Ετικέτες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κοίτα ποιοι είναι στην κυβέρνηση

Με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, η ΔΗΜΑΡ μοιάζει να αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό και η κυβέρνηση θα αποτελείται πια από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό συμβεί, οι Έλληνες θα δουν ξεκάθαρα πια το έγκλημα που συνεχίζεται.
Αν η ΔΗΜΑΡ δεν προσχωρούσε στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, θα είχαμε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή, θα είχαμε μια κυβέρνηση με τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα επί 38 χρόνια, την διέλυσαν, την ξέσκισαν και την οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

undefined
Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα άντεχε πολύ γιατί οι μάσκες θα έπεφταν γρήγορα -αφού και ο πλέον ηλίθιος θα αντιλαμβανόταν πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ένα κόμμα, και πως δεν μπορούν να σώσουν την χώρα αυτοί που την κατέστρεψαν-, οπότε ήρθε η ΔΗΜΑΡ, ως αριστερή τσόντα, να «νομιμοποιήσει» την κυβέρνηση, να την μασκαρέψει και να της δώσει ανάσα.

Independent: Το Ιράν στέλνει 4.000 στρατιώτες στον Ασαντ




16/6/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις
Στόχος η διατήρηση του Σύρου προέδρου στην εξουσία
Independent: Το Ιράν στέλνει 4.000 στρατιώτες στον Ασαντ
        
Η βρετανική εφημερίδα Independent στο κυρακάτικο φύλλο της ότι το Ιράν ετοιμάζει την αποστολή 4.000 στρατιωτών του, στο πλευρό των δυνάμεων του Ασαντ ώστε ο τελευταίος να διατηρηθεί στην εξουσία. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερδία η απόφαση είχε ληφθεί πριν από τις εκλογές.
Κατά οτ παρελθόν ιρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η χώρα τους δεσμεύεται να βοηθήσει το σύρο πρόεδρο να παραμείνει στην εξουσία ακόμη και με τη δημιουργία μετώπου με τους ισραηλινούς στα υψώματα του Γκολάν.

Ποιος εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ – Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου




Ποιος εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ - Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η γκρίνια και τα παράπονα για την ελληνική ραδιοτηλεόραση εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι τελευταίοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, γράφει η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη στην προσωπική της ιστοσελίδα και η άποψη αυτή κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Tα τσάκρα και οι συσχετισμοί τους με τις ασθένειες


Τα τσάκρα ή αλλιώς ενεργειακά κέντρα συνδέονται με τα όργανα του σώματός μας και λειτουργούν σε άμεση σχέση με αυτά. Έτσι οι ασθένειες που παρουσιάζονται στο σώμα προέρχονται από μια διαταραχή στην ενέργεια των κέντρων αυτών. Ας δούμε πώς συμβαίνει αυτό.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ: Ζητάει πίσω τη δωρεά του προς το Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ πριν βγει … στο σφυρί!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 15, 2013
Μετά το θάνατο του επίτιμου Έφορου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρήτης Μανώλη Μπορμπουδάκη, ο Μανώλης Βραχνάκης βρέθηκε να κληρονομεί μέρος της προσωπικής δισκοθήκης του φίλου του. Προκειμένου λοιπόν να τύχει της φροντίδας και της αξιοποίησης που της αρμόζει, αποφάσισε να δωρίσει τους δίσκους και τα cd στο Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, κι αφού δεν του έχει επιδοθεί – το μοναδικό πράγμα που ζήτησε – ένα "στικάκι" με το περιεχόμενο της δωρεάς σε ψηφιακή μορφή, ο κ.Βραχνάκης αποφασίζει να αποστείλει επιστολή στον κ.Στουρνάρα ζητώντας να του επιστραφεί η δωρεά, καθώς ανησυχεί ότι σύντομα θα μπει πωλητήριο και σε αυτή…

Το ειρωνικό tweet της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στο Παρίσι: Μπράβο στον πρωθυπουργό έκανε την ΕΡΤ διεθνές brand name

by admin
Το ειρωνικό tweet της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στο Παρίσι: Μπράβο στον πρωθυπουργό
Μέσω twitter η αναταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία Θωμαΐς Παπαϊωάννου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση του να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων η Θωμαΐς Παπαϊωάννου γράφει πως «Ποτέ Ελληνας Πρωθ/γός ή άλλος Ελληνας πολιτικός δεν έχει δώσει τόσες συνεντεύξεις όσο η ταπεινή συνεργάτις της ΕΡΤ (εγώ) στα γαλλικά media».

Έκθεση Σπύρου Πουλημένου στη Πινακοθήκη Κυκλάδων



20130614-175940.jpg ΄΄Από το συμβατικό στο ψηφιακό΄΄ έργο τέχνης είναι ο τίτλος της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του γνωστού πρωτοποριακού και ανεγνωρισμένου ζωγράφου Σπύρου Πουλημένου που διοργανώνεται από το Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Σύρου στα πλαίσια Ερμουπόλεια 2013 Σύρος-Πολιτισμός.

“Ζωγράφισε” το SU-35 στο Le Bourget


Μεγάλες στιγμές για τη Ρωσία στο σημαντικότερο διεθνές αεροπορικό σόου, το Le Bourget, στο Παρίσι. Και βέβαια, ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από το -απίστευτων ελιγμών- μαχητικό αεροσκάφος, “Σουχόϊ 35”

undefined
Όλγκα Σαμοφάλοβα
Το γαλλικό αεροναυπηγικό σαλόνι Λε Μπουρζέ έφερε μεγάλες παραγγελίες τόσο σε ότι αφορά τα στρατιωτικά, όσο και τα πολιτικά αεροσκάφη. Το Sukhoi Superjet βρήκε νέους πελάτες στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, ενώ υπεγράφησαν συμβόλαια και για τα ελικόπτερα Night hunter και Alligator. Όσον αφορά το τελευταίο, δεν έλειψε και ένα μικρό σκάνδαλο που αφορούσε την πτητική του επίδειξη.
Την πρώτη ημέρα υπογράφηκε εξαγωγικό συμβόλαιο για το ελικόπτερο Мi-28NE Night hunter, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosoboronexport, Αλεξάντρ Μιχέγιεφ. Ωστόσο, αυτός δεν ανέφερε με ποια χώρα και για τι αριθμό τέτοιων ελικοπτέρων συνάφθηκε το συμβόλαιο στο αεροναυπηγικό σαλόνι. Νωρίτερα, τα ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι 40 Night hunter είχε παραγγείλει από τη Ρωσία το Ιράκ.

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ



Το δ.σ. ανακήρυξε την Ιντραλότ τεχνολογικό πάροχο. Με αποχώρηση απειλεί η Emma Delta. «Μέχρι το τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να κλείσουμε το θέμα των Λαχείων» δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
Της Αλεξάνδρας Κασσίμη
Θρίλερ εξακολουθεί να θυμίζει η προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων με τη δεύτερη μάλιστα να πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνεται ο διαγωνισμός. Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος για τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων ορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί, με τα 190 εκατ. ευρώ που αποτελούν το εφάπαξ τίμημα που προσφέρει ο πλειοδότης να κινδυνεύουν να χαθούν.

Αμερικανίδα, στόχος τουρκικών μυστικών υπηρεσιών; – American Gets Targeted by Digital Spy Tool Sold to Foreign Governments


undefined
The email appeared to come from a trusted colleague at a renowned academic institution and referenced a subject that was a hot-button issue for the recipient, including a link to a website where she could obtain more information about it.
But when the recipient looked closely at the sender’s email address, a tell-tale misspelling gave the phishing attempt away — the email purported to come from a professor at Harvard University, but instead of harvard.edu, the email address read “hardward.edu”.

Χημικό όπλο τα δακρυγόνα στην Ταξίμ καταγγέλουν οι τούρκοι γιατροί


Τα προσομοιάζουν με βασανιστήρια και τα συνδέουν με τους θανάτους
undefined
«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους θανάτους δύο πολιτών από τις συνέπειες της έκθεσής τους σε δακρυγόνο αέριο, θάνατοι οι οποίοι δεν ελήφθησαν υπόψη στις στατιστικές» για τα θύματα των συγκρούσεων, δήλωσε ο καθηγητής Ουμίτ Μπιτσέρ, μιλώντας εξ ονόματος της Ένωσης Ιατροδικαστών (REUTERS)

Kλιματιστικά που μας αρρωσταίνουν αντί να μας δροσίζουν!!!– Τι πρέπει να κάνουμε!!!


undefined
Περνάμε το 90% του χρόνου μας σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι για λόγους ασφάλειας και θερμοκρασίας κλιματίζονται μηχανικά. Οκαθαρισμός των κλιματιστικών μονάδων επιβάλλεται, μια και το 50% των μολυσματικών ασθενειών και αλλεργιών των εργαζομένων αποδίδεται στις…
πλημμελείς συνθήκες καθαρισμού της εσωτερικής ατμόσφαιρας των κτιρίων.

Η Κου Κλουξ Κλαν σχεδίαζε δολοφονία Ομπάμα!



undefined
Οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις μελών της Κου Κλουξ Κλαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Μπάρακ Ομπάμα.
Το σχέδιο προέβλεπε χρήση όπλου ακτίνων Χ.
Σύμφωνα με δημοσιέυμα του CNN ο 49χρονος Γκλέντον Σκοτ Κρόφορντ και ο 54χρονος Ερικ Τζει Φράιτ, σκόπευαν να κατασκευάσουν όπλο μαζικής καταστροφής.
Σκοπός του ήταν να εξοντώσουν όσους ανεπιθύμητους ανθρώπους μπορούσαν άμεσα τους και Αμερικάνος Πρόεδρος.

ΟΗΕ: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα παιδιά από τα Παλαιστινιακά εδάφη


Φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες του ΟΗΕ για τα δεινά που υφίστανται από το Ισραήλ παιδιά από τα Παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπόκεινται σε βασανιστήρια και χρησιμοποιούνται ακόμη και ως ανθρώπινη ασπίδα.

Στην έκθεσή της έπειτα από δεκαετή εξέταση, έως το 2012, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού καταγγέλλει πως οι αρχές αρνούνται τακτικά στα παιδιά από την Γάζα και την Δυτική Οχθη την εγγραφή της γέννησής τους στα μητρώα και την πρόσβασή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σε αξιοπρεπή σχολεία και σε καθαρό νερό.

Ακόμη χειρότερα, κάνουν λόγο για συλλήψεις παιδιών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία, οι οποίοι τα υποβάλλουν σε ταπεινωτική μεταχείριση, βασανιστήρια και τα ανακρίνουν στα εβραϊκά- γλώσσα που δεν γνωρίζουν- αναγκάζοντάς τα να υπογράψουν ομολογίες.

Καρκινογόνος ουσία στις κάψουλες του εσπρέσο!


Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.

Επαναστατικό μαγνητικό υλικό αλλάζει το τοπίο στα μέσα αποθήκευσης



Μία ανακάλυψη ερευνητών τού MIT μπορεί να αλλάξει δραματικά την τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων, αφού πειράματα έδειξαν πώς μπορεί να αντιστραφεί η πολικότητα ενός μαγνήτη, κόντρα στη ροή των ηλεκτρονίων.
Η αντιστροφή της πολικότητας αντίθετα με τη ροή των ηλεκτρονίων είναι σπάνιο φαινόμενο και οι ερευνητές θέλησαν να εξακριβώσουν την αιτία του. Όπως ανακάλυψαν, δεν οφείλεται στο υλικό τού μαγνήτη αλλά στο μέταλλο που βρίσκεται δίπλα του.

Είναι η “δημοκρατία” ηλίθιε; Του Νίκου Μπογιόπουλου



Η Δημοκρατία, που αναγνωρίζει στον εκάστοτε υπουργό τη δικαιοδοσία, με μια μονοκονδυλιά, να βάζει «μαύρο» σήμερα στην ΕΡΤ, αύριο στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ, μεθαύριο στα Αμυντικά Συστήματα, στα Ναυπηγεία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η Δημοκρατία που πορεύεται με ντουζίνες Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και με Προεδρικά Διατάγματα, με ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα, με διαδοχικές επιστρατεύσεις και με συκοφαντίες, με κοινωνικό κατατεμαχισμό και με διαρκείς επιχειρήσεις κοινωνικού αυτοματισμού, δεν είναι άγνωστη.

Η πρώτη χώρα που θεσπίζει θανατική ποινή για περιβαλλοντικά εγκλήματα



undefined
Ακόμα και τη θανατική ποινή θα μπορούν να επιβάλλουν τα δικαστήρια της Κίνας στους ενόχους για σοβαρά περιστατικά ρύπανσης, βάσει μιας νέας δικαστικής ερμηνείας, η οποία ισχύει από την Τετάρτη.
Η κυβέρνηση έδωσε στα δικαστήρια αυτή τη δικαιοδοσία σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις για την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το ένα μετά το άλλο. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κίνα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης)

Καθημερινοί ήρωες που τους την έφερε το σύστημα


Κάνε το καλό και ριξ' το στο γιαλό, γιατί εύσημα δεν θα πάρεις!

Ποιος είπε ότι το να είσαι ήρωας είναι εύκολο;

Όχι μόνο πρέπει να κάνεις κάτι που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε, αλλά -όπως θα δούμε- να τα βάλεις και με το ίδιο το σύστημα, παρά το γεγονός ότι θα χαθείς από προσώπου γης.

Γιατί όσο κι αν ο ήρωας δεν περιμένει τίποτα ως αντάλλαγμα για τον ηρωισμό του, αυτό το «τίποτα» θέλει ωστόσο ξεκαθάρισμα: γιατί είναι αναντίρρητο ότι δεν περιμένει τουλάχιστον να κυνηγηθεί λυσσαλέα από τις Αρχές!

Φαίνεται πως η κοινωνία μας έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιβραβεύει τις πράξεις ανιδιοτέλειας.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις όλα αυτά;

Έρωτας: Εξάρτηση και αυτοκαταστροφή


Η ρομαντική αγάπη είναι μια μοναδική εμπειρία του συναισθηματικού κόσμου που δίνει στο άτομο την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιον άλλον, να δεθεί μαζί του, να αποκτήσει οικειότητα, συντροφικότητα και, πιθανόν, να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του. Η ρομαντική αγάπη, είτε συνοδεύεται από σεξ είτε όχι, προάγει την προσωπική ανάπτυξη, αφού κάθε νέα σχέση επιβάλλει διαισθητικότητα και νέα γνώση του εαυτού.

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013



Σήμερα 21 Ιουνίου 2013 είναι η πρώτη μέρα του Καλοκαιριού

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, και συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.

Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, η 21η Ιουνίου κάθε έτους, είναι η ημέρα που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Αν και στη χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ηλιόλουστες ημέρες μάς έχουν βάλει σε καλοκαιρινή διάθεση ήδη από τον Μάιο, το Θερινό Ηλιοστάσιο συμπίπτει με τις πρώτες μεγάλες ζέστες της σεζόν θυμίζοντάς μας ότι το καλοκαίρι βρίσκεται ακόμα μπροστά.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Τι έκρυβε το ναυάγιο των Αντικυθήρων



Μάιος του 1900 και οι σφουγγαράδες από τη Σύμη, αφού έχουν γυρίσει όλη τη Μεσόγειο, κάνουν μια στάση στα Αντικύθηρα, υποχρεωτική, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής - πράγμα όχι ασυνήθιστο για την περιοχή. Όταν η θάλασσα ηρεμεί, Μεγάλη Τρίτη ανήμερα, ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λυκοπάντης, θα βουτήξει στα νερά, όπου όμως αντί για σφουγγάρια θα αντικρίσει σε βάθος περίπου 50 μ. το ναυάγιο ενός πλοίου με σπαρμένα γύρω του αγάλματα, χάλκινα και μαρμάρινα. Έτσι, όταν θα ξανανεβεί στην επιφάνεια, θα κρατά έναν χάλκινο βραχίονα ως απόδειξη.

ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LIDAR Kαμπότζη: Εντοπισμός αρχαίας πόλης στο Άνγκορ Βατ


  Ο εντοπισμός αρχαίας χαμένης πόλης στη ζούγκλα της Ονδούρας με τεχνολογία LIDAR τελείωσε, ενώ τώρα έχει σειρά η Καμπότζη: η χρήση εξοπλισμού λέιζερ από αέρος οδήγησε στην αποκάλυψη των ερειπίων μίας μεγάλης αστικής περιοχής κοντά στο διάσημο ναό Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη. Η σχετική μελέτη θα δημοσιοποιηθεί σύντομα στο PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο "Άξων" επιτίθεται στις ΗΠΑ


Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Άξονα κατά του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σπάνιες και με μηδαμινά αποτελέσματα, εξαιτίας της γεωγραφικής τους απόστασης από τα θέατρα των επιχειρήσεων σε Ασία και Ευρώπη. Η πολύνεκρη επίθεση στo Περλ Χάρμπορ (7 Δεκεμβρίου 1941), δεν θα μας απασχολήσει εδώ, επειδή σημειώθηκε στη νήσο Χαβάη, που εκείνη την εποχή δεν είχε το καθεστώς της Πολιτείας και βρισκόταν πλησιέστερα προς τις ιαπωνικές ακτές.

Όταν απελευθερώθηκε η Νιγρίτα από τους Βούλγαρους


Στις 20 Ιουνίου 1913 ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε από τους Βούλγαρους την πόλη της Νιγρίτας, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Προηγουμένως, ο βουλγαρικός στρατός είχε πυρπολήσει την πόλη και είχε κατασφάξει όσους αμάχους είχαν παραμείνει σ' αυτή.
Η Νιγρίτα απέχει 25 χιλιόμετρα νότια των Σερρών και είναι χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Βερτίσκος. Την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων ήταν ένα από τα σημαντικά εμπορικά κέντρα της περιοχής. Στις 22 Οκτωβρίου1913, Έλληνες πρόσκοποι (στρατιωτικό σώμα από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού Αγώνα) απελευθέρωσαν την πόλη από τους Οθωμανούς Τούρκους και εγκατέστησαν σ’ αυτή ελληνικές αρχές.
Με το ξέσπασμα του Β' Βαλκανικού Πολέμου στις 16 Ιουνίου 1913, η Νιγρίτα καταλήφθηκε από τους Βούλγαρους, που ενήργησαν αστραπιαία και ανάγκασαν την 7η Μεραρχία, που την υπερασπιζόταν να υποχωρήσει νοτιότερα για να μην κυκλωθεί. Η βουλγαρική ταξιαρχία της Δράμας, που ενήργησε την επίθεση, κατέλαβε όχι μόνο την πόλη, αλλά και την υπερκείμενη αυτής κορυφογραμμή.

Η πιο μεγάλη πανσέληνος του 2013


Την Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς

Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα που σηματοδοτούν επίσημα την έλευση του καλοκαιριού αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η Παρασκευή θα είναι ή μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ενώ την Κυριακή θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2013.

Την Παρασκευή είναι το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης το καλοκαίρι (και στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας) ξεκινά επίσημα στις 1:04 π.μ. την Παρασκευή, 21 Ιουνίου.

Τα μέσα κι ο σκοπός-Του Γιάννη Βαρουφάκη



  • Ως πανεπιστημιακός γνωρίζω πως στο δημόσιο πανεπιστήμιο αναπαράγεται συστηματικά ένα
  • καθεστώς αδιαφάνειας, σπατάλης δημόσιων πόρων και εκπόρνευσης των αξιών της πανεπιστημιακής  κοινότητας από σύμπραξη συμφερόντων, τα οποία συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Ως πολίτης παρατηρώ την εκμετάλλευση ανίσχυρου ανθρώπου από ξεδιάντροπο άνθρωπο που χαρακτηρίζει τη δημόσια υγεία, με τα φακελάκια που ξεζουμίζουν απροστάτευτους πολίτες και υπονομεύουν την δημόσια υγεία.
  • Ως παρατηρητής της δικαιοσύνης μένω συχνά έκθαμβος από τον τρόπο με τον οποίο τα δικαστήρια μετατρέπονται σε οίκους συναλλαγής με θύμα το περί δικαίου αίσθημα.
  • Ως γονιός απελπίζομαι από ένα δημόσιο σχολείο που απαξιώνεται και καθιστά την παραπαιδεία κέντρο βάρους ενός σαδιστικού συστήματος.

Apple: Η αμερικανική κυβέρνηση μας ζήτησε 5.000 δεδομένα χρηστών



undefined
Μετά το Facebook και η Apple έδωσε στοιχεία για τις αιτήσεις προσωπικών δεδομένων που δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.
Μέσα σε 6 μήνες η Apple δέχθηκε 5.000 αιτήσεις δεδομένων από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρία, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του facebook οτι δέχθηκε περίπου 10.000 αιτήσεις.

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα! Όλο το σχέδιο!


Χωρίς νοσοκομεία αναμένεται να μείνουν οι ασθενείς σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε λουκέτα σε διάφορα ...
νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια από το ΕΣΥ.

Τι επιχειρήματα θα παρουσιάσει στην τρόικα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα λουκέτα που ετοιμάζονται.

Έως τα μέσα καλοκαιριού αν όχι και νωρίτερα αναμένεται να μπει λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας τα οποία θεωρούνται …περιττά από κυβέρνηση και τρόικα. Οι δανειστές μας καιρό τώρα πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διακόψει τη λειτουργία πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων επειδή παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν απεδείχθη εύκολη για τους Έλληνες αξιωματούχους.

“Λουκέτο” σε 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία – Διαβάστε την απόφαση του υπ.Παιδείας


Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων περιλαμβάνει η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση, υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία και καταργούνται 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 8/5/2013 είχε αναφέρει "64 συγχωνεύσεις σχολείων εκ των οποίων οι 22 θα είναι στη Β/βάθμια και οι 42 στην Α/βάθμια εκπαίδευση".

Παράλληλα non paper που κυκλοφόρησε το Υπ. Παιδείας την επόμενη μέρα, 9/5/2013 ανέφερε ότι "το 2013 το ΥΠΑΙΘΠΑ προχωρά στην κατάργηση περίπου 60 σχολικών μονάδων μετά από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών και στις περισσότερες περιπτώσεις με σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ που εδρεύουν".

Διαβάστε την απόφαση για τις "ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων" εδώ .



Πηγή :  www.newsit.gr/

«Ό,τι είδαμε στην Αφρική είδαμε και στις γειτονιές του Πειραιά»!!!


Σοκάρουν οι Γιατροί του Κόσμου!!!

Ήταν μια ανάρτηση του Νικήτα Κανάκη, γραμματέα των Γιατρών του Κόσμου, στο facebook, που έμοιαζε με υπερβολή, σαν αυτές που συχνά γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν έπαθα κατάθλιψη στην Ουγκάντα, έπαθα όμως στη Δραπετσώνα».

Δεν ήταν όμως υπερβολή:

«Στο φτωχό πληθυσμό συναντάμε συνθήκες εξαθλίωσης που βλέπαμε στον τρίτο κόσμο και αυτό δεν κρύβεται. Το είχαμε πει εδώ και καιρό και μας επιτέθηκαν, μας είπαν λαϊκιστές. Είναι όμως ένα γεγονός που πια δεν το αμφισωητεί κανείς», λέει στο newpost ο Νικήτας Κανάκης.

Όπως αποκαλύπτει, οι Γιατροί του Κόσμουέχουν αποσύρει όλες τις αποστολές τους από χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, καθώς οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν στην Ελλάδα είναι πολλές.

«Δεν έχουμε αποστολή στην Ουγκάντα, την αποσύραμε και εγκατασταθήκαμε στις εργατικές συνοικίες του Πειραιά. Το Πέραμα και η Δραπετσώνα ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Καθημερινά βοηθάμε πεινασμένα παιδιά και οικογένειας που δεν έχουν φάρμακα ή πρόσβαση σε νοσοκομεία. Οι συνθήκες δεν μοιάζουν απλώς, είναι ίδιες με του αναπτυσσόμενου κόσμου», λέει ο κ. Κανάκης και απευθύνει έκκληση

«Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ ανά τον κόσμο, με υποστηρικτές σε όλον τον πλανήτη, που δεν έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην χώρα, για να μην επισημοποιηθεί η ανθρωπιστική κρίση που ζούμε. Αν εγκατασταθούν εδώ, αν αναπτύξουν την παραμικρή δράση, τότε θα πρέπει η Ευρώπη να παραδεχτεί ότι η χώρα ζει μια ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία η ίδια ευθύνεται».



Πηγή :  periergaa.blogspot.com

Ποια ελληνικά προϊόντα κάνουν θραύση στο εξωτερικό



undefined
Οπως αναφέρουν τα Νέα σε δημοσίευμα τους, οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία το πρώτο τρίμηνο του 2013, σημείωσαν αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα και διαμορφώθηκαν στα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ όπως εκτιμούν οι εξαγωγείς, το 2013 θα αυξηθούν ακόμη περισσότερα οι εξαγωγές στα επίπεδα του 3%-4%.

BBC: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ NTV ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ



Σε αναστολή της συνεργασίας του με το τουρκικό NTV προχώρησε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC καθώς το πρώτο δεν μετέδωσε πρόγραμμα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Η όποια παρέμβαση στην αναμετάδοση του BBC είναι εντελώς απαράδεκτη και ιδιαίτερα τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα στην Τουρκία, η αμεροληψία του BBC προς το κοινό του είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο διευθυντής του BBC Global News Πίτερ Χόροκς.
Πηγή : prezatv.blogspot.gr

Η φτώχεια απειλεί τα παιδιά της Ελλάδας


Αυξάνονται τα παιδιά που απειλούνται από την φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση. Ιδιαίτερα δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα παιδιά μπορεί να απειληθούν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, προειδοποιεί σήμερα η Υπηρεσία της ΕΕ για την Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) σε έκθεσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραματική.

Στοιχεία για χρήστες έδωσε στην ΝSA η Yahoo


Η εταιρεία Yahoo! ανακοίνωσε ότι δέχθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου 12.000 ως 13.000 αιτήματα για την παράδοση προσωπικών δεδομένων κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων αποκαλύψεων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, έπειτα από την διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα προγράμματα μυστικής παρακολούθησης από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τραγούδι θα παίζεται ασταμάτητα για 640 χρόνια!


perierga.gr - Τραγούδι θα παίζεται ασταμάτητα για 640 χρόνια!
Φέρει τον τίτλο «As Slow As Possible» και συνθέτης είναι ο John Cage, ενώ παίζεται από το 2001 στην εκκλησία Sankt Burchardi Church της Γερμανίας μέσω ενός εντυπωσιακού μουσικού οργάνου, δημιουργία του συνθέτη, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκτέλεση το 2640! Το τραγούδι γράφτηκε για να είναι το πιο αργό στον κόσμο, αφού τα μουσικά όργανα μπορούν να παίζουν ένα κομμάτι ασταμάτητα αρκεί να υπάρχει η ανάλογη συντήρηση.
Ο συνθέτης δημιούργησε τη μελωδία το 1985, όπως και το συγκεκριμένο μοσικό όργανο ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Αυτό αποτελείται από σωλήνες και χορδές, οι οποίες απαιτούν ένα μόνο κούρδισμα που κρατά από έναν μήνα έως έναν χρόνο. Μετά το θάνατο του Cage τα ηνία παρέλαβαν συνεργάτες του, οι οποίοι φροντίζουν να συντηρούν το διαρκές παίξιμο, ενώ πλήθος επισκεπτών συρρέουν στην εκκλησία για να θαυμάσουν οπτικά αλλά και ακουστικά το θέαμα.





Πηγή : perierga.gr/

ΕΕ: Προτείνει την υποχρεωτική πιστοποιημένη εκπαίδευση καθηγητών, για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης



undefined
Τις θέσεις της για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες-μέλη παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ.
Στη σχετική έκθεση περιλαμβάνονται συστάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική πιστοποιημένη εκπαίδευση καθηγητών και άλλων μελών του διδακτικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη μεγαλύτερη έμφαση στην παροχή βοήθειας στους σπουδαστές προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματικές και καινοτόμες δεξιότητες, καθώς και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ακαδημίας διδασκαλίας και μάθησης.
Η ομάδα, που συστάθηκε από την Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε ευρείες διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη ως μέρος των εργασιών της.
Διαπιστώθηκε ότι πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν λιγότερο ικανοποιητική έμφαση στην διδασκαλία σε σχέση με την έρευνα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποτελούν θεμελιώδεις αποστολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Στόχος μου κατά τη συγκρότηση της ομάδας ήταν η ενθάρρυνση νέων σκέψεων και ιδεών», δήλωσε η κα Βασιλείου, προσθέτοντας ότι οι συστάσεις είναι έγκαιρες, πρακτικές και δεν απαιτούν απαραιτήτως μεγάλα ποσά επιπλέον δαπανών.
«Η ποιοτική διδασκαλία στα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει ζωτική σημασία ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι σπουδαστές είναι εξοπλισμένοι με το σωστό μείγμα δεξιοτήτων για τη μελλοντική προσωπική και επαγγελματική εξέλιξή τους και η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την εφαρμογή αυτών των συστάσεων», ανέφερε η Επίτροπος.
Πηγή :  http://www.newsit.gr/

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ: Πότε ξεπερνιούνται τα όρια;


Η σχέση λένε για να λειτουργήσει χρειάζεται αμοιβαίους συμβιβασμούς. Ποια είναι όμως τα όρια; Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ελπίδα Παναγιωτουνάκου σε βοηθάει ώστε να μην χάσεις τον εαυτό σου και κατά συνέπεια τη σχέση σου...

Η Παπαρήγα αθωώνει τον Καραμανλή για τη δολοφονία του Λαμπράκη



undefined
Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, «αθώωσε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την τότε ΕΡΕ για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.
Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη η Αλέκα Παπαρήγα έκανε στη Βουλή μια ιστορική ομιλία κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας.
Η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι «για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε σύνδεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ποτέ δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο. Η συνωμοσία εξυφάνθηκε από το παλάτι».
Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά της κυρίας Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή πολιτικό.
Η ιστορική αυτή αποδοχή από το ΚΚΕ εξέπληξε ευχάριστα τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι και έσπευσαν να τη χειροκροτήσουν.
Πηγή : http://www.iefimerida.gr/

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;


Είναι ο καυγάς τους εδώ και πολύ καιρό. Εκείνος δεν είναι ικανοποιημένος. Θέλει σεξ σχεδόν καθημερινά. Εκείνη είναι σχεδόν μονίμως κουρασμένη. Η δουλειά της τρώει σχεδόν όλη τη μέρα, αγχώνεται και γυρίζει σπίτι κατάκοπη -σωματικά και ψυχικά. Εκείνος επιμένει ότι έχουνε πρόβλημα. Εκείνη επιμένει ότι τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Εκείνος θεωρεί πως είναι πολύ φρέσκο ζευγάρι ακόμα και πρέπει να κάνουν πιο συχνά. Εκείνη πιέζεται. Και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει...

Μήπως να απευθυνθούμε σε μια ψυχολόγο για να το λύσουμε αυτό το θεματάκι μια και καλή; Πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι έρωτα τελικά;

5 αρώματα για να ενισχύσετε την διάθεσή σας


Η αίσθηση της όσφρησης είναι πιθανώς η πιο ισχυρή απ’ τις πέντε αισθήσεις. Μπορεί να ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά αρώματα και ν’ ανιχνεύει την αόριστη μυρωδιά ενός αρώματος που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ξεχασμένες αναμνήσεις βαθιά κρυμμένες μέσα στον χρόνο. Αρκετά εκπληκτικό, ε;

Αλλά, αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η επίδραση της αίσθησης της όσφρησης που μπορεί να έχει στην διάθεσή σας. Σας χαιρέτησε πρόσφατα η μυρωδιά της άνοιξης καθώς περπατούσατε στον δρόμο προσθέτοντας έναν αέρα ελαφρότητας και ικανοποίησης στην ημέρα σας; Αυτή είναι η αίσθηση της όσφρησης που βάζει τα δυνατά της να σας υπενθυμίζει όλες εκείνες τις υπέροχες αναμνήσεις που είχατε την άνοιξη στο παρελθόν.

Επανεξετάζεται ο φάκελος της δολοφονίας του Μόρο



Τhe Guardian
Ηταν αναμφίβολα το πιο σκοτεινό επεισόδιο στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας: η απαγωγή του πρωθυπουργού Αλντο Μόρο το 1978 και ο εντοπισμός της σορού του 55 ημέρες αργότερα στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου Ρενό 4, στο κέντρο της Ρώμης.
Παρότι έχουν γίνει τέσσερις δίκες, δεκάδες έρευνες και έχουν περάσει 35 χρόνια, η υπόθεση εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα μεταξύ των Ιταλών καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η υπόθεση δεν θα διαλευκανθεί ποτέ. Εισαγγελείς στη Ρώμη έκαναν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση να ξανανοίξει η υπόθεση, έπειτα από αιτιάσεις για ενδεχόμενη ανάμειξη ξένων δυνάμεων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολοφονία είναι έργο της τρομοκρατικής οργάνωσης Ερυθρές Ταξιαρχίες, μέλη της οποίας καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για το έγκλημα. Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών κατά τη διάρκεια των 55 ημερών της ομηρίας του Αλντο Μόρο. Ορισμένοι υποψιάζονται ότι μαζί με τους τρομοκράτες έδρασαν και άλλοι ισχυρότεροι παράγοντες, για τους οποίους η εξαφάνιση του Μόρο ήταν σε εκείνες τις συνθήκες αναγκαίο κακό.
Ο Αλντο Μόρο, επικεφαλής του πανίσχυρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, βρισκόταν καθ’ οδόν για τα εγκαίνια ενός νέου κυβερνητικού κτιρίου στις 16 Μαρτίου 1978 όταν απήχθη και όταν σκοτώθηκαν οι πέντε σωματοφύλακές του. Η κυβέρνηση Μόρο επρόκειτο να προωθήσει την ιδέα του «ιστορικού συμβιβασμού» μεταξύ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος τότε στη Δύση. Μεσούντος του Ψυχρού Πολέμου, τα σχέδια του Μόρο προκαλούσαν έντονη ανησυχία στη Ρώμη, τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.
Στη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων προτού η σορός του Μόρο βρεθεί διάτρητη από σφαίρες στις 9 Μαΐου, η ιταλική κυβέρνηση επέμενε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τρομοκρατικές οργανώσεις. Η τεράστια επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας δεν κατάφερε να σώσει τον Μόρο. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η αστυνομία είτε δεν χειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες που είχε είτε τις αγνόησε.
Εισαγγελείς φέρονται ότι εξετάζουν αν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να ξανανοίξουν την υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, οι εισαγγελείς δρουν με βάση νέους ισχυρισμούς και πληροφορίες που είχαν τα τελευταία χρόνια.
Αυτό που φέρεται ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τους εισαγγελείς, είναι ένα βιβλίο που έγραψε ένας πρώην δικαστής ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση Μόρο, ο οποίος εμπλέκει ξένες μυστικές υπηρεσίες όπως η KGB και ανώτατους αξιωματούχους του ιταλικού κράτους. Ο Φερντινάντο Ιμποζιμάτο, σήμερα επίτιμος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, αναφέρθηκε στους πρώην πρωθυπουργούς Τζούλιο Αντρεότι και Φραντσέσκο Κοσίγκα, μιλώντας στον ιστότοπο AffarItaliani: «Ο ρόλος της ιταλικής πολιτικής τάξης ήταν να είναι απολύτως υποταγμένη στην ηγεμονία των ξένων δυνάμεων. Στην Ιταλία εκτελέστηκαν εντολές που δόθηκαν από το εξωτερικό». Ο Αντρεότι πέθανε τον περασμένο μήνα. Ο Κοσίγκα πέθανε το 2010. Ο Αντρεότι είχε καταδικαστεί αλλά αργότερα απηλλάγη από την κατηγορία ότι διέταξε τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που φερόταν ότι ήξερε πολλά για την υπόθεση Μόρο. O Μιγκέλ Γκοτόρ, κεντροαριστερός πολιτικός και ιστορικός καταδίκασε την πνευματική και πολιτική οκνηρία που οδήγησε στο να εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο η υπόθεση Μόρο.
 

Εκβιάζουν Κινέζους πολιτικούς



Σε e-mail λαμβάνουν φωτογραφίες από δραστηριότητες που τους εκθέτουνInternational Herald Tribune
Ενοχα ή όχι τα πολιτικά πρόσωπα στην Κίνα αποτελούν όλο και συχνότερα στόχο εκβιασμού: λαμβάνουν φωτογραφίες είτε ως επισύναψη σε e-mail είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω ταχυδρομείου, χωρίς διεύθυνση αποστολέα. Οι εν λόγω φωτογραφίες τους απεικονίζουν εξωσυζυγικές συνευρέσεις ή δραστηριότητες που ο μισθός του αξιώματός τους δε θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει. Υστερα έρχεται η απειλή: θα πληρώσουν ή η πληροφορία θα διαρρεύσει παντού.
Τους τελευταίους μήνες μεγάλος αριθμός Κινέζων που σχετίζονται με την κυβέρνηση έχει αναμειχθεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις εκβιασμού, που προκαλούν την αυξανόμενη αγανάκτηση του λαού για την ιδιότροπη συμπεριφορά τους. Ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν υποκύψει σε κάποια παρανομία δεν είναι προστατευμένοι. Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι εκβιαστές επεξεργάζονται την εικόνα όπου εμφανίζεται συνήθως κάποιος σωσίας του θύματος. Η έκρηξη αυτών των προσπαθειών εκβιασμού έρχεται σε μία στιγμή που τα μέλη του κομουνιστικού κόμματος υφίστανται από την ηγεσία του επιβεβλημένη λιτότητα. Μια λιτότητα που τους στερεί τις σπατάλες του παρελθόντος, το άλλοτε σύμβολο της εξουσίας τους.

Σύμβολο αντίστασης ο «Ορθιος Ανδρας»



Νέες μορφές διαμαρτυρίας στην Τουρκία απέναντι στο κύμα συλλήψεων που εξαπέλυσε ο Ερντογάν
Reuters, ΑΠΕ
Ενώ οι τουρκικές αρχές εξαπέλυαν κύμα συλλήψεων εναντίον των ακτιβιστών που πρωταγωνίστησαν στις πρόσφατες ταραχές, η φιγούρα ενός ακίνητου, σιωπηλού και ανέκφραστου άνδρα έκανε τον γύρο του κόσμου ως συμβόλου ειρηνικής αντίστασης στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, ύστερα από τη βίαιη διάλυση των διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Ο «Ορθιος Ανθρωπος», όπως πολιτογραφήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο χορογράφος Ερντέμ Γκιουντούζ, στάθηκε στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας κι έμεινε εκεί, να ατενίζει ακίνητος το γιγαντιαίο πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ, κρεμασμένο στο υπό κατεδάφιση πολιτιστικό κέντρο, που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη. Με την πάροδο του χρόνου, δεκάδες κι ύστερα εκατοντάδες περαστικοί παρατάχθηκαν δίπλα του, μιμούμενοι αυτήν την πρωτότυπη και ειρηνική μορφή διαμαρτυρίας, μέχρις ότου διαλύθηκαν από την αστυνομία γύρω στις δύο το πρωί. Δέκα πολίτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, συνελήφθησαν για «παρεμπόδιση της κυκλοφορίας».

Να τι παθαίνει κανείς όταν δανείζεται αλόγιστα: Το δίδαγμα του μεγάλου αρχαίου Ελληνα ιστορικού Πλούταρχου για τις συμφορές του δανεισμού

_355ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΥ ΥΦΟΥΣ (iefimerida)
 
Είναι της «μόδας» τα τελευταία τρία χρόνια στην πληγείσα από την χρηματοπιστωτική κρίση Ελλάδα να επανέρχονται στην επικαιρότητα κείμενα και έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, τα οποία αντιμετωπίζονται ως πολύτιμες πηγές γνώσης και σοφίας, ικανές να μεταστρέψουν το βλέμμα μας και, προσανατολίζοντάς το προς το απώτερο παρελθόν, να μας κάνουν να αντιληφθούμε με μεγαλύτερη διαύγεια το παρόν και το μέλλον. 'Ενα τέτοιο κείμενο είναι και αυτό που ακολουθεί του μεγάλου Έλληνα ιστορικού, βιογράφου και δοκιμιογράφου Πλούταρχου.
Οι "Συμφορές του δανεισμού: (Περί του μη δειν δανείζεσθαι)" ανήκουν στα "Ηθικά" του Πλούταρχου. Η ιδιαίτερη ζέση με την οποία ο συνήθως ήπιος και χαμηλών τόνων συγγραφέας τους επιδίδεται στην κατακεραύνωση του φαινομένου του αλόγιστου δανεισμού (από την πλευρά των οφειλετών), καθώς και της απληστίας και της βαναυσότητας των πιστωτών, στρέφοντας εναντίον τους όλο το ρητορικό του οπλοστάσιο, οδήγησε αρχικά τους μελετητές στο να αμφισβητήσουν την πατρότητα του κειμένου και στη συνέχεια στο να το θεωρήσουν νεανική ρητορική άσκηση, εκλαμβάνοντας τη φλόγα του ως "juvenilis ardor".

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ


Γράφει ο Αθαν. Στρίκος
Αυτό θυμήθηκα σήμερα, συνειρμοί γαρ, που άκουσα το Σαμαρά να λέει την αιτία που έκλεισε την ΕΡΤ: «Ακούς εκεί. Εγώ να πηγαίνω στο Εξωτερικό να συναντηθώ με ξένους ηγέτες για να στηρίξουν τη χώρα (σιγά που θα τη στηρίξουν) και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ν’ απεργούν και να μην καλύπτουν το ταξείδι!».

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει στη Συρία



sw32
Καθώς η Δύση αρχίζει να ετοιμάζεται για τα εκατό χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, η Μέση Ανατολή συγκλονίζεται όπως ποτέ πριν από την κληρονομιά της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αρκεί να δούμε τη Συρία, όπου ένα μέρος αυτής της κληρονομιάς – η συμφωνία Sykes-Picot η οποία χώρισε τον Λεβάντε στη βρετανική και τη γαλλική σφαίρα επιρροής, ακόμη και όταν ο Μεγάλος Πόλεμος μαινόταν – πλησιάζει σε ένα εξαιρετικά ​​βίαιο τέλος, σχολιάζει ο Jaswant Singh, πρώην υπουργός της Ινδίας.