Ετικέτες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η Ουκρανική βουλη «αναγνώρισε» τον αγώνα των SS ! Τετοιες συμμαχίες έκαναν οι Σαμαροβενιζέλοι!


PIETR-POROSHENKO

netakias

Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε νόμο για την αναγνώριση των Ναζιστικων οργανώσεων ως μαχητές για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα και έδωσε στους συμμετέχοντες το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.

Η απόφαση υπερψηφίστηκε σήμερα με  271 υπέρ ξεπερνώντας ακόμη και απαραίτητη ελάχιστη πλειοψηφία 226 ψήφους.

Επιπλέον,με τη σημερινή απόφαση του Κοινοβουλίου καταργήθηκε ο όρος «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος».

Γαλλία: Πρωτοφανής ηλεκτρονική πειρατεία στο TV5Monde

«ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Η κυβερνοεπίθεση εναντίον του TV5Monde είναι “εντελώς πρωτοφανής στην Ιστορία της τηλεόρασης”, δήλωσε σήμερα ο Ιβ Μπιγκό, γενικός διευθυντής του γαλλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου. “Είναι εντελώς πρωτοφανές για εμάς και πρωτοφανές στην Ιστορία της τηλεόρασης”, εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε “μέσω δικτύων Ιντερνετ”.
Γαλλία: Πρωτοφανής ηλεκτρονική πειρατεία στο TV5Monde
Οι γαλλικές αρχές διενεργούν έρευνα για την ηλεκτρονική πειρατεία στο TV5Monde χθες βράδυ από άτομα που δήλωσαν ότι είναι μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η κυβέρνηση είναι “αποφασισμένη” να αντιμετωπίσει τους “τρομοκράτες”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατήγγειλε την ηλεκτρονική πειρατεία στο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο τονίζοντας ότι συνιστά “απαράδεκτη προσβολή στην ελευθερία της ενημέρωσης και της έκφρασης”, με μήνυμά του στο Twitter.

Απ’ τη φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου


Απ’ τη φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου (απόσπασμα)
Μη μιλάς σ’ αυτόν που λέει «αφήγημα» κι εννοεί ιστορία – είναι άνθρωπος κούφιος που πουλάει μόστρα στην κοινωνία για να βγάλει φράγκα.
Είναι ακόλουθος του τρέντυ και των διαταγών της κομαντατούρ. Είναι στο μαίιν στρημ της πλύσης εγκεφάλου. Κουδούνια είναι κρεμασμένα στα αυτιά του, αυτά ομιλούν.

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..»


επιξυλου«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο Ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης.
Είναι η στιγμή, όπου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα. Η πομπή της σταύρωσης, υπό το αμυδρό φως των κεριών, θα κινηθεί με αργό και σταθερό ρυθμό προς το κέντρο των ναών, διαπερνώντας το πλήθος των πιστών. Το Θείο δράμα σχεδόν κορυφώνεται…
Αυτός που στήριξε τη γη πάνω στο νερό χλευάζεται: «στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των Αγγέλων Βασιλεύς ψευδή πορφύρα περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις ράπισμα κατεδέξατο – ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου».
Η ελπίδα, ωστόσο, για το χαρμόσυνο γεγονός προκαλεί ανακούφιση στο πλήθος: Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη, Χριστέ, δείξον ημίν και την ένδοξόν Σου Ανάσταση».

ΕΥΡΑΣΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ !! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!


του Ιωάννη Κωνσταντόπουλου*

Το βιβλίο Η Τέταρτη Πολιτική Θεωρία (αγγλ. The Fourth Political Theory, ρωσικ. Четвертая политическая теория) του Αλεξάντρ Ντούγκιν που εκδόθηκε το 2009, υποστηρίζει ότι οι τρεις κύριες πολιτικές ιδεολογίες της Νεωτερικότητας (Φιλελευθερισμός, Κομμουνισμός, φασισμός) είναι πλέον ξεπερασμένες και επιχειρεί να διαμορφώσει
μία εντελώς νέα πολιτική θεωρία και ιδεολογία, την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία. Αυτή η νέα θεωρία είναι επεξεργασμένη κυρίως από τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, ώστε να γεμίσει το τωρινό ιδεολογικό κενό στην μετασοβιετική Ρωσία, παρέχοντάς της το απαραίτητο υπόβαθρο για να αναπτύξει εκ νέου φιλοδοξίες και ηγεμονική πολιτική πλανητικού τύπου.

Η υποτίμηση της Δραχμής του 1953



Ο Αλέξανδρος Παπάγος σε προεκλογική συγκέντρωση
Ο Αλέξανδρος Παπάγος σε προεκλογική συγκέντρωση







Από τα τέλη του 1952 τη χώρα κυβερνούσε ο δεξιός «Δημοκρατικός Συναγερμός» του Αλέξανδρου Παπάγου (αρχηγού του Εθνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου), o οποίος είχε επιτύχει μια σαρωτική νίκη στις εκλογές της 16ης Νοεμβρίου, λόγω του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος.
Ηγετική προσωπικότητα της νέας κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός Συντονισμού, Σπυρίδων Μαρκεζίνης, ο οποίος είχε υπό την εποπτεία του όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Ήταν κάτι παρά πάνω από «τσάρος» της οικονομίας, όπως θα λέγαμε σήμερα. Την αντιπολίτευση αποτελούσαν τα δύο κεντρώα κόμματα της ΕΠΕΚ και των Φιλελευθέρων. Η Αριστερά, λόγω του πλειοψηφικού, δεν εκπροσωπείτο στη Βουλή.

Γκιστάβ Ντ’ Εστάλ 1804 – 1886


Γκιστάβ Ντ’ Εστάλ
Γάλλος συγγραφέας, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια του Όθωνα και στη συνέχεια διακρίθηκε για τον φιλελληνισμό του.
Ο Γκιστάβ Σελινγκμάν ντ’ Εστάλ (Gustave Selingman d’ Eichthal) γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1804 στο Νανσί της Γαλλίας. Έφερε τον τίτλο του βαρώνου, όπως και ο τραπεζίτης πατέρας του Λουί Ντ’ Εστάλ, ιδρυτής της ομώνυμης τράπεζας των Παρισίων. Εβραίος το θρήσκευμα, μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό σε ηλικία 13 ετών.

Η Σφαγή στο Δήλεσι



Οι ληστές οδηγούνται στην Αθήνα για να δικαστούν
Οι ληστές οδηγούνται στην Αθήνα για να δικαστούν
51
0
Ένα από τα πιο θλιβερά γεγονότα στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, που οδήγησε στον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Κατά τη μετεπαναστατική περίοδο, η ληστεία βρισκόταν σε έξαρση, παρά τα διάφορα μέτρα που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις για την εξουδετέρωσή της. Το αραιοκατοίκητο της υπαίθρου, η ανεπαρκής αστυνόμευση, η χαλαρή φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και η πολιτική ασυλία κάποιων ληστών, συνέβαλαν στη διατήρηση του φαινομένου καθ' όλο τον 19ο αιώνα.
Στις 30 Μαρτίου 1870 μία ομάδα άγγλων περιηγητών και διπλωματικών ξεκίνησαν για μια επίσκεψη στο Μαραθώνα, συνοδευόμενοι από άνδρες της Χωροφυλακής. Την αποτελούσαν ο λόρδος και η λαίδη Μάνκαστερ, ο νεαρός φίλος τους Φρέντερικ Βάινερ, ο δικηγόρος Έντουαρντ Λόιντ, ο τρίτος γραμματέας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα Έντουαρντ Χέρμπερτ και ο γραμματέας της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, κόμης Αλμπέρτο ντε Μπόιλ, που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στη συντροφιά. Όλα κυλούσαν ομαλά, όταν στο ταξίδι της επιστροφής οι εκδρομείς έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει η πολυπληθής συμμορία των αδελφών Τάκου και Χρήστου Αρβανιτάκη κοντά στο Πικέρμι. Οι συνοδοί χωροφύλακες εξουδετερώθηκαν εύκολα και η ομάδα των περιηγητών

Παύλος Κουντουριώτης 1855 – 1935


Παύλος Κουντουριώτης

Υδραίος στρατιωτικός και πολιτικός, ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) και πρώτος Πρόεδρος της Β’ Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Παύλος Κουντουριώτης, γόνος της ονομαστής φαμίλιας των Κουντουριώτηδων, γεννήθηκε στην Ύδρα στις 9 Απριλίου 1855. Ήταν γιος του πρόξενου της Μάλτας, Θεόδωρου Κουντουριώτη (1824 - 1870) και της Λουκίας Νεγρεπόντη (1831 - 1875) και εγγονός του καραβοκύρη και πολιτικού Γεωργίου Κουντουριώτη (1782- 1858).

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 9 Απριλίου



    μ. Χ.
    1829

    Ο Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην Αυστραλία. Ήταν γνωστός στους Αυστραλούς της εποχής του ως Τζίνγκερ και είχε καταδικαστεί για πειρατεία στ' ανοιχτά της Κρήτης. Αρχικά, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Βρετανούς και στη συνέχεια σε φυλάκιση και εξορία στην Αυστραλία.
    1870

    Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη σκοτώνει τους ομήρους που συνέλαβε στο Πικέρμι, στις 30 Μαρτίου 1870, επειδή οι αρχές δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους για λύτρα και αμνηστία. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, καθώς οι όμηροι ήταν βρετανοί περιηγητές.