Ετικέτες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Ουάσινγκτον καλεί τους Σύρους αντικαθεστωτικούς να σεβαστούν το δίκαιο του πολέμου


Η Ουάσινγκτον καλεί τους Σύρους αντικαθεστωτικούς να σεβαστούν το δίκαιο του πολέμου

undefined
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους Σύρους αντάρτες να σεβαστούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ορισμένοι από αυτούς εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες του τακτικού στρατού.

"Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όποια πλευρά και αν προέρχεται στη Συρία», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την συμπεριφορά. Οποίος διαπράττει τέτοιες ωμότητες πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 28 στρατιώτες εκτελέστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων ανταρτών σε τρεις στρατιωτικούς καταυλισμούς κοντά στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας.


Το βίντεο δείχνει τους αντάρτες να χτυπούν τους στρατιώτες και μετά να τους ρίχνουν κάτω και να τους εκτελούν με αυτόματα όπλα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία αν το βίντεο επαληθευτεί, οι πράξεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου.

Στο μεταξύ, οι αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν σήμερα σε αεροπορική βάση και στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες θέλουν να καταλάβουν τη βάση του Ταφτανάζ από όπου απογειώνονται αεροσκάφη των δυνάμεων του Ασαντ και βομβαρδίζουν τις γύρω περιοχές.

Στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα, κτίριο της δημοτικής αρχής και ένα νοσοκομείο που έλεγχαν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Η Ρωσία ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη




undefined
Του Ντμίτρι Μεντβέντεφ*

Θεσμοθετημένη το 1996, η σύνοδος Ασίας – Ευρώπης (ASEM), που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στο Λάος, συγκεντρώνει χώρες από την Ευρώπη, τη Νότια Ασία και τον Ειρηνικό και αναζητεί απαντήσεις σ’ έναν γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο. Από τη μία, ο κόσμος μας χαρακτηρίζεται από παγκοσμιοποίηση και αυξανόμενη παγκόσμια αλληλεξάρτηση, και από την άλλη, από περιφερειοποίηση και την αυξανόμενη σημασία των γρηγορότερα αναπτυσσόμενων περιοχών. 

Λόγω της γεωγραφικής και πολιτισμικής ποικιλομορφίας της, καθώς και της οικονομικής δυναμικής της, η Ρωσία πρέπει αναπόφευκτα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες. Η ένταξή μας στον ASEM το 2010 είχε μεγάλη σημασία όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον ίδιο τον οργανισμό, καθώς και για ολόκληρο το οικοδόμημα των διεθνών σχέσεων. Μας επέτρεψε κυριολεκτικά να συνδέσουμε δύο κέντρα επιρροής για την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, γι’ αυτό και δεν είναι περίεργο που η Ρωσία αποκαλείται Ευρασία. 

Γκορμπατσόφ με Μπους

Γκορμπατσόφ με Μπους

undefined
Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο σύμβουλός του Πάβελ Παλατσένκο και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος κοιτούν ένα βιβλίο που τους δείχνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Μπους, Τζέιμς Μπέικερ, λίγο προτού γευματίσουν μαζί στο Χιούστον. Ο Γκορμπατσόφ βρέθηκε στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας για να δώσει σειρά διαλέξεων, στο πλαίσιο των οποίων θύμισε τον ρόλο του για τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου.

H ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


H ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 3, 2012
20121103-192922.jpgΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ – Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
΄Εγινε το βράδυ της Πέμπτης 1.11.2011 στο δυτικό Λονδίνο, η παρουσίαση ενός
νέου βιβλίου, πρώτο στο είδος του, του βραβευμένου δημοσιογράφου της εφημερίδας Γκάρτιαν, Ian Cobain, με τίτλο« CruelBritannia –asecrethistoryoftorture”. Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Portobello Books. (Ανταπόκριση της γράφουσας στο Ράδιο Πρώτο το πρωί της Παρασκευής 2.11.2012 από το πρωινό πρόγραμμα του κ. Λάζαρου ΜαύρουΗ γράφουσα παρευρέθηκε στην παρουσίαση μαζί με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στο Λονδίνο Τάσο Ζαχαριάδη).

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΛΤΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ



Το ταξίδι δυο κέλτικων φυλών καθώς μάχονται για την ελευθερία ξαναζωντανεύει συνδυάζοντας παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο κέλτικο χορό, μουσική και τραγούδι με την σκηνοθετικά και τα πλούσια κοστούμια. Πρόκειται για μια ιρλανδέζικη γιορτή που θα στήσει το χορευτικό σύνολο «Rythym of dance» στις 11 και 12 Ιανουαρίου στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το σχήμα που έχει χορέψει για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θεατές σε περισσότερες από 33 χώρες ξετυλίγει την ιστορία των φυλών του Leinster και του Ulster, που βρίσκονται σε μία συνεχή εμπόλεμη κατάσταση. Η ελπίδα όμως αναζωπυρώνεται με τη νέα γενιά. Οι δύο νέοι κέλτες πολεμιστές, η Niamh του Ulster και ο Eoin του Leinster, οι φύλακες της Ειρήνης, οι κυρίες του Leinster, οι θεοί των Κελτών και ο μοναχικός αυλητής συνθέτουν με έναν τρόπο συμβολικό το θεματικό πάνθεον. Η αποκωδικοποίηση της ιστορίας προϋποθέτει την επαφή του κοινού με τον ιρλανδικό μύθο.

Για ποιες παθήσεις θα χορηγούνται φάρμακα δωρεάν [ΛΙΣΤΑ]




Αλλαγές στη συμμετοχή για την αγορά των φαρμάκων φέρνει η νέα τροποποιημένη κοινή υπουργική απόφαση. Βάσει αυτής ορίζεται συμμετοχή 10% σε σκευάσματα που αφορούν κάποια χρόνια νοσήματα...

Επιπλέον, οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο νόσημά τους ακόμη και αν είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτά.

Απόφαση ΣτΕ: Διακοπή των εργασιών κατάχωσης του Ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη!



Αναρτήθηκε από τον/την menedimos στο Νοεμβρίου 3, 2012
Να και κάτι Ευχάριστο.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών κατάχωσης του Ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη. Η κατάχωση είχε αποφασιστεί από το υπουργείο Πολιτισμού, ύστερα από εισήγηση της ΙΣΤ εφορίας Αρχαιοτήτων.

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 1941… Η πρώτη αντιστασιακή εκδήλωση κατά των δυνάμεων κατοχής στην Ευρώπη – ένα άγνωστο επεισόδιο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 3, 2012

%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1.JPG
Η επέτειος του ΟΧΙ, η αποφασιστικότητα των Ελλήνων ν’ αντισταθούν στις ορδές των ιταλογερμανικών στρατευμάτων που σάρωναν τότε την Ευρώπη, η περίοδος της ιταλογερμανικής κατοχής, η ανάπτυξη της εθνικής αντίστασης, συνιστούν αξιομνημόνευτα ιστορικά επεισόδια της πρόσφατης εθνικής μας ιστορίας. Τα γενικά ιστορικά, πολεμικά επεισόδια της περιόδου του 1940 σε Ευρωπαϊκό και …
…Ελλαδικό επίπεδο είναι – λίγο πολύ – γνωστά. Μέσα όμως στις τοπικές κοινωνίες, σε κάθε γωνιά της δοκιμαζόμενης τότε Ελλάδας σημειώνονταν σημαντικά περιστατικά, χαρακτηριστικά μερικές φορές

του ιδεολογικού, ψυχολογικού και γενικότερου κοινωνικού κλίματος που επικρατούσε τότε, στα «πέτρινα χρόνια» της ξενικής κατοχής.

ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ


Από το ημερολόγιο ενός ναύτη

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου




Β΄Μέρος


Α΄ΞΙΦΙΑΣ

24 Απριλίου 1981- Μ. Παρασκευή

Α/Τ ΛΕΩΝ- ΠΑΤΜΟΣ

Θα πρέπει κανείς, να είναι κουφός ή να βρίσκεται σε άλλο κόσμο, για να μην καταλάβει ότι σήμερα είναι Μ. Παρασκευή. Οι καμπάνες από νωρίς άρχισαν να ηχούν πένθιμα, με αυτόν τον αργό, υπενθυμιστικό μετάλλινο ήχο, που άρχισε να διαχέεται σε όλη την έκταση του λιμανιού και των γύρω περιοχών. Άλλοι αντίλαλοι από πιο μακριά, έρχονται αδύναμοι, αλλά μελωδικοί, να αναπληρώσουν το μικρό διάστημα σιωπής των πρώτων.


Σήμερα δεν γίνονται εργασίες και άλλα συναφή καθήκοντα, παρά μόνο τα απαραίτητα. Έχω επιλεγεί να συμμετέχω στο Άγημα απόδοσης τιμών στην πομπή του Επιταφίου στη Σκάλα Πάτμου. Επιλέχθηκαν κυρίως νέοι, όπως εγώ, αλλά και λίγο παλαιότεροι ακόμη. Επειδή και οι στολές μας είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και γιατί έχουμε φρέσκια ακόμη στη μνήμη, την πρόσφατη εκπαίδευση στην εκτέλεση εντολών και παρελάσεων.

Πώς και γιατί η Γερμανία επιτέθηκε εναντίον των Ελλήνων Η κρίση χρέους και η εθνοτική ρητορική

By Αθανάσιος Γκότοβος
Η Ελλάδα ανήκει στον ευρωπαϊκό Νότο και είναι η μόνη χώρα της περιοχής μέχρι σήμερα όπου «αξιολογήθηκε» πολιτικά - με τις διπλές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου του 2012 - το πρόγραμμα χρηματοδότησης που επιβλήθηκε στη χώρα από τους εταίρους της Ευρωζώνης, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το οποίο καθιερώθηκε τόσο στον βορειοευρωπαϊκό, όσο και στον ελληνικό τύπο ο ευφημισμός «βοήθεια» ή «πακέτο σωτηρίας».
Ταυτόχρονα «αξιολογήθηκαν» πολιτικά και οι πολιτικοί σχηματισμοί που συναίνεσαν στην επιβολή και την εφαρμογή - την όποια εφαρμογή - αυτής της «θεραπείας». Και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις η αξιολόγηση έδειξε ότι ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας αλλάζει ριζικά και επικίνδυνα. Οι ριζοσπαστικές «αριστερές» και «δεξιές» λύσεις του ελληνικού προβλήματος κέρδισαν πολύ περισσότερους υποστηρικτές, από ό,τι υπολόγιζαν τόσο οι εταίροι-δανειστές, όσο και οι παραδοσιακοί πολιτικοί ταγοί της Ελλάδας.

Οι ραφτάδες του εθνικισμού και του διεθνισμού

Θεόδωρος Α. Σπανέλης

undefined
Αν αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα του ακραίου εθνικισμού στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που εκφράζει κατ’ εξοχή το διεθνιστικό πνεύμα – μπορεί να το διαβάσεις και ως νεοταξικό – αναρωτιέσαι ως πολίτης που έχεις μάθει να θέτει ερωτήματα και να αναζητεί απαντήσεις για το που «πατάς» εσύ που δεν θέλει να ταυτιστείς ούτε με τη μία αλλά ούτε και με την άλλη πλευράς της νέας πολιτικής «μέγγενης» που τείνει να διαμορφωθεί. Είσαι εσύ που ανατρίχιασες ανυπόκριτα με τα λόγια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου ο οποίος με δηλώσεις του τα έβαλε με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, λέγοντας ότι δεν είναι Έλληνας (αλήθεια το Σοφοκλής το χρησιμοποιούν ως όνομα και στην Αφρική;)
αλλά και με το κείμενο στην ΑΥΓΗ του Νάσου Θεοδωρίδη,  μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, ο οποίος υποστήριξε ότι κακώς δεν αφήσαμε τους Ιταλούς να περάσουν και ότι εξαιτίας της «ξεροκεφαλιάς μας εμπλακήκαμε σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο…

Anne Frank

Anne Frank

Anne Frank pictured in May 1942
Born
Annelies Marie Frank
(1929-06-12)12 June 1929
Frankfurt am Main, Weimar Germany
Died
Early March 1945 (aged 15)Bergen-Belsen concentration camp, Lower Saxony, Nazi Germany
Nationality
Notable work(s)

Influences[show]

Signature

Annelies "Anne" Marie Frank (  pronunciation (help·info); 12 June 1929 – early March 1945) was one of the most discussed Jewish victims of the Holocaust. Her diary has been the basis for several plays and films. Born in the city of Frankfurt am Main in Weimar Germany, she lived most of her life in or near Amsterdam, in the Netherlands. Born a German national, Frank lost her citizenship in 1941 when Nazi Germany passed the anti-Semitic Nuremberg Laws. She gained international fame posthumously after her diary was published. It documents her experiences hiding during the German occupation of the Netherlands in World War II.

Χάνοντας την Αφρική…



undefined
By Todd Moss
Η Αφρική είναι πιο σημαντική από ποτέ για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ήπειρος ανθεί περιλαμβάνοντας έξι από τις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Και η δημοκρατία έχει γίνει κανόνας στην Αφρική και όχι η εξαίρεση. Φέτος μόνο, θα διεξαχθούν εκλογές σε όχι λιγότερες από δεκαπέντε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Με έναν συνδυασμό φιλελεύθερης πολιτικής και οικονομίας της αγοράς, χώρες όπως η Γκάνα και η Μποτσουάνα προσελκύουν επενδυτές έξω από τα σύνορά τους. Τεράστιες δυνητικές αγορές όπως η Νιγηρία και η Αιθιοπία μοχλεύουν ήπιες μεταρρυθμίσεις σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες. Οι τάσεις αυτές δείχνουν ότι η Αφρική βαδίζει στον δρόμο προς την ευημερία και ότι είναι ώριμη για τις αμερικανικές επενδύσεις, το εμπόριο και την συνεργασία.