Ετικέτες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι ηγέτες, διαμορφώνουν τα δημοψηφίσματα, δεν τα διαβάζουν ...


Οι ηγέτες, διαμορφώνουν τα δημοψηφίσματα, δεν τα διαβάζουν ...



Driving to the covered bazaar in the exotic western Indian town of Jodhpur last week, our Indian guide stopped to point out a modern landmark. “Do you see that stoplight?” he asked, pointing to a standard green-yellow-red stoplight in the busy intersection. “It’s the only stoplight in Jodhpur. There are 1.2 million people living here.

Δεν μου λες κυρία Ελλάδα



ΤΕΤΆΡΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Δεν μου λες κυρία Ελλάδα

Του Σάββα Παύλου
Γυρίζαμε με το συνεργείο της ΕΡΤ ένα ντοκιμαντέρ για τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Σεφέρης από την Κύπρο, όταν ταξίδεψε στο νησί τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50.
Στο αρχείο του σώθηκαν τρεις, περίπου, εκατοντάδες φωτογραφίες, πολύτιμες ψηφίδες της κυπριακής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και πολύτιμες για την κατανόηση της ματιάς του Σεφέρη, πως κοίταξε τον κόσμο της Κύπρου. Σε πολλές φωτογραφίες του υπάρχουν παιδιά, πολλά παιδιά της Κύπρου, δεν ξέρω αν ήταν αυτό ένα είδος αναπλήρωσης της ατεκνίας του Σεφέρη συνδεδεμένη με τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας στη Μικρασία –στην Κύπρο «βρήκα έθιμα που μόνο από παιδί είχα γνωρίσει» έγραψε στο ημερολόγιό του το Νοέμβριο του 1953.
Σε μια φωτογραφία του από το ορεινό χωριό Άλωνα: τρία παιδάκια, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, μπροστά από το σύνθημα στον τοίχο «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες». Οι Άγγλοι, προσπαθώντας να υπονομεύσουν τις ενωτικές διεκδικήσεις των Κυπρίων, τόνιζαν συνεχώς ότι η Ένωση με την Ελλάδα σήμαινε εγκατάλειψη της ευημερίας που πρόσφερε η βρετανική αυτοκρατορία και συνταύτιση με τη φτώχεια και την πείνα της Ελλάδας. Οι Κύπριοι πεισματάρηδες και άξιοι απαντούσαν: …και ας τρώγωμεν πέτρες.

Απόψη Ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ήρωα του Πολυτεχνείου : “Η«Γενιά του Πολυτεχνείου», το πρώιμο ΠΑΣΟΚ, οι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων και η περιθωριοποίηση και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος.”


Απόψη Ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ήρωα του Πολυτεχνείου : “Η«Γενιά του Πολυτεχνείου», το πρώιμο ΠΑΣΟΚ, οι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων και η περιθωριοποίηση και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος.”

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Νοεμβρίου 17, 2011
Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια, ότι εμάς τους «προβληματικούς» και πολιτικά «απροσάρμοστους», της πραγματικής ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, μέχρι περίπου το 1985, κανένας δεν τολμούσε να μας προσάψει τη ρετσινιά, ότι ήμασταν ένα με το σύστημα. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, λόγω της διαρκούς σύγκρουσής μας με το σάπιο κρατικό και εξουσιαστικό σύστημα, τα όργανα της διαφθοράς και της κομματικής παρακμής, μας αποκαλούσαν «Η …ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ», γιατί ότι και να έκαναν ήμασταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Συρία: Επίθεση αντικαθεστωτικών σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών


ΤΕΤΆΡΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Συρία: Επίθεση αντικαθεστωτικών σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών

Στρατιώτες που έχουν αυτομολήσει από το συριακό στρατό επιτέθηκαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών στα περίχωρα της Δαμασκού, στην πρώτη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον σημαντικού στόχου των υπηρεσιών ασφαλείας του συριακού καθεστώτος από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με πηγές των σύρων ακτιβιστών, μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτόξευσαν ρουκέτες και έβαλαν με πολυβόλα εναντίον μεγάλου συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στα βόρεια περίχωρα της Δαμασκού στις 02.30 τα ξημερώματα.
Όπως αναφέρουν πηγές των αντικαθεστωτικών, ακολούθησαν συγκρούσεις και ελικόπτερα περικύκλωσαν την περιοχή.
«Ακουσα πολλές εκρήξεις, ανταλλαγή ριπών πολυβόλων», δήλωσε κάτοικος της περιοχής της Χαράστα.

