Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ο ξεριζωμός και η γενοκτονία των Ποντίων (19/05/1919) ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ο ξεριζωμός και η γενοκτονία των Ποντίων (19/05/1919) ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ο φυλετικός κεμαλικός ναζισμός ζει και βασιλεύει στην Τουρκία, τα δέκα τελευταία χρόνια με ισλαμικό περιτύλιγμα
Γράφει η Σοφία Τ.
Η γενοκτονία των Ποντίων(1916-1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ου αι.. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα(Φεβρουάριος 1994) την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο(1916-1923).
Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την 70ετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.

H Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012


H Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
Από το 1994 μια νέα “εθνική επέτειος” ήρθε να προστεθεί στο πάνθεον των εθνικών επετείων.
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ολοκλήρωσε την προαποφασισμένη από τους Νεότουρκους εθνική εκκαθάριση με την τελευταία κατάληξη της σφαγής και πυρπόλησης της Σμύρνης το 1922, για την οποία γνωστή Ελληνίδα έγραψε ότι δεν ήταν σφαγή, αλλά συνωστισμός στο λιμάνι της. Επίσης το 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη «της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ούτε γεωγραφικά ούτε χρονικά.

Ειρήσθω Γραφτά Αγχόνης Ποντίων και ΕΟΚΑ

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ειρήσθω Γραφτά Αγχόνης Ποντίων και ΕΟΚΑ

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ν Ι Κ Ο Σ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ 32χρ. Απαγχονίστηκε 21η Σεπτ. 1921 στην Αμάσεια από τους Κεμαλιστές Τούρκους, μαζί με άλλους 68 προύχοντες της μαυροθαλασσίτικης ελληνικής πατρίδας του Πόντου. Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διέπραξαν 1916 - 1923 οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλιστές, με 353.000 εξολοθρευθέντες, κυρίως αμάχους, γυναίκες, γέροντες και παιδιά. Συνέχεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αγωνιστής δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εποχή» της Τραπεζούντας ο Καπετανίδης, λίγο πριν ανέβη στο ικρίωμα της αγχόνης, έγραψε στους δικούς του: «Θα μάθετε από τους ολίγους που θα περισωθούν ότι μήτε το θάρρος μήτε η ψυχραιμία μ’ εγκατέλειψαν ώς την τελευταία μου στιγμή. Εν τούτοις η ψυχή μου βαρύτατα πενθεί διότι σας αφήνω για πάντα. Τέτοιος θάνατος σαν τον δικό μου είναι ωραίος, δοξασμένος. Γι’ αυτό μη λυπηθήτε. Εσύ μανούλα μου εγκαρτέρησε. Ετίμησα τα στήθια σου και τ’ όνομά σου με τον θάνατό μου. Ο θάνατος είναι τιμή για όλους μας. Θαρσείτε και καρτερείτε, μια φορά κανείς πεθαίνει»… (Δημήτρη Ψαθά «Γη του Πόντου», Αθήνα 1966, σελ. 442)…

Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ Ζωντανές οι μνήμες της μακρινής, αλλά σημαντικής κοιτίδας του Ελληνισμού

Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ Ζωντανές οι μνήμες της μακρινής, αλλά σημαντικής κοιτίδας του Ελληνισμού

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας μαζί με τους Αρμενίους και Ασσυρίους προτάσσουν ένα νέο διεθνές μήνυμα: Τρεις Γενοκτονίες – Μία στρατηγική

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας κάνουν συνέδριο «Τούρκων» γυναικών

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας κάνουν συνέδριο «Τούρκων» γυναικών

Από συλλόγους γνωστούς για τη δράση τους, αλλά και για τις …ευαισθησίες τους, οι οποίες όμως περιορίζονται μόνο στα δικαιώματα της μειονότητας, χωρίς δείγμα σεβασμού και ευαισθησίας στην ιστορία και τη μνήμη των συμπολιτών τους
Μία μέρα μνήμης για τον ποντιακό Ελληνισμό της Ροδόπης, αλλά και ολόκληρης της υφηλίου, την 19η Μαΐου ημέρα της γενοκτονίας, επέλεξαν για τη διεξαγωγή συνεδρίου «Τούρκων γυναικών της Δυτικής Θράκης» οι διοργανωτές Πλατφόρμα Γυναικών Δυτικής Θράκης, Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης.  Οι σύλλογοι αυτοί γνωστοί για τη δράση τους, αλλά και για τις …ευαισθησίες τους, οι οποίες όμως περιορίζονται μόνο στα δικαιώματα της μειονότητας, δεν επέδειξαν δείγμα σεβασμού και ευαισθησίας στην ιστορία και τη μνήμη. Ουσιαστικά δε σεβάστηκαν τους ίδιους τους συμπολίτες τους, που αυτή τη μέρα τιμούν τη μνήμη των νεκρών τους. 

O Nando Parrado, ένας από τους 16 επιζώντες στις Ανδεις το 1972, μιλά στο «ΒΗΜΑ» «Ψηφίστε αυτόν που αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από τον εαυτό του»

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

O Nando Parrado, ένας από τους 16 επιζώντες στις Ανδεις το 1972, μιλά στο «ΒΗΜΑ» «Ψηφίστε αυτόν που αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από τον εαυτό του»


O Nando Parrado, ένας από τους 16 επιζώντες στις Ανδεις το 1972, μιλά στο «ΒΗΜΑ»
O Nando Parrado είναι ένας από τους 16 επιζώντες, μετά την πτώση του αεροσκάφους (το οποίο μετέφερε την 62η μέρα της περιπέτειας, ξεκίνησε μαζί με τον φίλο του Roberto Canessa τον δρόμο προς τη σωτηρία, κατορθώνοντας ύστερα από περπάτημα 10 ημερών να βρουν βοήθεια. Μετά το γεγονός - ορόσημο στη ζωή του, παντρεύτηκε και έγινε πατέρας δυο κοριτσιών. Είναι επιχειρηματίας, και ιδρυτής μεταξύ άλλων δυο εταιρειών τηλεοπτικών παραγωγών.

Ο Νando Parrado ανήκει πλέον στους ανθρώπους - σύμβολα. Τέσσερις δεκαετίες μετά την πτώση του αεροσκάφους, στις χιονισμένες Άνδεις, και τη φρίκη του κανιβαλισμού με στόχο την επιβίωση, έρχεται - υπό την αιγίδα της Linkage Greece - στην Ελλάδα, για μια διάλεξη στο Κολέγιο Αθηνών, στις 31 Μαΐου.

Libération: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την Ευρώπη...

Libération: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την Ευρώπη...

Γεγονός που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και καθιστά την Αθήνα ως το μέρος απ' όπου θα επέλθει η εναλλακτική λύση, χαρακτηρίζουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δύο Γάλλοι πανεπιστημιακοί,με κοινό τους άρθρο στην αριστερή γαλλική εφημερίδα Libération."Καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτός ο σχηματισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι πλέον η κύρια δύναμη αντίστασης στις πολιτικές της τρόικα. Σε μια χώρα που βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και όπου απλώνεται η παραληρηματική σκιά των νεοναζί, ο ΣΥΡΙΖΑ ενσαρκώνει την μοναδική αχτίδα ελπίδας" αναφέρουν. Και τονίζουν: "Ενάντια στον εκφυλισμό της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, η εναλλακτική περνάει από την Αθήνα". Σκιαγραφώντας το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Οικονομίας Σεντρίκ Ντιράν και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Ραζμίγκ Κεσεγιάν αναφέρουν ότι πρόκειται για "μια πρωτοφανή πολιτική σύνθεση" και φορέα μιας "νέας ριζοσπαστική Αριστεράς των εργαζομένων και των μη προνομιούχων".

