Ετικέτες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Δραματική εξάπλωση στην Ελλάδα


Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν τη μετάδοση του AIDS στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό και 1,7 εκατομμύριο έχασαν τη ζωή τους το 2011 σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά στην Ελλάδα, όμως, οι αριθμοί προκαλούν σοκ, καθώς φέτος παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών κατά 46,4%, με την έξαρση αυτή να επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην Αττική. Κυρίαρχος παράγοντας αναδεικνύεται η οικονομική κρίση, αφού οι χρήστες αντιμετωπίζουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας, με αποτέλεσμα να κάνουν κοινή χρήση συρίγγων, αλλά και να έχουν αυξήσει την ενδοφλέβια χρήση νοθευμένων ή νέων, φθηνότερων ουσιών.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε νερό στον πλανήτη Ερμή!


Μια σπουδαία ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας που αλλάζει τα δεδομένα!

Μπορεί ο Ερμής, ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης, να ψήνεται από τις ακτίνες του άστρου μας, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να διαθέτει νερό με μορφή πάγου και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, όπως επιβεβαίωσαν τα νέα στοιχεία που συνέλλεξε το σκάφος «Messenger» (Αγγελιαφόρος) της NASA.

"Δεν είμαστε αριθμοί, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

 


Επιστολή-καταπέλτης από την ηθοποιό Γωγώ Ατζολετάκη προς τον Αντώνη Σαμαρά...

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. ....

Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια... «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν..

Henry David Thoreau-Civil Disobedience

 

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Henry David Thoreau (July 12, 1817 – May 6, 1862) was an American author, poet, philosopher, abolitionist, naturalist, tax resister, development critic, surveyor, historian, and leading transcendentalist.[1] He is best known for his book Walden, a reflection upon simple living in natural surroundings, and his essay Civil Disobedience, an argument for individual resistance to civil government in moral opposition to an unjust state.
Thoreau's books, articles, essays, journals, and poetry total over 20 volumes. Among his lasting contributions were his writings on natural history and philosophy, where he anticipated the methods and findings of ecology and environmental history, two sources of modern day environmentalism. His literary style interweaves close natural observation, personal experience, pointed rhetoric, symbolic meanings, and historical lore, while displaying a poetic sensibility, philosophical austerity, and "Yankee" love of practical detail.[2] He was also deeply interested in the idea of survival in the face of hostile elements, historical change, and natural decay; at the same time he advocated abandoning waste and illusion in order to discover life's true essential needs.[2]
He was a lifelong abolitionist, delivering lectures that attacked the Fugitive Slave Law while praising the writings of Wendell Phillips and defending abolitionist John Brown. Thoreau's philosophy of civil disobedience later influenced the political thoughts and actions of such notable figures as Leo Tolstoy, Mohandas Gandhi, and Martin Luther King, Jr.
Thoreau is sometimes cited as an anarchist,[3] and though Civil Disobedience seems to call for improving rather than abolishing government—"I ask for, not at once no government, but at once a better government"[4]—the direction of this improvement points toward anarchism: "'That government is best which governs not at all'; and when men are prepared for it, that will be the kind of government which they will have."[4] Richard Drinnon partly blames Thoreau for the ambiguity, noting that Thoreau's "sly satire, his liking for wide margins for his writing, and his fondness for paradox provided ammunition for widely divergent interpretations of 'Civil Disobedience.'"[5]

Η Μόσχα έχει μαύρη λίστα…με ονόματα πολιτικών των ΗΠΑ

 

Η Μόσχα έχει μαύρη λίστα...με ονόματα πολιτικών των ΗΠΑ
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έχει ήδη ετοιμάσει τον κατάλογο με τα ονόματα των πολιτών των ΗΠΑ, οι οποίοι σύμφωνα με την ρωσική πλευρά είναι ένοχοι για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο Αλεξέι Πουσκόβ, επικεφαλής επιτροπής της Κρατικής Δούμας της ΡΟ στα θέματα των εξωτερικών υποθέσεων.

Επίκαιρος Λόγος Επανάστασης-Henry David Thoreau – Civil Disobedience



«Σε ένα καθεστώς που φυλακίζει αδίκως, η θέση του δίκαιου ανθρώπου είναι επίσης στη φυλακή. Η κατάλληλη θέση, η µόνη θέση που η Μασαχουσέτη έχει προβλέψει για τα πιο ελεύθερα και λιγότερο αποθαρρυντικά πνεύµατά της είναι στις φυλακές της, να τα πετάει και να τα κλειδώνει έξω από τον πολιτειακό της βίο, µε δική της απόφαση, όπως και τα ίδια, άλλωστε, έχουν βγει ήδη απ’ έξω, λόγω των αρχών τους. Είναι εκεί που ο φυγάς σκλάβος, ο ελευθερώµενος επί το λόγο της τιµής του Μεξικανός και ο Ινδιάνος, που έχει έρθει να παραπονεθεί για το άδικο που µαστίζει τη φυλή του, θα τα συναντήσουν στον διαχωριζόµενο αλλά πιο ελεύθερο και τιµηµένο εκείνο χώρο όπου η Πολιτεία στέλνει εκείνους που δεν είναι µαζί της, αλλά εναντίον της – το µόνο οίκηµα σε ένα δουλικό Κράτος όπου ένας ελεύθερος άνδρας µπορεί να κατοικίσει χωρίς να ατιµαστεί.

Friedrich Paulus




Friedrich Paulus



From Wikipedia, the free encyclopedia


Jump to: navigation, search

Friedrich Wilhelm Ernst Paulus

Generalfeldmarschall Friedrich Paulus (shown in General's uniform)
Born(1890-09-23)23 September 1890
Guxhagen, Hesse-Nassau
Died1 February 1957(1957-02-01) (aged 66)
Dresden, East Germany
Allegiance German Empire (to 1918)
Weimar Republic (to 1933)
Nazi Germany (to 1943)
East Germany

Γεώργιος Χατζανέστης

Γεώργιος Χατζανέστης



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Ο Γεώργιος Χατζανέστης.
Ο Γεώργιος Χατζανέστης ή Χατζηανέστης (1863-1922) ήταν Έλληνας αξιωματικός πυροβολικού, αντιστράτηγος, αρχηγός του ελληνικού στρατηγείου της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Μάιο του 1922 μέχρι τις 24 Αυγούστου 1922. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, κρίθηκε ένοχος στη «δίκη των έξι» για τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε θάνατο και να εκτελεστεί στις 15 Νοεμβρίου 1922.

Άρης Βελουχιώτης

 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο Άρης Βελουχιώτης μιλά σε συγκέντρωση στην Λαμία στις 19 Οκτωβρίου του 1944, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση από τις δυνάμεις του Άξονα.
O Άρης Βελουχιώτης (Λαμία, 27 Αυγούστου 1905 - Μεσούντα Άρτας, 16 Ιουνίου 1945) (πραγματικό όνομα Αθανάσιος Κλάρας ) ήταν ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Ήταν ηγετική, αλλά και αμφιλεγόμενη, μορφή της Εθνικής Αντίστασης κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής της Ελλάδας. Ήταν ο ουσιαστικός ιδρυτής και καθοδηγητής του ΕΛΑΣ και από τους πιο επίμονους υπέρμαχους για τον αντιστασιακό αγώνα και την ελεύθερη διενέργεια δημοψηφίσματος μετά την απελευθέρωση, που θα αποφάσιζε για την επιστροφή του βασιλιά και τον τύπο του πολιτεύματος.[1] Υπήρξε μια από τις τραγικότερες και πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Νέο σκάνδαλο! Αποκαλύφθηκε απόδραση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Λαζανά... μετά από 15 μέρες!



- Απέδρασε από το αναμορφωτήριο ανηλίκων Βόλου και μέχρι σήμερα, δεν είχε γίνει γνωστό
- Αποκαλύφθηκε στη δίκη γιατί... το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν κενό!
- Ανάστατη η οικογένεια του θύματος! Τι λέει ο δικηγόρος της
- Προκαλεί ερωτήματα γιατί απέκρυψαν την απόδραση
Μόλις λίγες ημέρες, από την αποκάλυψη του NewsIt, για την απελευθέρωση υπόδικου για την δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, μία νέα υπόθεση με κρατούμενο που... αγνοείται, έρχεται στη δημοσιότητα. Ο λόγος, για τον 17χρονο κατηγορούμενο, για τον φόνο του Θανάση Λαζανά!

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft


Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έλαβε χώρα στην Πράγα, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 από τους πιο καινοτόμους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς επισήμους από 80 χώρες.

Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στο Φόρουμ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές από τα συστεγαζόμενα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, που αναδείχθηκαν φέτος ως Microsoft Pathfinder School, οι διευθυντές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που έχουν κατακτήσει το επίπεδο Microsoft Mentor School, ενώ συμμετείχε και Έλληνας κριτής στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετά από πρόσκληση της Microsoft.

Διάσημα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή



Αγαπημένοι ηθοποιοί που μαζί τους "μεγαλώσαμε", υπήρξαν αγαπημένα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.
Έλλη Λαμπέτη - Δημήτρης Χορν


Η Έλλη Λαμπέτη ήταν κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου. Παρότι η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν υπήρξαν αγαπημένο ζευγάρι στη ζωή και στο σανίδι, η σχέση τους έφτασε στο τέλος της το 1959.

Τραγωδία του Μποπάλ: Ένα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία!


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3ης Δεκεμβρίου 1984, σε μια πόλη της κεντρικής Ινδίας, χιλιάδες κάτοικοι δεν ξύπνησαν για να πάνε στις δουλειές τους, χιλιάδες παιδιά δεν σηκώθηκαν για να παίξουν, να τρέξουν ή να πάνε σχολείο.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν φύγει για το μεγάλο ταξίδι στη διάρκεια του ύπνου τους, αμέτρητες οικογένειες πέρασαν στην αντίπερα όχθη και οτιδήποτε ζωντανό, βρέθηκε νεκρό σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς ένα εφιαλτικό τοξικό φωτεινό σύννεφο τύλιγε το Μποπάλ.

Αρτέμης Σώρρα Αρτέμης Σώρρας: Μήνυση για Εσχάτη Προδοσία και Αναφορά στον Άρειο Πάγο


Ο Ομογενής Αρτέμης Σώρρας, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να σώσει την Ελλάδα, κατέθεσε πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά επί εσχάτη προδοσία εναντίον Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Παπούλια κλπ., καθώς και Αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σώρρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε προτείνει τη δανειοδότηση της χώρας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους με το ποσό των 600.000.000 ευρώ. Για το σκοπό αυτό μάλιστα είχε ιδρύσει την οργάνωση END NATIONAL DEBT.
Σχετικό άρθρο:

Κινήσεις αμερικανικών πολεμικών στον Ειρηνικό εν όψει της εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου

 
 
 
 
 
 

 

undefined
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα για τη "στενή παρακολούθηση" της εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου, ανακοίνωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Σάμιουελ Λοκλίαρ.

"Είναι λογικό να μετακινηθούμε για να έχουμε καλύτερη εποπτεία της κατάστασης. Τα πλοία αυτά διαθέτουν αντιπυραυλικές ικανότητες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός στρατιωτικός χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των πλοίων του αμερικανικού ναυτικού που μετακινήθηκαν προς την περιοχή.

Πρόκειται για δύο αντιτορπιλικά, το USS Benfold και το USS Fitzgerald, τα οποία θα "εποπτεύσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στους συμμάχους μας στην περιοχή, εάν αυτή πραγματοποιηθεί", δήλωσε αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που δεν κατονομάζεται.

Independent on Sunday: Και Ελληνοκύπριοι ετοιμάζονται για διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Βρετανία

 




Με εκτενές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Sam Creighton η Ιντεπεντεντ της περασμένης Κυριακής 2.12.2012 αναφέρεται στις νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν βετεράνοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-59 εναντίον της Βρετανίας για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα στα χέρια των βασανιστών Βρετανών και των σωμάτων Ασφαλείας της αποικιοκρατίας στην Κύπρο. Οι αγωνιστές προχωρούν γράφει, με τις νομικές διαδικασίες και απαιτούν αποζημιώσεις και απολογία. Η κίνηση αυτή ενθαρρύνθηκε με την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας να δεχθεί να προχωρήσει η αγωγή των Κενυατών πρώην Μάου Μάου που υπέστησαν απάνθρωπα βασανιστήρια στην Κένυα επίσης την δεκαετία του 1950.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Θράσου Σοφοκλέους προέδρου του Συνδέσμου Αγωνιστών 1955-59 ο οποίος βασανίστηκε με διάφορους τρόπους στα χέρια των Βρετανών για 10 έως 15 φορές σε 17 μέρες. Ο κ. Σοφοκλέους πιστεύει ότι θα δικαιωθούν εφόσον ήδη οι Βρετανοί έχουν μετά από 40 - 50 χρόνια παραδεχθεί ότι βασάνισαν κόσμο στην Κύπρο.

Αναπάντεχη μείωση στο 7,7% της ανεργίας στις ΗΠΑ

Ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε απρόσμενα στο χαμηλότερο σημείο της τετραετίας τον Νοέμβριο, χάρη στην αύξηση του αντίστοιχου αριθμού του ενεργού εργασιακά πληθυσμού, προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: το δολοφονημένο μέλλον…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 7, 2012
Alexandros+Grigoropoulos.jpg
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την εν ψυχρό εκτέλεση του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το χέρι του Κορκονέα (ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.).
Το τραγικό συμβάν του θανάτου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, έγινε η αφορμή –όχι η αιτία– μιας άνευ προηγουμένου πανελλαδικής εξέγερσης των συνομηλίκων του Αλέξανδρου, που διήρκησε πολλές ημέρες. Τελικά οι κρατικοί και οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι έκαψαν την Αθήνα, σε μια επίσης άνευ προηγουμένου προβοκάτσια που αποσκοπούσε να στρέψει την κοινωνία εναντίον των σπλάγχνων της: της εξεγερμένης νεολαίας και όσων της συμπαραστέκονταν.

Η Τρολιά του μήνα! Φοιτητής έδωσε την φωτογραφία του Μπορατ για να βγάλει ταυτότητα και…

 

 
…τα σαΐνια του πανεπιστημίου, την αποδέχτηκαν!!!
20121207-145622.jpg

Kate Prank Call Nurse 'Commits Suicide'-Australian hoax call DJs dropped from show after nurse's death

Mel Greig and Michael Christian, hosts of 2DayFM's 'Hot 30 Countdown' evening show, were the DJs who made the prank call to the hospital two days ago, where they pretended to be the Queen and Prince Charles.


The two Australian radio presenters who made the hoax call to the King Edward VII private hospital have been dropped from their show in the wake of the death of Jacintha Saldanha.

Mel Greig and Michael Christian, hosts of 2DayFM's 'Hot 30 Countdown' evening show, were the DJs who made the prank call to the hospital two days ago, where they pretended to be the Queen and Prince Charles.

The station gained huge publicity from the stunt, while the pair described the incident as 'the easiest prank call ever made' shortly afterwards.

The prank call infuriated hospital bosses however, who threatened legal action.

Following the hoax, a radio station spokesperson apologised for any 'inconvenience' caused by the call.

A statement made by the station in the immediate aftermath of the hoax said: "2Day FM sincerely apologises for any inconvenience caused by the enquiry to Kate’s hospital.

"The radio segment was done with the best intentions and we wish Kate and her family all the best."

Today both Greig and Christian had deleted their accounts on Twitter.

Mr Christian's latest tweets had continued to boast about the call under the hashtag #royalprank, although due to the time difference these posts were made hours before the news of Ms Saldanha's death was revealed.

Ms Greig had also retweeted messages with the #royalprank hashtag to her 9,000 followers hours before her account was shut down.

Both of the presenters had received angry messages from Twitter users in the wake of Ms Saldanha's death.
In a statement on Friday evening, the radio station's owners said: "Southern Cross Austereo and 2Day FM are deeply saddened by the tragic news of the death of nurse Jacintha Saldanha from King Edward VII's Hospital and we extend our deepest sympathies to her family and all that have been affected by this situation around the world.
"Chief Executive Officer Rhys Holleran has spoken with the presenters, they are both deeply shocked and at this time we have agreed that they not comment about the circumstances.
"SCA and the hosts have decided that they will not return to their radio show until further notice out of respect for what can only be described as a tragedy."

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ 2016...


undefined
Η Ευρώπη των τραπεζών το 2016
photo by Wolrd Wide Freedom
Η κυριαρχία των τραπεζών σε όλον τον κόσμο είναι γεγονός.
Όλα τα κράτη παγκοσμίως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, κοινωνικοποιούν τα ιδιωτικά χρέη των τραπεζών τους φορτώνοντας τα βάρη στους λαούς τους, με αποτέλεσμα τη λιτότητα, την εξαθλίωση, την ανεργία και φυσικά την κύρια υπεύθυνη και κοινό παρανομαστή όλων των κακών, ύφεση.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ Η ΙΔΙΑ...ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!


«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (…) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του.
Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 1821

Σήματα - Σύμβολα

Ελληνικές Σημαίες 1821

Ελληνικές σημαίες και σύμβολα στο πέρασμα της ιστορίας και των αγώνων . Μία μικρή ιστορία πίσω από κάθε σημαία συνθέτουν όλες μία μεγάλη ιστορία ... την Ελληνική !!

ΣΗΜΑΙΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ



Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Ισαακίου Κομνηνού. Ο δικέφαλος Αετός προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Παφλαγονία και υπήρχε στο οικογενειακό του οικόσημο. Έκτοτε χρησιμοποιείται με μικρές παραλλαγές.Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Φραγκοκρατίας (1204 μ.Χ.) με έδρα την Νίκαια. Ο Αετός κρατάει στο δεξί πόδι ρομφαία και στο αριστερό την υδρόγειο με σταυρό στην κορυφή.
Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Περιλαμβάνει όλα τα σύμβολα της Αυτοκρατορίας.undefinedΣημαία του Μιχαήλ Παλαιολόγου, ιδρυτού της τελευταίας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εκυμάτιζε μέχρι την άλωση της Βασιλεύουσας. Τα δύο στέμματα συμβολίζουν της δύο πρωτεύουσες, την Κωνσταντινούπολη και την Νίκαια.

ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1483-1821

 































undefined
Την σημαία αυτή ύψωσε ο Κορκόνδειλος Κλαδάς το 1464 μ.Χ. Ηταν η πρώτη σημαία μετά την άλωση. Παρόμοια σημαία ύψωσε και ο Χρήστος Μιλιώνης.
undefined
Η πρώτη επίσημη σημαία της ελεύθερης ελληνικής πολιτείας είναι η σημαία της Επτανήσου πολιτείας (1800 μ.Χ.). Ισχυσε μέχρι το 1807 μ.Χ. οπότε τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν στην Γαλλία.
undefined
Απο το 1815 μ.Χ. έως το 1864 μ.Χ. τα Επτάνησα τέθηκαν υπό Αγγλική προστασία. Η σημαία με το βενετσιάνικο λέοντα ίσχυσε ξανά από το 1817 μ.Χ. με την προσθήκη της Βρεττανικής σημαίας.

Οι ιππείς της Ηπείρου είχαν την άδεια να χρησιμοποιούν δική τους σημαία μέχρι την Πίνδο. Ηταν λευκή με γαλάζιο σταυρό και τον Αγιο Γεώργιο.
undefined
Σημαία των Χειμαρριωτών με τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Σημαία του Αθανάσιου Διάκου με τον Αγιο Γεώργιο. Ομοια σημαία χωρίς την επιγραφή ύψωσαν και οι Εμμανουήλ Παππάς, ο Λιακόπουλος και άλλοι αγωνιστές.

Οι Κρήτες πριν το 1453 και σ' όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας χρησιμοποιούσαν κόκκινη σημαία με την εικόνα του προστάτη της νήσου Αποστόλου Τίτου.
undefined
Σημαία του Α. και Δ. Υψηλάντου λίγο πριν την επανάσταση του 1821. Με την σημαία αυτή αγωνίστηκαν οι Ιερολοχίτες. Απο την α' όψη είχε τον Φοίνικα.
undefined
Η β' όψη της ίδιας σημαίας με τον Κωνσταντίνο και την Ελένη.

Η λεγόμενη Γραικοθωμανική παντίερα κατά την τουρκοκρατία.

Παραλλαγή της ίδιας σημαίας για πλοία νηολογίου Σμύρνης.

Ψαρά - Επανάσταση 1821. Ο Σταυρός εσυμβόλιζε την ιερότητα του Αγώνα, το Φίδι την δικαιοσύνη και η Κουκουβάγια την φρόνηση

Σημαία της Υδρας κατά την επανάσταση του 1821.

Σημαία των Σπετσών κατά την επανάσταση του 1821.

Σημαία της Σάμου κατά την επανάσταση του 1821. Υψώθηκε στο Βαθύ στις 17-4-1821.