Ετικέτες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μέγας Αλέξανδρος, ουσία και συμβολισμοί, ισχύς, ασφάλεια, ελευθερία και η Αμφίπολη


Μέγας Αλέξανδρος, ουσία και συμβολισμοί, ισχύς, ασφάλεια, ελευθερία και η Αμφίπολη
Παναγιώτης Ήφαιστος
Είναι οι νεοέλληνες επάξιοι φορείς της μακραίωνης πολιτικής παράδοσης της Ελληνικότητας της οποίας ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εκείνη η μεγάλη ιστορική μορφή που την κατέστησε άξονα του ιστορικού γίγνεσθαι; Αυτό λογικά είναι, πρωτίστως, το κύριο ζήτημα των πολιτών ενός κράτους που ονομάζεται Ελλάδα και των μελών ενός έθνους που αξιώνουν να είναι φορείς της μακραίωνης, οικουμενικής και διαχρονικά διαμορφωτικής πολιτικής παράδοσης της Ελληνικότητας.

ΤΟ Δ! ΡΑΙΧ ΒΡΥΧΑΤΑΙ: "Η Ρωσία δεν είναι καλός γείτονας"


00_005_20141023_hop14140884251
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

 εστία προβλημάτων για τις χώρες γύρω της χαρακτήρισε η Ανγκελα Μέρκελ τη Ρωσία, επικρίνοντας την πολιτική που εφαρμόζει η Μόσχα απέναντι στα γειτονικά της κράτη.
«Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία είναι τρεις χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε στα ανατολικά και οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την ΕΕ. Η Ρωσία προκαλεί προβλήματα σε αυτές τις τρεις χώρες», είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Welt. «Επιπλέον βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον οικονομικό και πολιτικό της έλεγχο κάποιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε.

Αρχίζει η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο


Αρχίζει η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο
Άνοιξε χθες κι επίσημα ο δρόμος για την κατασκευή του καλύτερου «παράθυρου στο σύμπαν» που είχαν ποτέ στη διάθεσή τους οι αστρονόμοι, με την έγκριση δημιουργίας του European Extremely Large Telescope (E-ELT) στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Με φωτοσυλλεκτική επιφάνεια διαμέτρου 39 μέτρων, τη μεγαλύτερη που είχε ποτέ επίγειο τηλεσκόπιο, το E-ELT αναμένεται να είναι έτοιμο το 2024, ξεκινώντας από εκείνη τη στιγμή τις παρατηρήσεις του.

Η τέχνη της αγένειας!


AIL

Γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Η ευγένεια δεν είναι στη μόδα. Το βλέπεις στο δρόμο, το καταλαβαίνεις στις καθημερινές συζητήσεις.

Το συνειδητοποιείς όταν οδηγείς, όταν εξυπηρετείσαι, όταν εξυπηρετείς, όταν αγοράζεις, όταν πουλάς, όταν μπαίνεις στο μετρό, όταν διασχίζεις το δρόμο, όταν συγχρωτίζεσαι γενικά με αυτό το μπερδεμένο, οργισμένο, αποπροσανατολισμένο, ευθυνόφοβο είδος ανθρώπου που είναι ο μέσος έλληνας πολίτης, στα μέσα του 2014.

Μετά από 40 χρόνια η Βρετανία ανοίγει και πάλι τη ναυτική βάση στο Μπαχρέιν

Μετά από 40 χρόνια η Βρετανία ανοίγει και πάλι τη ναυτική βάση στο Μπαχρέιν

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει στο Μπαχρέιν, το πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, έπειτα από 40 και πλέον χρόνια.
Η ναυτική βάση στον λιμένα Mina Salman θα χρησιμεύσει ως κόμβος των επιχειρήσεων του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο.

Η φοιτήτρια, η Ελληνικός Χρυσός και μια ΜΚΟ…

 
Aπό τον πάντα εξαιρετικό gerogriniaris
riamarilouplacebo+hellas-goldΑνόητα επικοινωνιακά παιχνίδια, με κατευθυνόμενη αρθρογραφία από διαπλεκόμενους που εμφανίζονται ως απλοί πολίτες ή «ανεξάρτητες» οργανώσεις αποκρύβοντας τα πραγματικά τους κίνητρα και τις πραγματικές τους ιδιότητες.
Στην σελίδα της Ελληνικός Χρυσός πρόσφατα αναδημοσιεύθηκε ένα άρθρο που έχει γραφτεί σύμφωνα με την εταιρεία από μία φοιτήτρια του ΑΠΘ.
Μία από τους φοιτητές/φοιτήτριες που ξενάγησε η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της και που είχε να πει μόνο τα καλύτερα για την εμπειρία της και φυσικά για την εταιρεία.
Ένα κείμενο που αρχικά δημοσιεύθηκε στο περιοδικό μιας ΜΚΟ, αλλά που θα μπορούσε να έχει γραφτεί από το γραφείο τύπου της εταιρείας.
«Το ανθρώπινο δυναμικό και το περιβάλλον είναι κύρια συστατικά της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας»  μας ενημερώνει για παράδειγμα η φοιτήτρια ΑΠΘ που «υπογράφει» το κείμενο.

Ένα κείμενο που 4 ημέρες μετά αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας αλλά και σε αρκετές άλλες ιστοσελίδες και blogs. Που όλα ανακάλυψαν το καταπληκτικό αυτό κείμενο την ίδια ημέρα, στις 8/8/2014…
Οι επικοινωνιακές μέθοδοι της Ελληνικός Χρυσός έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν αρκετές σκιές.

Τα ψέματα που λέμε για τον Λένιν, από το περιοδικό Jacobin



Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το άρθρο του Lars T. Lih στο περιοδικόJacobin, πιο πολύ για να έχουμε μια εικόνα της συζήτησης σε κύκλους μαρξιστών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά είναι διαθέσιμο εδώ.
Η Ρωσική Επανάσταση του 1917 έχει αποτελέσει το ιδανικό έδαφος για ηθικολογίες. Όλοι τη μελετούν με στόχο να βρουν το μεγάλο – ηθικό, πολιτικό, ιδεολογικό – σφάλμα που οδήγησε στην καταστροφή.

Παριστάνοντας τους αναρχικούς…

 

Μπορώ να καταλάβω τους εντελώς δεξιούς και τους απλά σκατόψυχους, αυτούς δηλαδή που είτε θέλουν να πεθάνει ο Ρωμανός, είτε δεν θα τους πειράξει αν πεθάνει, είτε θα τους πειράξει μεν αλλά έχουν αποφασίσει πως ιεραρχούνται άλλα αγαθά πάνω από τη ζωή του, είτε τους πειράξει – δεν τους πειράξει θα σπεύσουν να αποδώσουν το θάνατό του σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από το κράτος.

Κυβερνώσα Χρυσή Αυγή, αστυνομικό παρακράτος και ΜΜΕ καίνε τις πόλεις μας!

 

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν” αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ” όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ” όλα τα χρέη του….».
Ρήγας Φεραίος.
————————————————————————————
Μόνο συνειδητοί απατεώνες (πχ Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ), ή ηλίθιοι (πχ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Κικίλιας κλπ), ή και τα δύο (όπως πχ η πλειοψηφία των δημοσ/φων του ΑΝΤΕΝΑ) θα ισχυρίζονταν δημόσια, ότι οι αναρχικοί έριξαν μολότοφ  σε σπίτι (!) των Εξαρχείων, το οποίο κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες. Το ισχυρίστηκε κάποιος που παριστάνει τον ρεπόρτερ-δημοσιογράφο του ΑΝΤΕΝΑ απόψε, περιγράφοντας ταεπεισόδια στα Εξάρχεια.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η κατοχική κυβέρνηση έχει ξεμείνει με τους…κατιμάδες, κυβερνά δηλαδή με μόνα στηρίγματα την (κατοχική πλέον)Ασυνομία και τα ΜΜΕ, ενώ ηστρατηγική της χαράσσεται από συμπλεγματικούς παλιανθρώπους και ασήμαντα-κακομούτσουνα λαμόγια, όπως οι Μουρούτηδες, οι Φαήλοι κι οι Παπαμιμίκοι,  συνεπικουρούμενους από σκουπίδια όπως ο –προσφάτως ανανήψας-Τράγκας, ο Ρογκάκος του ΑΝΤΕΝΑ, ο…Μπογδάνος κα.    

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πολίτες «ενεργοί» και πολίτες «παθητικοί» στην Αρχαία Ελλάδα
1. Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, δηλαδή του δικαιώματος συμμετοχής στην πολιτική ζωή και στη λήψη των αποφάσεων, μπορούσε να είναι αποτέλεσμα είτε δικαστικής απόφασης είτε μιας στάσης.

ΟΙ ΜΥΘΙΚΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ


ΟΙ ΜΥΘΙΚΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ
Πολλές ερμηνείες δίδονται στο ποιοι ήσαν τελικά οι Κουρήτες, οι οποίοι ήρθαν σε ρήξη και σε πόλεμο με τους Καλυδωνίους. Η επικρατέστερη είναι αυτή που θέλει το όνομα να χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή με τους «άκουρους», τους ακούρευτους δηλαδή Ακαρνάνες ή εκείνη που ετυμολογείται απ’ το κοντινό βουνό Κούριον. Η χρήση του ονόματος ωστόσο, οδηγεί πολλούς αρχαίους συγγραφείς στο να ταυτίσουν τους Κουρήτες με τους Κρήτες.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (Ι” ΛΟΥΚΑ)


Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (Ι” ΛΟΥΚΑ)
Το Αποστολικό Ανάγνωσμα
(᾿Εφεσ. ε´ 8-19)
Αδελφοί, ὡς τέκνα φωτὸς περιπατεῖτε· – ὁ γὰρ καρπὸς τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καὶ δικαιοσύνῃ καὶ ἀληθείᾳ· – δοκιμάζοντες τί ἐστιν εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ. Καὶ μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δὲ καὶ ἐλέγχετε· τὰ γὰρ κρυφῇ γινόμενα ὑπ᾿ αὐτῶν αἰσχρόν ἐστι καὶ λέγειν· τὰ δὲ πάντα ἐλεγχόμενα ὑπὸ τοῦ φωτὸς φανεροῦται· πᾶν γὰρ τὸ φανερούμενον φῶς ἐστι.
Διὸ λέγει· ῎Εγειρε ὁ καθεύδων καὶ ἀνάστα ἐκ τῶν νεκρῶν, καὶ ἐπιφαύσει σοι ὁ Χριστός. Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ᾿ ὡς σοφοί, ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν, ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσι. Διὰ τοῦτο μὴ γίνεσθε ἄφρονες, ἀλλὰ συνιέντες τί τὸ θέλημα τοῦ Κυρίου. Καὶ μὴ μεθύσκεσθε οἴνῳ, ἐν ᾧ ἐστιν ἀσωτία, ἀλλὰ πληροῦσθε ἐν Πνεύματι, λαλοῦντες ἑαυτοῖς ψαλμοῖς καὶ ὕμνοις καὶ ᾠδαῖς πνευματικαῖς, ᾄδοντες καὶ ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ ὑμῶν τῷ Κυρίῳ.

Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Δεκεμβρίου – Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ επίσκοπος Μεδιολάνων

Εορτάζοντες την  7ην του μηνός Δεκεμβρίου – Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ επίσκοπος Μεδιολάνων
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ επίσκοπος Μεδιολάνων
Ό Αμβρόσιος, διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης, γεννήθηκε περίπου το 340 μ.Χ.
Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά.
Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή.
Φύλαττε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός.
Όσον αφορά σ” αυτό όμως, απαντά ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής:
«Αλλ” εν παντί έθνει ο φοβούμενος αυτόν και εργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτός αυτώ εστί». Πράξεις των Αποστόλων, ι” 35..