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ "ΑΝΕΚΔΟΤΑ"

Προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής Άλλη πόρτα θα κτυπήσει η Τουρκία αν κλείσει της ΕΕ

undefined

Η Αγκυρα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει άλλες πόρτες, αν η πόρτα της ΕΕ παραμείνει κλειστή, δήλωσε την Παρασκευή από τα Σκόπια ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τσεμίλ Τσιτσέκ.
''Μια πόρτα μπορεί να κλείσει, ωστόσο, άλλες χίλιες παραμένουν ανοικτές, η Τουρκία έχει τις δυνατότητες να ανοίξει άλλες πόρτες και δεν υπάρχει λόγος να παραμένουμε 'κλειδωμένοι' σε ένα μέρος'', είπε ο κ. Τσιτσέκ. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο σύνταγμα και είπε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2012. Πρόσθεσε ακόμη ότι μια ισχυρή και ευημερούσα Τουρκία διασφαλίζει την παγκόσμια ειρήνη.
http://www.onlycy.com/

Ο Μουσταφά Κεμάλ έδωσε το σύνθημα: «σκοτώστε τους γκιαούρηδες!..» κι άρχισαν οι θηριωδίες των Τούρκων και οι στρατολογήσεις στα « Αμελέ Ταμπουρού»

Ο Μουσταφά Κεμάλ έδωσε το σύνθημα: «σκοτώστε τους γκιαούρηδες!..» κι άρχισαν οι θηριωδίες των Τούρκων και οι στρατολογήσεις στα « Αμελέ Ταμπουρού»

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Ιδού τα εγκλήματα των Τσετών του Τοπάλ Οσμάν και του Κεμάλ. Έξω από την καμένη εκκλησιά, κείτονται τα θύματα τους, με παπάδες από διπλανά χωριά να κλαίνε  πριν τους θάψουν κι ένας τραυματίας πάνω στην Αγία Τράπεζα…
Του Τάσου κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Ο ποντιακός ελληνισμός,  θυμάται σήμερα και πενθεί τους 353.000 νεκρούς της τουρκικής θηριωδίας της περιόδου 1914-23, ενώ τη μέρα αυτή, οι Τούρκοι γιορτάζουν τα κατορθώματα του σφαγέα των Ποντίων Μουσταφά Κεμάλ.
Σαν σήμερα, 19-5-1919, ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, τάχα για να αποκαταστήσει την τάξη στα ελληνικά χωριά που τα ρήμαζαν τουρκικές συμμορίες, σύμφωνα με βρετανό διπλωμάτη, αλλά στην ουσία για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της ποντιακής γενοκτονίας. Φανάτισε τους Τούρκους, δίδοντας την προσταγή: «σκοτώστε τους  γκιαούρηδες και πάρτε τις περιουσίες τους»
 Αμελέ Ταμπουρού, τάγματα εργασίας. Τη φωτογραφία τράβηξε άγγλος διπλωμάτης και δείχνει Ποντίους στα κάτεργα  την αθλία κατάσταση.
Ξεκίνησε πρώτα με εξορίες, αποστολή στα «Αμελέ Ταμπουρού» («Τάγματα Εργασίας»), από τα οποία ελάχιστοι γύριζαν κι αυτοί  σακάτηδες. Στρατολογούσε σ’ αυτά τους άνδρες για να εργασθούν αμισθί στη διάνοιξη οδών στα ενδότερα της χώρας, υπό την επίβλεψη κτηνωδών τσαούσηδων 18ωρο ημερησίως, να σπάζουν πέτρες, να τις κουβαλούν, να σκάβουν ασταμάτητα, με λίγο ψωμί και νερό.
Σημείωνε ο Δημήτρης Ψαθάς: « Μέσα στην άγρια χειμωνιά, στα βουνά της Ζύγανας και τη σιδηροδρομική γραμμή του Ερζερούμ, νέοι και ώριμοι άνδρες, το ίδιο σκελετοί, κουρελιασμένοι, σέρνονταν σαν φαντάσματα, αγκομαχούσαν με την ψυχή στα δόντια». Και ο Γ. Βαλαβάνης συμπλήρωνε: « Υπό αφόρητον ψύχος και χιόνια και υπο τον καυστικότατον ήλιον, άνευ επαρκούς τροφής, διαρκώς πιεζόμενοι και ραβδιζόμενοι, εξαντλούντο και μετεβάλλοντο εις φαντάσματα, ένεκα της εκ της ατροφίας εξαντλήσεως».
Στα Αμελέ ταμπουρού στρατολόγησαν και τον λογοτέχνη Ηλία Βενέζη ( Ηλία Μέλλο το κανονικό του όνομα). Τον έστειλαν σε καταναγκαστικά έργα με το «Νο 31328», μαζί με 3.000 Αϊβαλιώτες, από τους οποίους γύρισαν μόνο 23!!!
Ο Κεμάλ, ταυτοχρόνως με τα σχέδια του προγράμματος «η Τουρκία  για τους Τούρκους», προχώρησε στο βίαιο εξισλαμισμό κι εκτουρκισμό των Ποντίων και κατέληξε στην ωμή, συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση τους, με σφαγές  και αγχόνες.
 Ευρώπη Πολατίδου, έχασε παιδί, μάνα και αδελφή στους διωγμούς
Η Ευρώπη Πολατίδου (1899-2008) από την Σαμψούντα, μας είχε αφηγηθεί: « Ένα πρωί, ήρθαν στο χωριό μας Τσέτες του Τοπάλ Οσμάν, μ’ έπιασαν με παιδί  40 ημερών στην αγκαλιά, τη μάνα και τ’ αδέλφια μου, μας πήγαν σε σχολείο όπου βρήκαμε δικούς μας σκοτωμένους. Επειδή έκανα την προσευχή μου «εντόκανε με, με τα λάχτας» (με κλωτσούσαν  αλύπητα). Εκεί έχασα παιδί, μάνα και αδελφή.... Έρχονταν στην εξορία κορίτσια με λασπωμένα πρόσωπα και μανάδες με κόπρανα των παιδιών τους στο πρόσωπο, για να αποφύγουν τους βιασμούς!.. Κάθε μέρα βλέπαμε παντού πτώματα δικών μας…»
Σοφία Κυνηγοπούλου, πήδησε από το παράθυρο της εκκλησιάς και γλύτωσε
Η Σοφία Κυνηγοπούλου (1905-1995) από την Κερασούντα μας αφηγήθηκε πριν πεθάνει, τραγικές στιγμές που έζησε: « Όταν μάθαμε ότι ο Κεμάλ κρεμούσε στην Σαμψούντα δικούς μας, φοβηθήκαμε. ΄Ηρθε στο χωριό μας ο Τοπάλ Οσμάν με τους Τσέτες, μας μάζεψαν και μας κλείσανε στην εκκλησιά.  Αφού λεηλάτησαν τα σπίτια μας, έφεραν ξερά κλαδιά και  φύλλα καλαμποκιών, βάλανε φωτιά για να μας κάψουν ζωντανούς. Η μάνα μου, μπρος στον κίνδυνο, έσπασε το παράθυρο της εκκλησιάς κι αρχίσαμε  να  φεύγουμε  κρυφά στο κοντινό δάσος. Όταν οι Τσέτες το κατάλαβαν, έπιασαν τη μάνα μου και τη σκότωσαν. Πολλοί δεν πρόλαβαν να βγούν, περίπου εκατό, κάηκαν ή πνίγηκαν από τους καπνούς… Μετά οι Τσέτες φόρτωσαν τα πράγματα μας στα άλογα και καθώς έφευγαν τραγουδούσαν: «Γιασά Κεμάλ, γιασά… έδιωξες, ξεπάστρεψες  τους γκιαούρηδες κ.λ.π.»

