Ετικέτες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1483-1821

 































undefined
Την σημαία αυτή ύψωσε ο Κορκόνδειλος Κλαδάς το 1464 μ.Χ. Ηταν η πρώτη σημαία μετά την άλωση. Παρόμοια σημαία ύψωσε και ο Χρήστος Μιλιώνης.
undefined
Η πρώτη επίσημη σημαία της ελεύθερης ελληνικής πολιτείας είναι η σημαία της Επτανήσου πολιτείας (1800 μ.Χ.). Ισχυσε μέχρι το 1807 μ.Χ. οπότε τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν στην Γαλλία.
undefined
Απο το 1815 μ.Χ. έως το 1864 μ.Χ. τα Επτάνησα τέθηκαν υπό Αγγλική προστασία. Η σημαία με το βενετσιάνικο λέοντα ίσχυσε ξανά από το 1817 μ.Χ. με την προσθήκη της Βρεττανικής σημαίας.

Οι ιππείς της Ηπείρου είχαν την άδεια να χρησιμοποιούν δική τους σημαία μέχρι την Πίνδο. Ηταν λευκή με γαλάζιο σταυρό και τον Αγιο Γεώργιο.
undefined
Σημαία των Χειμαρριωτών με τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Σημαία του Αθανάσιου Διάκου με τον Αγιο Γεώργιο. Ομοια σημαία χωρίς την επιγραφή ύψωσαν και οι Εμμανουήλ Παππάς, ο Λιακόπουλος και άλλοι αγωνιστές.

Οι Κρήτες πριν το 1453 και σ' όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας χρησιμοποιούσαν κόκκινη σημαία με την εικόνα του προστάτη της νήσου Αποστόλου Τίτου.
undefined
Σημαία του Α. και Δ. Υψηλάντου λίγο πριν την επανάσταση του 1821. Με την σημαία αυτή αγωνίστηκαν οι Ιερολοχίτες. Απο την α' όψη είχε τον Φοίνικα.
undefined
Η β' όψη της ίδιας σημαίας με τον Κωνσταντίνο και την Ελένη.

Η λεγόμενη Γραικοθωμανική παντίερα κατά την τουρκοκρατία.

Παραλλαγή της ίδιας σημαίας για πλοία νηολογίου Σμύρνης.

Ψαρά - Επανάσταση 1821. Ο Σταυρός εσυμβόλιζε την ιερότητα του Αγώνα, το Φίδι την δικαιοσύνη και η Κουκουβάγια την φρόνηση

Σημαία της Υδρας κατά την επανάσταση του 1821.

Σημαία των Σπετσών κατά την επανάσταση του 1821.

Σημαία της Σάμου κατά την επανάσταση του 1821. Υψώθηκε στο Βαθύ στις 17-4-1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου