Ετικέτες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

H Eβδομάδα Yψηλής Pαπτικής και Mόδας στο Παρίσι…




…σύντομα στην Αθήνα!
Γιάννης Παράσχης… ο κύριος 650.000 ευρώ τον χρόνο…
Αποικία Ελλάδα – Αθήνα: Πιο ακριβός από τον Ομπάμα ο διευθυντής του «Ελ. Βενιζέλος»
Την ώρα που νοικιάζονται εργαζόμενοι με ενιαία αμοιβή 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αθήνας, βασικός μέτοχος του οποίου είναι το ελληνικό Δημόσιο, ανανεώνει τη…
σύμβασή του με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ…
«enet«

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ


 by Βισάλτης Ένα μεγαλοπρεπές και σπάνιο για τον ελλαδικό χώρο κτίριο και το μεγαλύτερο αρχαίο ιερό του Ν.Σερρών, καθώς και μια σημαντική αρχαία πόλη, συνεχίζουν να παραμένουν στην αφάνεια.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά την ανακάλυψη του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου ,για άγνωστους λόγους οι ανασκαφές έχουν εγκαταλειφθεί,ο χώρος αφήνεται αφύλακτος και μια πλήρη και μυστηριώδη αδιαφορία και προσπάθεια,σχεδόν ακόμη και απόκρυψης της ύπαρξης και σημαντικότητας των ευρημάτων συνεχίζεται ακόμη και σήμερα….
Η ιστορία μιας ένδοξης πόλης, που χάθηκε και σκεπάστηκε από τη σκόνη της λήθης…
ADVERTISEMENT
ΕΡΕΥΝΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Visaltis-Documentary

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-9 (ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ) (Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krassoukha-4 ανέπτυξαν οι ρώσοι στη Συρία-

 
Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας:100% επιτυχής στόχευση κατά τις επιδρομές
 
 
 
Equipements russes dans une base aérienne de Lattaquié
ψηθηθψ

Οι ρωσικές επιδρομές είναι απόλυτα επιτυχημένες και βρίσκουν το στόχο τους 100%  δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός άμυνας Anatoli Antonov. »Χρησιμοποιούμε δεδομένα από δορυφόρους,από αναγνωριστικά αεροσκάφη και όχι μόνο τους σύριους εταίρους μας « , αναφέρει στο  RIA Novosti ο Anatoli Antonov. RT 06/10/2015

The Politics of Lies

  • "There is no more rule of law." — Mahathir Mohamad, Malaysia's prime minister for 22 years.
  • The essential dynamics of the Islamist polity do not much vary from one Muslim-majority country to another: Corrupt, authoritarian leaders who have no respect for ethnic or religious plurality or dissent of any kind, who crack down on the press and legitimize their corrupt governance by frightening Muslims masses with a made-up threat of the clandestine Jew.
A flight from Kuala Lumpur to Istanbul will usually take around 11 hours. All the same, politically, Turkey and Malaysia are not so distant. The Turkish-Malaysian political parallels are crucial in understanding political

Π.Καρύκα : "Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Οι μάχες Ελασσόνας και Δεσκάτης. Οκτώβριος του 1912"


 

του Παντελή Καρύκα

Από τις 5 Οκτωβρίου 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το πρωί της ίδιας ημέρας οι ελληνικές δυνάμεις περνούσαν τη μεθόριο. Ένα κλίμα συγκρατημένου ενθουσιασμού επικρατούσε καθώς οι στρατιώτες απελευθέρωναν μέτρο το μέτρο χώματα ελληνικά. Οι μνήμες όμως του «μαύρου ‘97» δεν επέτρεπαν, προς το παρόν τουλάχιστον, την εκδήλωση άκρατου ενθουσιασμού.

Μητέρα Παύλου Φύσσα Ο Ρουπακιάς λίγο μετά την δολοφονία έλεγε στους αστυνομικούς «Δικός σας είμαι!»


Μητέρα Παύλου Φύσσα Ο Ρουπακιάς λίγο μετά την δολοφονία έλεγε στους αστυνομικούς «Δικός σας είμαι!»
fyssa_532_355

Η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε με ερωτήσεις που δέχεται από δικηγόρο της οικογένειας. Διακόπηκε λίγο μετά τις 10.30 αφού η κα Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Συνήγορος: Φθάνουμε στο σημείο που συλλαμβάνεται ο Ρουπακιάς. Γνωρίζετε αν είπε κάτι;
Μάγδα Φύσσα: Απο τον μάρτυρα τον αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά, μάθαμε ότι φτάνοντας εκεί, ο δολοφόνος έχει μπει στο αυτοκίνητο του τον συλλαμβάνει και τον βάζει στο περιπολικό μαζί με το μαχαίρι. Μπαίνοντας στο περιπολικό τους λέει «δικός σας είμαι». Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν και ρωτάνε «είσαι αστυνομικός;» και εκείνος λέει: «Όχι της Χρυσής Αυγής είμαι. Το ενα παιδί τον ρωτάει «τι είναι αυτά που λές;» Τον πάει στο τμήμα τον βάζουν σε ενα δωμάτιο και δείχνει αυτό οτι ο χώρος ειναι οικείος.

Απόστολος Θωμάς


 Απόστολος Θωμάς

Ένας από τους 12 μαθητές του Χριστού. Το όνομά του προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «thaom», που σημαίνει δίδυμος. (Ιωάννης, ια' 16).

Θορ Χέιερνταλ 1914 – 2002

Θορ Χέιερνταλ

Νορβηγός εθνογράφος, εξερευνητής και συγγραφέας. Από τους πρωτοπόρους της πειραματικής αρχαιολογίας, επιχείρησε να αποδείξει ότι οι αρχαίοι λαοί είχαν τη δυνατότητα να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις δια μέσου των ωκεανών. Το σύνολο των γραπτών του προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας.
Ο Θορ Χέιερνταλ γεννήθηκε στο Λάρβικ της Νορβηγίας στις 6 Οκτωβρίου 1914. Γιος ζυθοποιού, σπούδασε ζωολογία και γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και ασχολήθηκε με τη μελέτη των πολιτισμών της Πολυνησίας.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 6 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1825
Λήγει η πρώτη φάση της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή.

Οδησσός: το χαρέμι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Οδησσός: το χαρέμι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στον απόηχο του προπηλακισμού που δέχτηκε ελληνική αποστολή στην Οδησσό από μέλη παραστρατιωτικών ομάδων, επιχειρούμε να χαρτογραφήσουμε τις νέες πολιτικές ισορροπίες που δημιουργούνται στην Ουκρανία.
Και παραδόξως πέφτουμε πάνω σε μερικά φωτομοντέλα, ορισμένους Aμερικανούς διπλωμάτες και έναν καταζητούμενο πρώην πρόεδρο της Γεωργίας

Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ

Ισραηλινό πυροβολικό στο μέτωπο του ΓκολάνΙσραηλινό πυροβολικό στο μέτωπο του Γκολάν
Μεσημέρι Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου του 1973. Ανήμερα της μεγαλύτερης εβραϊκής γιορτής, του Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), το Ισραήλ δέχεται ταυτόχρονη επίθεση από δυνάμεις της Αιγύπτου που περνούν το Κανάλι του Σουέζ και της Συρίας που εισχωρεί στα υψίπεδα του Γκολάν. Ο Δ' Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος ξεσπά.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-8 (ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ-ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ)( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η δύση διαιρεμένη, παραμιλάει…


Του Νίκου Κλειτσίκα
http://nikosklitsikas.gr/
Το δυτικό μυθιστόρημα για το “δικτατορικό καθεστώς Άσαντ” κατέρρευσε μέσα σε μια
γελοιότητα που δεν έχει προηγούμενο.
Το γνωστό και δοκιμασμένο σενάριο της δύσης -πάντα με την επιμέλεια κι ευθύνη της δημοσιογραφικής πορνείας-, περί χημικών όπλων, σφαγές αμάχων, καταπίεση του λαού, “εκδημοκρατισμός” της Συρίας και την “αραβική άνοιξη made in USA” να μην μπορεί να εξελιχθεί όπως σχεδιάστηκε, απέτυχε.