Ετικέτες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΙΜΗ εκδίκηση – Μάστιγα οι ιστοσελίδες χωρισμένων που ανεβάζουν γυμνές φωτογραφίες των πρώην

3/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 32 εμφανίσεις
Το πορνό της εκδίκησης – Μάστιγα οι ιστοσελίδες χωρισμένων που ανεβάζουν γυμνές φωτογραφίες των πρώην
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η αύξηση ιστοσελίδων που φιλοξενούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες που αναρτούν οι πρώην (σύντροφοι, σύζυγοι, εραστές) με σκοπό να εκδικηθούν τις συντρόφους τους.
Σύμφωνα με τη New York Times, στις σελίδες αυτές δημοσιεύονται σχόλια, περιγραφές και προσωπικά στοιχεία, όπως παραδείγματος χάριν τόπο εργασίας και κατοικίας του θύματος, καθώς και συνδέσμους στο Facebook. Μέχρι σήμερα τέτοιες ιστοσελίδες βρίσκονταν στο απυρόβλητο, ενώ στις αρχές του μήνα η Καλιφόρνια ψήφισε τον πρώτο νόμο με τον οποίο διώκονται ποινικά.
Μου είπε πως αν δεν τις έστελνα σήμαινε πως δεν τον αγαπούσα

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα


Λευκή λήκυθος που απεικονίζει γυναίκα να γνέθει μαλλί σε κλωστή. 
Ήταν μία από τις πιο συνηθισμένες ασχολίες των γυναικών.
Τα αρχαία αγγεία και η εκπαίδευση των παιδιών στην κλασική Αθήνα

Στην αρχαία Αθήνα των κλασικών χρόνων τα αγόρια των εύπορων Αθηναίων πολιτών στέλνονταν σε ιδιωτικά σχολεία για να μορφωθούν. Τα κορίτσια έμεναν στο σπίτι και μάθαιναν από τη μητέρα το σύνολο των οικιακών εργασιών και στις πιο εύπορες και κατά κάποιον τρόπο "προοδευτικές" οικογένειες μπορεί να μάθαιναν και κάποιες βασικές στοιχειώδεις γνώσεις, όπως γραφή, ανάγνωση, τραγούδι και χορό.

Αμφορέας στον οποίο απεικονίζονται γυναίκες να υφαίνουν και να επεξεργάζονται μάλλον κλωστή μαλλιού. Οι γυναίκες περνούσαν τον περισσότερο χρόνο σένα ιδιαίτερο δωμάτιο, το γυναικωνίτη, και ασχολούνταν με οικιακές εργασίες. Οι εύπορες Αθηναίες είχαν, βέβαια, δούλες στην υπηρεσία τους.

Azerbaijan’s Balkan policy


3/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 20 εμφανίσεις

ECD565CB6DC2FA8642746D34AFAF81AC

One intriguing trend in the Balkans over the past several years has been the new and increasingly visible Azerbaijani presence and activism in the region.
The appearance of this new state actor in the region has been attracting attention. The Caspian state’s Balkan policy has several characteristics: high-level official visits to Baku and Azerbaijani officials’ visits to the Balkans, the convening of business forums, and the construction and restoration of parks in Balkan countries that contain statues of famous Azerbaijani historical figures. What are the aims of Azerbaijan in the Balkans? Based on the trends in the relationships between Azerbaijan and the Balkan states over the past five years, several aims can be discerned.

Ερευνητές δημιούργησαν τον πρώτο υπολογιστή από νανοσωλήνες άνθρακα στον κόσμο!


Πάνω που λέγαμε για τη χρησιμότητα των νανοσωλήνων άνθρακα και την ανάγκη για φθηνή και γρήγορη παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα, έρχεται η είδηση ότι επιστήμονες του Stanford University δημιούργησαν τον πρώτο στον κόσμο υπολογιστή από νανοσωλήνες άνθρακα!

Όταν λέμε για υπολογιστή μη πάει ο νους σας σε αυτόν έχετε μπροστά σας αυτή τη στιγμή, αλλά για ένα βασικό chip που απoτελείται από transistors νανοσωλήνων άνθρακα αντί για πυρίτιο, με αποτέλεσμα να ανοίγεται ο δρόμος για τη δημιουργία μικρότερων, φθηνότερων, γρηγορότερων και ενεργειακά οικονομικότερων ηλεκτρονικών συσκευών, ξεπερνώντας παράλληλα τους φυσικούς περιορισμούς του πυριτίου.

