Ετικέτες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Και δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής





H γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής εμφανίζεται χωρίς κουκούλα στο πρόσφατο βίντεο της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.
Επισήμως, το Παρίσι δεν αναφέρει ακόμη το όνομά του, το οποίο, όμως, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα ασφαλείς πηγές.

ΑΓΑΠΗ ΡΕ…

 


Δεν έχει νόημα να μετανιώνεις διαρκώς, ή καλύτερα, η διαδικασία του να μετανιώνεις να σε θλίβει και να αναρωτιέσαι όσα έχασες διαλέγοντας κάτι από κάτι άλλο, να αναρωτιέσαι για όσα δεν έκανες σωστά, για όσα δεν έκανες για να πετύχεις το σωστό, για όσα δε μπόρεσες να αντιληφθείς εκείνη τη στιγμή κι ύστερα σου φαίνονται τόσο αυτονόητα ώστε να αισθάνεσαι ηλίθιος που δεν τα είδες.
Ηλίθιο είναι το να λες ότι δε μετανιώνεις για τίποτα,
ηλίθιο είναι και να μετανιώνεις διαρκώς.
Ηλίθιο είναι να νομίζεις ότι έχασες τον χρόνο σου ενώ θα μπορούσες να τον εκμεταλλευτείς καλύτερα. Δεν έχασες τον χρόνο σου. Η ζωή η ίδια είναι ένα χάσιμο χρόνου. Κάθε μέρα είναι μία μέρα λιγότερη, μία μέρα που χάνεις και δε θα τη ξαναβρείς.
Τίποτα καλύτερο δε θα μπορούσες να κάνεις από αυτά που έκανες,
αν το μπορούσες, δε θα ήσουν εσύ,

Λαβρόφ: Λάθος η «απερίσκεπτη» επέκταση του ΝΑΤΟ

Posted: 19 Nov 2014 01:21 PM PST




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε σήμερα λάθος που θα πλήξει την ασφάλεια της Ευρώπης την «απερίσκεπτη» επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε, και το λέμε από την αρχή της τρέχουσας ιστορικής περιόδου, ότι η απερίσκεπτη, ατέρμονη επέκταση του ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος που υπομονεύει τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών.

Απαισιόδοξος για λύση στην ουκρανική κρίση ο Σταϊνμάγερ






Η Γερμανία και η Ρωσία έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για την κρίση στην Ουκρανία, ενώ οι πιθανότητες αυτή να επιλυθεί είναι πολύ μικρές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μία ημέρα αφού συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου είμαστε μακριά από μια βιώσιμη αποκλιμάκωση της σύγκρουσης και ακόμη πιο μακριά από μια πολιτική λύση», είπε ο Σταϊνμάγερ από το Βερολίνο, μετά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στο Κίεβο και τη Μόσχα την Τρίτη.

Ο South Stream δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την Ευρώπη




Ο αγωγός South Stream δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την Ευρώπη, δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Βιομηχανίας Φεντερίκα Γκουίντι, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος EurActiv.com.

«Είναι ένα χρήσιμο έργο, αλλά πιθανόν δεν είναι πλέον στον κατάλογο των προτεραιοτήτων μας», δήλωσε την Τρίτης σε δημοσιογράφους στη Ρώμη η Γκουίντι.

Το Facebook ετοιμάζει νέα ιστοσελίδα με τίτλο «To Facebook στη Δουλειά»




Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σχεδιάζει τη νέα υπηρεσία του προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μιλάνε με συναδέλφους τους, να κάνουν νέες επαγγελματικές επαφές, να συνεργάζονται στη δημιουργία επαγγελματικών εγγράφων κ.α., σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Financial Times.

Ο νέος διαδικτυακός τόπος θα μοιάζει εμφανισιακά με το κυρίως Facebook, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχωρίζουν αυστηρά το προσωπικό «προφίλ» τους (με τις προσωπικές φωτογραφίες και βίντεό τους ή με τις πολιτικές απόψεις τους) από το επαγγελματικό «προφίλ» τους.

UAV (ΜΕΙΟ), ιδιώτες και θέματα ασφαλείας. Προτάσεις σχετικά με χρήση και λειτουργία τους.



Η δυνατότητα των UAV για αποστολές κάθε τύπου προκαλεί σοβαρά ερωτήματα ασφαλείας. photo credits: Aeryon


Από την πρώτη στιγμή είχαμε θίξει το θέμα των μη επανδρωμένων οχημάτωνκαι πώς αυτά, πολύ σύντομα, θα περάσουν τις ακτές του Ατλαντικού και θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους ακόμαη και στη χώρα μας. Όπως είχαμε θίξει και το γεγονός, πώς ενώ στις ΗΠΑ, ήδη, σχεδιάζαν τρόπους και νόμους να ελέγχονται οι πτήσεις των μη επανδρωμένων από μη πιστοποιημένους χειριστές σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον, στις υπόλοιπες χώρες ακόμα ψάχνουν που να τα εντάξουν ως κατηγορία πτητικού μέσου.

Ξεπερνούν τους 4.300 οι νεκροί της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία




Τουλάχιστον 4.317 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.921 έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει εκτιναχθεί σε 466.829, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παρά την εκεχειρία 13 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση -957 από τις 5 Σεπτεμβρίου όταν υπεγράφη η συμφωνία του Μινσκ που αποδεικνύεται κενό γράμμα.

Ο απολογισμός των θυμάτων στις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές συντάχθηκε από κοινού από τους παρατηρητές της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που επισημαίνουν ότι πρόκειται για μετριοπαθή εκτίμηση και ότι ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Πρώτη κυβέρνηση σε γερμανικό κρατίδιο με πρωθυπουργό από την Αριστερά


Η τοπική κάλπη στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας είχε μοιράσει πολύ περίπλοκα τις έδρες στο τοπικό Κοινοβούλιο, αλλά τελικά οδήγησε σε μία συγκυβέρνηση πρωτόγνωρη για την Γερμανία: Τελικά, το κόμμα της Αριστεράς (Linke), οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι κατέληξαν σε συμφωνία συγκυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπόντο Ράμελοφ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός σε κρατίδιο της Γερμανίας που προέρχεται από την Αριστερά μετά την Πτώση του Τείχους.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου θα βασίζεται σε μία εξαιρετικά οριακή πλειοψηφία -μόλις μίας έδρας- στο Κοινοβούλιο της Ερφούρτης. Αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτε από την ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Ράμελοφ.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός που έρχεται διώχνει τους Χριστιανοδημοκράτες από τη διακυβέρνηση του κρατιδίου μετά από δεκαετίες, καθώς η έξωση των Φιλελεύθερων από το τοπικό κοινοβούλιο τους είχε αφήσει χωρίς συμμάχους.

Το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο Ράμελοφ είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις -όπως και η παρέμβαση του γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος είχε «αναρωτηθεί» εάν μπορούν οι Γερμανοί να εμπιστευτούν πλήρως την Linke για να κυβερνήσει το κρατίδιο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έτοιμη να στηρίξει νέες κυρώσεις για τη Βενεζουέλα




Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλα, ως απάντηση στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των περασμένων μηνών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τόνι Μπλίνκεν, που αποτελεί και προσωπική επιλογή του αμερικανού προέδρου για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας για την επικύρωση της τοποθέτησής του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Μπλίνκεν τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφύγει να πιέσει για την επιβολή κυρώσεων κατά τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να δώσει χρόνο στις διπλωματικές προσπάθειες ορισμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ηγετών της αντιπολίτευσης από τη φυλακή και να ωθηθεί το Καράκας προς την εκλογική μεταρρύθμιση.

Lavion MH17 de Malaysia Airlines abattu par des avions militaires ukrainiens


Mondialisation.ca, 20 novembre 2014

Lors du Sommet de l’APEC à Pékin, le premier ministre australien Tony Abbott, l’hôte des réunions, du G20 à Brisbane, a laissé entendre en termes clairs au cours d’une rencontre de 15 minutes avec le président russe Vladimir Poutine, que Moscou était responsable de l’attentat du vol MH17 de Malaysia Airlines en Ukraine. 
Lors de la réunion, M. Abbott aurait déclaré que « la Russie avait armé les rebelles qui ont abattu l’avion et tué 38 Australiens ». M. Abbott a déclaré que « le MH17 a été détruit par un missile lancé de lest de lUkraine avec un lanceur provenant de la Russie et qui lui a été rendu par la suite, [ajoutant que cette] affaire était très sérieuse. “
Le premier ministre Tony Abbott rencontre le président russe Vladimir Poutine à Pékin. Photo : AFP
Le Centre de recherche sur la mondialisation a offert a dès le départ une importante couverture médiatique à lattaque du MH17. Les preuves et l’analyse de lincident invalident les accusations du premier ministre Abbott et indiquent clairement une attaque sous fausse bannière initiée par le régime de Kiev, soutenu par les États-Unis et lOTAN, ainsi quun camouflage par les enquêteurs australiens et néerlandais.
Rappelons-nous que Washington a utilisé lattaque contre le MH17 comme prétexte pour imposer des sanctions économiques à la Fédération de Russie.

Από ένα κατειλημμένο πανεπιστήμιο κάπου στο Νότο…



των Μυρσίνης Κουφίδη και Κατερίνας Σαρρή
Εδώ στο Ρέθυμνο λοιπόν, σε ένα πανεπιστήμιο που έχει τη τύχη σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Φορτσάκη να κινείται σε ομαλό δρόμο. Εδώ στο Ρέθυμνο, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο που για χρόνια κάνουν κουμάντο η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, εδώ που για χρόνια η όποια φωνή αντίδρασης και διαφωνίας με το κυρίαρχο καταπνιγόταν και όταν δεν καταπνιγόταν από το αντιδραστικό μπλοκ των καθεστωτικών παρατάξεων, οι πάντα πρόθυμοι φασίστες κινητοποιούνταν ώστε η σιωπή άρα η ανοχή να επικρατήσει στη πόλη αυτή. Εδώ στο Ρέθυμνο λοιπόν όλο το διάστημα αυτό προσπαθούσαμε να σπάσουμε την σιωπή, να κινήσουμε ξανά συλλογικές τις διαδικασίες των φοιτητών κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό φαινόταν ακατόρθωτο.

Kι όμως!Η Γη είναι τετράγωνη!




Τις προάλλες γράφαμε για τη μεγάλη ήττα των ανθρώπων  που αναπόφευκτα έρχεται όταν διαλέγεις το λάθος στρατόπεδο.Τελικά η «κρίση» έκανε κι ένα καλό.Όχι δεν μας αποκάλυψε τους κακούς πολιτικούς,αυτούς τους ξέραμε όσοι δεν φάγαμε τα παραμύθια του «σοσιαλισμού και της δημοκρατίας» ή της εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας που μοίραζε απλόχερα δισεκατομμύρια στα παντός είδους λαμόγια.Μας αποκάλυψε όμως τον χαρακτήρα των συμπολιτών μας.Και συμπολίτες δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε που η χώρα πανηγύριζε για τους Ολυμπιακούς ή για το ευρωπαϊκό.Τότε με που με τον φρέσκο αέρα του ΕΥΡΩ,ξεχάσαμε και την Ιστορία και τις όποιες αξίες είχανε μείνει στην καρδιά του καθένα.

Ρωσία σε ΗΠΑ: Εάν δώσετε όπλα στην Ουκρανία, θα εξοπλίσουμε τη Νέα Ρωσία!

Ρωσία σε ΗΠΑ: Εάν δώσετε όπλα στην Ουκρανία, θα εξοπλίσουμε τη Νέα Ρωσία!
Οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία, καθώς αυτό θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο πολιτικό προηγούμενο και θα εμπλέξει τις ΗΠΑ, ως ενεργούς παίκτες στη σύγκρουση, αφού τα νέα όπλα οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα χειρισθούν λόγω έλλειψης επαγγελματιών που να γνωρίζουν αυτό το οπλοστάσιο, όπως πιστεύουν οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Ria Novosti.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, της εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τόνι Μπλίνκεν, είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής «φονικών όπλων» στην Ουκρανία για αμυντικούς σκοπούς, για να κρατήσει τη Ρωσία «από περαιτέρω δράση».
Παρέμβαση στην εσωτερική σύγκρουση

«Σκοτώνουν» την Πλάκα μέσω ΤΑΙΠΕΔ για κάτι «ψιλά»

«Σκοτώνουν» την Πλάκα μέσω ΤΑΙΠΕΔ για κάτι «ψιλά»

«Σκοτώνουν» την Πλάκα μέσω ΤΑΙΠΕΔ για κάτι «ψιλά»
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το ξεπούλημα της χώρας
Ποσό 1,34 εκατ. ευρώ εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από τη διάθεση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στην Πλάκα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

Βρετανοί σκόπευαν να αποκεφαλίσουν πολίτη

Βρετανοί σκόπευαν να αποκεφαλίσουν πολίτη
Σε 3 άνδρες που εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία που συνδέονται με ένα σχέδιο να πραγματοποιήσουν έναν αποκεφαλισμό στη Βρετανία.
Οι άνδρες είχαν συλληφθεί στο Λονδίνο και στο Χάι Γουάικομπ, δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, πριν από 2 εβδομάδες.
Οι Ναντίρ Άλι Σάγιεντ, 21 ετών, ο εξάδελφός του Γιούσεφ Σαχ Σίεντ, 19 ετών και ο Χάσιμπ Χαμαγιούν, 27 ετών, κατηγορούνται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Κατάματα κοιτάζουν πια την κάμερα οι τζιχαντιστές…


Κατάματα κοιτάζουν πια την κάμερα οι τζιχαντιστές…
Oι ειδικοί που εξετάζουν το τελευταίο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού Πίτερ Κάσινγκ και των άλλων 19 Σύρων ομήρων του Ισλαμικού Κράτους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάτι έχει αλλάξει. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα βίντεο, το τελευταίο φαίνεται να είναι πρόχειρα και βιαστικά γυρισμένο, ενώ δεν εμφανίστηκε ο Πίτερ Κάσινγκ να κατεκεραυνώνει τη Δύση, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στο πλήγμα που έχει δεχτεί το Ισλαμικό Κράτος από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και την αντίσταση που πλέον συναντά επί εδάφους.

