Ετικέτες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η αριστοκρατία θρηνεί την ισοπέδωση…



aristocrates-photo1-rb

του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου


Παρά τα εμβριθή περί «ελληνικου εξαιρετισμού» και «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση», η παράδοξη ιδέα ότι αν θέλουμε να στηρίξουμε τους αδύναμους πρέπει να ξεκινήσουμε βοηθώντας τους ήδη ισχυρούς, κυριάρχησε και στα καθ” ημάς – και εν πολλοίς διατηρεί ακόμα την αίγλη της. Με βάση αυτήν, στη μεν οικονομία η βελτίωση της θέσης των φτωχών περνά «αναπόφευκτα» από την παροχή κινήτρων στους πλούσιους, στη δε εκπαίδευση, η άνοδος του γενικού επιπέδου προϋποθέτει να ενισχύσουμε τους ήδη προικισμένους: πρώτα τους «άξιους» –στα χρόνια που η εκπαίδευση θεωρούνταν ατμομηχανή της ανάπτυξης, και μαζί το μόνο αντιστάθμισμα στις ανισότητες της καπιταλιστικής οικονομίας· κι ύστερα τους «άριστους» – σήμερα που η καπιταλιστική οικονομία εξαρτά την μακροημέρευσή της από την εκκαθάριση των αδύναμων.

Επαίσχυντο αντεθνικό κείμενο το οποίο καλεί τον Α.Τσίπρα “να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών” δια χειρός Α.Σαμαρά!



ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ “ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”!
 
Ενα επαίσχυντο κείμενο αντίθετο με το εθνικό συμφέρον, απλά και μόνο για να πάει κόντρα στην κυβέρνηση, χωρίς να λογαριάζει ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται εθνική ενότητα και όχι μικροπολιτικές αντιπαλότητες υπέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ (και οσονούπω απλός βουλευτής Μεσσηνίας…) Α.Σαμαράς μετά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόματος.
Το κείμενο του ΕΛΚ στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα!
Το κείμενο στρέφεται εναντίον του ελληνικού κράτους, αναφέροντας ότι “Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων” δηλαδή της δικής του, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της “μαύρης” κυβέρνησης Παπαδήμου που ισοπέδωσαν τη χώρα, και έφεραν ποταμούς αίματος και δακρύων, καθώς και – τουλάχιστον – “μερική γεωπολιτική έκλειψη” στα συμφέροντα του Εθνους.

Ο θάνατος του Βασιλιά Παύλου (άρθρο του Νίκου Νικολούδη στο περιοδικό "Ιστορία εικονογραφημένη")


Το περιοδικό "Ιστορία Εικονογραφημένη" δεν χρήζει δικής μας διαφήμισης στο Ιστοριόφιλο κοινό. Είναι το παλαιότερο εκδιδόμενο αδιαλείπτως Ιστορικό περιοδικό στην Ελλάδα μετρώντας ήδη 560 τεύχη από το 1968 που πρωτοεκδόθηκε από τον εκδοτικό οργανισμό "Πάπυρος". Αφορμή για την αναφορά αυτή είναι το άρθρο του φίλου μου κ. Νίκου Νικολούδη στο τεύχος Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στην Αθήνα αυτό τον μήνα και το οποίο έχει ως θέμα τον θάνατο του Βασιλιά Παύλου και την επιρροή του γεγονότος αυτού στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.

Το άρθρο δίνει νέες πληροφορίες για την φύση της ασθένειας του Βασιλιά και εξετάζει το θέμα τόσο από την ανθρώπινη πλευρά του, αλλά και από την σημασία της για την πολιτική ζωή της Χώρας, καθώς ο Θρόνος ποτέ δεν ήταν στην Ελλάδα ένας διακοσμητικός ανώτατος θεσμός, αλλά αποτελούσε βασικός διαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων.

The Romantics



Αμερικανικό συγκρότημα του new wave από το Ντιτρόιτ. Γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, κυρίως με το τραγούδι Talking In Your Sleep, αλλά και με τα μουσικά τους βίντεο, που παίζονταν συχνά από το MTV.
Οι Romantics δημιουργήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 1977, την Ημέρα των Ερωτευμένων, εξ ου και το όνομά τους. Τους αποτελούσαν οι Γουόλι Πάλμαρ (κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι), Μάικ Σκιλ (κιθάρα), Ριτς Κόουλ (μπάσο) και ο ελληνικής καταγωγής Τζίμι Μαρίνος (ντραμς, τραγούδι). Όλα τα μέλη του γκρουπ συνεισέφεραν στη σύνθεση των τραγουδιών, αλλά οι κυρίως συνθέτες υπήρξαν οι Πάλμαρ και Σκιλ. Επηρεασμένοι από το βρετανικό ροκ της δεκαετίας του ‘60 (Beatles, Kinks, Hollies, Rolling Stones, Who), το γκαράζ ροκ του Ντιτρόιτ και το χαρντ ροκ της δεκαετίας του ‘70 (Ίγκι Ποπ, Stooges, MC-5, Rationals) και το πανκ ροκ των Ramones, προσανατολίσθηκαν σε μια ποπ εκδοχή του πανκ ροκ, γνωστή ως πάουερ-ποπ (power pop).
Μετά από τρία χρόνια τοπικής δραστηριότητας στο Ντιτρόιτ και τις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, γίνονται γνωστοί σ' ένα ευρύτερο κοινό το 1980 με το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους. Το τραγούδι What I Like About You με τον Τζίμι Μαρίνος στα φωνητικά έγινε η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους. Έφτασε στο Νο49 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών και στο Νο2 του πίνακα επιτυχιών της Αυστραλίας, όπου το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα αγαπητό. Το 1981 ο κιθαρίστας Μάικ Σκιλ εγκαταλείπει τους Romantics μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους National Breakout. Αντικαταστάθηκε από τον Κοζ Κάνλερ. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ Strictly Personal το 1982, προτού ο μπασίστας Ριτς Κόουλ εγκαταλείψει το συγκρότημα και αντικατασταθεί από τον επανακάμψαντα Μάικ Σκιλ.

Αργύρης Κουνάδης 1924 – 2011


Αργύρης Κουνάδης
Έλληνας συνθέτης, με ευρύτητα έργου, που ξεκινά από τη λαϊκή μουσική και φθάνει έως τη μουσική πρωτοπορία.
Ο Αργύρης Κουνάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Φεβρουαρίου 1924, στους κόλπους μιας οικογένειας με κεφαλλονίτικη καταγωγή. Τις μουσικές του σπουδές πραγματοποίησε στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητές τους Δημήτριο Μακρή και Σπύρο Φαραντάτο. Το 1952 έλαβε δίπλωμα πιάνου και το 1956 δίπλωμα σύνθεσης από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Γιάννη A. Παπαϊωάννου.

Τζέιμς Κουκ 1728 – 1779

Τζέιμς Κουκ
1728 – 1779

Τζέιμς Κουκ
Ο σκοτσέζος θαλασσοπόρος κι εξερευνητής Κάπτεν Τζέιμς Κουκ (James Cook) γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1728 στο Γιόρκσαϊρ. Σε ηλικία μόλις 16 ετών ανέλαβε τη διεύθυνση ενός καταστήματος. Μια μέρα, ένας από τους πελάτες πλήρωσε για τα αγαθά που είχε αγοράσει με ένα παράξενο νόμισμα που επάνω του αναγράφονταν τα γράμματα SSC (South Sea Company - Εταιρεία Νότιας Θάλασσας). Οι εικόνες που έρχονταν στο μυαλό του για ανεξερεύνητα μέρη τού έγιναν έμμονες ιδέες κι έτσι παραιτήθηκε από το κατάστημα που εργαζόταν και αποφάσισε να σαλπάρει.
Αρχικώς εκπαιδεύτηκε ως ναύτης στα ιστιοφόρα που ανεβοκατέβαιναν τον Τάμεση. Στα είκοσί του χρόνια κατατάχθηκε ως εθελοντής στο Βασιλικό Ναυτικό, κατά τον Επταετή Πόλεμο με τη Γαλλία υπηρέτησε ως μέλος πληρώματος και το 1768 έγινε κυβερνήτης του πλοίου «Endeavour».
Τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς, η Αφροδίτη επρόκειτο να περάσει πίσω από τον Ήλιο, ένα φαινόμενο που μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον ακριβή υπολογισμό της απόστασης που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αποστολή επιστημόνων με το πλοίο του στον Ειρηνικό Ωκεανό. Επτά μήνες αργότερα, ο Κουκ έφτασε στην Ταϊτή κι αφού παρατήρησε την έκλειψη της Αφροδίτης και χαρτογράφησε το νησί, συνέχισε το ταξίδι του προς το νότο, χωρίς όμως να ανακαλύψει νέα μέρη.
Ωστόσο, αντί να επιστρέψει πίσω, κατευθύνθηκε βόρεια, προς τη σημερινή Νέα Ζηλανδία, που είχε «ανακαλυφθεί» νωρίτερα από τον δανό Άμπελ Τάσμαν. Τότε διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα νέο νησί και όχι για τμήμα της Αυστραλίας, όπως πιστευόταν. Στην πατρίδα του επέστρεψε τον Ιούλιο του 1771 κι αφού προηγουμένως χαρτογράφησε τις ακτές, τόσο της Νέας Ζηλανδίας, όσο και της Αυστραλίας.
Το επόμενο καλοκαίρι ο Κάπτεν Κουκ σαλπάρισε και πάλι, με το νέο του πλοίο, το «Resolution», αυτή τη φορά για να εξερευνήσει τον Ατλαντικό. Διέσχισε τον Ανταρκτικό Κύκλο και κατάφερε να φτάσει πιο νότια απ’ όσο είχε πάει ποτέ κανείς. Όταν επέστρεψαν στη Μ. Βρετανία, τον Ιούλιο του 1775, είχε αποδείξει την αξία τον αντισκορβουτικών μέτρων, σώζοντας τις ζωές των μελλοντικών ναυτικών.
Σκοπός του τρίτου και τελευταίου ταξιδιού του ήταν να βρει ένα πιο σύντομο πέρασμα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στην προσπάθειά του αυτή, τον Ιανουάριο του 1778 ανακάλυψε τα νησιά της Χαβάης. Η κλοπή μιας βάρκας από το «Resolution» προκάλεσε έντονη διαμάχη με τους ντόπιους. Στις 14 Φεβρουαρίου του 1779 ο Κουκ και μέλη πληρώματός του επιτέθηκαν σε μία φυλή ιθαγενών που τη θεωρούσαν υπεύθυνη για την κλοπή, γεγονός που απέβη μοιραίο... Ο Κουκ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου!