                 Οι κτηνωδίες Κεμάλ και Τοπάλ Οσμάν
Με πρωτοφανές μίσος έγινε η εξόντωση των Ποντίων:  Από τις 25.000 εξορισθέντες από τη Νεοκαισάρεια σώθηκε μόνο το 6%. Η επαρχία Κολωνίας κατεστράφη και τα χωριά ερημώθηκαν. Στη Νικόπολη ελάχιστοι διεσώθησαν. Στην επαρχία Χαλδίας - Κερασούντος από τις 167.450 κατοίκους οι 45.000 διέφυγαν στη Ρωσία, 90.000 εξορίσθηκαν στα βάθη της Μικράς Ασίας από τους οποίους το 90% πέθανε από την πείνα και την κακουχία και τις ασθένειες. Ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων του κτηνώδους δήμιου των Ποντίων Τοπάλ Οσμάν, είναι ο κλεπταποδόχος  των λεηλασιών Κεμάλ.
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Real News»

Μια ιστορική στιγμή στην Κωνσταντινούπολη: Η Ιστορία του Κριτόβουλου στα τουρκικά!

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Μια ιστορική στιγμή στην Κωνσταντινούπολη: Η Ιστορία του Κριτόβουλου στα τουρκικά!


Ο Κριτόβουλος ο νησιώτης, εξέχων μεταξύ των Ιμβριωτών, συνέταξε αυτό το ιστορικό έργο, διότι θεώρησε σωστό να μη μείνουν χωρίς απήχηση τόσο σημαντικές κι αξιοθαύμαστες πράξεις που έγιναν στα χρόνια μας, αλλά να τις καταγράψει και τις παραδώσει στις γενιές που θα έρθουν μετά από μας
 Κριτοβούλου του Ιμβρίου Ιστορία – Bιβλίο Πρώτο
Ο εκδοτικός μας οίκος έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο τουρκικό κοινό το βιβλίο της Ιστορίας του Κριτόβουλου του Ίμβριου, συνοδευόμενο από την προσεγμένη μετάφραση από το πρωτότυπο του Άρη Τσοκώνα. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2012, στις 18.00, στο Μουσείο του Πέρα. Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Μουσείου του Τόπκαπι Καθ. İlber Ortaylı, η Βυζαντινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Καθ. Nevra Necipoğlu, καθώς και ο μεταφραστής του βιβλίου Άρης Τσοκώνας.Το βιβλίο, το οποίο εκδίδεται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος “Παύλος και Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου”, είναι τυπωμένο σε δύο γλώσσες - στις σελίδες που φέρουν ζυγό αριθμό, βρίσκεται η έγχρωμη φωτογραφική ανατύπωση του χειρογράφου, ενώ, στις σελίδες που φέρουν μονό αριθμό, η μετάφρασή του στα Τουρκικά.
H παρουσία σας θα μας τιμήσει.
Εκδόσεις Heyamola
Περισσότερες πληροφορίες: kritovulos@gmail.com
Βρείτε το Kritovulos Tarihi στο Facebook
(Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τουρκική γλώσσα.)

Το 75% των παραβιάσεων της ζώνης Σένγκεν αφορά ελληνοτουρκική μεθόριο

Το 75% των παραβιάσεων της ζώνης Σένγκεν αφορά ελληνοτουρκική μεθόριοTην μεγάλη πίεση στα εξωτερικά της σύνορα που δέχεται η ζώνη Σένγκεν, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, επισημαίνει στην έκθεση της -για την ορθή λειτουργία της συνθήκης Σένγκεν- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2011 εντοπίστηκαν 30.000 περιπτώσεις ανθρώπων να διασχίζουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, με το 75% εξ’ αυτών να αφορά την ελληνοτουρκική μεθόριο.

http://www.skai.gr/

Συνεργασία Κύπρου Ελλάδας στον τομέα ενέργειας Συλικιώτης: Αξιοποίηση γηγενών υδρογονανθράκων, μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Συνεργασία Κύπρου Ελλάδας στον τομέα ενέργειας Συλικιώτης: Αξιοποίηση γηγενών υδρογονανθράκων, μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας


Συνεργασία Κύπρου Ελλάδας στον τομέα ενέργειας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ρυθμιστικής Ενέργειας Κύπρου και της Ρυθμιστικής Ενέργειας της Ελλάδας υπεγράφη την Παρασκευή, 18 του Μάη στην Λευκωσία από τους Προέδρους των δυο, Γιώργο Σιαμμά και Νίκο Βασιλάκο, αντίστοιχα, στην παρουσία και του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Εμπορίου διαβεβαίωσε ότι «η Κυβέρνηση είναι έτοιμη, σε συνεργασία με την ΡΑΕΚ, να ενθαρρύνει και να στηρίξει σοβαρές συνεργασίες μεταξύ κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα και να υποβοηθήσει ξένες επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές που συμβάλλουν στην πράσινη οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη».

TIMEO DANAOS...
undefined

Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
1)«Αν εσείς είστε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τότε η Ελλάδα είναι πρώην Οθωμανική Δημοκρατία»

Γιατί να μην ονομαστεί τότε η Ελλάδα Πρώην Βυζαντινή Αυτοκρατορία? Πιο λογικό ακούγεται αν το πάμε έτσι με τέτοια "λογική". Οθωμανική Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ. Μόνο Οθωμανική εισβολή και κατοχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Οθωμανομογγόλους.

2) Η Ολλανδία να κοιτάξει πρώτα τα δικά της προβλήματα και μετά να κάνει υποδείξεις σε θέματα που δεν αφορούν τη δικιά της Εθνική ασφάλεια και ιστορία. Να δει πρώτα τα χάλια της "προοδευτικής" του χώρας που εκτός του ότι μπορείς να μαστουρώνεσαι εύκολα και νόμιμα(για να μην είσαι ενοχλητικός) σύντομα θα μπορείς κι άλλα "προοδευτικά" πράγματα: http://www.prionokordela.gr/rokanidia/sok-nomimopiisi-komma-pedofilon-stin-ollandi/

3) Θέλουμε Ευρώπη των λαών (που σέβονται την ιστορία) και του πολιτισμού. Αν είναι να μετατραπεί μόνιμα σε Ευρώπη των τραπεζιτών και των ΓερμανοΟλλανδοΦιλανδών αυταρχικών Εθνικιστών(με κάλυψη δήθεν "προοδευτισμού") καλύτερα να το διαλύσουμε το μαγαζί, να μην αγοράζει ο Νότος τα εκλεκτά προϊόντα των Βορείων και να κάνει εισαγωγές φτηνών Κινεζικών αντιγράφων παντός τύπου. Αν ονειρεύονται τέτοια Ευρώπη με το υπεροπτικό τους ύφος τότε η ιστορική ευθύνη δικιά τους. Ο Νότος μια φορά έχει ελιές και λαχανικά. Και μεγάλη ιστορία φυσικά που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνεχίστηκε από τους Ρωμαίους κ.α. Αλήθεια οι "ανώτεροι" Βόρειοι εκτός του ότι εξελίχθηκαν πιο αργά σε πολιτισμικό επίπεδο, εκτός του ότι έχουν οδηγήσει στο παρελθόν την Ευρώπη σε αμέτρητες Ενδοευρωπαϊκές συγκρούσεις, σε δυο παγκόσμιες συγκρούσεις, σε σφαγές τα Βαλκάνια(παρέα με τις USA), σε αναταραχή τον Αραβικό κόσμο(παρέα με τις USA) και εκτός της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών έδωσαν ποτέ τίποτα άλλο στην Ευρώπη?
Μας τα χουν πρήξει οι Βόρειοι. Δεν σέβονται ολόκληρα κράτη και Έθνη επειδή έχουν χρήματα. Όχι κύριοι. Τα χρήματα σας και αλλού. Μόνοι σας με τα βιομηχανικά σας προϊόντα στις αποθήκες. Υπάρχει και Εθνική αξιοπρέπεια κύριοι.
Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος κύριος.
Φτάσαμε πρόσφατα στο σημείο Ολλανδοί επιστήμονες(που θέλουν μάλλον να λέγονται οι κύριοι επιστήμονες) να ειρωνεύονται εμμέσως πλην σαφώς σε συνέδριο Έλληνα γεωπόνο καθηγητή-ερευνητή υψηλού επιπέδου (με σπουδές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ) για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Όταν όμως τους αποδόμησε με στοιχεία τα γεωπονικά ερευνητικά αποτελέσματα σε 5 λεπτά τους έλουσε κρύος ιδρώτας και δεν νιώθανε να απαντήσουν. Ποιοι?! Αυτοί οι οποίοι είναι από τους πρωτοπόρους της γεωπονικής επιστήμης όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν όμως και Φιλέλληνες. Άνθρωποι που σέβονται την ιστορία.Που έχουν πραγματική αλληλεγγύη. Όπως ο Βέλγος καθηγητής που χαμογελαστά και διακριτικά έκανε στον Έλληνα καθηγητή όταν κάθισε κάτω τη γνωστή διεθνή χειρονομία (τους γ...ς). Ναι γιατί ας τους πει κάποιους ότι μας τα χουν πρήξει! Η Θάτσερ της Αγγλίας παλιά ήταν παράδεισος σε σχέση με αυτούς.
Ειρωνεύονται τον Παρθενώνα σε γεωπονικού περιεχομένου συνέδριο και κανένας Ευρωπαίος επιστήμονας από κάτω δεν αντιδρά. Εκεί όμως δεν είναι πολιτικών επιστημών, ούτε Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχει διπλωματία.
Ο Έλληνας καθηγητής είχε μουστάκι αλλά ο Ολλανδός και η ομάδα του το μάσησε κι ας μην είχαν μουστάκι.
Συμπέρασμα: Ποτέ μην ειρωνεύεσαι Έλληνα γεωπόνο (ειδικά αν είναι υψηλού επιπέδου) σε συνέδριο για τη κατάσταση της χώρας του. Κινδυνεύει η εργασία σου και η επιστημονική σου φήμη.

Ο Ανθέλλην Ολλανδός - «Αν εσείς είστε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τότε η Ελλάδα είναι πρώην Οθωμανική Δημοκρατία»…

Ο Ανθέλλην Ολλανδός - «Αν εσείς είστε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τότε η Ελλάδα είναι πρώην Οθωμανική Δημοκρατία»…Ο άνθρωπος θέλει συμμάζεμα…
Βρυξέλλες
«Αφού η Ελλάδα  δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία, τότε πως εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;», ρώτησε ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας Γιόχανες βαν Μπάαλεν- Johanas van Baalen.

ΕΤΣΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΕΤΣΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 20, 2012
IMG_0726+%28Copy%29.JPG
Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ…
IMG_0731+%28Copy%29.JPG
ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ,ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟ BOWLING GREEN PARK TOY MANHATTAN.
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…
IMG_0734+%28Copy%29.JPG
ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.
IMG_0714+%28Copy%29.JPG
IMG_0743+%28Copy%29.JPG
IMG_0745+%28Copy%29.JPG
IMG_0789+%28Copy%29.JPG
ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
IMG_0793+%28Copy%29.JPG
IMG_0757+%28Copy%29.JPG
IMG_0756+%28Copy%29.JPG
IMG_0755+%28Copy%29.JPG
”ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΤΩΡΑ”
IMG_0759+%28Copy%29.JPG
IMG_0760+%28Copy%29.JPG
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
IMG_0764+%28Copy%29.JPG
IMG_0767+%28Copy%29.JPG
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΩΝ…
IMG_0770+%28Copy%29.JPG
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ…
IMG_0775+%28Copy%29.JPG
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΑΣ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ…
IMG_0783+%28Copy%29.JPG
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!
IMG_0788+%28Copy%29.JPG
IMG_0799+%28Copy%29.JPG
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ
IMG_0791+%28Copy%29.JPG
IMG_0780+%28Copy%29.JPG
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ RHODE ISLAND ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΠΤΑΚΗΣ
IMG_0782+%28Copy%29.JPG
ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
IMG_0785+%28Copy%29.JPG
ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
IMG_0786+%28Copy%29.JPG
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΛΟΧΙΔΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ.
IMG_0795+%28Copy%29.JPG
ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
IMG_0798+%28Copy%29.JPG
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ,ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ”ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ”
IMG_0794+%28Copy%29.JPG
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΚΟΜΝΗΝΟΙ” ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ.
IMG_0806+%28Copy%29.JPG
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ…
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Να απολογηθεί η Τουρκία για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού”

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Να απολογηθεί η Τουρκία για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 20, 2012

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το ότι η δυνατότητα έκφρασης των πολιτών στο ανεξάρτητο διαδίκτυο, αναγκάζει τα κόμματα να πλειοδοτούν σε πατριωτισμό και ιστορική αλήθεια.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς, από την Έλσα μέχρι την Θάλεια, πλειοδοτούσαν σε… μειοδοσία αφού αποκλειστικοί φορείς ενημέρωσης ήταν οι επίορκοι μεγαλονταβατζήδες. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα που κατάφεραν οι μαχητές του διαδικτύου…

Ο Ερντογάν έστειλε απεσταλμένο στο Ισραήλ!

Posted: 20 May 2012 03:22 AM PDT
undefined
Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να ζωντανέψει τις σχέσεις με το Ισραήλ έστειλε ειδικό απεσταλμένο στο πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου. Με βάση την είδηση του καναλιού, οι συνομιλίες του απεσταλμένου που έχουν ως σκοπό την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, συνεχίζονται ακόμη. Στην είδηση αναφέρεται πως μεταξύ των αξιωματούχων που συνάντησε είναι και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου. 

Οι σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ που είχαν χαλάσει με την κρίση του “One minute” ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Πέρεζ στο Νταβός και με την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση των 21 ημερών στην Γάζα το 2008, εντάθηκαν ιδιαίτερα με την κρίση ¨χαμηλότερης καρέκλας¨ που δημιούργησε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ντάνι Αγιαλόν, και τέλος έφτασαν σε σημείο διακοπής το 2010 με την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά και τον θάνατο 9 Τούρκων πολιτών. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου εναντιώνεται στο αίτημα της Τουρκίας να ζητηθεί συγγνώμη για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ενώ ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και οι στρατιωτικοί επιθυμούν να γίνουν βήματα βελτίωσης των σχέσεων

Ο Σκοπιανός υπ.Άμυνας ζήτησε να δει τον Φράγκο στο Σικάγο. Όχι, η απάντηση

Posted: 20 May 2012 03:24 AM PDT
undefined
Με το που προσγειώθηκε στο Σικάγο ο ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος, ενημερώθηκε ότι ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας, θέλει να τον συναντήσει. Η απάντηση Φράγκου ήταν αρνητική. Επικαλέστηκε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα για να αποφύγει τη συνάντηση. Οι Σκοπιανοί έχουν ανέβει στο άρμα των Τούρκων σ΄ αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο προσπαθώντας να πιέσουν για την ένταξή τους. Ωστόσο τα μηνύματα που έχουν πάρει από πριν είναι τελείως αρνητικά. Άπαντες έχουν πει ότι θέμα ένταξής τους δεν πρόκειται καν να συζητηθεί.

Η κίνηση του Σκοπιανού να ζητήσει συνάντηση με τον Φράγκο δείχνει ότι η αντιπροσωπεία των Σκοπίων βρίσκεται σε δύσκολη θέση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι που θα τους επέτρεπε να έχουν την παραμικρή ελπίδα για κάτι θετικό σ΄ αυτή τη Σύνοδο. Εκτός αν τέτοιο κλίμα τους είχαν δημιουργήσει οι γείτονές μας Τούρκοι. Υπενθυμίζουμε ότι κ.Μπαγίς είχε φθάσει στο σημείο να μας ...συμβουλεύσει να ασχολούμαστε με τα οικονομικά μας κι όχι με τα Σκόπια. http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14645