Απίστευτο βίντεο που δεν έδειξε κανένα κανάλι! Εκατονταδες Γάλλοι χορεύουν συρτάκι για …συμπαράσταση στην Ελλάδα!


Απίστευτο βίντεο που δεν έδειξε κανένα κανάλι! Εκατονταδες Γάλλοι χορεύουν συρτάκι για …συμπαράσταση στην Ελλάδα!

by olympiada
καλησπέρα παιδιά και πολλά μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Το παραπάνω συγκλονιστικό βίντεο δείχνει δεκάδες Γάλλους να χορεύουν συρτάκι, ως ένδειξη συμπαράστασης στην Ελλάδα!
Φυσικά, κανένα κανάλι ή μέσο ενημέρωσης δεν το αναδυκνείει, αφού μας "έμαθαν", μας "ενημέρωσαν" ότι εμείς είμαστε οι κακοί που όλοι μας μισούν όπως και ότι οι Ευρωπαίοι είναι όλοι κακοί και δεν μας θέλουν στην παρέα τους. Οι ξεπουλημένοι πολιτικοί τους μπορεί, οι λαοί όμως όχι!
undefined
olympiada | Νοεμβρίου 17, 2011 at 11:30 πμ | Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | URL: http://wp.me/pbW97-rLA

Κρίση του χρέους: Το ευρώ, όμηρος μιας ιδεολογίας



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Κρίση του χρέους: Το ευρώ, όμηρος μιας ιδεολογίας

του Alain Frachon     Le Monde
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για την επίλυση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υποσχεθεί να χορηγήσει δάνεια στα κράτη σε έσχατη ανάγκη. Αλλά αυτή η λύση που προτείνεται από πολλούς οικονομολόγους απορρίπτεται από τον οργανισμό. Μια καθαρά ιδεολογική ακαμψία, γράφει με λύπη του ο αρθρογράφος της Μοντ.

«Πόλεμος» μυστικών υπηρεσιών για το αέριο Προσβάσεις στην Ε.Φ. έχουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ




ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


«Πόλεμος» μυστικών υπηρεσιών για το αέριο Προσβάσεις στην Ε.Φ. έχουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη
Με διαρροή πληροφοριών άνευ ουσίας προσπαθεί τώρα η Άγκυρα να δημιουργήσει ένα νέο νεφελώδες τοπίο γύρω από το θέμα φυσικού αερίου και των ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού τώρα ενέταξε στο παιχνίδι και «κατασκοπευτικό πόλεμο».

ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΩΝ (ΑΡΧΑΙΟΠΤΕΡΥΞ)


archaeopteryx είπε...


Όπως είπα με πολλά περισσότερα λόγια στο
http://www.antinews.gr/2011/11/15/133611/#comment-851964
η GS είναι μία σχετικά μικρή εταιρία στον χρηαμτοπιστωτικό χώρο. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι τα εξαιρετικά βιογραφικά, η απίθανα απαιτητική διαλογή για να μπει και να ανέβει κάποιος, και η έντονη εμπειρία που υπερβαίνει το συμβουλευτικό ή το ακαδημαϊκό.

Οι σκοποί της GS είναι συγκεκριμένοι και καμία σχέση δεν έχουν με ...παγκόσμια ή τραπεζική διακυβέρνηση. Απλά, καλό σχολείο.

Αν θέλαμε να υφάνουμε συνωμοσίες (και αναρωτιέμαι τι αποπροσανατολισμό επιχειρεί η Γαλλική εφημερίδα -- και το Βημα) θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Κολλέγιο Αθηνών συνωμοτεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, αφού και ο Παπαδήμος, και ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ έχουν περάσει από εκεί. Φαιδρό σαν άποψη.

Οι Γάλλοι και οι "Ευρωπαίοι" γενικά έχουν παράδοση εύκολης και βολικής στοχοποίησης "Εβραιων" και "κερδοσκόπων" ή "Εβραιομασόνων κερδοσκόπων" όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίο έχουν δυσκολίες, από τον Φίλιππο τον Ωραίο που καθάρισε τους Ναϊτες στους οποίους χρωστούσε πολλά, μέχρι τον Χίτλερ που δεν ξέρω πωε την είδε την ίδια δουλειά.

Η GS δεν "τοποθετεί". Η GS είναι μία σχετικά μικρή και δυναμική τράπεζα, κατάλοιπο παλαιών επενδυτικών τραπεζών που καταργήθηκαν προς όφελος μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών περί το 1990. Στον βαθμό που έχει στελέχη, μερικά από αυτά τα στελέχη συχνά διορίζονται σε θέσεις που απαιτούν "διαπιστευτήρια". Μόνον αυτό.

Οι Γαλλοι είναι οι κατ εξοχήν "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", και μαζί με τους Γερμανούς εταίρους τους έχουν τις συνήθεις σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Φταίει το Κολλέγιο! Κάνετε λίστα αποφοίτων στην Ελληνική Μεταπολίτευση.

Ερντογάν προς Άσσαντ: "Σε όλη μας την ιστορία, όποιος πείραξε την σημαία μας, έλαβε απάντηση"


Ερντογάν προς Άσσαντ: "Σε όλη μας την ιστορία, όποιος πείραξε την σημαία μας, έλαβε απάντηση"

"Throughout history, those who have tried to touch the Turkish flag were given their response "

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan signaled that an apology from the Syrian government for attacks on its diplomatic missions in Syria is not enough, urging President Bashar al-Assad's regime to find and punish the perpetrators of an attack on the Turkish flag in Latakia, vowing that such assaults will receive the proper “response."

Συρία: φιλο-τουρκική διαδήλωση



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Συρία: φιλο-τουρκική διαδήλωση

Le Figaro
undefined
Εκατοντάδες Σύριοι κυματίζοντας τη τουρκική σημαία διαδήλωσαν  χθες το βράδυ υπέρ της Τουρκίας στο Χαλεπί (βόρεια) στον απόηχο επιθέσεων που στοχεύαν τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένου του προξενείο που βρίσκεται στην πόλη αυτή, ανέφερε το τουρκικό ιδιωτικό κανάλι NTV.

Ιράν, το σενάριο της καταστροφής



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ιράν, το σενάριο της καταστροφής

Iran's Shahab Missile system
Σαν να ήταν παιδικό παραμύθι, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε ότι «εάν η χώρα αναγκαζόταν να κάνει πόλεμο» κατά του Ιράν, δεν θα του στοίχιζε  «100 χιλιάδες ή 10 χιλιάδες ή ακόμη και 1000 νεκρούς, αλλά μόνο 500 και ακόμα λιγότερο αν ο καθένας έμενε κλεισμένος  στο σπίτι του».
Σ’  αυτόν τον μακάβριο υπολογισμό, δεν περιλαμβάνονται, όλοι οι νεκροί.

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι υποστηρικτές της Τουρκίας, που θέλει να γίνε πυρηνική δύναμη;



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι υποστηρικτές της Τουρκίας, που θέλει να γίνε πυρηνική δύναμη;

Αναφορά Ιρανού αξιωματούχου σε ενδεχόμενο βοήθειας της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικού εργαστασίου
Την πρόθεση της Τεχεράνης να μοιραστεί την πυρηνική της τεχνολογία με γειτονικές χώρες, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία να κατασκευάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, εξέφρασε Ιρανός αξιωματούχος.

Στρατής Μυριβήλης: Λγοτέχνης, διανοούμενος και φλογερός πατριώτης



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στρατής Μυριβήλης: Λγοτέχνης, διανοούμενος και φλογερός πατριώτης

Οι χρυσές σελίδες του λογοτέχνη-πολεμιστή Στράτη Μυριβήλη που παρουσιάσθηκε εθελοντής στους Βαλκανικούς πολέμους και τον έδιωξαν γιατί ήταν … Τούρκος ! Τον πήραν μετά από παρέμβαση του Βενιζέλου.
Τραυματίσθηκε πολεμώντας στο Κιλκίς και οταν έμαθε στην Κοζάνη την απελευθέρωση της Μυτιλήνης πούλησε το ρολόγι του για να κεράσει τους φαντάρους !
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Πώς να μήν θαυμάσει κανείς τους ανθρώπους εκείνους του πνεύματος που οταν τους καλεί η κινδυνεύουσα απο τους εχθρούς πατρίς, σπεύδουν εθελοντές να πολεμήσουν και να την υπερασπιστούν με την ίδια τους τη ζωή;

The Imam’s Order


The Imam’s Order

According to Max Weber, for an entity to be a State, it must retain a monopoly on the use of violence in law enforcement within a given territory. Consequently, the main signifier of radical politics has been the engagement in “armed struggle”: radical political groups, from the Spartacists of medieval Rome to the Libyan rebels of our time, have formed armed groups to undermine the State’s monopoly on violence. This has formed a crucial aspect of their challenge against the state authority. 
A second tactic of radical political groups attempting to seize state power has been to infiltrate the state apparatus, particularly the institutions of violence, i.e. the police and military. According to a book by journalist Ahmet Şık, The Imam’s Army, this strategy has been successfully pursued by the Fethullah Gülen community in Turkey.

ΟΙ ΗΠΑ μπορεί να εγκαταστήσουν πλοία στη Μαύρη και τη Βαλτική θάλασσα, και στη θάλασσα Μπάρεντς



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΟΙ ΗΠΑ μπορεί να εγκαταστήσουν πλοία στη Μαύρη και τη Βαλτική θάλασσα, και στη θάλασσα Μπάρεντς

Στη Μόσχα δεν αποκλείουν ότι οι ΗΠΑ στα πλαίσια της δημιουργίας στην Ευρώπη συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να εγκαταστήσουν πλοία στη Μαύρη και τη Βαλτική θάλασσα, και στη θάλασσα Μπάρεντς, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Χαμπάροφσκ.

Κωστής Παλαμάς – Παιδί το περιβόλι μου…


Κωστής Παλαμάς – Παιδί το περιβόλι μου…


Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.
Κι άν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι’ όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής!..

Κι αν είναι
κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί ωργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό!.. Φωτιά ! Τσεκούρι !Τράβα !,
ξεσπέρμεψέ το , χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα,
π’όλο την περιμένουμε, κι όλο κινάει για νάρθη,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο περάσμα των κύκλων!..

Μετά το Stuxnet, το Duqu Ακόμα ένα ηλεκτρονικό σκουλήκι εντοπίστηκε σε συστήματα του Ιράν



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Μετά το Stuxnet, το Duqu Ακόμα ένα ηλεκτρονικό σκουλήκι εντοπίστηκε σε συστήματα του Ιράν

Περίπου ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη του διαβόητου σκουληκιού Stuxnet, ένα διαφορετικό κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία Duqu, εντοπίστηκε σε υπολογιστές οργανισμών και εταιρειών του Ιράν.Αυτή τη φορά, όμως, οι υπηρεσίες κυβερνοάμυνας της χώρας υποστηρίζουν ότι πρόλαβαν να αναπτύξουν ειδικό λογισμικό που μπλοκάρει την απειλή.
«Το λογισμικό για τον έλεγχο του ιού έχει διατεθεί σε οργανισμούς και επιχειρήσεις» δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο IRNA o ταξίαρχος Γκολαμρέζα Τζαλαλί, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ



ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ

Με την πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας πολλοί επιβεβαιώνονται ότι το Ιράν κατασκευάζει κρυφά πυρηνικά όπλα. Τι γίνεται όμως με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ;Το Δεκέμβριο του 2006 ξέφυγε κάτι στον τότε Ισραηλινό πρωθυπουργό Ολμέρτ που κανένας Ισραηλινός πολιτικός δεν είχε τολμήσει να θίξει. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι N24 μίλησε για τα πυρηνικά της χώρας του:
«Το Ιράν απειλεί ανοιχτά να εξαφανίσει το Ισραήλ από το χάρτη. Είναι το ίδιο επίπεδο όμως, όταν κατέχουν πυρηνικά χώρες όπως η Αμερική, η Γαλλία, το Ισραήλ ή η Ρωσία;»