Ετικέτες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: “Είναι παράνομο η Ελλάδα να εγκαταλείψει μονομερώς το ευρώ”


Γερμανία: “Είναι παράνομο η Ελλάδα να εγκαταλείψει μονομερώς το ευρώ”

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να βγει από την ευρωζώνη υιοθετώντας εκ νέου το παλαιό της νόμισμα, εκτίμησε την Τρίτη ένας γερμανός ειδικός.

Δημοψήφισμα: Η λέξη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου


Δημοψήφισμα: Η λέξη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου

Η κρίση στο εσωτερικό της χώρας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μόλις καταρτισθεί η νέα δανειακή σύμβαση για να αποφασίσει ο λαός για αυτή, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου τόσο στην εσωτερική σκηνή όσο και διεθνώς και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη και τελικά η κατάσταση στο εσωτερικό οδηγείται σε πολιτικό «μπάχαλο» !!!

ΑΝΑΛΥΣΗ: Κίνδυνος κατάρρευσης Ευρωζώνης και Ευρώ


ΑΝΑΛΥΣΗ: Κίνδυνος κατάρρευσης Ευρωζώνης και Ευρώ

Η κίνηση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει ένα «τσουνάμι» στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο…

Πρωτοφανής ενέργεια Μπεγλίτη – Σοκ στις Ε.Δ


Πρωτοφανής ενέργεια Μπεγλίτη – Σοκ στις Ε.Δ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ. ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Κίνα ! Τυχαίο;


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Κίνα ! Τυχαίο;

by Λουκάς
undefined
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σ. Στανωτάς
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης άναχώρησε για την Κίνα. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναχώρησε χθές Δευτέρα ενώ έντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αναχώρησή του δεν ανακοινώθηκε

ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ: Προελαύνοντας Ανατολικά!


ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ: Προελαύνοντας Ανατολικά!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 06:28. Κάπου στο νότιο Έβρο.

Συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για τον πηγαίο κώδικα 204 τουρκικών F-16



ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για τον πηγαίο κώδικα 204 τουρκικών F-16



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε κατ 'αρχήν, σχεδόν πριν από δύο μήνες, για τη μεταφορά των πληροφοριών σχετικά με τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού των αμερικανικής ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών F-16 της αεροπορικής δύναμης της Τουρκίας, αναφέρει η εφημερίδα Zaman.

Εκδήλωση στην Παλιά Βουλή, με θέμα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία»

Εκδήλωση στην Παλιά Βουλή, με θέμα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της 17ης Οκτωβρίου 2011
Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
Προ των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, και ειδικώς την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, ώρα 18.00οργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα«Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.
Στην εκδήλωση αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής:

Τα ΟΧΙ του Ελληνισμού



ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Τα ΟΧΙ του Ελληνισμού

Κωνσταντίνος Χολέβας
 Τώρα που διερχόμαστε μία μείζονα κρίση, οικονομική, ηθική, πνευματική, ακριβώς τώρα καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο το μήνυμα από το ΟΧΙ του 1940. Το ΟΧΙ που βεβαίως είπε ο Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς εκφράζοντας την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Ήταν ένα ΟΧΙ κατά της ξένης εισβολής και υπέρ της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Ο σεισμός πυροδοτεί το διάλογο για το κουρδικό



ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ο σεισμός πυροδοτεί το διάλογο για το κουρδικό

Μετά τον σεισμό των 7,2 ρίχτερ που έπληξε την πόλη Βαν της ανατολικής Ανατολίας – τα θύματα του οποίου αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα σε 500 και 1.000 άτομα – η Τουρκία βίωσε κύμα εθνικιστικών και αντεθνικιστικών λόγων, αφού η πληγείσα περιοχή κατοικείται κυρίως από Κούρδους.«Σήμερα η Τουρκία σείστηκε από άσχημα νέα. Παρόλο που τα νέα προέρχονται από την πόλη Βαν, μας έχουν συνταράξει», ανάφερε ο παρουσιαστής καναλιού ειδήσεων.

Μουαμάρ Καντάφι, Μπιν Λάντεν και Ισλάμ



ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Μουαμάρ Καντάφι, Μπιν Λάντεν και Ισλάμ

>Εξαφάνιση του σώματος και της μνήμης, εργαλείο των δυνατών της γης προς έλεγχο αντιδράσεων 
Του Μάριου Ευρυβιάδη
Φωτογραφία
Δεν χωρά αμφισβήτηση ή αμφιβολία.
Η ταφή του πάλαι ποτέ ισχυρού ηγέτη και δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σε μυστική τοποθεσία στη λιβυκή έρημο, είναι άμεσα αντίστοιχη με την πόντιση-ταφή του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού. Και στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο ήταν το ίδιο: η εξαφάνιση του σώματος και της μνήμης και των δύο, ώστε να μην καταστούν οι τόποι ταφής τους σύμβολα λατρείας αλλά κυρίως αντίστασης από τους οπαδούς τους. 
Η μέθοδος αυτή, δηλαδή της εξαφάνισης του σώματος αλλά και της μνήμης, δεν είναι καινούργια. Υπήρξε διαχρονικό εργαλείο των δυνατών και των ισχυρών, είτε αυτοί λειτουργούν ως φορείς αυτοκρατορικής/κρατικής εξουσίας είτε λειτουργούν, κυριολεκτικά, ως σύγχρονοι μαφιόζοι. Πιο συγκεκριμένα οι μαφιόζικες οργανώσεις της Σικελίας και της Αμερικής, αφού εξαφάνιζαν τα θύματά τους σε κάποια οικοδομή ή τα φουντάριζαν τσιμεντωμένα στη θάλασσα, επέβαλλαν και μία τρομοκρατία σιωπής ώστε με την πάροδο του χρόνου να εξαφανιστεί και η μνήμη του εχθρού. Διότι η όποια μνήμη θεωρείται δυνητικά επικίνδυνη.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Διαταγή-σκάνδαλο από την Ε.Φ.



ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Διαταγή-σκάνδαλο από την Ε.Φ.

Καζάνι που βράζει και πάλι η Εθνική Φρουρά. Αυτή τη φορά, αφορμή για την αναστάτωση στις τάξεις των αξιωματικών και των στελεχών της Δύναμης, έδωσε απαράδεκτη διαταγή της 2ης Μεραρχίας, η οποία μόνο ως σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί αφού με αυτή, μονάδες της Εθνικής Φρουράς διατάσσονται να σβήσουν συνθήματα και σύμβολα που βρίσκονται για χρόνια σε τοίχους και φυλάκια στρατοπέδων αλλά και σε φυλάκια στην γραμμή καταπαύσεως του πυρός.