Ετικέτες

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ-Απελευθέρωση Κατερίνης και Βέροιας 16 Οκτωβρίου 1912


Στην φωτογραφία εμφανίζονται, ο Μητροπολίτης Βεροίας Καλλίνικος, με τον διάδοχο Γεώργιο και τον Δήμαρχο Βέροιας Χαλίλ – Αλή Βεη
Στην φωτογραφία εμφανίζονται, ο Μητροπολίτης Βεροίας Καλλίνικος, με τον διάδοχο Γεώργιο και τον Δήμαρχο Βέροιας Χαλίλ – Αλή Βεη
Στις 7,30 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 1912, ημέρα Τρίτη, τα ελληνικά στρατεύματα μπαίνουν στην πανηγυρίζουσα Κατερίνη. Οι κάτοικοι από τα μπαλκόνι των σπιτιών και στις άκρες των δρόμων ζητωκραύγαζαν τον στρατό που περνούσε από τις κεντρικές οδούς 7ης Μεραρχίας και Μ. Αλεξάνδρου. O ελληνικός στρατός πορεύτηκε μέχρι τον Κισλά, τουρκικός στρατώνας (πάρκο), όπου τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία κατοίκων της πόλης με επικεφαλής τον Επίσκοπο Παρθένιο Βαρδάκα. Ξεχύθηκαν δάκρυα χαράς και υποδέχτηκαν τους ελευθερωτές με ελληνικές σημαίες, λέγοντας « Χριστός Ανέστη».

«Γιατί δεν αποτρέψαμε τη δολοφονία του Φύσσα»



image

Με την εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα από την πολιτική αγωγή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο αστυνομικός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της οικογένειας Φύσσα, ώστε να προσδιορίσει ακριβώς τα σημεία που βρισκόταν η ομάδα των Χρυσαυγιτών, έξω από την καφετέρια Κοράλλι, το σημείο που ένα μέρος της ομάδας αυτής ξέκοψε και το σημείο της δολοφονίας του μουσικού.

Έτσι, στο δικαστήριο τοποθετήθηκε χάρτης της περιοχής ώστε ο μάρτυρας να μπορεί να δείχνει τα επίμαχα σημεία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το αρχαιότερο μουσικό όργανο που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται από τη Μέση Νεολιθική περίοδο (5000 π.Χ.) και είναι μια κοκάλινη σφυρίχτραμε μια οπή που βρέθηκε στη Θεσσαλία και εκτίθεται στο Μουσείο του Βόλου.



Επόμενες μαρτυρίες προέρχονται απότον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ.
Τα κυκλαδικά ειδώλια (Εθν. Αρχαιολογικό μουσείο) με εκτελεστές τριγώνου-άρπας, δίαυλου και σύριγγας του Πανός μαρτυρούν μια ζωντανή μουσική παράδοση ήδη από την εποχή αυτή. Μαρτυρίες διαθέτουμε και από το Μινωικό και τονΜυκηναϊκό πολιτισμό (2η χιλιετία π.Χ.) όπου πρωτοεμφανίζεται η λύρα, το σείστρο και τα κύμβαλα (ζίλια). Στα Ομηρικά έπη υπάρχουν πολλές μουσικές αναφορές ενώ γνωρίζουμε ότι τα ίδια τα ομηρικά έπη απαγγέλλονταν από τουςραψωδούς και τραγουδιόνταν με συνοδεία λύρας από τους κιθαρωδούς.
Στη λατρεία, σημαντικές μορφές όπως ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και ο Ορφέας, συνδέονται άμεσα με τη μουσική.

Ελλάδα, η χώρα του κόκκινου ήλιου…



Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε μια χώρα. Ήτανε μια χώρα σαν όλες τις άλλες. Στη μέση του πουθενά και στον ομφαλό της γης, ερμαφρόδιτο γέννημα Ανατολής και Δύσης.