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/141#ixzz3RguQInch

Ναστούλης Δαγκλής 1800 – 1886

Ναστούλης Δαγκλής
1800 – 1886

Ναστούλης Δαγκλής
Αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης από το Σούλι.
Ο Αναστάσιος Δαγκλής (Ναστούλης ήταν το χαϊδευτικό του) γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1800 στο Σούλι. Ήταν γιος του οπλαρχηγού Γκόγκα Δαγκλή ή Νταγκλή (1762-1807), αρχηγού της ονομαστής φάρας των Δαγκλήδων.
Υπηρέτησε νεότατος ως αξιωματικός στον αγγλικό στρατό στην Κέρκυρα, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του από το 1803. Το 1819 επέστρεψε στο Σούλι για να υποστηρίξει την ανταρσία του Αλή Πασά κατά του Σουλτάνου. Μετά την υπογραφή της συνθήκης μεταξύ Σουλιωτών και Αλή Πασά, κρατήθηκε ως όμηρος στο Κάστρο των Ιωαννίνων έως τον θάνατο του Αλή Πασά και την κατάληψη της πόλης από τον Χουρσίτ Πασά (Ιανουάριος 1822). Ο Χουρσίτ τον έστειλε σιδηροδέσμιο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μετά από έξι μήνες απελευθερώθηκε και κατέφυγε στην Κεφαλλονιά.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Γεωργίου Α’

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Γεωργίου Α’

Γκραβούρα εποχής, με τη σκηνή της απόπειρας
Γκραβούρα εποχής, με τη σκηνή της απόπειρας
Η ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 είχε ρίξει βαριά τη σκιά της πάνω στην ελληνική κοινωνία. Η κοινή γνώμη «έβραζε» και αναζητούσε τους υπευθύνους της ταπείνωσης. Οι εφημερίδες ασκούσαν επιθετική αρθρογραφία κατά της δυναστείας και στους στρατώνες υπήρχε έντονη δυσφορία, κυρίως από τους νεώτερους αξιωματικούς.
Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα εκαλείτο να αποζημιώσει την Τουρκία και να τεθεί υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, επειδή είχε πτωχεύσει. Μέσα σε αυτό το σκηνικό μπορούμε να εντάξουμε την απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά.

Κάρολος Κουν 1908 – 1987


Κάρολος Κουν
Δημιουργός τέχνης και παιδαγωγός του θεάτρου. Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 στην Προύσα. Ο πατέρας του, Ερρίκος Κοέν, πάμπλουτος έμπορος και κοσμοπολίτης, ήταν κατά το ήμισυ έλληνας χριστιανός και κατά το άλλο ήμισυ γερμανοπωλονοεβραίος. Η μητέρα του, Μελπομένη Παπαδοπούλου, ήταν ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξη.
Οι γονείς του απουσίαζαν συχνά από το σπίτι, κάποια στιγμή χώρισαν και πολύ αργότερα η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε ένα μακρινό συγγενή της. Μοναχικό παιδί, ο Κάρολος μεγάλωσε σ' ένα αστικό σπίτι, με πρωσογερμανίδα γκουβερνάντα, μ' έναν παπά και μια καθηγήτρια πιάνου ανάμεσα στους κατ' οίκον διδασκάλους.

Μακελειό την Ημέρα των Ερωτευμένων



Το 1929, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, ο Αλ Καπόνε αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον μεγάλο αντίπαλό του Μπαγκς Μοράν. Το μακελειό σε μια αποθήκη του Σικάγου έμεινε στην ιστορία ως η Σφαγή της Εορτής του Αγίου Βαλεντίνου και σηματοδότησε την αρχή του τέλους και για τους δύο γκάνγκστερ.
Στα τέλη της δεκαετίας του '20, στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης, του σουίνγκ και της τρυφηλής ζωής, ο ιταλός Αλ Καπόνε με τη συμμορία του κυριαρχούσε στο νότιο τμήμα του Σικάγου και ο Μπαγκς Μοράν με τους ιρλανδογερμανούς του στο βόρειο. Το μεγάλο έπαθλο για τους δύο γκάνγκστερ ήταν τα εκατομμύρια δολάρια από την παράνομη διακίνηση του αλκοόλ.

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών


Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (Congenital Heart Defects Awareness Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία οργανώσεων προστασίας των ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες (στην Ελλάδα από τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»).
Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς, που φέρει μαζί του το άτομο από την ημέρα της γέννησής του. Με άλλα λόγια, οι πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες γεννιούνται με κάποιο «κατασκευαστικό» πρόβλημα στην καρδιά. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος δεν πρέπει να συγχέεται με τη «συγγένεια» με την έννοια της κληρονομικότητας, με την οποία έχει μικρή μόνο σχέση.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας καθιερώθηκε το 2003 από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξoυαλικής Ιατρικής (ESSM) και γιορτάζεται κάθε χρόνο από τότε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου). 

Ανακαλύφθηκε στο Διρό η αρχαιότερη ταφή εναγκαλισμού

Ανακαλύφθηκε στο Διρό η αρχαιότερη ταφή εναγκαλισμού


Μία διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού, καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, οι ταυτόχρονες διπλές ταφές δεν είναι συχνό φαινόμενο και πολύ περισσότερο συχνό αρχαιολογικό εύρημα. Επιπλέον οι διπλές ταφές σε στάση εναγκαλισμού είναι εξαιρετικά σπάνιες και αυτή του Διρού αποτελεί μια από τις αρχαιότερες του κόσμου, αν όχι την αρχαιότερη, μέχρι σήμερα. Έχει χρονολογηθεί με άνθρακα C14 στο 3800 πΧ, ενώ ανάλυση DNA των οστών των δύο ατόμων απέδειξε ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα. Σε στρώματα της Τελικής Νεολιθικής από το 4200 ως το 3800 πΧ αποκαλύφθηκαν επίσης: διπλή αδιατάρακτη, πρωτογενής παιδική ταφή σε αγγείο, καθώς και αδιατάρακτη ταφή εμβρύου.

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Αστυνομικών


Κάθε χρόνο, το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους (14 Φεβρουαρίου το 2015), οι Έλληνες αστυνομικοί τιμούν τη μνήμη των συναδέλφων τους, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/243#ixzz3RgLwAhaS

Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου)



Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.
Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων). Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.

Ψυχοσάββατο


Ψυχοσάββατο

Η Δευτέρα Παρουσία και η τελική κρίση
Η Δευτέρα Παρουσία και η τελική κρίση
Κοινή ονομασία του Σαββάτου πριν από την Κυριακή των Απόκρεω (22 Φεβρουαρίου το 2014) και του Σαββάτου πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής (7 Ιουνίου το 2014).
Αν και όλα τα Σάββατα του έτους είναι αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών, που έχουν αποβιώσει ανά τους αιώνες, με την ελπίδα της ανάστασής τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία, σύμφωνα με τις Γραφές, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά και ειδικά τη μνήμη τους τα δύο προαναφερθέντα Σάββατα.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 14 Φεβρουαρίου


Αλμανάκ Βασική Έκδοση
14 Φεβρουαρίου





μ. Χ.
1349

2.000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.
1477

Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν «Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο».

Ουκρανία: Ο «Δεξιός Τομέας» απορρίπτει το σχέδιο ειρήνης του Μινσκ


εχΟ επικεφαλής του ουκρανικού «Δεξιού Τομέα», Ντμίτρι Γιάρος, ανακοίνωσε σήμερα, ότι το ριζοσπαστικό κίνημα του, απορρίπτει την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ

προσθέτοντας ότι παραστρατιωτικές ομάδες του, στην ανατολική Ουκρανία, θα συνεχίσουν να «πολεμούν ενεργά με βάση το δικό τους σχέδιο».

Όπως ανέφερε το πρακτορείο Tanjug το οποίο επικαλείται το Russia Today, ο Γιάρος έκανε ανακοίνωση στο Facebook, στην οποία δηλώνει ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα τηρηθεί από τις παραστρατιωτικές ομάδες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας κατά των Ρωσόφωνων, του οποίους αποκαλεί «τρομοκράτες», γιατί δεν έχει καμία νομική ισχύ και είναι αντίθετη με το Σύνταγμα της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας συμφώνησαν στη συνάντησή τους στο Μινσκ, έπειτα από μαραθώνια συζήτηση, την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Άνοιγμα Ρωσίας σε Νικαράγουα: Εγκαίνια Στρατιωτικού Τοπογραφικού Κέντρου από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας


Άνοιγμα Ρωσίας σε Νικαράγουα: Εγκαίνια Στρατιωτικού Τοπογραφικού Κέντρου από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας
Στα πλαίσια της ρωσικής γεωπολιτικής στρατηγικής για τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου που θα μπορέσει να ανακόψει την παγκόσμια κηδεμονία των ΗΠΑ και όπως είχε εξαγγελθεί και με δημοσίευματα των τελευταίων ημερών , γιά άνοιγμα της Ρωσίας στην Λατινική Αμερική, ο ρώσος Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τη Νικαράγουα.

Το ISIS σε φυγή – Η τρομοκρατική οργάνωση δίνει αγώνα επιβίωσης


Το ISIS σε φυγή – Η τρομοκρατική οργάνωση δίνει αγώνα επιβίωσης
Το Ισλαμικό Κράτος τού Ιράκ και της αλ-Σαμ (ISIS) έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάποια σημάδια φθοράς. Πράγματι, διέπραξε την αποτρόπαιη εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου Moaz al-Kasasbeh˙ πράγματι, έχει προσελκύσει τζιχαντιστές από όλον τον κόσμο˙ και πράγματι, εξακολουθεί να κατέχει εδαφικές ζώνες τού Ιράκ και της Συρίας. Αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές στο αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο.
Ένας λόγος γι’ αυτό είναι ότι, αρχής γενομένης από τα τέλη τού καλοκαιριού, η παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ βοήθησε στην καθυστέρηση της προέλασης του ISIS. Από τότε, τα στρατεύματα μπόρεσαν να δράσουν πιο επιθετικά και να αρχίσουν να διώχνουν την τρομοκρατική οργάνωση από τα εδάφη που κατέχει˙ έχει ήδη χάσει το Kobani, την πόλη των βορείων συνόρων τής Συρίας, όπου επικεντρώνεται μεγάλο μέρος τής βίας, και έχει επίσης υποστεί σημαντικές ήττες στο Bajyi, το Jurf al -Sakhar, to Diyala και το φράγμα τής Μοσούλης. Στη γενική εικόνα των πραγμάτων, αυτό δεν φαίνεται να μεταφράζεται σε πολλά πράγματα: Από τα 55.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS, εκείνο έχει χάσει μόνο 700 -περίπου το 1%. Τουλάχιστον, όμως, έχει αρχίσει να ελέγχεται η δυναμική του.

Αυτά είναι τα 10 σημεία που κέρδισε η κυβέρνηση


Σε non paper η κυβέρνηση παρουσιάζει δέκα σημεία με πολιτικό και τεχνοκρατικό περιεχόμενο, με τα οποία αποτιμά ως θετικές τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και προσδιορίζει σε γενικές γραμμές και τις κατευθύνσεις των εργασιών που θα γίνουν μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Αυτά τα σημεία συζητήθηκαν στο χθεσινοβραδινό Κυβερνητικό Συμβούλιο που ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής.

Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής


Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.