Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Η υπόθεση της Ελλάδας από τη σκοπιά ενός Γερμανού πολίτη


Η υπόθεση της Ελλάδας από τη σκοπιά ενός Γερμανού πολίτη

by Alkimos

«Το παγκόσμιο σύστημα, το οποίο συστήνει  την τοποθέτηση ενός Επιτρόπου για την Ελλάδα, το ίδιο αποσυντίθεται»

undefinedΥπάρχουν πολλά που γράφονται για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και κάποια από αυτά είναι φιλικά και κάποια άλλα απόλυτα αρνητικά έως υβριστικά. Από εχθές, παρεμπιπτόντως, έχει αρχίσει η Γερμανία –μέσω Spiegel- ένα φραστικό πόλεμο και με την Ιταλία… Εντόπισα όμως σήμερα, σε μια απλή ιδιωτική ιστοσελίδα, το κείμενο ενός Γερμανού, το οποίο φανερώνει, πως δεν είναι οι Γερμανοί (ο λαός) αυτοί που τα έχουν βάλει με του Έλληνες –και τώρα με τους Ιταλούς- αλλά ότι και αυτοί οι ίδιοι έχουν αρχίσει να βλέπουν τα μαύρα σύννεφα να τους πλησιάζουν. Ότι υπάρχουν ανάμεσα στον γερμανικό πληθυσμό και άνθρωποι, οι οποίοι δεν αναμασούν την τροφή που τους σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, αλλά που χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκέπτονται.

Διαφημιστική πινακίδα του 50 μ.Χ.(Καλά, οι ρωμαίοι δεν μιλούσαν λατινικά;)


Διαφημιστική πινακίδα του 50 μ.Χ.(Καλά, οι ρωμαίοι δεν μιλούσαν λατινικά;)

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Ιανουαρίου 30, 2012
Ο ρόλος του «συντονιστή»- διαφημιστή και του τεχνίτη καλλιτέχνη «Γλύπτη» στην παραγωγή μαρμάρινων επιγραφών στα ελληνικά και ρωμαϊκά στην Σικελία και αλλού το 50 μ.Χ .
«Η κατασκευή μιας μεγάλης ελληνικής – ρωμαϊκής επιγραφής που ήταν για μια επιχείρηση υψηλής απόδοσης και επαγγελματικότητας. Το σημαντικό έγγραφο-εύρημα στο πλαίσιο αυτό είναι ότι πρόκειται για μια διαφήμιση με τη μορφή της επιγραφής του πρώτου αιώνα μ.Χ. Η επιγραφή ήταν στο σημερινό Παλέρμο και βρέθηκε το 1885 Γραμμένο στα ελληνικά και λατινικά, ο διαφημιζόμενος αναφέρει με λίγα λόγια στους τους τίτλους του ότι στις εγκαταστάσεις που είναι εδώ μπορείτε να χαράξετε και να τυπώσετε και να κάνετε σχετικές δημόσιες εργασίες.
Εδώ ο καθ. Jean Mallon προτείνει, ότι το ρήμα ordinare πρέπει να σημαίνει ότι ο διαφημιζόμενος είχε ένα «συντονιστή». ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τον τρόπο το κείμενο, και την ονομασία του τύπου της επιγραφής, και ήταν αυτός που εντοπίζεται στην ενεπίγραφη πέτρα την ordinatio του κειμένου, το οποίο ο γλύπτης φαίνεται να
(υπόσχεται) ότι θα ακολουθήσει με ακρίβεια. . Όπως προκύπτει από ορισμένες επιγραφές που επιζούν και περιγράφεται από τούς Hübner, Cagnat, και άλλους που περιλαμβάνουν παραστάσεις με την σμίλη, πυξίδα, κανόνα, καμπύλη, σφυρί και βαρίδι. Όλη αυτή η οργάνωση, που υπάρχει πίσω από τις επιγραφές που περιλάμβανε τότε τις μεγαλύτερες επιγραφές που είχε δει ποτέ ο κόσμος » (Morison, Πολιτική και Script… Barker ed. [1972 ] 38).
Καλά οι ρωμαίοι δεν μιλούσαν λατινικά;
Ένα όμως σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δούμε εδώ είναι κάτι που φαίνεται πολύ «παράξενο». Βρισκόμαστε στο έτος 50 μ.Χ. Βρισκόμαστε στην καρδιά την Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με ρωμαίους πολίτες και εθνικότητα…. Ναι αλλά εδώ στην επιγραφή και μάλιστα αρχίζοντας από αριστερά ευρισκόμενο το κείμενο ….είναι γραμμένο ΕΛΛΗΝΙΚΑ…!!! Ένα κείμενο που απευθύνεται σε ευρύ κοινό δεν έπρεπε να είναι γραμμένο στα λατινικά ; Αυτή η θεωρία δεν υπάρχει στους ιστορικούς που μας λένε για τους Λατίνους ρωμαίους .Εδώ όμως βλέπουμε ότι μάλλον «πολιτικούς» ιστορικούς έχουμε να επικρατούν στηνΡεπούσια και Βερέμια ιστορία … παρά ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
undefined

Το Ιράν κατασκεύασε νέο μη επανδρωμένο εναέριο οχήμα (UAV)


Το Ιράν κατασκεύασε νέο μη επανδρωμένο εναέριο οχήμα (UAV)

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιανουαρίου 31, 2012
Ιρανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα νέο μη επανδρωμένο εναέριο οχήμα (UAV) το “A1″, αναφέρει το Mehr News .
Το Α1 μπορεί να πετάξει μέχρι και 10.000 πόδια ύψος και να μεταφέρει περίπου 5 kg φορτίο για δύο ώρες.
Αυτό το UAV είναι εξοπλισμένο με ευαίσθητους αισθητήρες (έγχρωμη φωτογραφική, χημικών και φωνής).
Το Ιράν διαθέτει αρκετούς τύπους UAV.
Η Ιρανική οργάνωση Τεχνολογίας Pardiz ανακοίνωσε
τον περασμένο Νοέμβριο ότι έχει κατασκευάσει ένα νέο πολυλειτουργικό UAV για στρατιωτική και πολιτική χρήση.
Το “Shirdal” UAV έχει συνολικό βάρος των 30 κιλά και το πιο ωφέλιμο φορτίο από 10 κιλά. Το αεροσκάφος είναι ικανό να φθάνει 200 χιλιόμετρα / ώρα και μέγιστο ύψος 12.000 πόδια.
Το UAV χρησιμοποιεί δύο τύπους καυσίμων – βενζίνη και το πετρέλαιο. Το κόστος παραγωγής ενός UAV φθάσει τα $ 50.000.
Το Ιράν παρουσίασε το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο UAV Karrar, στην τελετή για την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας στις 22 Αυγούστου 2010.
Η χώρα εγκαινίασε επίσης την γραμμή παραγωγής των δύο UAVs, με δυνατότητα βομβαρδισμού και αναγνώρισης.
Τα δυο Ηi-Τech UAV που ονομάζονται «Ra’d» (Βροντή) και «Ναζίρ» (προάγγελος) είναι σε θέση να εκτελέσουν μεγάλου βεληνεκούς αποστολές αναγνώρισης, περιπολίες, επίθεση και βομβαρδισμούς με μεγάλη ακρίβεια.
Το Ιράν επίσης, δοκίμασε με επιτυχία ένα UAV, που δεν εντοπίζεται από Radar τον Ιούνιο του 2009.( Trend )

Αρχόντων αρετές


Αρχόντων αρετές

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιανουαρίου 31, 2012
Παρακάτω παρατίθενται μερικά περιστατικά από το βίο του βασιλέα και στρατηγού της Σπάρτης Αγησιλάου του Β’ (444-361 π.Χ) τα οποία μπορούν να αποβούν χρήσιμα ως προς τον ορθό τρόπο ενάσκησης εξουσίας.
 •  Όταν κάποτε σε ένα συμπόσιο εξελέγη συμποσίαρχος ερωτηθείς από τον οινοχόο πόσο κρασί να βάλει στους συνδαιτυμόνες απήντησε: “Αν υπάρχει πολύ κρασί σέρβιρε όσο ζητάει ο καθένας, αν όμως έχουμε λίγο μοίρασε σε όλους από ίσο”.
 • Κάθε φορά που άκουγε κάποιους να κατηγορούν ή να επαινούν, έκρινε ότι έπρεπε να ερευνήσει περισσότερο το ποιόν αυτών που μιλούσαν, παρά εκείνων για  τους οποίους μιλούσαν.
 • Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, κατά τον εορτασμό των γυμνοπαιδιών, ο υπεύθυνος του χορού τον τοποθέτησε σε ασήμαντη θέση, παρόλο που προαλειφόταν για βασιλιάς. Αυτός υπακούοντας είπε: ” Εύγε διότι μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω ότι τους άξιους άνδρες δεν τους αναδεικνύουν οι θέσεις αλλά οι άνδρες τιμούν τις θέσεις”.
 • Όταν επέστρεφε ετοιμοθάνατος από την Αίγυπτο, έδωσε εντολή στη συνοδεία του, μετά το θάνατο του να μην κατασκευάσουν ούτε άγαλμα, ούτε ζωγραφιά, ούτε κάποια άλλη απεικόνιση της μορφής του λέγοντας: ” Αν έχω επιτύχει κάτι αξιόλογο, αυτό θα είναι το μνημείο μου και όχι οι κατασκευασμένοι ανδριάντες που δεν αξίζουν το παραμικρό”.
 • Σε ερώτηση πως θα μπορούσε κάποιος να διακριθεί ανάμεσα στους συνανθρώπους του, απήντησε: “Λέγοντας τα άριστα και πράττοντας τα κάλλιστα”
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ “Λακωνικά αποφθέγματα”
____________________________________
Ο ηγέτης ασκεί εξουσία με ήθος, ευπρέπεια – αρετή – τιμή – αποφασιστικότητα, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδος, λέγοντας λίγα και πράττοντας πολλά.
Δεν ασκείς εξουσία όταν διακατέχεσαι από μικροπρέπεια – σκοπιμότητα (ατομική, κομματική) – ιδιοτέλεια – αλαζονεία – ανηθικότητα – αμετροέπεια – ματαιοδοξία.
Ο ηγέτης πρέπει να εμπνέει – καθοδηγεί – παραδειγματίζει με τη στάση του.
Ζούμε σε μία εποχή που μπορεί να χαρακτηριστεί “ο χρυσός αιώνας της μετριότητας”  οι λόγοι είναι απλοί:
 • Μιλάνε οι πάντες για τα πάντα (παντογνωσία).
 • Η πλεονεξία έχει γίνει αυτοσκοπός.
 • Απωλέσθηκε η αλληλεγγύη.
 • Απεμπολήθηκαν τα ευγενή ιδανικά και οι αξίες.
 • Προτιμούμε την ημιμάθεια από τη γνώση.
 • Αναδεικνύουμε τους ουτιδανούς και καταποντίζουμε τους άξιους.
 • Εμμένουμε στα μικρά και αδιαφορούμε για τα μεγάλα.
 • Αναζητούμε σωτήρες στα μετόπισθεν.
 • Θεωρήσαμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως ασυδοσία.
“Η λήθη του παρελθόντος οδηγεί στην σκαιότητα του μέλλοντος”.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται «Ελλάδα» θα παράγεται στη Ρωσία


Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται «Ελλάδα» θα παράγεται στη Ρωσία

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιανουαρίου 31, 2012
Το φθινόπωρο στην έκθεση “RosNanoTechExpo” το εργοστασίο Avtovaz παρουσίασε ένα πειραματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία «ELLADΑ».
Το εργοστάσιο παρήγαγε δύο δείγματα. Από το καλοκαίρι του 2011 δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέρασαν έναν ολοκληρωμένο έλεγχο προκειμένου να αξιολογηθούν οι προοπτικές για τη ρωσική αγορά.
Βάρος – 1200 kg. Επιταχύνει στα 100 km / h σε 13 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα – 140 χλμ. / ώρα. Απόσταση – 150 χιλιόμετρα. Χρόνος επαναφόρτισης από το οικιακό δίκτυο – 8 ώρες.
Το αυτοκίνητο αποτελείται κυρίως από εισαγόμενα εξαρτήματα και γι’ αυτόν τον λόγο η τιμή του είναι άνω των 25 000 ευρώ.
Βασικά, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται στις νότιες περιοχές της Ρωσίας, όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή όλο το χρόνο.
Δεν αποκλείεται οι Έλληνες να ενδιαφερθούν να αγοράσουν και αυτοί ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Ρωσία.( Russian.gr )

ΠΩΣ ΗΡΘΕ, ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΥΑΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ


ΠΩΣ ΗΡΘΕ, ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΥΑΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 31, 2012
(λίγη ιστορία στον «αγαπητό» Martin Schulz-άλλος ένας «φιλέλληνας»-)
Γράφει η Σοφία Τ.
Ορισμένα σημεία για την… Βαρβαροκρατία που θέλουν να επαναλάβουν οι «φίλοι» μας στην Ευρώπη. Και αυτό επειδή αναφέρθηκε στον βασιλέα των «προστάτιδων» Δυνάμεων ο Martin Schulz. Και ο Όθωνας και η «βοήθεια» στην Επανάσταση von Martin εξυπηρετούσε 2 σκοπούς(εδώ ένα σύντομο ιστορικό της παρουσίας του στην πατρίδα μας). Η Ελλάδα να μην είναι ποτέ ανεξάρτητη, γιατί δεν θα το άντεχε αυτό η τότε κοσμοκράτειρα Βρετανία και να της κλέβουν οι τοκογλύφοι τον πλούτο της που ούτε οι Τούρκοι δεν κατάφεραν παρά τις σφαγές τους! Γι’ αυτό επιλέχθηκε ο Βαυαρός Όθων(από αυλή δηλ. εκτός των 3 «προστάτιδων») ως ελέω Θεού(= Μ. Δυνάμεις) μονάρχης. Και ας μην ήξερε ούτε λέξη ελληνικά και ας ήταν καθολικός. Αρκούσε ότι «θαύμαζε» και αυτός και ο πατέρας του βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α’ τον ελληνικό πολιτισμό(το βλέπουν όλοι στα κλεμμένα του μουσείο στο Μόναχο). […] Από το 1824 μέχρι το 1898, που η Ελλάδα ετέθη υπό Διεθνή οικονομικό έλεγχο, είχαμε πάρει 10 δάνεια συνολικού ποσού 920 εκατ. γαλλικών φράγκων (γ.φρ.), από τα οποία τα 270 εκατ. γ.φρ. ήταν έξοδα-κρατήσεις μεσαζόντων και τραπεζών. Τα υπόλοιπα διατέθηκαν κατά σειρά για αμοιβές αγωνιστών, έξοδα αντιβασιλείας, για την οργάνωση Βαυαρικού στρατού, για αποζημίωση στην Τουρκία για τον Ατυχή πόλεμο του 1897 και λίγα για επενδύσεις την περίοδο Χ. Τρικούπη (Σιδηρόδρομοι κ.λπ.).

Ισραήλ: Μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος συνετρίβη


Ισραήλ: Μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος συνετρίβη

Ένα από τα πλέον εξελιγμένα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπεσε εξαιτίας ατυχήματος χθες, Κυριακή, στο έδαφος του Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανέφερε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων."Ένα αεροσκάφος Eytan συνετρίβη από ατύχημα σε ένα χωράφι σήμερα στο Ισραήλ στην διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης που έκαναν μαζί ο στρατός και η [εταιρία που το κατασκευάζει] Israel Aerospace Industries (IAI).Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός", είπε η εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μποδοσάκης Αθανασιάδης: Ο φτωχός μεταφορέας που έγινε Κροίσος!


Μποδοσάκης Αθανασιάδης: Ο φτωχός μεταφορέας που έγινε Κροίσος!

Έδινε  δουλειά σε 17.000  Έλληνες
Ο Μποδοσάκης, ο Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, σε φωτογραφία το 1978
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Τέτοιες  μέρες  του 1979, έφυγε ενας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, (μακάρι να είχαμε σήμερα πέντε-έξι τέτοιους ν’ ανοίξουν δουλειές που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη…).  Ο  Πρόδρομος (Μποδοσάκης) Αθανασιάδης, ο άνθρωπος με τις πολλές βιομηχανίες  που  έδινε εργασία σε περίπου 17.000 εργαζόμενους. Η ζωή του μοιάζει παραμύθι. Ο μεταφορέας που έγινε Κροίσος!
Στη Νίγδη της Μικράς Ασίας, ένα ζευγάρι Ελλήνων αγροτών, ο Θωμάς και η Δέσποινα Αθανασιάδου, φέρνουν στον κόσμο το 1891 ενα αγοράκι. Τον Πρόδρομο. Τα τουρκάκια της γειτονιάς τον φώναζαν Μποντό, και από εκεί κόλλησε το Μποδοσάκης... Οι γονείς του τον έστειλαν στο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς βιβλία και τετράδια, γιατί δεν είχαν χρήματα. Ετσι, το αδύνατο ψηλό παιδί, έμαθε γράμματα απο τα βιβλία των συμμαθητών του, που δανειζόταν.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


ΔΕΥΤΈΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

γράφει ο Βασίλειος Μειχανετσίδης
Η μεταβατική περίοδος από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από μια σειρά δράσεων που διεξάγονται κατά κύριο λόγο από μια μικρή ελίτ, με στόχο την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους, ενός έθνους. 
Μία από αυτές τις δράσεις είναι να εξαλειφθεί τελείως, δηλαδή να εξοντώσουν τις χριστιανικές μειονότητες και άλλες. 
Τα στοιχεία που προκύπτουν από πληθυσμιακές μελέτες μιλούν από μόνα τους: το 1912 υπήρχαν στη Μικρά Ασία και τη Θράκη 4 με 5 εκατομμύρια Χριστιανοί για 7 με 8 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Το 1923 δεν υπήρχαν παρά μόνο 250.000 με 300.000 Χριστιανοί.

Το Ιράν διαθέτει βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση laser


ΔΕΥΤΈΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Το Ιράν διαθέτει βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση laser

Το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατασκευάσει βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση Laser που μπορούν να εντοπίζουν και να πλήττουν κινούμενους στόχους με υψηλό βαθμό ακρίβειας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Ιράν αποκαλύπτει περιοδικά στρατιωτικές εξελίξεις, αλλά αυτή η τελευταία πληροφορία έρχεται καθώς η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης κλιμακώνεται για το αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο υπουργός 'Αμυνας Αχμαντ Βαχίντι χαιρέτησε αυτό που περιέγραψε ως "έξυπνα πυρομαχικά", ως ένα νέο κεφάλαιο στα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας. "Εκτός από την Αμερική και τη Ρωσία, υπάρχουν μόνο τρεις άλλες χώρες που έχουν αυτή την τεχνολογία" φέρεται να δήλωσε ο Βαχίντι, κατά την τελετή παρουσίασης του όπλου αυτού.Η κρατική τηλεόραση έδειξε επίσης πλάνα ρίψης του βλήματος, που ονομάζεται Basir, από πυροβόλο μεγάλου διαμετρήματος.
http://www.express.gr