Ετικέτες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

A Country for a Company – The 1954 US Backed Guatemalan Coup To Support United Fruit Company




Untitled design (2) (1)
The United Fruit Company (UFC) was once so powerful that the US government destroyed democracy in a country for it.
It started in 1931 when Jorge Ubico became Guatemala’s president. By then, UFC had a monopoly on the country’s coffee and banana trade. It also owned Guatemala’s docks, railroads, and communications, so Ubico exempted them from taxes, gave them 200,000 hectares of land, and let them execute bothersome workers.
He was ousted in the October Revolution of 1944, which installed Prof. Juan José Arévalo Bermejo as Guatemala’s first democratically-elected president. Arévalo established minimum wage, built hospitals and schools, set up health and safety standards, and began cracking down on the labor practices of big companies.

To the US government, that made him a communist.

Forging, then Forgetting, – The Alliance Between Serbia and France in WWI





Untitled design (6) (1)
On the banks of the Danube and Sava rivers stands a statue of a woman, her hands balled into fists, underneath which a plaque contains the words; “Let us love France as she loved us”.
Over a century has passed since World War 1, and the once-strong and jovial partnership that had existed between Serbia and France has all but been forgotten. But the grand Monument of Gratitude, designed as a “thank you” to France for its assistance in WW1, still stands to this day, in recognition of what was once a great partnership.
Stanislav Stretenovic, historian of the Belgrade-based Institute of Contemporary History, believes the statue is unique in its intention. “As far as I know, it is the world’s only monument dedicated to a foreign country, and not just a leader or a people.”

Ο ήρωας του Ρούπελ που σκότωσε 232 Γερμανούς


ιτσιοςΣτις 6 Απριλίου του 1941 εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί -45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση- η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας, στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.


Η γερμανική διακοίνωση είχε επιδοθεί νωρίτερα στον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Βασίλης Τσιαβαλιάρης – Ο πρώτος νεκρός του Ελληνοϊταλικού πολέμου – Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ


tsiavaliaris_vasilis
Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τον στόχο της: Ο στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών του Ελληνικού Έπους.
Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στήν σκανδάλη οι φρουροί τών προκεχωρημένων φυλακίων προσπαθούσαν νά διαπεράσουν τό σκοτάδι. Απέναντι σέ απόστασι λίγων μέτρων, ο εχθρός μόλις είχε αρχίσει τήν επίθεσί του. Προτού ακόμη εκπνεύσει τό τελεσίγραφό τους, οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες τους καί οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν τήν νυκτερινή σιωπή πάνω στά βουνά τής Ηπείρου.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-35 (Η ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Ι.Κ. ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Παλμύρα: H ΙSIS ανατίναξε 3 αρχαίες κολόνες και ισάριθμα άτομα που κρέμασε σε αυτές

h-ceb9sis-ceb1cebdceb1cf84ceafcebdceb1cebeceb5-3-ceb1cf81cf87ceb1ceafceb5cf82-cebacebfcebbcf8ccebdceb5cf82-cebaceb1ceb9-ceb9cf83ceaccf81

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν την Κυριακή 3 άτομα στην αρχαία Παλμύρα ανατινάζοντας τις αρχαίες κολόνες όπου τους είχαν κρεμάσει, ανέφερε το φιλοαντιπολιτευόμενο με έδρα το Λονδίνο (OSDH).

Η ISIS «κρέμασε στις κολόνες 3 άτομα που είχε συλλάβει από την Παλμύρα και τα περιχώρά της (…) και τα εκτέλεσε ανατινάζοντάς» αυτές τις 3 κολόνες ανέφερε η ΜΚΟ OSDH.

Η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων

 

Η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων γυρίστηκε από τον σκιτσογράφο Σταμάτη Πολενάκη (1908-1997) με τίτλο Ο Ντούτσε αφηγείται… Η επτάλεπτη ταινία «τύπου Μίκυ-Μάους», όπως αναφέρει στο ζενερίκ ο δημιουργός της, σατιρίζει την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940 και ειδικά τον Μουσολίνι, ο οποίος αφηγείται τα κατορθώματά του, αλλά η πραγματικότητα συνεχώς τον διαψεύδει.

Σοφία Βέμπο 1910 – 1978


Σοφία Βέμπο
1910 – 1978

Σοφία Βέμπο

Η Σοφία Μπέμπου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας και κατόπιν στο Βόλο, όπου οι γονείς της εργάστηκαν ως καπνεργάτες.

Μίμης Φωτόπουλος 1913 – 1986


Μίμης Φωτόπουλος

Ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μίμης (Δημήτρης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος. Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (τότε Βασιλικού Θεάτρου).

Ημέρα Αγνοουμένων (Κύπρος)



Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου έχει ορίσει την 29η Οκτωβρίου κάθε έτους ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία αυτή του 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.
Παρά τις καθημερινές και αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η τύχη πολλών εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι άγνωστη. Η Ημέρα των Αγνοουμένων θέλει να τονίσει αυτή τη συγκλονιστική πτυχή του κυπριακού δράματος.

Ενας διακονιάρης με παράσημα.



Του Σπύρου Παπαδόγιαννη. Στο χωριό μας είχαμε απ΄oλα τα καλά. Και το στάρι μας και το λάδι μας και το κρασί μας και τα κηπευτικά μας και, δόξα το Θεώ, καλά περνούσαμε. Και αν δεν είχαμε και κάτι, το είχε ο διπλανός μας. Όλο το χωριό λειτουργούσε σα μια μεγάλη αποθήκη, που όλοι έβαζαν και όλοι έπαιρναν. Από πείνα δεν κινδύνευε να πεθάνει κανείς, εκτός και αν το είχε …τάμα να πεθάνει. Είμαστε και κουβαρντάδες. Μας είχαν μυριστεί και οι διακονιάρηδες και που τους έχανες, που τους έβρισκες, όλο στο χωριό μας γύριζαν. Τους είχαμε μάθει και μας είχαν μάθει και, αν καμιά φορά αργούσαν να έρθουν, ανησυχούσαμε.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 29 Οκτωβρίου

Γκεόργκι Γκουρτζίεφ 1866 – 1949


Γκεόργκι Γκουρτζίεφ

Ελληνοαρμένιος μύστης και πνευματικός δάσκαλος, εισηγητής του 4ου Δρόμου προς την αυτογνωσία. Το ελληνικό του όνομα ήταν Γεώργιος Γεωργιάδης.
Ο Γκεόργκι Γκουρτζίεφ (George Gurdjieff) γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1866 στην Αλεξανδρούπολη της Αρμενίας (νυν Γκιούμρι) από πατέρα ελληνικής καταγωγής και μητέρα αρμένισα. Μέχρι το 1912 είναι άγνωστη η ζωή του και από τα λίγα που γνωρίζουμε είναι ότι πραγματοποίησε πολλά ταξίδια σε περιοχές της Ανατολής και μελέτησε τους διάφορους πολιτισμούς της.

Η αποθέωση του Μενέντεζ: «Σκόνταψε» στο θέμα της τουρκικής εισβολής η κατάθεση της υποψήφιας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλίν Αν Ντόχερτ



Η αποθέωση του Μενέντεζ: «Σκόνταψε» στο θέμα της τουρκικής εισβολής η κατάθεση της υποψήφιας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλίν Αν Ντόχερτ

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσει η διαδικασία επικύρωσης από τη Γερουσία, του διορισμού της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλίν Αν Ντόχερτι, αν δεν δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις από μέρους της στο ερώτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου, εκτιμούν καλά ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον.
Η ακρόαση της κ. Ντόχερτι στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και η υποψήφια πρέσβειρα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ερώτημα του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, το οποίο αποτέλεσε και σημείο τριβής με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη διάρκεια της κρίσης με το «Μπαρμπαρός».

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού

Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.
Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός σε καιρό ειρήνης παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το ζήτημα των προσφύγων.

Οι «πανεριτζήδες» της Αιόλου και της Αθηνάς


image

Η στήλη μας για την Επιχείρηση του Μήνα είναι αφιερωμένη στην «επιχείρηση» του ποδαριού: στους μικροπωλητές της Αιόλου και της Αθηνάς, που άκουγαν στο παρατσούκλι «πανεριτζήδες» και που, με τις διαλαλήσεις τους, γέμιζαν ζωή την πρωτεύουσα.


Κυριολεκτικά έμποροι της ευκαιρίας με είδη από κατάσχεση, εμπορεύματα από πτώχευση, μεταξωτά από τα «βρεμμένα» του τελωνείου…

«ΖΕΥΣ» Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων της ΠΑ

Ποια ήταν η Λουφτβάφε του Χίτλερ;



Η Deutsche Luftwaffe (Ντόιτσε Λούφτβαφε) είναι η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας. Στη γερμανική γλώσσα ο όρος «Luftwaffe» χρησιμοποιείται γενικά για όλες τις πολεμικές αεροπορίες, π.χ. «die Britische Luftwaffe» είναι η Βρετανική Αεροπορία (RAF)

Ρίτσαρντ Ντολ 1912 – 2005


Ρίτσαρντ Ντολ
Βρετανός επιδημιολόγος, από τους κορυφαίους της ιατρικής επιστήμης τον 20ο αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος επιστήμονας που απέδειξε τη σύνδεση του καπνίσματος με τον καρκίνο των πνευμόνων.
Ο σερ Ρίτσαρντ Ντολ (Richard Doll) γεννήθηκε στα περίχωρα του Λονδίνου στις 28 Οκτωβρίου 1912. Σπούδασε ιατρική στο Λονδίνο και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο Υγειονομικό Σώμα του Βρετανικού Στρατού. Μετά τον πόλεμο άρχισε να εργάζεται στο Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών και το 1969 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας


Το Άγαλμα της Ελευθερίας (1900)Το Άγαλμα της Ελευθερίας (1900)
Είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο στον κόσμο, το σύμβολο της ελευθερίας και του αμερικάνικου ονείρου, που επί 100 και πλέον χρόνια υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών που έφταναν στο Έλις Άιλαντ.
Εμπνευστής του ήταν ο γάλλος ιστορικός Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, που πρότεινε την κατασκευή του μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας. Οι Γάλλοι έπρεπε να φροντίσουν για το άγαλμα και οι Αμερικανοί για τη βάση του. Το 1874, ο Φρεντερίκ Μπαρτολντί, έμπειρος γλύπτης σε κατασκευές μνημείων, άρχισε να εργάζεται στο Παρίσι με τη χρηματοδότηση ενός γαλλοαμερικανικού ιδρύματος, ενώ τη στατική δομή του μελέτησε ο Γκιστάβ Άιφελ.
Δέκα χρόνια αργότερα, το άγαλμα ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε σε 350 κομμάτια για να σταλεί ατμοπλοϊκώς στη Νέα Υόρκη, όπου τοποθετήθηκε -κατόπιν απόφασης του αμερικάνικου κογκρέσου- στην είσοδο του λιμανιού, στη νησίδα Μπελντόε, που σήμερα ονομάζεται Λίμπερτι Άιλαντ. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 28 Οκτωβρίου του 1886.

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Τουλάχιστον προκλητικός είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο. Πρετεντεροχατζηαβάτηδες που σε κάθε εκδήλωση ακόμη και της ελάχιστης λεκτικής υπέρβασης απαιτούν εις τριπλούν οσφυοκαμψίες, δηλώσεις μετανοίας και καταδίκης της βίας, στην περίπτωση των διαδηλώσεων στο Κίεβο στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τις λαϊκές ελευθερίες.
Αλλά εκεί που σταματάει η πρόκληση και αρχίζει η εντεταλμένη υπηρεσία είναι η απόλυτη αποσιώπηση του πρωταγωνιστικού ρόλου που διεκδικεί στις διαδηλώσεις η νεοναζιστική Πανουκρανική Ένωση «Свобода».
Το κόμμα «Πανουκρανική Ένωση Σβομπόντα» («Всеукраїнське об’єднання «Свобода») προέρχεται από το «Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Ουκρανίας»,που είχε ιδρυθεί  το 1991. Αυτοχαρακτηρίζεται σαν συνέχεια της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN),η οποία  είχε συνεργασθεί  με τους ναζί ,  τιμά, επίσημα, όσους πολέμησαν στις τάξεις των «Waffen SS της Γαλικίας», συνεργάζεται με το γερμανικό νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) και βασική του προγραμματική θέση είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Ηγέτης του από το 2002, είναι ο Oleh Tiahnybok (Ολέγ Τιαχνίμποκ ) και  η βασική του ρητορική είναι εναντίον  της πολιτικής διαφθοράς .

Τζίμης Μακούλης 1935 – 2007


Τζίμης Μακούλης

Έλληνας τροβαδούρος, από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της ελαφράς μουσικής της δεκαετίας του '50. Με τη φωνή του βαρύτονου, αλλά και με την «καλογυαλισμένη» εμφάνιση ενός κοσμοπολίτη, άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή.
Ο Δημήτριος Μακούλης γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1935 στο Κέιπ Τάουν και ήταν γιος έλληνα διπλωμάτη. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα, όπου πρωτοπήγε σχολείο. Οι δάσκαλοί του αντιλήφθηκαν πρώτοι την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στο μουσικό θέατρο το 1948 και μέχρι το 1954 ηχογράφησε πάνω από εξήντα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, όπως ήταν οι Γιώργος Μουζάκης, Κώστας Καπνίσης, Μενέλαος Θεοφανίδης, Ζακ Ιακωβίδης και Γεράσιμος Λαβράνος, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας


Το αντιτορπιλλικό «Λέων» (πρώην US Eldridge)Το αντιτορπιλλικό «Λέων» (πρώην US Eldridge)

Στις 28 Οκτωβρίου 1943, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας τις θεωρητικές αρχές του Αϊνστάιν, εξαφάνισε ένα ολόκληρο πλοίο με το πλήρωμά του στη Φιλαδέλφεια και το επανέφερε στη θέση του μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Πρόκειται για το περίφημο «Πείραμα της Φιλαδέλφειας», που μάλλον δεν έγινε ποτέ και το όλο αφήγημα αποτελεί αστικό μύθο.
Το υποτιθέμενο πείραμα, που είχε ως στόχο να κάνει αόρατα τα πολεμικά μέσα από τον εχθρό, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον αστρονόμο και ουφολόγο Μόρις Τζέσαπ. Στις 13 Ιανουαρίου 1955 έλαβε ένα γράμμα από κάποιον Κάρλος Αλέντε, ο οποίος του απεκάλυπτε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού της εξαφάνισης του πλοίου. Ο Τζέσαπ συνέχισε να αλληλογραφεί με τον πληροφοριοδότη του, ο οποίος στην πορεία άλλαξε το όνομά του σε Καρλ Άλεν. Σύμφωνα με το βιβλίο των Τζέιμς Μόσλεϊ και Καρκ Φλοκ, που κυκλοφόρησε το 2002, ο Τζέσαπ συνέχισε τις έρευνές του για το περιστατικό, αλλά το 1959 πέθανε, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο.

Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου


Εμίλ Ρενό - «Ο φτωχός κλόουν»Εμίλ Ρενό - «Ο φτωχός κλόουν»

Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης.
Η 28η Οκτωβρίου 1892 θεωρείται σημαδιακή ημερομηνία για το είδος, επειδή στο Παρίσι προβλήθηκε η δεκαπεντάλεπτη ταινία του Εμίλ Ρενό Ο φτωχός κλόουν, που θεωρείται η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Η Ναυμαχία της Τενέδου



Καταδρομική επιχείρηση δύο πυρπολικών από τα Ψαρά, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κανάρη, εναντίον του οθωμανικού στόλου που ναυλοχούσε στα ανοιχτά της Τενέδου. Η επιχείρηση έγινε τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου 1822 και είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση ενός μεγάλου εχθρικού δίκροτου ή κατ’ ορισμένους ιστορικούς της υποναυαρχίδας του οθωμανικού στόλου.
Μετά την αποτυχία του να καταλάβει τη Μύκονο (11-14 Οκτωβρίου 1822), ο οθωμανικός στόλος κατευθύνθηκε προς τα Στενά του Ελλησπόντου. Όμως, οι αντίθετοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, τον ανάγκασαν να αράξει στα ανοιχτά της Τενέδου. Νωρίτερα, είχε γίνει αντιληπτός από τους Έλληνες, όταν διερχόταν μεταξύ Ψαρών και Χίου. Η Βουλή των Ψαρών συνήλθε αμέσως και αποφάσισε να προσβάλει τον εχθρικό στόλο με δύο πυρπολικά, στα οποία τέθηκαν επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Φίλιππος Αντωνίου από την Τήνο. Τα πυρπολικά θα συνόδευαν δύο μίστικα (μίστικο = μικρό πειρατικό πλοίο), με καπετάνιους τους Γεώργιο Καλαφάτη και Αναγνώστη Σαρηγιάννη. Στις 27 Οκτωβρίου 1822 ο στολίσκος αναχώρησε από τα Ψαρά και την επομένη ημέρα πλησίασε τον τουρκικό στόλο.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στο ΜΕΤΩΠΟ!


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στο ΜΕΤΩΠΟ!

Τόσο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας όσο και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος για τις ανάγκες των ρόλων τους είχαν φορέσει πολλές φορές το “χακί”.

Έλληνας(;) Χρυσαυγιτης Βουλευτής τιμά τον Μουσολίνι #Gdtrial Αυτοί Είναι


 Embedded image permalink