Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Καθώς η Δύση εγκαταλείπει τους Χριστιανούς της Ανατολής, η Ρωσία πήρε την σκυτάληΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Καθώς η Δύση εγκαταλείπει τους Χριστιανούς της Ανατολής, η Ρωσία πήρε την σκυτάλη

Η επιτυχημένη παράλληλη διπλωματία της Ρωσίας στην Εγγύς Ανατολή 
Στο Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό,
ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Ζακά και
ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσαν την Θεία Λειτουργία
Όπως το δείχνει η πολιτική της στη Συρία, η Ρωσία προωθεί τα πιόνια της στη Μέση Ανατολή μέσω της υποστήριξης των Χριστιανών της Ανατολής. Σύμφωνα με τον Antoine Sfeir*, «μέσω αυτής της παράλληλης διπλωματίας, η Μόσχα έχει καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να εγκατασταθεί ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο».

Arab Public Ranks China, Turkey, Iran's Ahmadinejad Ahead of U.S., Obama


Arab Public Ranks China, Turkey, Iran's Ahmadinejad Ahead of U.S., Obama

Despite improvements from last year, the United States is far from a regional favorite

November 21, 2011 RSS FeedPrint
Public opinions in the Middle East have become more favorable toward the United States and the Obama administration since a year ago, according to a recent regional survey. But compared to other countries and other world leaders, America and President Obama are far from regional

Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη δύο δημοσιογράφων για την υπόθεση Εργκένεκον


Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη δύο δημοσιογράφων για την υπόθεση Εργκένεκον

Ο Νεντίμ Σενέρ (με το καφέ σακάκι), ο οποίος είχε τιμηθεί το 2010 με το βραβείο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου και βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και εννέα μήνες.

Η δίκη δύο φημισμένων ερευνητών δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι βοήθησαν μια οργάνωση που επεδίωκε να ανατρέψει τη συντηρητική ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας άρχισε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω διαμαρτυριών από πολλούς δημοσιογράφους και υποστηρικτές της ελευθερίας του Τύπου.

Έκθεση της ΑΔΑΕ στη Βουλή Ανοχύρωτη η Ελλάδα στις συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπές


Έκθεση της ΑΔΑΕ στη Βουλή Ανοχύρωτη η Ελλάδα στις συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπές

Καμπανάκι κινδύνου για την «ανύπαρκτη» ασφάλεια σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας χτύπησε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, παρουσιάζοντας στη Βουλή την έκθεσή της για το 2010. Μέχρι σήμερα, επισημαίνει, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής εισβολής.Οι ομιλητές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έκαναν λόγο για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

ΠΓΔΜ: Συμφωνία για λήψη δανείου 130 εκατ. ευρώ από Deutsche Bank και CitibankΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΠΓΔΜ: Συμφωνία για λήψη δανείου 130 εκατ. ευρώ από Deutsche Bank και Citibank

ΠΓΔΜ: Συμφωνία για λήψη δανείου 130 εκατ. ευρώ από Deutsche Bank και Citibank
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υπέγραψε, σήμερα, στα Σκόπια, συμφωνία με εκπροσώπους των τραπεζών Deutsche Bank και Citibank για τη λήψη δανείου 130 εκατ. ευρώ. 
Το δάνειο αυτό, που θα λάβει η ΠΓΔΜ από τις Deutsche Bank και CitiBank, θα είναι πενταετούς χρονικής διάρκειας και το επιτόκιό του θα διαμορφωθεί περίπου στο 4,8% (4,25% προς τις δύο τράπεζες και 0,5% ως προμήθεια προς την Παγκόσμια Τράπεζα για την εγγύηση του δανείου). 

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι ανέφερε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ότι το επιτόκιο αυτό πρέπει να θεωρείται ευνοϊκό κι αυτό οφείλεται στις εγγυήσεις που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα για την οικονομία της χώρας. Το δάνειο των 130 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχει συμφωνία για την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο Νότιο Κουρδιστάν


Δεν υπάρχει συμφωνία για την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο Νότιο Κουρδιστάν

O Kούρδος Πρόεδρος της περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί δεν έχει υπογράψει καμιά συμφωνία για την παράταση της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στο Νότιο Κουρδιστάν.Παρά τα όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  Taraf  για την υπογραφή συμφωνίας παραμονής διατήρησης των  τουρκικών βάσεων για έξι χρόνια κατα την πρόσφατη επίσκεψη του Μασούντ Μπαρζανί στην Αγκυρα, ο  επικεφαλής του Γραφείου του  Μασούντ Μπαρζανί  Φουάντ Χουσέιν δήλωσε ότι  αυτό το γεγονός του είναι άγνωστο..Η Τουρκία διατηρεί  στρατιωτικές βάσεις στα  σύνορα της με την  Κουρδική περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν  απο το 1996 στην κορύφωση της έντασης με το PK

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ


Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 24, 2011

Διαβάστε το όσοι δεν το έχετε διαβάσει ήδη…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΙΜΕΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΙΜΕ

Το περιοδικό ΤΙΜΕ φωτογράφισε μονάδα του ΠΚΚ
undefined

Ανταποκριτής του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού ΤΙΜΕ φωτογράφισε μονάδα του ΠΚΚ στο Βόρειο Ιράκ Η κάθε μια από τις φωτογραφίες έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. (σημ. μεταφρ : Τα σχόλια είναι του ανταποκριτή του ΤΙΜΕ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο χτύπημα της Fitch στην Πορτογαλία!


undefined

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο χτύπημα της Fitch στην Πορτογαλία!

by economikos
undefinedΣτην υποβάθμιση της Πορτογαλίας προχώρησε πριν από λίγο ο οίκος Fitch!
Ο διεθνής οίκος έθεσε την αξιολόγηση της χώρας σε ΒΒ+ από ΒΒΒ- με αρνητικές προοπτικές.
Αυτό αποτελεί ένα ακόμα χαστούκι προς την κεντρική διοίκηση της Ευρωζώνης και κυρίως στη Γερμανία, καθώς δεν έχει βρει οριστική λύση για την κρίση χρέους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΩ;


ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκίζουν τη Μέρκελ οι αγορές: Απέτυχε η Γερμανία σε δημοπρασία ομολόγων!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 23, 2011
Νέο χαστούκι για την Μέρκελ από τις αγορές.
Η Γερμανία βγήκε σήμερα να δανειστεί από τις αγορές, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει προσφορές για το 35% των ομολόγων που πρόσφερε στη δημοπρασία ομολόγων 10ετής διάρκειας.
Μάλιστα, άντλησε €3,6 δισ. έναντι στόχου για €6 δισ., στο 1,98% η μέση απόδοση.
Αυτό είναι το δεύτερο χαστούκι για τη Μέρκελ, καθώς πριν λίγες ημέρες δεν κατάφερε να αντλήσει και πάλι το απαιτούμενο ποσό, με την δικαιολογία ότι το επιτόκιο που πρόσφερε η Γερμανία ήταν πολύ χαμηλό!
Η αλήθεια πάντως, φαίνεται να είναι κάπου αλλού. Κάποιοι «σορτάρουνε» τα γερμανικά ομόλογα.
Τα μούτρα της Μέρκελ να βλέπαμε σήμερα και τι στον κόσμο!

Οίκοι αξιολόγησης και ΔΝΤ βαράνε αλύπητα! Προειδοποιούν και την Ιαπωνία!


Οίκοι αξιολόγησης και ΔΝΤ βαράνε αλύπητα! Προειδοποιούν και την Ιαπωνία!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 24, 2011
Καμπανάκι για την Ιαπωνική οικονομία χτύπησε η S&P, προειδοποιώντας για υποβάθμιση.
Ο οίκος εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Yoshihiko Noda δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας.
Σε περίπτωση υποβάθμισης, η αξιλόγηση της Ιαπωνίας θα διαμορφωθεί στο “ΑΑ-”.
Τα χαστούκια όμως, δεν αρκέστηκαν στον οίκο αξιολόγησης. Το ΔΝΤ προειδοποιεί με νέα του έκθεση ότι οι ανησυχίες της αγοράς για δημοσιονομική σταθερότητα μπορεί να προκαλέσουν απροσδόκητη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ιαπωνικών ομολόγων, μετατρέποντας πολύ γρήγορα το χρέος της χώρας μη βιώσιμο, και ταρακουνώντας την οικονομία παγκοσμίως.

Αμηχανία στο Βερολίνο: Αεροπλάνο της Merkel πουλήθηκε μυστικά στο Ιράν


ΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Αμηχανία στο Βερολίνο: Αεροπλάνο της Merkel πουλήθηκε μυστικά στο Ιράν

Διπλωματική αμηχανία προκαλεί στο Βερολίνο η αποκάλυψη ότι το κυβερνητικό τζετ που μετέφερε αρκετούς από τους Γερμανούς καγκελάριους στα επίσημα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ανήκει πλέον στο Ιράν. Και όλα αυτά, την ώρα που η Γερμανία στηρίζει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην Τεχεράνη, για τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.
Οι ιρανικές αερογραμμές Mahan Air διαθέτουν ένα στόλο 5 Boeing 747s και 27 Airbus. Πρόσφατα, κατάφεραν να τον επεκτείνουν, με την αγορά ενός Airbus 310-304, που παραδόθηκε από το Κίεβο στην Τεχεράνη, στις 18 Νοεμβρίου.

«Δεν έχεις να πληρώσεις; Στα τάγματα εργασίας!»ΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Δεν έχεις να πληρώσεις; Στα τάγματα εργασίας!»

Χρωστούσες τον φόρο περιουσίας και δεν μπορούσες να τον εξοφλήσεις, ακόμη κι αν ξεπουλούσες όλη την περιουσία σου; Επαιρνες τον δρόμο για τα βάθη της Ανατολίας, για να ξεπληρώσεις δουλεύοντας σε απάνθρωπες συνθήκες. Μια έρευνα φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο εξοβελίστηκαν η ελληνική, η αρμενική και η εβραϊκή αστική τάξη της Πόλης το 1943 

Danielle Mitterrand, la mère des Kurdes, s'est éteinteΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Danielle Mitterrand, la mère des Kurdes, s'est éteinte

Ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ζητά η ΠΓΔΜ


ΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ζητά η ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, απέστειλε επιστολή προς τους ομολόγους του των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE), ζητώντας να λάβει η ΠΓΔΜ, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβριο, ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ παράλληλα θα εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Αλβανία: Διακόπηκαν οι εργασίες της PABSEC


ΤΡΊΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Αλβανία: Διακόπηκαν οι εργασίες της PABSEC

H διαφωνία μεταξύ των αντιπροσώπων για την παρουσία εκπροσώπων του Κοσόβου, είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί και να αναβληθεί η διάσκεψη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης των χωρών- μελών της PABSEC (Πρωτοβουλία Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου), που θα διεξάγονταν στα Τίρανα. Μετά το χαιρετιστήριο μήνυμα της πρόεδρου της αλβανικής Βουλής, Τζοζεφίνα Τόπαλι, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συγκλήθηκαν να εγκρίνουν την ατζέντα των εργασιών αντέδρασαν για την παρουσία Κοσοβάρων βουλευτών, καθώς το Κόσοβο δεν είναι μέλος της πρωτοβουλίας.
Διπλωματικές πηγές που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρώτοι αντέδρασαν οι εκπρόσωποι του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας, οι οποίοι μαζί με τις αντιπροσωπείες τους εγκατέλειψαν την συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διάσκεψη. Εν τω μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλβανικής Βουλής (www.parlament.al ) αναφέρει ότι «εφόσον δεν εγκρίθηκε η προσχεδιασμένη από τη μόνιμη γραμματεία του PABSEC ατζέντα και επίσης δεν προτάθηκε κάποια άλλη εναλλακτική, η συνέλευση ανέβαλε τις εργασίες. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι βουλευτές, Πέμη Ζούνη, Ιωάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Κατσούρας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιάρας.
http://www.express.gr/news/world/539574oz_20111122539574.php3 

Ρωσικές προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα


Ρωσικές προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε σήμερα να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν χωρίς παραχωρήσεις την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

Η Αυστρία στο «πλευρό» της ΠΓΔΜ για το όνομα και την Ε.Ε.


Η Αυστρία στο «πλευρό» της ΠΓΔΜ για το όνομα και την Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα.

Χεζμπολάχ: Περίεργη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών


Χεζμπολάχ: Περίεργη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Λίγες ημέρες μόλις μετά τις εκρήξεις στο Ιράν όπου έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής του πυραυλικού προγράμματος της χώρας και αριθμός άλλων αξιωματούχων, έρχεται και μια έκρηξη στο Λίβανο να εγείρει νέες υποψίες…

Προς απεμπλοκή της 6ης δόσης – “Ναι” από Βερολίνο στην επιστολή Σαμαρά


Προς απεμπλοκή της 6ης δόσης – “Ναι” από Βερολίνο στην επιστολή Σαμαρά

Η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα οδεύει, πιθανότατα, προς απεμπλοκή, καθώς το Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα ως “έγγραφη δέσμευση” για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Ντάνι Αγιαλόν: «Θέλουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο»


Ντάνι Αγιαλόν: «Θέλουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο»

Η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η ανάπτυξη της συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών, που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα και τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη διήμερη επίσκεψή του, στην Αθήνα.

Ο Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει την σύμβαση – Ήρθε η ώρα να δούμε ποια πλευρά μπλοφάρει…


Ο Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει την σύμβαση – Ήρθε η ώρα να δούμε ποια πλευρά μπλοφάρει…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συντελείται ένα θέατρο του παραλόγου. Οι έλληνες πολιτικοί καρικατούρες ανήμποροι να ψελλίσουν την παραμικρή κουβέντα έχουν υιοθετήσει μια αποστειρωμένη επιχειρηματολογία ότι η χώρα κινδυνεύει και για να μην χρεοκοπήσει πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι Ευρωπαίοι. Προσωπικά είμαι θιασώτης του ευρώ και της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι απλά ο εξευτελισμός της Ελλάδος.

Βρίζει την ΕΕ και απειλεί την Κύπρο ο Γκιουλ!


Βρίζει την ΕΕ και απειλεί την Κύπρο ο Γκιουλ!

“Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία” δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Ακσάμ”, ο κ. Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, έκανε δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και για την Κύπρο και την ΕΕ.

Μισό δισ. στην Τουρκία για τους μετανάστες!


Μισό δισ. στην Τουρκία για τους μετανάστες!

Την στιγμή που οι παράνομες διελεύσεις στην περιοχή του Έβρου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 9.400 το μήνα, η ΕΕ σχεδιάζει να διαθέσει για την περίοδο 2011 – 2013, 440 εκ. ευρώ στην Τουρκία για τη διαχείριση της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το 2010 η ΕΕ παρείχε βοήθεια στην Τουρκία για την κατασκευή δύο κέντρων απομάκρυνσης παράνομων μεταναστών (17,4 εκατ. ευρώ) και έξι κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο (56,2 εκατ. ευρώ). Έχουν επίσης χορηγηθεί σημαντικά κεφάλαια (32 εκατ. ευρώ) για την υποστήριξη της ικανότητας διαχείρισης των συνόρων από την Τουρκία.

Νίκος Λυγερός: Στρατηγική και οικονομία


Νίκος Λυγερός: Στρατηγική και οικονομία

undefined
Σπάνια η στρατηγική είναι οικονομική και σπάνια η οικονομία είναι στρατηγική. Αυτή η σπανιότητα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δύο γνωστικά αντικείμενα δεν έχουν κοινή τομή. Απλώς σπάνια υπάρχουν ειδικοί και στους δύο τομείς. Η τέχνη της μίας φοβίζει την επιστήμη της άλλης, κι όμως η θεωρία παιγνίων καθώς το απέδειξε ο John Nash είναι ικανή να συνδυάσει και τις δύο και το ίδιο ισχύει και για την θεωρία αγορών, η οποία γενικεύει την προηγούμενη, όταν το πλήθος των παικτών είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Η «Πράσινη Βίβλος» – Το σχέδιο για το ευρωομόλογο αποκαλύπτεται


Η «Πράσινη Βίβλος» – Το σχέδιο για το ευρωομόλογο αποκαλύπτεται

Η «Πράσινη Βίβλος» της Κομισιόν, δηλαδή η παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ και κυρίως για  το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης  της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μέσω της έκδοσης «ευρωομολόγων», «ομολόγων σταθερότητας», όπως προτιμούν να τα αποκαλούν οι κοινοτικοί ιθύνοντες, ή έστω η «κοινή έκδοση δημόσιου χρέους» – όπως εσχάτως τα ονομάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, αποκαλύπτεται σήμερα από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Επιμένουν οι Αμερικανοί για τα Abrams


Επιμένουν οι Αμερικανοί για τα Abrams

undefined
Το ζήτημα “παραχώρησης” 400 αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι τέθηκε στη συζήτηση Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό πρέσβη. Το θέμα αυτό που προωθούσε ως Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση που είχε να κάνει με το κατά πόσο η “παραχώηση” είναι δωρεάν ή όχι.

Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 23, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/sarris-penthos.jpg?w=290&h=180&h=180Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
            Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου έφυγε από κοντά μας ο σπουδαίος Κωνσταντινουπολίτης κοινωνιολόγος και τουρκολόγος Νεοκλής Σαρρής. Δίδαξε επί πολλά έτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγραψε πάμπολλα βιβλία για την Τουρκία και για κοινωνιολογικά θέματα, αγωνίσθηκε ως πολιτικά ενεργό στέλεχος του Κεντρώου χώρου και έγινε ευρύτερα γνωστός  για τις μαχητικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις με επίκεντρο τα εθνικά θέματα. Χάρις στο μαχητικό δάσκαλο Νεοκλή μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα για τη γειτονική μας χώρα, η οποία νομίζω ότι παραμένει ακόμη άγνωστη σ’ εμάς τους Έλληνες. Ο Σαρρής προσπάθησε να δημιουργήσει τα θεμέλια μιας σοβαρής τουρκολογικής έρευνας στη χώρα μας και επεσήμανε με τεκμηρίωση και γνώση τους κινδύνους για τον Ελληνισμό που προκαλούνται από τον νεο-οθωμανικό επεκτατισμό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσε με γενναιότητα τη μάχη κατά του καρκίνου του πνεύμονος.

Το αιώνιο δίλημμα: «Μεταξάς ή Τσολάκογλου;».


Το αιώνιο δίλημμα: «Μεταξάς ή Τσολάκογλου;»..

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Νοεμβρίου 23, 2011
Ο Τσολάκογλου επικαλέστηκε πως ό,τι έκανε, το έκανε για να γλιτώσει το στρατό και το λαό από τη μάταιη αιματοχυσία, όμως ο λαός δεν γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου τη «σωτηρία» που του προσέφερε ο Τσολάκογλου, αλλά τη θυσία που του προσέφερε ο Μεταξάς.
Ας δούμε με λίγες λέξεις τι έκαναν αυτοί οι δύο Έλληνες…