Ετικέτες

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι Κινέζοι ως ένδειξη σεβασμού δεν αποκαλούν την Ελλάδα Greece αλλά Σι-λα - Τι σημαίνει


Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.



Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.

Απίστευτη γελοιότητα στην ελληνική Βουλή! Η γυναίκα του αρχηγού της Χ.Α. έφτυσε στα μούτρα πρώην βουλευτή του κόμματος (VIDEO, ΦΩΤΟ)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το καφενείο της Βουλής αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους βουλευτές τηςΧρυσής Αυγής!

Η Ελένη Ζαρούλια ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην χρυσαυγίτη Στάθη Μπούκουρα ο οποίος ψήφισε Σταύρο Δήμα και τον έφτυσε στο πρόσωπο!

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το επεισόδιο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, είπαν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε το λόγο από τη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και όταν απομακρύνθηκε από το σημείο ακούστηκε, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, να μονολογεί: "τσόκαρο, ε τσόκαρο".



Νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας και μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας που στέλνει τη χώρα σε εκλογές, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετέτρεψαν την αίθουσα σε γήπεδο φωνάζοντας προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου: «Προδότες! Ξεφτιλισμένοι! Τελειώσατε!». 

Turkey says has no problem with Egypt, its people


Turkey says has no problem with Egypt, its people
Prime Minister Ahmet Davutoğlu addresses a meeting in Gaziantep on Sunday. (Photo: DHA)
Turkey has no problem with Egypt and the Egyptian people but it is uneasy with the country’s government, which came to power through a coup and overlooked the demands of its people, Prime Minister Ahmet Davutoğlu has said.
Speaking to reporters on Sunday, Davutoğlu reiterated that Turkey will never approve of a government that comes to power through a coup.

Νίκος Χουντής: Διαγραφή του δημόσιου χρέους!

 

nikos-hountis1
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ – Επίκαιρα, 18-23 Δεκεμβρίου 2014.
Την προτεραιότητα που έχει ο στόχος διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όπως συλλογικά αποφάσισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο Νίκος Χουντής, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος της ομάδας που συγκρότησε πρόσφατα το κόμμα για την προετοιμασία του στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του στόχου, όταν εκλεγεί στην κυβέρνηση. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα Επίκαιρα υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνης της ΕΕ για την ελληνική κρίση, την μετατροπή της Ελλάδας σε πειραματόζωο, την απώτερη επιδίωξη των πιστωτών για διάσωση των γερμανογαλλικών επιχειρήσεων μέσα από τον δανεισμό της Ελλάδας, κ.α.
- Ήσασταν ευρωβουλευτής τα κρίσιμα χρόνια που η ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ επέβαλαν στην Ελλάδα τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Πως αξιολογείτε την στάση της ΕΕ κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης;