ιστορική εθνική παλιγγενεσία και εθνεγερσία των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Εκκλησία από την πλευρά της έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και έχει κάνει προγραμματισμό. Η Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως! 

Γερμανία: Αναζητούνται ναζί εγκληματίες πολέμου με χρηματικό έπαθλο


Στα τέλη του Ιουλίου ξεκίνησε η νέα εκστρατεία του Κέντρου Simon Wiesenthal, το οποίο προσφέρει χρηματικά έπαθλα στο γερμανικό κοινό για την παροχή πληροφοριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη μερικών από τους τελευταίους ναζί εγκληματίες πολέμου.
Αρχικά η καμπάνια αντιμετωπίστηκε με περιορισμένη αισιοδοξία, με ορισμένους νομικούς εμπειρογνώμονες να χαρακτηρίζουν ως αμφίβολη την προσπάθεια να τεθούν οι ύποπτοι σε δίκη, δεδομένης της επιείκειας που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις.
Όμως, παρά την αρχική αντίδραση, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στα τέλη του Ιουλίου, ήδη φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα με τον Efraim Zurrof, τον διευθυντή του γραφείου της οργάνωσης στο Ισραήλ και γνωστού «κυνηγού των ναζί», η τηλεφωνική γραμμή ήδη λαμβάνει περίπου 30 με 40 κλήσεις την ημέρα.

Σταμάτησαν τα γυρίσματα του άθλιου βρετανικού “ριάλιτι” που γυρίστηκε στην Κέρκυρα


Οι καταγγελίες για ανήθικες πρακτικές ανάγκασαν τους παραγωγούς να σταματήσουν το “ριάλιτι” της ντροπής που παρουσιάζει την παρακμή της βρετανικής νεολαίας

Σταμάτησαν τα γυρίσματα του άθλιου βρετανικού ριάλιτι που γυρίστηκε στην Κέρκυρα
Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 σταμάτησε τα γυρίσματα μια σειράς εκπομπών που παρακολουθούν βρετανούς νέους να «εκτροχιάζονται» κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κέρκυρα, μετά τις κατηγορίες ότι είχε βάλει στόχο νεαρές Βρετανές οι οποίες βρίσκονταν για διακοπές στον Κάβο και έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις. Η 20μελής ομάδα παραγωγής επέστρεψε άρον άρον στη Βρετανία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μετά τις κατηγορίες ότι οι παραγωγοί της σειράς «Τι συμβαίνει στον Κάβο» είχαν προσφέρει στους εργαζομένους μπόνους για να βρουν μεθυσμένες κοπέλες οι οποίες χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο αντισύλληψης το χάπι της επόμενης ημέρας, κάτι που σήμαινε δηλαδή ότι δεν έπαιρναν προφυλάξεις στο σεξ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Σαν», οι υπεύθυνοι του Channel 4 ανακάλεσαν εξοργισμένοι για τις καταγγελίες την ομάδα παραγωγής της εταιρείας Dragonfly. «Ζητήσαμε συγγνώμη από το Channel 4», δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας Σάιμον Ντίκσον, «και σταματήσαμε την παραγωγή προκειμένου να ανασυντάξουμε την ομάδα μας στο Λονδίνο, να διερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη».

48 χρόνια από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα. – Δείτε ολόκληρη το αφιέρωμα της εκπομπής Ρεπόρτερς στην δολοφονία του Σ. Πετρούλα.

.

Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, δολοφονήθηκε από τους ένστολους πραιτωριανούς της ιουλιανής εκτροπής ο νεολαίος αγωνιστής, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας. Το όνομά του γίνεται τραγούδι και σύνθημα. Η θυσία του πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Γιατί η τρόικα θέλει πλειστηριασμούς στα σπίτια. Tου Στ. Κούλογλου


undefined

Να ανασταλεί ο νόμος Κατσέλη και να  ξεκινήσουνπλειστηριασμοί στα σπίτια πολιτών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, είναι μια απόφαση με μεγάλο πολιτικό ρίσκο. Είναι το μόνο που έλειπε σε μια Ελλάδα κοινωνικά διαλυμένη από την κρίση. Συμπλοκές και εικόνες όπως αυτές της φωτογραφίας στην Ισπανία, θα δώσουν πιθανότατα και την χαριστική βολή στην κυβέρνηση. Γιατί η τρόικα επιμένει τόσο πολύ;
Σε ένα ρεπορτάζ 15 μέρες πριν στοtvxs.gr, έχουμε ήδη εξηγήσει το οικονομικό παιχνίδι που παίζουν «τα κοράκια της ντροπής»: «μεγάλα funds του εξωτερικού αγοράζουν προβληματικά δάνεια, με μετρητά, στο 25% της αξίας τους, προσδοκώντας ότι θα προχωρήσουν και σε κατασχέσεις ακινήτων από την 1 Ιανουαρίου του 2014, οπότε και σύμφωνα με την πληροφόρησή μας θα αρχίσουν ξανά οι πλειστηριασμοί», δήλωνε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών ΕλλάδαςΕυάγγελος Κρητικός. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η τρόικα δουλεύει και για αυτά τα funds. Οικονομικοί δολοφόνοι είναι οι άνθρωποι.

Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Κένεντι: Δέχθηκε σφαίρα και από πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών

Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Κένεντι: Δέχθηκε σφαίρα και από πράκτορα των μυστ
  • Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε. Ακόμη όμως το κοινό δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε τις σφαίρες στο Ντάλας. Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο ντοκιμαντέρ, που αποκαλύπτει πως μία από αυτές προήλθε από το όπλο ενός πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

«Κασιδιάρη δεν είσαι ο Λεωνίδας. Είσαι ο Αρτέμης Μάτσας»



του Κώστα Βαξεβάνη
Με βάση ένα αυθαίρετο άλμα λογικής, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι εκπρόσωποι του “πατριωτισμού” των πολεμικών τεχνών και της τεστοστερόνης, είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, των ηρώων του 1821, των σύγχρονων εθνικοφρόνων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο πατήρ Πλεύρης και άλλοι συνεργάτες της Χούντας, αλλά τους λείπει μια περίοδος. Η περίοδος της ελληνικής κατοχής. Ποιοί είναι οι πρόγονοί τους την εποχή εκείνη; Ποιοι εκφράζουν τον πατριωτισμό και τα ήθη τους; Ποιοι την βαριά και ασήκωτη ιδεολογία τους;

Οταν ο Αρμστρονγκ πάτησε στο φεγγάρι: Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα άλμα για την ανθρωπότητα


Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο: 44 χρόνια από την πρώτη προεδάφιση ανθρώπου στη
  •  
Σήμερα συμπληρώνονται 44 χρόνια από την μεγαλύτερη την πρώτη προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη. Ηταν 20 Ιουλίου 1969 όταν ο Νιλ Αρμστρονγκ και ο Μπαζ Ολντριν με το διαστημόπλοιο Apollo 11, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στον δορυφόρο της Γης.
Η υπόθεση αυτή μέσα στα επόμενα χρόνια έμελλε να πάρει διαστάσεις αστικού μύθου με μεγάλο μέρος του κοινού να υποστηρίζει πώς η επίμαχη προσελήνωση έγινε σε στούντιο στη Γη.

Aπίστευτα τρυφερό όσο και συγκινητικό περιστατικό …’Έζησαν μαζί μια ζωή και πέθαναν μαζί την ίδια ώρα!


'Έζησαν μαζί μια ζωή και πέθαναν μαζί την ίδια ώρα

‘Έζησαν μαζί μια ζωή και πέθαναν μαζί την ίδια ώρα

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Συγκίνηση προκάλεσε στην ομογένεια η είδηση του θανάτου ενός ηλικιωμένου ζευγαριού με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας.
Ο Νίκος Μαρκογιαννάκης, μόλις ξεψύχησε η αγαπημένη του σύζυγος Μαρία την έσφιξε στην αγκαλιά του, με τον δικό του, τρυφερό και δυνατό τρόπο και βγήκε να καπνίσει ένα τσιγάρο, όπως έκανε όταν η καρδιά του είχε φουρτούνες.
Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να μην την αποχωριστεί. Να μην την αφήσει μόνη της στο μεγάλο ταξίδι.

El Pais: Κοινό διπλωματικό μέτωπο Ισπανίας-Αργεντινής κατά Βρετανίας


 
Η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή διπλωματική κόντρα με το Μπουένος Άιρες αναφορικά με την κυριαρχία επί των νησιών Φώκλαντ (κατά τους Βρετανούς) ή Μαλβίνες (κατά τους Αργεντινούς) στο νότιο Ατλαντικό, ενώ πρόσφατα έχει αναζωπυρωθεί η αντιπαράθεση με τη Μαδρίτη για την υπερπόντια κτήση του Γιβραλτάρ στο νότιο άκρο της ιβηρικής χερσονήσου.

Έρβιν Σρέντιγκερ – Ποιός ήταν ο Erwin Schrödinger-Η google τιμά σήμερα τον Έρβιν Σρέντιγκερ διάσημο Αυστριακό Φυσικό



undefined
Ο Έρβιν Σρέντινγκερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1887 στη Βιέννη, ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής, ισάξιος των Aϊνστάιν, Planck, Heisenberg, ως προς τη δημιουργία της σύγχρονης εικόνας της φύσης.

Στη διάρκεια της πανεπιστημιακής καριέρας του ασχολήθηκε με τη Στατιστική φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική.
undefined
Το σημαντικότερο επίτευγμα του Έρβιν Σρέντιγκερ ήταν η ανακάλυψη της περίφημης κυματικής εξίσωσης, η οποία άλλωστε φέρει και το όνομά του.

Ο Καπιταλισμός είναι νεκρός. Ο “νέος παγκόσμιος βασιλιάς” λέγεται Πιστωτισμός!


 
 
 
 
 
 
Rate This

smith-marx-schumpeter-keynes
Ο οικονομολόγος, συγγραφέας και χρηματιστής στη Μπανγκόγκ Richard Duncan περιγράφει στο καινούργιο του βιβλίο πώς τελικά ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που εδώ και καιρό είναι νεκρό, ενώ έχει αντικατασταθεί από ένα νέο οικονομικό σύστημα που το ονομάζει «Πιστωτισμό» ή «Κρεντιτισμό». Για την ακρίβεια ο καπιταλισμός ενώ έχει πεθάνει προ πολλού, συνεχίζει να υπάρχει πλέον μόνο ως ψευδαίσθηση στα μυαλά ορισμένων αφελών, που δεν έχουν ακόμα μυηθεί στα μυστικά του κρεντιτισμού.
Ακολουθεί ένα άρθρο που αφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του συγγραφέα στο marketwatch.
Ο κόσμος πρέπει να καταλήξει σε μεγάλες αλλαγές του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος και να συνειδητοποιήσει τον οριστικό θάνατο του καπιταλισμού, σύμφωνα με το διακεκριμένο οικονομικό συγγραφέα Richard Duncan, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι προσπάθειες που γίνονται από κάποιους να γυρίσουν πίσω το χρόνο στις ήδη πιστωτικά οδηγούμενες οικονομίες του κόσμου, θα καταλήξουν σε κατακλυσμική καταστροφή.

Η Ελλάδα, όπως την «αγάπησαν» οι ναζί κατακτητές!




1 Vote

Ο μισελληνισμός των «Ελληναράδων»
Πίσω από τη φανατική προσκόλληση σε φράσεις αρχαίων συγγραφέων και τη χρήση γραμματικών τύπων της καθαρεύουσας, οι θιασώτες της ρατσιστικής βίας κρύβουν τη βαθιά τους απέχθεια σε κάθε τι πραγματικά ελληνικό
απο τον Ιό
970406_384211615016247_1128675975_nΜετά από αρκετούς μήνες στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, η Χρυσή Αυγή κατορθώνει να διατηρεί ή να διευρύνει τις δημοσκοπικές της επιδόσεις, χωρίς να κάνει ούτε βήμα πίσω στα φανατικά ναζιστικά της πιστεύω. Επιμένει βέβαια στην ευφημιστική μετωνυμία «εθνικισμός» για να εκφράσει τον εθνικοσοσιαλιστικό πυρήνα της πολιτικής της σκέψης, αλλά δεν παύει να στέλνει διαρκώς κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους «μυημένους», προκειμένου να τους καθησυχάσει ότι δεν έχει αλλάξει απόψεις.
Αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι ναζιστικές απόψεις, η Χρυσή Αυγή καναλιζάρει τη δημόσια προπαγάνδα της σε αυτό που η ίδια θεωρεί ευνοϊκότερο πεδίο: την «ελληνολατρία». Υποτίθεται ότι όσα η ίδια πρεσβεύει για τη σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνεπής εφαρμογή των απόψεων που μας κληροδότησε η κλασική ελληνική αρχαιότητα. Μάλιστα, η οργάνωση επιδίδεται σε μια συστηματική αλίευση αρχαίων «ρητών» ή «αποφθεγμάτων», προκειμένου να στηρίξει τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία στους «αρχαίους ημών προγόνους».
Μ’ αυτόν τον τρόπο, βέβαια, το μόνο αποτέλεσμα είναι να αποδίδονται στους αρχαίους Ελληνες οι πιο σκοτεινές, βίαιες και απάνθρωπες πρακτικές που εφαρμόστηκαν στα μέσα του περασμένου αιώνα από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης και κυρίως την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, με αποκορύφωμα το ίδιο το Ολοκαύτωμα.

Οι καρδιές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, και του αδελφού του Γεωργίου, μεταφέρθηκαν στην Παναγία Σουμελά Βερμίου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»«Ν’ αηλί εμάς και βάι εμάς, ΄πάρθεν η Ρωμανία.
Η Ρωμανία ’πέρασεν, η Ρωμανία ’πάρθεν.
Η Ρωμανία κι αν ’πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».
(Δημοτικό τραγούδι του Πόντου)
Δελτίο τύπου Αθήνα, 10.8.2013

«Να στείλετε, τουλάχιστον, την καρδιά μου στην Ελλάδα, ανήκε πάντοτε εις την πατρίδα μου και επιθυμία να αποδοθεί εις το ελεύθερον χώμα της».
Αλέξανδρος Υψηλάντης
Για πρώτη φορά ένα όραμα των Ποντίων έγινε πραγματικότητα.
Οι καρδιές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, Γενικού Εφόρου και Πολιτικού Αργηγού της Φιλικής Εταιρείας, και του αδελφού του Γεωργίου, που φυλάσσονται στο ναό των Ταξιαρχών στην Αθήνα (οδός Στησιχόρου), μεταφέρθηκαν ήδη στην Παναγία Σουμελά Βερμίου, για να τιμηθούν σε κοινό προσκύνημα, μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά κατά τις επετειακές εκδηλώσεις του δεκαπενθημέρου.