Ετικέτες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κρασί ηλικίας 6.000 ετών βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στη Δράμα


5/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
Κρασί ηλικίας 6.000 ετών βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στη Δράμα
Αν ισχύει η ρήση ότι η ποιότητα ενός κρασιού εξαρτάται από την ηλικία του, τότε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κοντά στη Δράμα, ανακαλύφθηκε το καλύτερο κρασί της Ευρώπης. Πρόκειται για το αρχαιότερο δείγμα οίνου που έχει βρεθεί ποτέ σε ανασκαφές στη γηραιά Ηπειρο, με ηλικία 6.200 ετών.
Οι ερευνητές που εργάζονται στην ανασκαφή στη βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης των υπολειμμάτων κρασιού που βρέθηκαν σε αρχαία κεραμικά χρονολογούνται από το 4200 π.Χ.

Οταν οι Beatles άλλαξαν την ιστορία της μουσικής: Σαν σήμερα ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι



Οταν οι Beatles άλλαξαν την ιστορία της μουσικής: Σαν σήμερα ηχογράφησαν το πρώτ
Σαν σήμερα, στις 5 Οκτωβρίου 1962 ηχογραφήθηκε ένα τραγούδι που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Πρόκειται για το «Love me Do», το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν οι Beatles και σηματοδότησε την αρχή της καριέρας τους.
Το «Love Me Do» ήταν το πρώτο σινγκλ των Beatles, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στη Βρετανία έφτασε αμέσως το αριθμό 17 στα Βρετανικά charts αλλά έφτασε στην κορυφή στις ΗΠΑ. Το 1982 παρουσιάστηκε εκ νέου αγγίζοντας τον αριθμό 4.

Συνελήφθη ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτιικός Χρυσαυγίτης στη Κομοτηνή



undefined
Ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός χρυσαυγίτης συνελήφθη . Πρόκειται για ΕΠΟΠ που συνελήφθη από αστυνομικούς στη Κομοτηνή ,φορούσε το γνωστό μαύρο μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής και είχε στη κατοχή του ένα “ρόπαλο”.

Θρασύδειλα ανθρωπάκια



Σαν θρασύδειλα ανθρωπάκια, πουλώντας τρέλα και διαψεύδοντας τον ίδιο τον εαυτό τους αλλά και την κοινή λογική, συμπεριφέρθηκαν στους ανακριτές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και οι άλλοι 5 βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Enet,grEnet,grΟχι μόνο δεν τόλμησαν να επαναλάβουν μπροστά στους δικαστικούς λειτουργούς τις ύβρεις κατά της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, τις προσβολές κατά πάντων, τις τζάμπα μαγκιές, τα νταηλίκια και τα υπονοούμενα, που «πουλάνε» στη Βουλή, στο δρόμο και στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αλλά προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η νύχτα των μεγάλων αγγουριών!




1 Vote

Έχω καλά νέα και κακά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, η Χρυσή Αυγή τελείωσε. Πάπαλα. Είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανιστεί από τις ζωές μας μια για πάντα. Και είμαι τόσο απόλυτος για αυτό όχι επειδή έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ή τις αγνές δημοκρατικές προθέσεις του Σαμαρά και του Δένδια, αλλά επειδή το επικοινωνιακό στραπάτσο που υπέστη το ναζιστικό μόρφωμα είναι μη αναστρέψιμο.
mixaloliakos1_451755461
Ο Μιχαλολιάκος γελοιοποιήθηκε παγκοσμίως, κι ακόμα κι αν κάποτε αθωωθεί και το παίξει δικαιωμένος θα τον συνοδεύει για πάντα η πασίγνωστη πλέον εικόνα με το τσαντάκι και το μουτρωμένο ύφος. Ανεξάρτητα από το αν για μας είναι φασίστας, δολοφόνος, χαφιές, παρανοϊκός ή οτιδήποτε άλλο, αυτό που μετράει πιο πολύ για τους (πρώην) οπαδούς του είναι ότι ο αρχηγός ξεφτιλίστηκε. Και τους πούλησε, αφού προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα απαρνήθηκε στην ανάκριση όλα του τα ιδεώδη με τη χαρακτηριστική ευκολία που οι φασίστες έχουν μάθει να κρύβονται στις τρύπες τους κάθε φορά που τα βρίσκουν σκούρα. Έχει ξανασυμβεί και παλιότερα χωρίς να δώσει κανείς σημασία βέβαια, αλλά τότε η Χρυσή Αυγή ήταν μια περιθωριακή ομάδα γραφικών που δεν αφορούσε σχεδόν κανέναν. Ενώ αυτή τη φορά το είδαν όλοι. Και φάνηκε άσχημα στα φώτα.