Η ανώριμη πλευρά του έρωτα


Ο έρωτας, η εξάρτηση και η ζήλεια είναι έννοιες διαχρονικές, σύνθετες και συναντώνται στο πλαίσιο της εσωτερικής μας αναζήτησης, ωριμότητας και ολοκλήρωσης.

Την έννοια του έρωτα θα μπορούσαμε να την κατανοήσουμε πιο εύκολα αν τη φανταστούμε ως ένα συνεχές όπου στον ένα πόλο υπάρχει ο έρωτας της εξάρτησης και στον άλλο η ανιδιοτελής αγάπη.

Κλείνουν 820 καταστήματα οι τράπεζες - Πόσοι υπάλληλοι φεύγουν ανά όμιλο


Δραστικές μειώσεις καταστημάτων, προσωπικού και δαπανών προβλέπουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Τα συγκεκριμένα πλάνα είναι ουσιαστικά τα business plan των τραπεζών για την επόμενη τριετία και τα βασικά μεγέθη τους έχουν ήδη συμφωνηθεί με την DG Comp κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Κούπμαν στην Αθήνα.

Το άγχος μπορεί να μας οδηγήσει στο "κατώφλι" της άνοιας


Τα υψηλά επίπεδα του στρες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας σε γυναίκες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τους ερευνητές .

Μια μελέτη σε δείγμα 800 γυναικών από την Σουηδία κατέδειξε ότι, εκείνες που είχαν έρθει αντιμέτωπες με γεγονότα, όπως το διαζύγιο ή το πένθος, ήταν πιο πιθανό να νοσήσουν από το Αλτσχάιμερ με το πέρασμα των ετών. Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι οι ορμόνες του στρες μπορεί να ευθύνονται προκαλώντας επιβλαβείς αλλαγές στον εγκέφαλο.

Το σεξ στη Σοβιετική Ένωση


Άννα Αϊβαζιάν
Ενα απολαυστικό αφήγημα του συγγραφέα, Ντενίς Ντραγκούνσκι, για την απόλαυση του σεξ την περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και για τα τεράστια ταμπού -που συχνά προκαλούν γέλιο και θλίψη μαζί- που υπήρχαν τότε. Αξίζει να το διαβάζετε μέχρι την τελευταία αράδα.
"Έλα μαζί μας στο εργοτάξιο!" Πηγή: Βαλερί Μπαρίχιν
Στην ΕΣΣΔ, γύρω από το σεξ πάντα υπήρχε η ... αύρα ενός ταμπού, αν και το σεξ, εννοείται ότι “κυλούσε” κανονικότατα, πολύ συχνά μάλιστα, και διόλου λιγότερο από σήμερα.

Όλα έχουν τα αίτιά τους: Εθνική Ανεξαρτησία, Ηγεμονισμός, αίτια πολέμου και οι διεθνιστικές μεταμφιέσεις των εκάστοτε ηγεμονικών δυνάμεων


Π. Ήφαιστος www.ifestosedu.gr
Οι απλουστευτικές αντιλήψεις της διεθνούς πολιτικής και των βαθύτερων εθνοκρατοκεντρικών χαρακτηριστικών του διεθνούς συστήματος είναι ένα από τα πολλά αίτια πολέμου. Οι ίδιοι οι άνθρωποι δηλαδή που έχουν συμφέρον να είναι ελεύθεροι, ασφαλείς και ευημερούντες ως μέλη κοινωνιών δεν συνειδητοποιούν στοιχειώδη, ουσιώδη και αυτονόητα όσον φορά την σημασία του εθνοκράτους, της πίστης και νομιμοφροσύνης στο εθνικό συμφέρον, των πραγματικών προβλημάτων της διεθνούς πολιτικής (τα οποία κατά άλλα γνωρίζεις εάν διαβάσεις μια εφημερία ή δεις ένα καλό δελτίο ειδήσεων). Λογικά θα έπρεπε να ξέρουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα πέραν τους εθνοκράτούς τους (κυριολεκτικά τίποτα!!).

Πάνω από 50% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η λιτότητα απέτυχε


undefined
Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θεωρούν ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης έχουν αποτύχει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup που έγινε για λογαριασμό της πλατφόρμας Debating Europe».

Η Αρχαία Ελλάδα ζει μέσα μας… από στόμα σε στόμα!

School-of-athens-by-raphael

Φράσεις με ιστορία που “κυκλοφορούν” αιώνες από στόμα σε στόμα
D.

Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε διαχρονικές φράσεις λαϊκής
σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Οι
φράσεις αυτές κρύβουν μία μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς
πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου
απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μίας άλλης
εποχής.