Ετικέτες

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βαρδινογιάννηδες -11- (Η υπόθεση Κιάππε) & Βαρδινογιάννηδες -12- (Η Τράπεζα Χίου)

 


Το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας, 6/3/1990

Βαρδινογιάννηδες -11- (Η υπόθεση Κιάππε)

Τρίτη, 6 Μαρτίου 1990. Ανάμεσα στις εφημερίδες που κρέμονται στα περίπτερα, η προμετωπίδα τηςΕλευθεροτυπίας βγάζει μάτια: «Στημένα ματς – Επεμβαίνει η ΦΙΦΑ στην Ελλάδα μετά από καταγγελίες διαιτητών». Στις μέσα σελίδες, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο πειραιώτης διαιτητής Κώστας Δημητριάδης έστειλε στην ΦΙΦΑ επιστολή, στην οποία καταγγέλλει κύκλωμα στημένων αγώνων και αποκαλύπτει ονόματα εμπλεκομένων στο κύκλωμα αυτό.
Επί κεφαλής του αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας ήταν ο -μακαρίτης πλέον- Φίλιππος Συρίγος. Η πληροφορία για την επιστολή Δημητριάδη φτάνει στ’ αφτιά του από κάποιον συντάκτη, στον οποίο την είχε εκμυστηρευτεί ένας υπάλληλος της ΕΠΟ ονόματι Κωνσταντίνος Κιάππε. Ο Συρίγος αρχίζει το ψάξιμο και διαπιστώνει ότι ο Κιάππε εργάζεται στο τμήμα διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, οπότε είναι λογικό να γνωρίζει για την ύπαρξη της επιστολής. Αμέσως επικοινωνεί με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, τον Νίκο Ζουμπογιώργο. Όταν ο Ζουμπογιώργος τού επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής, ο Συρίγος αποφασίζει να βγάλει το θέμα στον αέρα.

Η διεκδίκηση των Γλυπτών, η αμοιβή και ο… χορηγός


2168749_0ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Η ξενάγηση της Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ στο Μουσείο Ακροπόλεως κατά την προ μηνών επίσκεψή της, με ομάδα νομικών, στην Αθήνα, έφερε παγκοσμίως στο προσκήνιο την προσπάθεια επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα οι τρεις δικηγόροι, η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, ο Τζέφρι Ρόμπερτσον και ο Νόρμαν Πάλμερ, επισκέφτηκαν για μια τελευταία φορά το γραφείο του τότε υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ξεμεθύσαμε απ’ το αθάνατο κρασί του ’21


467x540_b5fb50dbaf90f66ca19a7f32c891c085Είναι βαθειά η τραγωδία μας και ανηλεής η παρακμή μας. Σε καμμιά άλλη χώρα στον κόσμο, μάλιστα χώρα με τη θηλειά στον λαιμό, δεν θα αναδεικνυόταν σε μείζον θέμα το θέμα των παρελάσεων. Παρά τις προσπάθειες της συνιστώσας βροχής, οι παρελάσεις έγιναν και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την επόμενη μέρα έκαναν ακόμη πιο ασαφή τα όρια μεταξύΣουργελιστάν και Σουρεαλιστάν.
Λάβρος Νείλος, συγγνώμη Ρήνος, ο Σταύρος ο Ποτάμης βρήκε τις παρελάσεις«χουντικής κοπής».
Γίγας ο Γιωργάκης, απεφάνθη ότι οι γιορτές αυτές ήταν «έναλαϊκιστικό (σ.σ.: τι άλλο;) και εθνικιστικό σόου».

Μονόδρομος για την διαπλοκή η Προδοσία

'

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 29, 2015

βαστεnetakias
Ειναι τέτοια η ανησυχία στα σαλόνια των βορείων προαστίων που πλεον δεν κρύβεται. Αυτό που πριν μερικές εβδομάδες απλα ψιθύριζαν στα σουαρέ, ανάμεσα στο χαβιαρι και τον αστακό τώρα έχει γίνει πια τόσο εξοφθαλμο που δεν μπορούν, αλλά ούτε θέλουν να το κρύψουν.

Πίστευαν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κι αυτή μια απο τα ίδια, θα μείνει στις προεκλογικές υποσχέσεις μέχρι το βράδυ των εκλογών και μετά θα αρχίσει να παρακαλεί τους Εργολάβους για ψίχουλα από το ΕΣΠΑ, τους καναλάρχες για λίγο χρόνο, τις Τράπεζες για τα γνωστά δάνεια των κομμάτων και την Siemens για βαλίτσες.

Τις πρώτες μέρες  μετα τις εκλογές, μάλιστα, τα ΜΜ¨Ε¨ έγλυφαν την συγκυβερνηση όπως πάντα έκαναν, αλλά δεν άργησε μεχρί να καταλάβουν ότι κάτι άλλαξε.

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896



Μαραθώνιος 1896, στη μέση ο Βασιλάκος
Μαραθώνιος 1896, στη μέση ο Βασιλάκος

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ, σε ανάμνηση της διαδρομής του Φειδιππίδη μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 1896 (10 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο), 17 αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στην αφετηρία στη γέφυρα του Μαραθώνα, για να διανύσουν τα 40 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου 100.000 κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να αποθεώσει τους νικητές, πιστεύοντας ακράδαντα ότι κάποιος Έλληνας θα κόψει πρώτος το νήμα

Η ιστορία της Θερινής Ώρας





Η θερινή ώρα (Day Time Saving ή Summer Time στα αγγλικά) είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον 20ο αιώνα για την καλύτερη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση ενέργειας. Μετά την πετρελαϊκή κρίση των αρχών της δεκαετίας του ‘70 απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα και εφαρμόστηκε και στη χώρα μας. Το μέτρο συνίσταται στην τοποθέτηση των ρολογιών κατά μία ώρα μπροστά συνήθως κατά το διάστημα ανάμεσα στην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 29 Μαρτίου


μ. Χ.
1430

Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.