xpap1
Ούτε μια γαλανόλευκη για δείγμα κι αυτός ο κερατάς στο σπίτι του…
Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι προσπαθήσουν να εκθρονίσουν από την ηγεσία της οργάνωσης τον Μιχαλολιάκο και τη φαμίλια του, πολιτική συνέχεια δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο Παππάς, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός, ο Μίχος, ο Παναγιώταρος κι οι υπόλοιποι υπερπροβεβλημένοι τραμπούκοι επίσης απομυθοποιήθηκαν μια για πάντα. Γιατί όσο και να φτύνουν, όσο και να φωνάζουν, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι είναι Ναζί και άνθρωποι της νύχτας. Και μη μου πείτε ότι το ξέραμε αυτό ήδη, γιατί το κοινό τους δεν ενημερώνεται από τις ίδιες πηγές που ενημερωνόμαστε εμείς. Τον κώλο της Μις Τουρισμός και τη μαγκιά του να κατουράς τον τοίχο του Μέγκα ήξερε, τα στημένα ρεπορτάζ με τις γριούλες που σηκώνουν λεφτά από το ΑΤΜ, τα χαστούκια στην παλιολεσβία κομμουνίστρια ήξερε, και τις αλβανικές κωλοτρυπίδες των αναρχοάπλυτων καλλιτεχνών που τολμούν να προσβάλουν τα Θεία. Κι όσο και να μας φαίνονται αποκρουστικά όλα αυτά, για πάρα πολλούς Έλληνες ήταν ακριβώς ο τσαμπουκάς που τους εξέφραζε.
Κι εξακολουθεί να τους εκφράζει, αρκεί να μην προέρχεται από τους τυχάρπαστους νταβατζήδες και τους κοκάκηδες που από αντισυστημικοί πατριώτες μετατράπηκαν σε “τους είδαμε κι αυτούς τι κουμάσια είναι” μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Ξοφλήσανε, ό,τι και να κάνουν από δω και πέρα.
Απόδειξη ότι ο κόσμος τους δεν πήγε να τους συμπαρασταθεί. Γιατί αν πιστεύει κάποιος ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία της Μέρκελ και των εβραιομασώνων που θέλουν να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, όσο θρασύδειλη κότα κι αν είναι παίρνει το τουφέκι του και πάει να τους απελευθερώσει με κάθε κόστος. Έλα όμως που απέναντι του έχει την ελληνική αστυνομία και μια ακροδεξιά κυβέρνηση που υπόσχεται τάξη και ασφάλεια, και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό για έναν συντηρητικό νοικοκυραίο από αυτό. Μόνο ο καλός Θεούλης ίσως, αλλά οι επίγειοι εκπρόσωποι του εγκαταλείπουν κι αυτοί ο ένας μετά τον άλλον τη “γλυκιά ελπίδα” που κατέληξε “καυτή πατάτα”. Ζωή σε λόγου μας.
1976066-480x360
Απλά φανταστείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο στην ηγεσία του ΚΚΕ. Μέχρι κι ο Ψαριανός θα κατέβαινε.
Τα κακά νέα είναι ότι η εν εξελίξει συντριβή της Χρυσής Αυγής δεν έγινε από κάποιο αντιφασιστικό κίνημα, όσο κι αν μερικοί επιμένουν να πιστεύουν ότι ο λαός ήταν αυτός που έτριξε τα δόντια στον φασισμό μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Ο λαός απλά γύρισε την πλάτη στους συγκεκριμένους φασίστες επειδή τους είδε να συνδέονται με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Έλληνα και να αποκαθηλώνονται από τα Μέσα που μέχρι πριν από δυο-τρεις βδομάδες τους ξέπλεναν με κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ και εξυπναδούλες στα πάνελ. Τώρα όλοι οι Μπάμπηδες κι οι Πρετεντέρηδες κάνουν ότι δεν τους ξέρουν κι ότι έπεσαν από τα σύννεφα μόλις αποκαλύφθηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση. Ποιος να το περίμενε;
Όσο έκθετη κι αν είναι η κυβέρνηση για το γεγονός ότι τους άφηνε τόσα χρόνια να αλωνίζουν ατιμώρητοι, όσο αναξιόπιστη κι αν είναι η Δικαιοσύνη που δεν έκανε για άλλη μια φορά σωστά τη δουλειά της, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας είναι όλοι δεξιοί μέχρι το μεδούλι. Ενώ οι αριστεροί είναι κομπάρσοι. Στην καλύτερη, γιατί στα μάτια πολλών είναι το άλλο άκρο, που είναι εξίσου επικίνδυνο με τους μαχαιροβγάλτες γιατί κλείνει τους δρόμους και πετάει γιαούρτια, θέλει να μας βγάλει από το Ευρώ και φταίει συλλογικά για το έγκλημα της Μαρφίν. Ελάχιστη σημασία έχει ότι κάποτε μπορεί να αποδειχτεί ότι αυτοί που έριξαν τις φονικές μολότοφ ήταν ασφαλίτες, χρυσαυγίτες ή χαπακωμένα χουλιγκάνια χωρίς ιδεολογία. Λέγε λέγε, η ρετσινιά έμεινε και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.
samaras voridis adonis
Καλώς τα παιδιά
Οι άνθρωποι που προσκυνάνε σβάστικες μεταμφιεσμένες σε μαίανδρους και διψάνε για αίμα Πακιστανών δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά επειδή μια αναποδιά γκρέμισε τα όνειρα τους να καμαρώσουν τον Κασιδιάρη δήμαρχο. Θα συνεχίσουν να είναι αμόρφωτοι και κομπλεξικοί ρατσιστές, θα συνεχίσουν να λένε κάθε τρεις και λίγο “α ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”, κι απλά θα στηρίξουν τον εθνικιστή ηγέτη που επιδεικνύει μεγαλύτερο τσαμπουκά από τους άλλους. Δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά, που αφού πήρε τη γενναία απόφαση της εξάρθρωσης των κακών Ναζί υπόσχεται ότι δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του μόνο σ’ αυτούς. Παρέα με ένα all-star επιτελείο “σοβαρών” νεοχουντικών θα βάλει στη θέση τους όλους αυτούς τους ανθέλληνες εργατοπατέρες που κατέστρεψαν τη χώρα με το να κάνουν συνέχεια απεργίες και να κανακεύουν λαθρομετανάστες. Και να κάνουν το ένα επικοινωνιακό χαρακίρι μετά το άλλο θα πρόσθετα εγώ, αλλά ελάχιστη σημασία έχει πλέον. Η αριστερά δεν εξελίχθηκε αρκετά γρήγορα ώστε να απεγκλωβιστεί από το μίζερο παρελθόν της και να πείσει πως έχει όραμα και μπορεί να κυβερνήσει, κι όποιος πιστεύει ότι η επανάσταση όπου να’ναι έρχεται καλά θα κάνει να μάθει να παίζει φυσαρμόνικα γιατί στη φυλακή θα παίζει μόνο ΣΚΑΪ.
Με τα ταπεινωμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής υπό διωγμό και τους οπαδούς της τρομοκρατημένους που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς μαντρί, ο μεγαλοαστός πιτσαδόρος παίζει χωρίς αντίπαλο. Και το οικονομικό κατεστημένο δεν έχει την πολυτέλεια να ποντάρει σε νέα σχήματα και να αναδείξει άφθαρτα πρόσωπα. Θα χοντρύνει το παιχνίδι όσο πάει και σιγά μην απαρνηθεί το παρακράτος του, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστεί προς το παρόν με ό,τι έχει απομείνει στη διάθεση του. Στη χειρότερη να δώσει το πράσινο φως για να μπουν μερικές βόμβες, που είτε χρεωθούν σε αριστερούς είτε σε αμετανόητους νοσταλγούς της Χρυσής Αυγής το ίδιο κάνει.
giati kyrie
Και το μνημόνιο, κύριε; Η φτωχοποίηση; Δεν είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να διασπαστεί το μεγάλο εθνικοπατριωτικό μέτωπο και να ξαναβγεί ο κόσμος στους δρόμους;
Πρώτον, το μεγάλο εθνικοπατριωτικό μέτωπο αποτελείται από λοβοτομημένους ηλίθιους που έχουν μάθει να λατρεύουν τη δύναμη της εξουσίας και το πολύ-πολύ να ζωγραφίσουν καμιά μούτζα σε ψηφοδέλτιο αν θέλουν να την αποδοκιμάσουν. Αν και τώρα πια θα φοβούνται μήπως τους ανακαλύψουν και τους πάνε κι αυτούς μέσα.
Δεύτερον, όλες οι απεργίες, όλες οι πορείες και όλα τα μπάχαλα ως τώρα έχουν φέρει μηδενικό αποτέλεσμα. Ακόμα χειρότερα, έχουν καταφέρει να απογοητεύσουν πολλούς από εκείνους που κάποτε πίστεψαν ότι η απάντηση  θα δοθεί στους δρόμους. Λίγοι σχετικά θα τολμήσουν να εξεγερθούν με τόση καταστολή που έχει να πέσει από δω και πέρα (ναι, ακόμα χειρότερη τώρα που κανείς δεν θα μπορεί να κατηγορήσει για ναζισμό τους ανθρώπους που δημόσια και πανηγυρικά τον εξαρθρώνουν).
Κι απέχουμε πάρα πολύ από το να κατανοήσουμε πώς στήνεται και λειτουργεί μια προπαγάνδα που σέβεται τον εαυτό της. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ακόμα και τα ανορθόγραφα χρυσαύγουλα μας είχαν πάρει φαλάγγι. Μπορεί η παραστρατιωτική τους οργάνωση να μην έχει πια κανένα μέλλον, αλλά η κουλτούρα που προώθησε την ιδεολογία τους ήταν και παραμένει κυρίαρχη.
Από εμάς εξαρτάται αν θα συνεχίσει να είναι για πολύ ακόμα.
Πηγή,http://nefelikas.wordpress.com

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ "ΟΡΚΟΣ"

Διαβάστε τον όρκο της ΧΑ που βρήκαν στο σπίτι του συλλέκτη Παππά ο οποίος…..δηλώνει ότι δεν είναι εθνικοσοσσιαλιστής.
Ένα χειρόγραφο κείμενο με τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή» που βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακιστέου Χρήστου Παππά είχε στα «χέρια» του ο ανακριτικής κατά τη διάρκεια της απολογίας του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για ένα κείμενο που σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό φέρει ημερομηνία 30-6-1983. Μάλιστα, στο τέλος του κειμένου υπάρχει η σβάστικα και αναγράφεται με μεγάλα γράμματα: «A. HITLER».

ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Οκτωβρίου 4, 2013
Η αυτόματη θεραπαινίς
Πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τη μορφή υπηρέτριας (σε φυσικό μέγεθος) που στο δεξί χέρι της κρατούσε μια οινοχόη. Όταν ο επισκέπτης τοποθετούσε έναν κρατήρα (κύπελλο) στην παλάμη του δεξιού χεριού της εκείνη αυτόματα έριχνε αρχικά κρασί και στη συνέχεια για ανάμιξη νερό στον κρατήρα ανάλογα με την επιθυμία του.

Times: Η Ελλάδα θυμίζει τη… Βαϊμάρη πριν από την επικράτηση του Χίτλερ!


Άρθρο με το οποίο συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Times.

Ο συντάκτης Μπεν Μακιντάιρ γράφει ότι με τις προειδοποιητικές δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιβεβαιώσει τον παραλληλισμό, σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή απειλείται από την αυξανόμενη ανεργία «όπως την εποχή του τέλους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία».

6 αστικοί (και μικροαστικοί) μύθοι στον χώρο της αριστεράς και του α/α χώρου για τον φασισμό και τις τελευταίες εξελίξεις!



 
 
 
 
 
 
1 Vote


Αυτό το κείμενο είναι ενός συντρόφου που ήταν παλιά συγγραφέας στους σχολιαστές χωρίς σύνορα, του no longer safe.
 1. Η Χρυσή Αυγή είναι το απόλυτο όργανο του συστήματος, η ΝΔ είναι φιλική με τη Χρυσή Αυγή και δεν πρόκειται να την πειράξει.

«Σταύρωσε» το ποντίκι που του έφαγε το μισθό!