της Δανάης Καρυδάκη

Εθνικός ύμνος της ήταν η Φραγκοσυριανή σε πρόσφατη διασκευή της Πάολας, και σημαία της ένα σουβλάκι με απ’ όλα (στην διόλου αποκεντρωτική πρωτεύουσα το εθνόσημο απεικονίζονταν ως καλαμάκι με τζατζίκι, ενώ στο αποσχιστικό κίνημα του βορρά ήταν εμφανή τα δείγματα κέτσαπ-μουστάρδας, εγείροντας ενστάσεις ανάμεσα στους ιστορικούς, το γνωστό και ως Μεσοσουβλακικό ζήτημα). Στη χώρα εκείνη κατοικούσε ένας λαός, όχι βέβαια έτσι μονοκόμματος και ομοιογενής όπως η γλώσσα μάς αφήνει να ορίζουμε· ήταν χωρισμένος σε μερίδες λέοντος και μερίδες ποντικού αυτός ο λαός, σε τάξεις, όπως λένε συχνά μεταξύ τους κάτι κουλτουριάρηδες με γυαλιά-πατομπούκαλα και γένια τριών εβδομάδων.

Η Μάχη της Λειψίας

Πίνακας του Αλεξάντερ Ζάουερβαϊντ (1783-1844), Μουσείο Πούσκιν, Μόσχα.Πίνακας του Αλεξάντερ Ζάουερβαϊντ (1783-1844), Μουσείο Πούσκιν, Μόσχα.

Γνωστή και ως Μάχη των Εθνών, διεξήχθη κοντά στη γερμανική πόλη της Λειψίας από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 1813. Εντάσσεται στο πλαίσιο των Ναπολεοντείων Πολέμων (1800 - 1815) και θεωρείται η μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την εμπλοκή άνω των 500.000 στρατιωτών.

Καρλ Κάουτσκι 1854 – 1938


Καρλ Κάουτσκι
Διακεκριμένος θεωρητικός του Μαρξισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.
Ο Καρλ Κάουτσκι (Karl Kautsky) γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1854 στην Πράγα και σε ηλικία επτά ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Βιέννη. Σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία στο πανεπιστήμιο της πόλης και το 1874 έγινε μέλος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPO).
To 1881 ασπάζεται τις μαρξιστικές ιδέες με την προτροπή του φίλου του Έντουαρντ Μπερνστάιν και τον ίδιο χρόνο, σ' ένα ταξίδι του στο Λονδίνο, γνωρίζει τον Μαρξ και τον Έγκελς. Δύο χρόνια αργότερα εκδίδει στη Στουτγάρδη το περιοδικό «Νέα Εποχή», που προπαγανδίζει τις μαρξιστικές ιδέες και αποτελεί κύρια πηγή βιοπορισμού του έως το 1917, οπότε και θα παραμείνει στη θέση του εκδότη.

Όσκαρ Ουάιλντ 1854 – 1900


Όσκαρ Ουάιλντ
Ο ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και κριτικός Όσκαρ (Φίνγκαλ Ο' Φλάιερτι Γουίλς) Ουάιλντ [Oscar Wilde] γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1854 στο Δουβλίνο.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1878 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο. Εστέτ εκ χαρακτήρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση του ωραίου και του παράδοξου. Γρήγορα γνώρισε τον θαυμασμό της λονδρέζικης αριστοκρατίας, που τον παρακολουθούσε και τον μιμούταν ως πρότυπο. Όλοι επαναλάμβαναν τις πνευματώδης φράσεις του, αγόραζαν πολύτιμες πέτρες και κοιτούσαν με υπεροψία τη ζωή, όμοια μ' αυτόν. Η λογοτεχνική του δόξα έφτασε στο αποκορύφωμα το 1891 με το μοναδικό του μυθιστόρημα «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι».

Κοντσέρτο για Κλαρινέτο του Μότσαρτ



Έργο ανθολογίας για το κλαρινέτο, που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότζαρτ το 1791, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του. Ο πλήρης τίτλος του είναι «Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε Λα μείζονα» και φέρει τον αριθμό 622 στον κατάλογο Κέχελ με την εργογραφία του σπουδαίου αυστριακού συνθέτη. Λέγεται και «Φθινοπωρινό», εξαιτίας του λυρικού του αντάτζιο, που αποτελεί το πιο γνωστό τμήμα του κοντσέρτου.
To «Κοντσέρτο για κλαρινέτο» είναι το τελευταίο ορχηστρικό έργο του Μότσαρτ και το αφιέρωσε στον διακεκριμένο βιεννέζο κλαρινετίστα Άντον Στάντλερ (1753-1812), ο οποίος το πρωτοπαρουσίασε στις 16 Οκτωβρίου του 1791 σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πράγα. Το κοινό αντέδρασε θερμά, ενώ θετικές ήταν και οι κριτικές.
Το έργο, που διαρκεί γύρω στα 28 λεπτά, αποτελείται από τρία μέρη:
  • Αλέγκρο
  • Αντάτζιο
  • Ρόντο: Αλέγκρο

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 16 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1813
Αρχίζει η Μάχη της Λειψίας, η αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών, μεταξύ των δυνάμεων του Ναπολέοντα και του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσίας, Ρωσίας, Μ. Βρετανίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Γερμανικών Κρατών).

Ο Συνθέτης - Δολοφόνος



Το 1586, ο 20χρονος ευγενής ΚάρλοΤζεζουάλντο, που πραγματοποιούσε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, νυμφεύτηκε την πρώτη του εξαδέλφη Δόνα Μαρία Ντ’ Άβαλος, κόρη του Μαρκησίου της Πεσκάρα. Δεν πέρασαν δύο χρόνια από τον γάμο του και η νεαρή Δόνα Μαρία ξελογιάστηκε από τον Δούκα της Άντρια, Φαμπρίτσιο Καράφα. Για δύο χρόνια ο συνθέτης, απορροφημένος στη δουλειά του, δεν γνώριζε τίποτε για τη σχέση της γυναίκας του, αν και ο περίγυρός του βοούσε.
Όταν τελικά μαθαίνει για τα παραστρατήματα της συζύγου του πληγώνεται βαθύτατα και αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα. Στις 16 Οκτωβρίου 1590 ανακοινώνει εις επήκοον όλων ότι θα πάει για κυνήγι. Προηγουμένως, φρόντισε να δωροδοκήσει τους υπηρέτες του Καράφα και να βγάλει αντικλείδι του Παλάτσο Σαν Σεβέρο της Νάπολης, τόπο συνεύρεσης των δύο εραστών.

Οταν οι Selfie δεν βγαίνουν όπως τις περίμενες !



Η Δίκη του Πολυτεχνείου



Στις 16 Οκτωβρίου 1975 άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1975 με βαριές καταδίκες για τους πρωταιτίους.
Η δίωξη των υπευθύνων για τη σφαγή του Πολυτεχνείου ξεκίνησε με πρωτοβουλία πολιτών στις 5 Σεπτεμβρίου 1974, ενάμισι μήνα μετά την πτώση της δικτατορίας. Ακολούθησε προανάκριση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτριο Τσεβά, ο οποίος παρέδωσε το πόρισμά του στις 14 Οκτωβρίου 1974 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών. Στις 28 Ιουλίου 1975 το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα υπ’ αριθμόν 677 παρέπεμψε την υπόθεση προς εκδίκαση στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

«Γιατί δεν αποτρέψαμε τη δολοφονία του Φύσσα»



image

Με την εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα από την πολιτική αγωγή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο αστυνομικός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της οικογένειας Φύσσα, ώστε να προσδιορίσει ακριβώς τα σημεία που βρισκόταν η ομάδα των Χρυσαυγιτών, έξω από την καφετέρια Κοράλλι, το σημείο που ένα μέρος της ομάδας αυτής ξέκοψε και το σημείο της δολοφονίας του μουσικού.

Έτσι, στο δικαστήριο τοποθετήθηκε χάρτης της περιοχής ώστε ο μάρτυρας να μπορεί να δείχνει τα επίμαχα σημεία.

STIGLITZ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ



StiglitzΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Με εξαιρετικά σκληρά λόγια καταφέρεται κατά του ευρώ ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος J. Stiglitz.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ στο Κοσοβο Βουλευτες εριξαν δακρυγόνα


\
κοσοβο

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Κόσοβο ξαναχτύπησαν, ρίχνοντας και σήμερα δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής για να αποτρέψουν τη διεξαγωγή συνεδρίασης, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά την είσοδο στο κτίριο της Βουλής.
Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και όλοι οι βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα και ελικόπτερα της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR) εκτελούν πτήσεις γύρω από το κτίριο της Βουλής, πάνω από την πλατεία Ιμπραήμ Ρουγκόβα στο κέντρο της Πρίστινας.

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό


y Γαλάζιος Ρεπόρτερ Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό!
ΟΜΕΛΕΤΑ

Μια εξαιρετική ομελέτα που ταιριάζει υπέροχα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.
Υλικά
5 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Ο ΕΔΕΣ απελευθερώνει τα Ιώαννινα 15 Οκτωβρίου 1944


ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΛΑΚΑΣΑπό το ένθετο «Δεκεμβριανά – Αθήνα 1944 -45» όπως τα είδε ο Αγγλικός παράγων, από την Ελευθεροτυπία του Σαββατοκύριακου 12-13 Δεκεμβρίου 2009, δυο σελίδες ασχολούνται με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων τον Οκτώβριο 1944.


Έτσι στο εξώφυλλο του περιοδικού ΑΕΡΑ (Αγγλία, Ελλάς, Ρωσία, Αμερική) του Νοεμβρίου 1944 διαβάζουμε:

Και αν είχαμε όλοι μια καραμπίνα;


image

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειχνε κουρασμένος και εκνευρισμένος καθώς καλούνταν να εκφράσει τη θλίψη του για ακόμη ένα μακελειό – αυτή τη φορά σε σχολείο του Ορεγκον.

Η προοδευτική (liberal) Αμερική ένιπτε τας χείρας της, δείχνοντας και πάλι ως μοναδικό υπαίτιο την Εθνική Ενωση Οπλων (NRA) και τους συντηρητικούς και ακροδεξιούς πολιτικούς που μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια περιορισμού της οπλοκατοχής.

Μάικλ Κόλινς 1890 – 1922


Μάικλ Κόλινς

Ήρωας του Ιρλανδικού Αγώνα της Ανεξαρτησίας και πολιτικός, το «Γελαστό Παιδί» του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Μάικλ Τζέιμς Κόλινς (Michael James Collins στα αγγλικά, Mícheál Séamus Ó Coileáin στα Ιρλανδικά) γεννήθηκε στο Κλονακίλτι της κατεχόμενης από τους Άγγλους Ιρλανδίας στις 16 Οκτωβρίου 1890. Ήταν το τρίτο από τα οκτώ παιδιά του Μάικλ Τζον Κόλινς, αγρότη, λάτρη των μαθηματικών και μέλους μιας μυστικής οργάνωσης για την απελευθέρωση της Ιρλανδίας.
Ο μικρός Μάικλ ήταν ένα προικισμένο παιδί, με δυναμικό ταμπεραμέντο, που ζούσε και ανέπνεε για την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού από την πατρίδα του. Σε ηλικία 15 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και δούλεψε ως ταχυδρομικός στο Λονδίνο και θεληματάρης σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο σπούδασε νομικά και εντάχθηκε, όπως και ο πατέρα του, στην «Ιρλανδική Ρεπουμπλικανική Αδελφότητα» (IRB), μία μυστική οργάνωση που όρκιζε τα μέλη της στην απελευθέρωση της Ιρλανδίας και ήταν υπεύθυνη για τις σημαντικότερες εξεγέρσεις του 19ου αιώνα.

Γκίντερ Γκρας 1927 – 2015


Γκίντερ Γκρας

Γερμανός ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, γλύπτης και γραφίστας, η φωνή της μεταπολεμικής Γερμανίας, όπως αποκαλείται. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της γερμανόφωνης λογοτεχνίας, βραβευμένος με Νόμπελ το 1999.
Ο Γκίντερ Γκρας (Gunter Grass) γεννήθηκε στο Ντάντσιχ (σημερινό Γκντανσκ της Πολωνίας) στις 16 Οκτωβρίου του 1927 από γερμανό πατέρα και πολωνή μητέρα. Μαθητής Γυμνασίου τη δεκαετία του ’30 εισέρχεται στη νεολαία του Ναζιστικού Κόμματος. Στρατεύεται στα 16 του και τραυματίζεται σε μάχη το 1945, λίγο πριν από την παράδοση του Γ’ Ράιχ.

Χάρι Γιάνος



Όπερα και ορχηστρική σουίτα του Ούγγρου συνθέτη Ζόλταν Κοντάγι.
O Ζόλταν Κοντάγι (1882-1967), υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα των Ουγγρικών γραμμάτων και τεχνών. Διακρίθηκε ως συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός, εθνομουσικολόγος, φιλόσοφος και γλωσσολόγος. Στο μουσικό του έργο ξεχωριστή θέση κατέχει η λαϊκή όπερα Χάρι Γιάνος, σε λιμπρέτο των Μπέλα Παουλίνι και Ζολτ Χαρσάνι, η οποία βασίζεται στο επικό ποίημα του Γιάνος Γκαράι Ο Βετεράνος.

US analysts knew Afghan site was hospital



U.S. soldiers walk into the charred remains of the Doctors Without Borders hospital in Kunduz, Afghanistan, Thursday, Oct. 15, 2015. The attack, which killed a number of hospital staff and patients, was intended to back up Afghan forces fighting to dislodge Taliban insurgents who overran the strategic city earlier in the month.
 
 

European Union Committee Wants to Demolish Existing Law Allowing Member States to Ban GMOs

European Union Committee Wants to Demolish Existing Law Allowing Member States to Ban GMOs

As 19 EU nations plan GMO bans

 
gmo-apple
Stating a concern that the proposed law would lead to the reintroduction of border controls between GM and non-GMO-growing countries, the European Parliament news service reported that Members of the Environment Committee shot down a draft EU law that would allow member states to restrict or prohibit sales of genetically modified crops.
This vote goes against numerous EU states that have made it clear in recent months that they plan to instate total bans on GM crops. A total of 19 EU countries have sent letters to the EP saying that they plan GM bans, citing concern over spoiling agricultural markets, and also the desire to provide their citizens with organic food.
Environment Committee chair Giovanni La Via (EPP, IT) said:

Κύπρος: Κλείνει το μάτι στην Κίνα


Το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης Αναστασιάδη με τον Κινέζο Πρόεδρο
Τα γεωγραφικά, ναυτιλιακά και χρηματοοικονομικά πλεονεκτήματα της Κύπρου παρουσίασε ο Πρόεδρος στη χθεσινή Σύνοδο Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων του Πεκίνου
Χαιρετισμό στη Σύνοδο των Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων για την Οδό του Μεταξιού στο Πεκίνο απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνοντας ότι το θέμα «αφορά όλους μας, αφού επικεντρώνεται στη διασύνδεση και τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Ωκεανίας και τονίζει τον σημαντικό ρόλο της οικονομίας και τον τρόπο που επηρεάζει το μέλλον μας εντός του επικρατούντος περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος».
Μιλώντας στη Σύνοδο, την οποία διοργανώνει η Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και στην οποία συμμετέχει αριθμός αρχηγών κρατών, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας υπό την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προνόμιο και τιμή για κάθε αρχηγό κράτους».

Το κουσούρι του Άνθιμου



 anthimos-4

Του Κώστα Βαξεβάνη
Δεν του αρέσει η δημοσιότητα του Άγιου Πατέρα. Όχι η δική του, του σκανδάλου. Ο ίδιος ξεροσταλιάζει στα τηλεπαράθυρα, ακίζεται με τους παρουσιαστές, έχει άποψη για όλα (κυρίως για τους ομοφυλόφιλους) και είναι ο μόνος από την αγία τηλεοπτική τριάδα της Θεσσαλονίκης που δεν έχει καταδικασθεί (ακόμη) σε φυλάκιση όπως ο Ψωμιάδης και ο Παπαγεωργόπουλος.
Η απέχθεια του Άνθιμου στη δημοσιότητα αφορά το βιασμό ενός 7χρονου στο Παπάφειο ίδρυμα του οποίου είναι Πρόεδρος . Δεν την καταλαβαίνει όπως λέει η ανακοίνωση που έβγαλε, ούτε τη δικαιολογεί τη δημοσιότητα. Μεμονωμένο περιστατικό για μια ακόμη φορά.

H Espresso και ο «Φραπές»



vaxevanis-pandora_0

Του Κώστα Βαξεβάνη
Το δικαστήριο απλώς παραδέχθηκε πως δεν είμαι ελέφαντας. Δεν έχω «τσεπώσει» 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ και όσοι το υποστήριζαν με συκοφάντησαν με δόλο αφού γνώριζαν την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επρόκειτο για την «εφημερίδα» Espresso (βάζω συνειδητά τη λέξη σε εισαγωγικά) η οποία παρότι γνώριζε πως δεν είχα ποτέ εισπράξει 1,5 εκατομμύριo από τη Δημόσια τηλεόραση όπου εργάστηκα ελάχιστα, στην πρώτη σελίδα έγραφε πως εισέπραξα τέτοιο ποσό.
Δεν έχει νόημα να μιλήσω για λάσπη και όλα τα σχετικά. Πιο χρήσιμο είναι να εξηγήσω τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Τύπο και το ίντερνετ, με δύο παραδείγματα. Της Espresso και μιας άλλης εφημερίδας την οποία για να συνεννοούμαστε ας πούμε πως την λένε «ο Φραπές».