Ετικέτες

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

What Turkey Wants in Syria

  • Turkey says that it, together with the US, wants an IS-free zone in northern Syria. That is fine. But who will fill the vacuum in areas cleared of IS?
  • Turkey simply finds joining the international campaign against the Islamic State an opportunity to install pro-Sunni Islamist rule in areas now controlled by IS.
  • In all reality, Prime Minister Davutoglu wants to replace extreme Islamists with less extreme Islamists. Turkey is trying, with U.S. help, to make Syria an extension of Turkey for Muslim Brotherhood Sunni Islam.

Το γερμανικό (κυβερνητικό) ίδρυμα KAS “εκπαιδεύει” Έλληνες δημοσιογράφους!…



image003
Τη στιγμή που τα περίφημα σεμινάρια εκπαίδευσης του ΔΝΤ των Ελλήνων δημοσιογράφων σχεδόν έχουν ξεχαστεί, έρχεται η ανακοίνωση του χορηγούμενου από τη γερμανική κυβέρνηση, Ιδρυμα Konrad Adenauer” να καλέσει σε “σεμινάριο” στην Αθήνα. Καλούνται δημοσιογράφοι να μετέχουν από τις 12 ως τις 19 Σεπτεμβρίου ” σε διεθνικές ομάδες για δημοσιογραφικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος”. Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Konrad – Adenauer Stiftung (KAS)http://www.kas.de/griechenland/el/> το εν λόγω σεμινάριο γίνεται για 5η φορά μέσα σε 3 χρόνια!
Το εν λόγω Ίδρυμα έχει βρεθεί εδώ και χρόνια στο επίκεντρο εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής lobbying που ακολουθεί στις χώρες που ενδιαφέρουν άμεσα την γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ, ως κύριος προπαγανδιστικός μηχανισμός ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων. Ήδη από το 2010 για παράδειγμα έχει ανακατευτεί στην Ουκρανία, προωθώντας τον “άνθρωπο της” στο Κίεβο. Η ιστοσελίδα https://kulturstudio.wordpress.com στις 11 Δεκ, 2013 περιγράφει τα βήματα του ιδρύματος στην προώθηση του πολιτικού κατασκευάσματος της Γερμανίας στην Ουκρανία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι σήμερα γνωστά…

Για μια γερμανική Ευρώπη


DIE WELT ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕΡΚΕΛΟι Γερμανοί κατέχουν περισσότερες θέσεις-κλειδιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως αναφέρει σχετική έκθεση.


Όπως αναφέρει η «Τέταρτη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την παρουσία γερμανικού προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς» Γερμανοί υπήκοοι κατέχουν 1.382 υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή, ποσοστό 10,2% και είναι η μεγαλύτερη ομάδα από, μπροστά από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Ποια ήταν η αρχαία Αβυδος, που ονόμασαν το σημείο προσγείωσης στο Κομήτη Ροζέτα;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ; Πληθώρα οργανικών στοιχείων στον κομήτη



Images taken by Philae’s ROsetta Lander Imaging System, ROLIS, trace the lander’s descent to the first landing site, Agilkia, on Comet 67P/Churyumov–Gerasimenko on 12 November 2014. Credits: ESA/Rosetta/Philae/ROLIS/DLR
Images taken by Philae’s ROsetta Lander Imaging System, ROLIS, trace the lander’s descent to the first landing site, Agilkia, on Comet 67P/Churyumov–Gerasimenko on 12 November 2014.
Credits: ESA/Rosetta/Philae/ROLIS/DLR
Πληθώρα οργανικών στοιχείων, που αποτελούν θεμέλιους λίθους της ζωής, ανακάλυψαν οι επιστήμονες αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλλεξαν τα δέκα όργανα του ρομπότ «Φίλαι» στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο 67Ρ, (Comet 67P/Churyumov–Gerasimenko) γνωστό και ως κομήτη της Ροζέτα.

Σαν σήμερα το 1920 η δολοφονική απόπειρα κατά του Ελ. Βενιζέλου



Σαν σήμερα το 1920 η δολοφονική απόπειρα κατά του Ελ. Βενιζέλου

Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς, την ώρα που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών

Διήμερο δραματικών συμβάντων με την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920) από βασιλόφρονες αξιωματικούς και τα αντίποινα των βενιζελικών με τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα (31 Ιουλίου 1920). Ήταν ένα ακόμη θλιβερό επακόλουθο του Εθνικού Διχασμού.
Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας και δύο μέρες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που δημιούργησε «την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», ο Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε το δρόμο της επιστροφής, κομιστής του μεγάλου αγγέλματος. Κι ενώ βρισκόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό Λυών των Παρισίων για να επιβιβασθεί στο Οριάν Εξπρές, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δύο απότακτους βασιλόφρονες αξιωματικούς.
Ο υποπλοίαρχος Απόστολος Τσερέπης εξ Αιτωλικού και ο υπολοχαγός Γεώργιος Κυριάκης εκ Κορίνθου, τον πυροβόλησαν με τα περίστροφά τους δέκα φορές. Τον τραυμάτισαν, ευτυχώς, επιπόλαια στο δεξί χέρι, παρότι ήταν δεινοί σκοπευτές. Η ανάγκη νοσηλείας επέβαλε στον Βενιζέλο να αναβάλει την επιστροφή του για λίγες μέρες στην Αθήνα.

Κωνσταντίνος Κανάρης 1793 – 1877



Konstantinos_Kanaris

Ηγετική μορφή του ’21, στρατιωτικός και πολιτικός. Γεννήθηκε το 1793 ή το 1795 στα Ψαρά, στους κόλπους μιας οικογένειας με μεγάλη ναυτική παράδοση. Ο πατέρας του Μιχαήλ ή Μικές Κανάργιος ή Κανάριος διατέλεσε επανειλημμένα δημογέροντας του νησιού και από τον γάμο του με τη Μαρία απέκτησε τρία αγόρια, τον Αναγνώστη, τον Γεώργιο και τον Κωνσταντίνο.

Σαν σήμερα το 1920 δολοφονήθηκε ο Ίωνας Δραγούμης


Ion_Dragoumis

Ο Ίων Δραγούμης δολοφονείται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου στην Αθήνα από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ελευθέριου Βενιζέλου. (Ιουλιανά)

Διήμερο δραματικών συμβάντων με την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920) από βασιλόφρονες αξιωματικούς και τα αντίποινα των βενιζελικών με τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα (31 Ιουλίου 1920). Ήταν ένα ακόμη θλιβερό επακόλουθο του Εθνικού Διχασμού.