Ο Παλαιστίνιος που είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στην απολογία του υποστήριξε ότι ο άτακτος ποντικός του έκανε χαρτοπόλεμο τον εβδομαδιαίο του μισθό ύψους 40 ευρώ αλλά και πολύ σημαντικά έγγραφα Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η φωτογραφία που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένας Παλαιστίνιος ο οποίος πόσταρε ένα ποντίκι το οποίο έχει… σταυρώσει!

Πέθανε ο στρατηγός Γκιάπ που κατατρόπωσε Γάλλους, Αμερικανούς στο Βιετνάμ

Κυριακίδης Νίκος
Ο Βο Νγκουέν Γκιάπ (αριστερά) με τον Χο Τσι Μινχ (1950)
Ο Βο Νγκουέν Γκιάπ (αριστερά) με τον Χο Τσι Μινχ (1950)
Σε ηλικία 102 ετών πέθανε σήμερα ο στρατηγός Βο Νγκουέν Γκιάπ, η κορυφαία φυσιογνωμία των αγώνα του Βιετνάμ για εθνική ανεξαρτησία στους πολέμους ενάντια στη γαλλική αποικιοκρατία, τη δεκαετία του ’50 και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στις δεκαετίες του ’60 και ’70.

Η ανθελληνική δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ – Το χρονικό ενός μύθου


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Makarios_Kissinger
Η γέννηση του μύθου
Τον Φεβρουάριο του 1997, το μηνιαίο περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη (η οποία δεν είχε ακόμη αρχίσει τη στενή συνεργασία της με το ΚΚΕ) δημοσίευσε ένα απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

Ο Μακάριος σε απελπισία


ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν είχε ούτε μια καλή λέξη να πει για τον Αρχιεπίσκοπο
Πίστευε ότι η βρετανική κυβέρνηση, παρόλη την αδιαλλαξία της, ήταν έτοιμη να κάνει υποχωρήσεις για μια συμβιβαστική λύση, αν και δεν υπήρχαν ακόμα καθαρές ενδείξεις περί τούτου
Μέρος β’
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης των νέων, αποχαρακτηρισμένων «ξεχασμένων εγγράφων» αναφερθήκαμε στην αξιολόγηση που έκαναν οι Βρετανοί των πληροφοριών για την ΕΟΚΑ. Οι αποικιοκράτες επιδείκνυαν, όπως φαίνεται, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τι μπορούσαν να μάθουν για τον Μακάριο και τον Γρίβα. Ο αξιωματούχος T.P. Aubrey, Security Liaison Officer, σε αναφορά του Μαΐου 1957 προς τον Αποικιακό Γραμματέα και τον Director of Intelligence (Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών) και τον Βοηθό Αστυνόμο στο Σπέσιαλ Μπραντς, αναφέρθηκε σε πληροφορίες από τον Κρανιδιώτη. Πιο αναλυτικά έγραψε τα εξής:
«... Σε συζήτηση ο Κρανιδιώτης εξέφρασε δυνατές αμφιβολίες που συμμεριζόταν και ο Μακάριος, για την πιθανότητα η ΕΟΚΑ να μπορούσε να επαναρχίσει επιχειρήσεις... Ο Κρανιδιώτης είπε ότι ο Μακάριος είχε ζητήσει από τον Γρίβα να του απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις και ανέμενε την απάντησή του, μία εκ των οποίων ήταν όπως ο Γρίβας εγκαταλείψει την Κύπρο. Αν ο Γρίβας το αποφάσισε, είπε ο Κρανιδιώτης, θα το έκανε μυστικά, αλλά η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική του. Είπε (ο Κρανιδιώτης) ότι ο Αζίνας έχαιρε ακόμα της πλήρους εμπιστοσύνης του Γρίβα και επομένως και του Μακαρίου.

Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός

Posted: 03 Oct 2013 02:31 PM PDT
Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.

Τέτοιος είναι ιστορικά ο χαρακτήρας του φασισμού και γι’ αυτό αποδείχτηκε τόσο επικίνδυνος στην Ευρώπη και αλλού. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του στην Ελλάδα απαιτεί ξεκάθαρη αντίληψη της φύσης του. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την κατάντια - και που συνεχίζουν να κυβερνούν - δεν πρόκειται να τον εξουδετερώσουν.