Μέλισσος ο Σάμιος

Μέλισσος ο Σάμιος
O Μέλισσος ο Σάμιος, γιος του Ιθαγένη[1] ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος εκ των Προσωκρατικών, καταγόμενος από τη Σάμο, που έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ.. Υπήρξε μαθητής του Παρμενίδου και εκπρόσωπος (μάλλον ο τελευταίος) της ελεατικής σχολής.
Το 440 π.Χ., όταν ο Περικλής έπλευσε με 44 τριήρεις εναντίον της Σάμου, που είχε αποσκιρτήσει από την Αθηναϊκή Συμμαχία, ο Μέλισσος ανέλαβε την αρχιστρατηγία του στρατού των Σαμίων. Αρχικά είχε επιτυχίες, αλλά τελικώς οι Αθηναίοι, μετά από πολιορκία εννέα μηνών, ανάγκασαν τους αποστάτες να παραδοθούν.

«Περί Φύσεως» Παρμενίδης


«Περί Φύσεως» Παρμενίδης
Ο Παρμενίδης είναι Έλληνας αρχαίος φιλόσοφος που γεννήθηκε το 514 π.κ.ε. περίπου στην Ελέα τής κάτω Ιταλίας και πέθανε περί το 440 π.κ.ε. Θεωρείται ο βασικότερος εκπρόσωπος της Ελεατικής σχολής, που ιδρύθηκε από τον ποιητή Ξενοφάνη τον Κολοφώνιο. Μαθήτευσε κοντά στον Ξενοφάνη, αλλά δέχτηκε και την επίδραση των πυθαγόρειων.
Οι τρεις Μιλήσιοι φιλόσοφοι ο Θαλής, ο Αναξίμανδρος και ο Αναξιμένης όπως είδαμε [3] πίστευαν σε ένα – και μόνο – πρωταρχικό στοιχείο, από το οποίο είχαν προκύψει τα πάντα. Αλλά πώς μπορούσε ένα στοιχείο ν’ αλλάξει ξαφνικά μορφή και να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό; Το πρόβλημα αυτό μπορούμε να το ονομάσουμε πρόβλημα της μεταβολής.

Έρως και .. Αντέρως…!!!


Έρως και .. Αντέρως…!!!
O Έρωτας είναι ο θεός της αγάπης. Η προσωπικότητά του, πολυποίκιλη, άλλαξε πολύ από την αρχαϊκή περίοδο ως την αλεξανδρινή και ρωμαϊκή εποχή. Στις πιο παλιές Θεογονίες ο Έρωτας θεωρείται ως ένας θεός που γεννήθηκε την ίδια εποχή με τη Γη βγαίνοντας απευθείας από το αρχικό Χάος. Έτσι στις Θεσπιές λατρευόταν με τη μορφή μιας ακατέργαστης πέτρας. Ή ακόμη ο Έρωτας γεννιέται από το αρχέγονο Αυγό, αυτό το Αυγό που γέννησε η Νύκτα και του οποίου τα δύο μισά χωρισμένα σχηματίζουν τη Γη και το κάλυμμά της, τον Ουρανό.

Π.Καρύκα : O «Γρύπας» της Luftwaffe

Π.Καρύκα : O «Γρύπας» της Luftwaffe
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Με την άφιξη επάνω από τη Γερμανία των τετρακινητήριων βαρέων βομβαρδιστικών της RAF, το Μάιο του 1940, τέθηκε η πρόταση για την ανάπτυξη ενός αντιστοίχου γερμανικού αεροσκάφους. Την ανάπτυξή του ανέλαβε η εταιρεία Heinkel.

Π.Καρύκας : «Έχιδνα». Το μυστικό όπλο του Χίτλερ !


Π.Καρύκας : «Έχιδνα». Το μυστικό όπλο του Χίτλερ !
Οι απέλπιδες καταστάσεις αντιμετωπίζονται με απέλπιδα μέτρα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία των Γερμανών σχεδιαστών αεροσκαφών στα τέλη του 1944. Εκείνη την περίοδο ο πόλεμος έκλινε οριστικώς κατά της Γερμανίας. Αυτός ήταν και ο λόγος σχεδιάσεως του Νatter (έχιδνα), ενός μικρού πυραυλοκίνητου αναχαιτιστικού.