Ετικέτες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εφιάλτης στα σύνορα με την Αλβανία



Το μικρό καφενείο στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ήταν γεμάτο, όταν μπήκε ένας άγνωστος. Οι θαμώνες, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση και παρότι απορροφημένοι, κάποιοι είπαν στον καφετζή να φέρει ένα ποτήρι τσίπουρο στον επισκέπτη . Εκείνος, αντί για «ευχαριστώ» έβγαλε από τον ντορβά του μια χειροβομβίδα, την ακούμπησε πάνω σ’ ένα τραπέζι και άρχισε να κραυγάζει: «Βγάλτε όλοι τα λεφτά και τα κινητά σας…». Οι πάντες θεώρησαν ότι επρόκειτο περί φάρσας και ο ιδιοκτήτης του καφενείου του ζήτησε να «πάρει δρόμο» και να τους αφήσει ήσυχους. Οταν εκείνος συνέχισε να ουρλιάζει τον πήραν στο κυνηγητό και τον έδιωξαν από το καφενείο. Κατά την καταδίωξη ο άγνωστος απασφάλισε και εκτόξευσε εναντίον τους τη χειροβομβίδα, πλην όμως για καλή τους τύχη δεν εξερράγη.

Ισπανία: Τα παιδιά θύματα της κρίσης


Το ένα τρίτο των παιδιών στην Ισπανία βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου της φτώχειας, προειδοποίησε χθες μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις στη χώρα να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας και να προβεί στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.
Σχεδόν το 34 τοις εκατό των παιδιών κάτω των 18 ετών διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ανακοίνωσε η οργάνωση Save The Children σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat. Οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση.
«Η έλλειψη κρατικών πόρων για την προστασία των παιδιών είχε μέχρι τώρα καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αλμπέρτο Σοτέρες Γκονζάλεζ.
Η κυβέρνηση διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, από ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ισπανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και να εντείνει τα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας.
Η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ανήλθε τον Νοέμβριο στο 26,7 τοις εκατό.
Εις απάντηση του πακέτου διάσωσης προς τη χώρα, η Save The Children ξεκίνησε μια εκστρατεία, η διαφήμιση της οποίας απεικονίζει ένα μικρό αγόρι το οποίο φορά μια πινακίδα όπου αναγράφεται «Και εμένα ποιος θα με σώσει;».
Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης, 2,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Περίπου το 25 τοις εκατό των οικογενειών δεν έχουν αρκετά χρήματα για την αγορά φρούτων ή λαχανικών σε καθημερινή βάση, ενώ το 20 τοις εκατό διαθέτουν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια ανά μέλος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αριστοφάνης, ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας Κωμικός ποιητής (448-385 π.Χ.)


Με το όνομα του Αριστοφάνη σώζονται μέχρι τις μέρες μας 11 κωμωδίες, ενώ υπολογίζεται ότι είχε γράψει τις τετραπλάσιες. Από τους αντιπάλους του δεν μας έχει σωθεί κανένα ολόκληρο έργο κι αυτό δεν είναι τυχαίο: τους πρώτους αιώνες μετά Χριστού, οι αττικιστές πίστεψαν πως τα έργα του Αριστοφάνη ήταν τα πιο κοντινά στην τότε καθημερινή αττική γλώσσα και τα θεώρησαν πρότυπο. Έτσι, τα έργα του Αριστοφάνη αποτελούν διδακτέα ύλη στα σχολεία από τον 10ο μ.Χ. αιώνα, πράγμα παράδοξο, καθώς χρησιμοποιεί σε αυτά πολλές βωμολοχίες και έντονη πολιτική κριτική


Ο Αριστοφάνης έζησε και δημιούργησε στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα. Γαλουχήθηκε με τις αρχές της Δημοκρατίας και έζησε τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Επηρεάστηκε πολύ από τους σοφιστές και έβλεπε στην εκπαίδευση του καιρού του τεράστια προβλήματα, τα οποία και διακωμωδούσε φυσικά στα έργα του. Μιλάει, επίσης, συχνά για χάσμα γενεών .

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Οι σκαπανείς της ελληνικής παιδείας και του χριστιανικού βιώματος

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, όπως θεσπίστηκε στα βυζαντινά χρόνια γύρω στα 1100 μ.Χ. στους χρόνους των Κομνηνών, προκειμένου να σταματήσει η διαμάχη ως προς την αξία του καθενός ξεχωριστά.
Η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1842 καθιέρωσε την ημέρα της γιορτής τους, ως ημέρα της Ελληνικής Παιδείας και Γιορτή των Γραμμάτων, αφού οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας. Έτσι κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε όλοι μας αλλά ιδιαίτερα η Εκπαίδευση, περίλαμπρα την γιορτή των Τριών μεγίστων φωστήρων της Εκκλησίας μας, τον Βασίλειο τον Μέγα, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τα γλυκά αυτά στόματα του ελληνικού και χριστιανικού λόγου, που με τις λαμπρές προσωπικότητές τους και το πολυσήμαντο έργο τους φώτισαν όλον τον Χριστιανικό κόσμο κι όχι μόνο.

Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν άνθρωποι μορφωμένοι, σοφοί, επιφανείς θεολόγοι με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά. Το έργο τους είναι τεράστιο και όλοι οι φτωχοί, οι άρρωστοι, τα ορφανά και οι ηλικιωμένοι έβρισκαν καταφύγιο κοντά τους. Η μεγάλη τους καρδιά γινόταν στέγη για όσους την είχαν ανάγκη. Μάλιστα ήταν τόση η καλοσύνη και η φιλανθρωπία τους, που δεν υπολόγισαν σε καμία περίπτωση τα επίγεια πλούτη τους. Πολλές φορές οι Ιεράρχες με τα ίδια τους τα χέρια, έδεναν τις πληγές των αρρώστων. Τίποτε δεν τους φόβιζε. Ακόμη και τους λεπρούς περιποιούνταν. Οι Τρείς Ιεράρχες ήταν και ιεραπόστολοι. Δίδασκαν τη Χριστιανική θρησκεία και το Λόγο του Κυρίου με πάθος, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μεγάλη τους μόρφωση, τους έφερε αντιμέτωπους με βασιλιάδες και άρχοντες.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ


Σημαντικά ευρήματα του 4ου και 6ου αιώνα, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει την παραμονή των αρχαιών στο χώρο. Το ΚΑΣ γνωμοδοτεί τη μεταφορά των αρχαίων ενώ η Αττικό Μετρό διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι τεχνικώς αδύνατη να εφαρμοστεί.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας (Ιστορική αναδρομή στην Αθήνα μας)



20140128-145147.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Καταγεγραμμένη στην συνείδησή μας με στιγμές ηθικής έξαρσης, μεγαλουργίας, αλλά και πόνου και άφατης θλίψης, με τα οδυνηρά για την ελληνική κοινωνία Δεκεμβριανά, είναι η ιστορική οδός της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την γύρω περιοχή της. Οι νεότερες γενιές ακούνε ακόμα στα αυτιά τους τις κραυγές θριάμβου και τα ξεφαντώματα απο την φρενήρη πορεία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, με το γήπεδο του Παναθηναϊκού να σαρκώνει τις ανεπανάληπτες στιγμές ηθικής ανάτασης του ελληνικού λαού. Αλλά και οι παλαιότερες γενιές αισθάνονται ακόμα την κλαγγή του όπλου και την θρηνωδία του εμφυλίου σπαραγμού στα Δεκεμβριανά, με τις σφαίρες να υφίστανται ακόμα στους τοίχους των προσφυγικών συνοικιών της Αλεξάνδρας- έχοντας παγώσει θανατηφόρα την μνήμη, στις αποφράδες κείνες μέρες. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας διανοίχθη στα
1876-78 απο τον Μηχανικό του Δήμου Αθηναίων Ιωάννη Γενήσαρλη, ενώνοντας την Πατησίων με την Λεωφόρο Κηφισίας. Την περίοδο της χάραξης της δρόμου υπήρξε οργίλη αντίδραση στην δημιουργία του, απο τον μεγαλοκτηματία της περιοχής Νικολαϊδη, του οποίου τα κτήματα η οδός θα κατέτειμνε. Έτσι υπήρξε σοβαρός κίνδυνος να αποτραπεί η διάνοιξη της οδού. Και στο πρόβλημα αυτό έδωσε λύση ο Δήμος Αθηναίων το 1878, αγοράζοντας τα κτήματα του Νικολαΐδη έκτασης 300 στρεμμάτων. Το 1891 η οδός έλαβε το όνομα Αλεξάνδρας, πρός τιμήν της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Αλεξάνδρας (1870-1891) κόρης του βασιλιά Γεωργίου του Α΄και της βασίλισσας Όλγας και συζύγου του μεγάλου δούκα Παύλου της Ρωσίας. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα μοίρα τραγική απεβίωσε το 1891 πάνω στην γένα του γιού της Δημητρίου, μόλις εικοσι ενός ετών.Απο τις αρχές του 20-ου αιώνα η Αλεξάνδρας καταξιώνονταν στη συνείδηση του αθηναϊκού κοινού ως εξαίρετος χώρος για διασκέδαση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρονταν ιδεωδώς για περιπάτους, ενώ σιγά σιγά με την δημιουργία εκλεκτών κέντρων διασκέδασης της εποχής, αναγορεύτηκε σε επίκεντρο της νυχτερινής ζωής. Μερικοί απο τους καλύτερους κινηματογράφους της Αθήνας, αλλά και σπουδαία θεατρικά σχήματα υπήρχαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, απογειώνοντας την κοινωνική της αίγλη. Εξάλλου κάποιοι απο αυτούς τους κινηματογράφους διασώζονται ακόμα και σήμερα, θυμίζοντας τη δόξα και το μεγαλείο μιας αλλοτινής πανέμορφης εποχής. Απο τα εμβληματικότερα μαγαζιά της Λεωφόρου υπήρξε το καφέ-ρέστωραν «Σόνια» και στο νούμερο 51, που φιλοξενούσε μερικές απο τις κοσμικώτερες φυσιογνωμίες της πόλης. Απο τους πιο επώνυμους θαμώνες του μαγαζιού ο απαράμιλλος κωμικός μας Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, επονομαζόμενος και «Μπαρμπα Γιώργος» στο θρυλικό «Λούνα Πάρκ» τότε της ΕΡΤ, ο οποίος διέμενε στην ίδια περιοχή κοντά στην «Σόνια». Το κατάστημα ωστόσο εδώ και κάποια χρόνια έπαψε να λειτουργεί.Στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκτείνεται η συνοικία «Γύζη». Ονοματοδοτήθηκε πρός τιμήν του μεγάλου Τήνιου γλύπτη Νικολάου Γύζη. Εξάλλου και δρόμος της συνοικίας ονομάζεται Γύζη. Το 1925 ο Δήμος Αθηναίων ονοματοδότησε Γύζη ολόκληρη την περιοχή.

Πλάτωνος «Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α» – Η συζήτηση περί δικαιοσύνης και αδικίας





Α΄ βιβλίο
Η κατάβαση στον Πειραιά, στο σπίτι του Κέφαλου.
Η απόπειρα ορισμού : τι είναι δίκαιο;
Το πρώτο βιβλίο της Πολιτείας ανοίγει την αυλαία για το μεγάλο έργο. Μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα γιορτής, που γίνεται αφορμή για την κατάβαση του Σωκράτη στον Πειραιά, και την προσδοκία του θανάτου, που επιστεγάζει τα γηρατειά, όπως τη ζει και την εκφράζει ο Κέφαλος, ακολουθεί η συζήτηση για τη δικαιοσύνη, που κορυφώνεται σε μιαν έσχατη αναμέτρηση ανά­μεσα στον βίο του δικαίου και του αδίκου. Απέναντι στον φιλό­σοφο στέκει ο σοφιστής, απέναντι στον αληθινό πολιτικό ο τύραννος.

Η σπουδαία τέχνη της αρωματοποιίας στην αρχαία Ελλάδα




Η αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται ως ευώδη.

Κινέας ο Θεσσαλός, ο σύμβουλος του βασιλιά Πύρρου


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2014
Άγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Κινέας ο Θεσσαλός, ο σύμβουλος του βασιλιά Πύρρου
Είχαν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών άφηνε την τελευταία του πνοή στην γη της Βαβυλώνας το 323 π.Χ., αφήνοντας πίσω του έναν τελείως καινούργιο κόσμο. Στα επόμενα χρόνια διάδοχοι και επίγονοι αλληλοεξοντώνονταν με σκοπό την εξουσία.Στην Ήπειρο υπήρχε ένας συγγενής του Αλεξάνδρου που ήθελε να κάνει παρόμοια πράγματα με τον Αλέξανδρο, ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου. Ήθελε να εκστρατεύσει κατά της Δύσης και συγκεκριμένα στην Ιταλία για να βοηθήσει τους Έλληνες της περιοχής εναντίον των Ρωμαίων. Πριν εκστρατεύσει όμως στην Ιταλία, έστειλε σαν προπομπό του στρατού του τον Κινέα τον Θεσσαλό, έναν επικούρειο φιλόσοφο που ήταν σύμβουλός του. Ο Κινέας θα διαπραγματευόταν με τον Τάραντα, την μεγάλη Ελληνική πόλη της νοτίου Ιταλίας, για το πώς θα συνεργαζόταν με τον Πύρρο. Ο Κινέας ήταν ένας πολύ καλός ρήτορας και μάγευε τον κόσμο με τις ομιλίες του και κατάφερνε να τον πάρει τα πλήθη με το μέρος του.

Η αρχαία θεότητα Ιτωνία και η λατρεία της στο θεσσαλικό χώρο


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 26, 2014


Ταξίδι στο χρόνο, 2.500 χρόνια πριν
Ένα ταξίδι στο χρόνο, με «οδηγό» την προϊσταμένη της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μαρία Βαϊοπούλου και προορισμό ένα μικρό χωριό στις όχθες του ποταμού Σοφαδίτη- Ονόχωνου, μας φέρνει στη Φίλια- μια περιοχή με λίγους κατοίκους, πολύ εύφορο έδαφος αλλά και πολλά σημαντικά ιστορικά στοιχεία κρυμμένα στα «σπλάχνα» της.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ανάμεσα στους ανθρώπους που συναντάμε είναι και ένας αρχαιολόγος, ο Λ. Θεοχάρης, ο οποίος μας εξηγεί πως το πλατύ χαμόγελο που είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του οφείλεται στο γεγονός πως ανακάλυψε τον ιερό χώρο

στον οποίο λατρευόταν μία θεσσαλική θεότητα, η Ιτωνία.

Η ζυγαριά

undefined
Μέσα στο ανελέητο αυτομαστίγωμα των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια –και ιδιαίτερα μετά την χρεοκοπία της χώρας-, ακούγεται και γράφεται πολύ συχνά πως οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Βέβαια, αυτό αφορά τους φτωχότερους Έλληνες• κανείς δεν είπε πως ο Λάτσης και οι υπόλοιποι ολιγάρχες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Συνηθίζω να διαβάζω τακτικά την Ιστορία της Ελλάδας από διαφορετικές πηγές.Όσο διαφορετικές κι αν είναι οι πηγές, όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν πως υπήρξε η Μικρασιατική Καταστροφή, η Κατοχή, ο Εμφύλιος Πόλεμος, η Χούντα των Συνταγματαρχών και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Πούτιν: Τι θα έκανε η ΕΕ αν έβλεπε τον Ρώσο ΥΠΕΞ σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα;

Πούτιν: Τι θα έκανε η ΕΕ αν έβλεπε τον Ρώσο ΥΠΕΞ σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα;
Τη θέση ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει στην ουκρανική κρίση επανέλαβε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες και την σύνοδο ΕΕ – Ρωσίας, εξαπολύοντας όμως επίθεση στους Ευρωπαίους για την παρουσία τους στις διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Russian aircraft carrier on Malta’s horizon


undefined
The Russian aircraft carrier Admiral Kuznetsov sailed close to Malta this afternoon and could just be made out on the horizon off Grand Harbour.

Σοσιαλισμός, αυτός ο άγνωστος!!!


Απόστολος Αποστολόπουλος
Καμία κοινωνία ως σήμερα δεν έχει διαρθρωθεί περισσότερο δημοκρατικά από την Αθηναϊκή Δημοκρατία. Και η Κομμούνα του Παρισιού, στη σύντομη ζωή της, απλώς επανέλαβε και εφάρμοσε, όσο πρόλαβε, ορισμένα από τα μέτρα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι χώρες του «υπαρκτού» απείχαν παρασάγγας. Ο Μάο επιχείρησε να αντιμετωπίσει την αναπαραγωγή των αστικών σχέσεων με την Πολιτιστική Επανάσταση. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που επιχειρήθηκε θεωρητικά και πρακτικά να διαμορφωθούν νέες κοινωνικές σχέσεις (αντί των αστικών) μετά την κατάληψη της Εξουσίας από ανθρώπους που είχαν τον Σοσιαλισμό στο νου τους και αυτή είναι η αξία της. Αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Το ποτάμι πήρε άλλο δρόμο. Αντίθετα με την Αθηναϊκή Δημοκρατία όπου μια συνεχής ευνοϊκή συγκυρία και αδιάλειπτη σειρά ηγετών κατέληξε στο αποκορύφωμα του, σύντομου, Χρυσού Αιώνα.

Καμμένος: Ο Σαμαράς εμπαίζει τους άνεργους


undefined
Για «εμπαιγμό δυο εκατομμυρίων ανέργων» και για «απώλεια της δεδηλωμένης», έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανεργία.
«Μετά τα 18 μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς στις προηγούμενες εκλογές, από τα οποία δεν εφαρμόστηκε κανένα, η κυβέρνηση που χάνει πλέον την αρχή της δεδηλωμένης, παίζει με την ελπίδα των δυο εκατομμυρίων Ελλήνων, που έστειλε στην ανεργία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας: «Θα λάβει σύντομα την απάντηση του ελληνικού λαού».
Πηγή : paraskhnio.gr

Focus: Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία να στραφεί εναντίον της Γερμανίας


«Η Γερμανία έγινε κατά την άποψη της Ελλάδας υπερβολικά ισχυρή εντός της Ε.Ε.»
Με τίτλο «Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία να στραφεί εναντίον της Γερμανίας» το Focus και άλλα γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, afp, το οποίο αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης ενώπιον του Ελληνογαλλικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το Βατικανό “ομολογεί” την εμπλοκή του στην Ουκρανία


Η φωτογραφία με ιερείς που δημοσιεύουν ρωσικά και ευρωπαικά μέσα…

O Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυριακής προσευχής στο Βατικανό δήλωσε με νόημα ότι “οι προσευχές του είναι για την Ουκρανία και ιδιαίτερα για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους”. Παρά το ότι ευχήθηκε “ειρήνη και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας”, οι προθέσεις του προδόθηκαν από την αρπαγή των 2 περιστεριών της ειρήνης που συμβολικά ελευθέρωσε.

Ποια επαγγέλματα θα «εξαφανίσουν» τα ρομπότ;


Πρόκειται για μια αόρατη δύναμη, που ακούει σε πολλά ονόματα και όρους: αυτοματισμός, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογία, καινοτομία… και ετοιμαστείτε για το καλύτερο, το πιο αγαπημένο όλων… τα ρομπότ!

Όποιο όρο ή λέξη κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα έχετε ακούσει να χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υποδαύλιση της προόδου και την απώλεια θέσεων εργασίας σχεδόν σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, εδώ και αιώνες.

Εκτός από το σεξ, τι άλλο δένει τα ζευγάρια;


Ο αστικός μύθος ότι το σεξ αλλά και η αγάπη δένουν τα ζευγάρια που γαλούχισαν γενιές και γενιές καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος από τους επιστήμονες.

Η νηπενθής κοινωνία, η ουτοπία και η ελπίδα


 
 
 
 
 
 
1 Vote

«Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα θα είναι θρησκευόμενος ή δεν θα υπάρξει». Η προφητεία του Μαλρό δεν ήταν λανθασμένη. Η κακοδαιμονία του σύγχρονου, μη θρησκευόμενου και όλο και πιο βαθιά δυστυχισμένου και ανήμπορου ανθρώπου είναι εμφανής.

Grand Slam: Η μυστική βόμβα των Βρετανών


undefined
Πριν εκραγεί, προκαλεί στη Γη τριγμούς αντίστοιχους με σεισμικές δονήσεις
H ιστορία της βόμβας των 22.000 λιβρών που χρησιμοποιήθηκε από τη βρετανική RAF στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κατασκευαστεί από τον Barnes Wallis και προκαλούσε σεισμούς.
Οι καταστροφικές συνέπειες της βόμβας των 22.000 λιβρών που χρησιμοποιήθηκε από τη RAF στην προσπάθειά της να δώσει τέλος στον Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μελετούν σήμερα οι αρχαιολόγοι στο πεδίο δοκιμών του New Forest.

Νέα τουρκική πρόκληση: «Ημέρα Ανεξαρτησίας των Τούρκων της Θράκης η 29η Ιανουαρίου»




Έτοιμο να γιορτάσει και φέτος την 29η Ιανουαρίου ως «ημέρα της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης» εμφανίζεται το «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB)! Το εν λόγω ««κόμμα», με τις ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, δραστηριοποιείται στη Θράκη, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς.