Ετικέτες

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αristerix


Στείλε το και αλλού...

Σρεμπρένιτσα: Βέτο της Ρωσίας στην προσπάθεια να παρουσιάσουν τους σφαγείς του Μπιν Λάντεν ως «θύματα».


Posted by olympiada στο Ιουλίου 8, 2015

ΟΙ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.
Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς χαιρέτισε την απόφαση τη Ρωσίας να ασκήσει βέτο στη διακήρυξη για τη Σρεμπρένιτσα
Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το βέτο που άσκησε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το βρετανικό σχέδιο διακήρυξης όπου τα «εγκλήματα» των σερβικών δυνάμεων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα, χαρακτηρίζονται γενοκτονία. Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Νίκολιτς αναφέρεται: «Σήμερα η Ρωσία απέδειξε ότι είναι πραγματική και ειλικρινής φίλη της Σερβίας». Ο πρόεδρος της Σερβίας επισημαίνει ότι «η προσπάθεια κάποιων χωρών να αναθεματιστούν οι Σέρβοι έγινε όχι γιατί πραγματικά διέπραξαν γενοκτονία αλλά γιατί ήθελαν να τιμωρήσουν τον σερβικό λαό που δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα και αρνήθηκε να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας». Τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα ο κ. Νίκολιτς τα χαρακτηρίζει «τρομερό, καταδικαστέο, έγκλημα» και τονίζει ότι διαπράχθηκε από συγκεκριμένα άτομα και ένοπλες ομάδες που δρούσαν ανεξέλεγκτα.

Hadrian: Το ρομπότ που χτίζει ένα σπίτι μέσα σε μόλις 2 μέρες



hadrian
Η δουλειά του χτίστη δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί στόχο ζωής για τους νέους της σημερινής εποχής και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των χτιστών αυξάνεται, έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να καλυφθεί το κενό τους μέσα στα επόμενα χρόνια.
Αυτό σκέφτηκε ο Mark Pivac, μηχανικός αεροσκαφών και εφευρέτης από το Perth της Αυστραλίας, και κατασκεύασε το Hadrian, την πρώτη ρομποτική και πλήρως αυτόματη μηχανή στον κόσμο που μπορεί να χτίσει μέσα σε 2 ημέρες ένα ολόκληρο σπίτι, κάτι που θα χρειαζόταν κανονικά 4-6 εβδομάδες δουλειάς για μια ομάδα εργατών.

Αρκάς: Οι άθλιες πλαστογραφίες των σκίτσων του Αρκά συνεχίζονται και μετά το Δημοψήφισμα! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Άγιος Προκόπιος ? – 303


 Άγιος Προκόπιος
Άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας, που μαρτύρησε για την πίστη του επί αυτοκράτορος Διοκλητιανού. Η μνήμη του τιμάται στις 8 Ιουλίου.
Ο Προκόπιος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από γονείς Εθνικούς (ειδωλολάτρες). Επί αυτοκράτορος Διοκλητιανού (284-305) διορίσθηκε Δούκας της Αλεξανδρείας με τη μεσολάβηση της μητέρας του Θεοδότης. Το βασικό καθήκον που του ανατέθηκε ήταν ο διωγμός των χριστιανών.
Καθ’ οδόν προς την Αλεξάνδρεια, ο Προκόπιος είδε όραμα σταυρού και μία φωνή να του λέει: «Εγώ είμαι ο εσταυρωμένος Ιησούς ο του Θεού υιός». Ο Προκόπιος μετά το όραμα διέκοψε το ταξίδι του και μέσω Σκυθούπολης επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ, όπου άρχισε να κηρύττει το Χριστό.
Όμως, η μητέρα του τον κατήγγειλε στον ηγεμόνα της Καισάρειας Ούλκιο, ενώπιον του οποίου ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Ο Ούλκιος, αφού τον βασάνισε, διέταξε να τον οδηγήσουν στον ειδωλολατρικό ναό για να προσφέρει θυσίες.

Grexit, Angela, Grexit!


Charlie Hebdo
Καταπληκτικά τα πήγε η Ελλάδα στην χτεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες έθεσαν επιτέλους το τελεσίγραφο «Συμφωνία ή Grexit».

Έξι μήνες προσπαθεί η Ελλάδα να αναγκάσει τους Ευρωπαίους εταίρους να πουν το «Συμφωνία υποταγής ή Grexit», οπότε πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Η Παναγία του Καζάν


Ιερή εικόνα, που απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας να στρέφεται τρυφερά προς τον Υιό Της, ο οποίος βρίσκεται σε όρθια θέση και ευλογεί. Γνωστή και ως «Θεοτόκος του Καζάν» ή «Η Μαύρη Παρθένος του Καζάν», κατέχει περίοπτη θέση στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση, ανακαλύφθηκε στις 8 Ιουλίου 1579 στην πόλη Καζάν της Ρωσίας (πρωτεύουσα σήμερα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν) από ένα νεαρό κορίτσι, ονόματι Ματρώνα. Το περιστατικό συνέβη λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση της ταταρικής αυτής πόλης από τον Ιβάν Δ' τον Τρομερό (1552). Η εικόνα φυλασσόταν στο Μοναστήρι της Θεοτόκου του Καζάν, που χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 1904, οπότε και εκλάπη.

Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος 1878 – 1961


Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος
Διακεκριμένος ιατρός, θεμελιωτής της γυναικολογίας στην Ελλάδα, που αμαύρωσε το όνομά του, υπηρετώντας τους Γερμανούς από διάφορες πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της Κατοχής.
Γεννήθηκε το 1878 στο Ναύπλιο και μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στο Μόναχο, όπου σπούδασε Ιατρική. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία και μετά από μια σύντομη πανεπιστημιακή καριέρα στη Γερμανία επέστρεψε στην Αθήνα το 1910, όπου ίδρυσε ιδιωτικό μαιευτήριο. Κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος χειρουργός ιατρός. Αφυπηρέτησε το 1916, αλλά το 1922 επιστρατεύθηκε ξανά για να υπηρετήσει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αλέξανδρος Παπαναστασίου 1876 – 1936


Αλέξανδρος Παπαναστασίου
Αρκάς νομικός και κοινωνιολόγος, από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός (1924 και 1932) και θεωρείται από τους πρωτεργάτες της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1876 στην Τρίπολη. Ήταν γιος του εκπαιδευτικού και πολιτικού Παναγιώτη Παπαναστασίου από το Λεβίδι Αρκαδίας και της Μαριγώς Ρογάρη - Αποστολοπούλου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1899. Συνέχισε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Βερολίνου, Λονδίνου και Παρισίων (1901-1907), στην κοινωνιολογία, στη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία επηρεάστηκε από τις σοσιαλιστικές και συνεργατικές ιδέες.
Το 1907 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να πολιτεύεται, αναπτύσσοντας πολύ προοδευτικές ιδέες για την εποχή του. Το 1908 ίδρυσε την Κοινωνιολογική Εταιρεία, μαζί τους ιδεολογικούς και πολιτικούς του φίλους από το Βερολίνο, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο, Θρασύβουλο Πετμεζά, Θαλή Κουτούπη, Αλέξανδρο Δελμούζο, Παναγιώτη Αραβαντινό και Αλέξανδρο Μυλωνά. Σκοπός του σωματείου ήταν, μεταξύ άλλων, η αναγνώριση της πολιτικής αρχής ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν σε όλους εξίσου ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. «Προς επίτευξιν του σκοπού τούτου, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να πληρωθή τελείως, αν μην καταστώσι κοινά τα μέσα παραγωγής και ρυθμισθή η διανομή του πλούτου αναλόγως των αναγκών εκάστου, πρέπει να μεταβάλλεται βαθμιαίως ο οικονομικός και πολιτειακός οργανισμός κατά το εκάστοτε δυνατόν μέτρον, αδιαφόρως προς την εκ τούτου βλάβην των ατομικών συμφερόντων ορισμένων προσώπων ή τάξεων» αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρείας. Η εταιρεία εξέδιδε το επιστημονικό περιοδικό Επιθεώρησις των Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών, που είχε σημαντική απήχηση στον πνευματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Μεταξύ των συνδρομητών του περιοδικού ήταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τα άρθρα του νέου τότε επιστήμονα και πολιτικού.

Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ



image

Δείτε τι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ανεκδιήγητος Θάνος Τζήμερος:

image

Bookmark the permalink. Είμαι Έλληνας δημοσιογράφος…



του Άρη Χατζηστεφάνου
mme
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν η αστυνομία έστειλε στην εντατική τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο. Αλλά δεν σε θυμάμαι εκεί.
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν συνέλαβαν τον Κώστας Βαξεβάνη γιατί αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Εσύ συνομιλούσες με τα μέλη της λίστας – αν δεν ήσουν και εσύ ένα από αυτά.
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν κάποιος που παρουσιάστηκε ως ο Μελισσανίδης (και δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι δεν ήταν) τηλεφώνησε στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο στο Unfollow και απείλησε να σκοτώσει αυτόν και όποιον βρισκόταν γύρω του. Ο Μελισσανίδης όμως ήταν φίλος του Σαμαρά και εσύ μιλούσες με τον δικηγόρο του, τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν εκατοντάδες συνάδελφοί μου και εγώ απολυθήκαμε, γιατί τολμήσαμε να παρουσιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις στα μνημόνια τα οποία προωθούσαν οι τράπεζες που πληρώνουν το μισθό σου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 8 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1889
Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Wall Street Journal».
1912
Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3,37. (Η ημερομηνία είναι βάσει του Γρηγοριανού Ημερολογίου, ενώ στην Ελλάδα ισχύει ακόμη το Ιουλιανό και καταγράφεται σαν να έγινε στις 25 Ιουνίου)

Référendum: Grèce, lombre de « Prométhée » de l’Otan




russel_promethee
Le « tête à tête » dans le référendum grec, dont les grands médias ont fait la propagande, sest révélé un sonore coup de tête dans le mur pour les fauteurs internes et internationaux du « Oui ». Le peuple grec a dit « Non » pas seulement aux mesures d « austérité » imposées par Ue, Bce et Fmi, mais, de fait, à un système -celui du capitalisme- qui étouffe la réelle démocratie.
Les implications du référendum vont au-delà de la sphère économique, en entraînant les intérêts politiques et stratégiques non seulement de Bruxelles, mais (chose dont on ne parle pas) ceux de Washington. Le président Obama a déclaré être « profondément impliqué » dans la crise grecque, que « nous prenons en sérieuse considération », en travaillant avec les partenaires européens afin d « être prêts à toute éventualité ».
Pourquoi tant dattention sur la Grèce ? Parce quelle est membre non seulement de lUe mais de lOtan. Un « solide allié », comme la définit le secrétaire général Stoltenberg, qui joue un rôle important dans les corps de déploiement rapide et donne le bon exemple dans la dépense militaire, à laquelle il consacre plus de 2% du pib, objectif atteint en Europe seulement par la Grande-Bretagne et lEstonie. Bien que Stoltenberg assure « lengagement continu du gouvernement grec dans lAlliance », à Washington on craint que, en se rapprochant de la Russie et de fait de la Chine, la Grèce de Tsipras ne compromette son appartenance à lOtan. Le premier ministre Tsipras a déclaré que « nous ne sommes pas daccord avec les sanctions contre la Russie » et, au sommet Ue, a soutenu que « la nouvelle architecture de la sécurité européenne doit inclure la Russie ».