Ετικέτες

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας (ΚΠΑΑ)



Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει τη σταδιακή χάραξη μιας κοινής αμυντικής πολιτικής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει, την κατάλληλη στιγμή, σε μια κοινή άμυνα. Έχει ως στόχο να επιτρέψει στην Ένωση να αναπτύξει το πολιτικό και το στρατιωτικό της δυναμικό στους τομείς της διαχείρισης κρίσεων και της πρόληψης συγκρούσεων σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλλει έτσι στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η ΚΠΑΑ, η οποία δεν προβλέπει τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, εξελίσσεται με τρόπο συμβατό και συντονισμένο με το ΝΑΤΟ.

Γιατί τελικά τα Κινεζάκια είναι πρώτα στα μαθήματα παγκοσμίως – Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας


Γιατί τελικά τα Κινεζάκια είναι πρώτα στα μαθήματα παγκοσμίως – Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας
Εχουν εξαιρετικές επιδόσεις, παίζουν στα δάχτυλα τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες και πρωταγωνιστούν στους διαγωνισμούς. Έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε ότι και αν αποφασίσουν να κάνουν είτε αυτό είναι η μουσική, είτε ο αθλητισμός. Όπως φαίνεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Σαγκάης προετοιμάζει τους μαθητές μόνο για πρωτιές.

Νέες προκλήσεις για το γουάν.




Γιουάν

Χώρες οι οποίες αποτελούν μεγάλες δυνάμεις και επιθυμούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στον διεθνή καταμερισμό εργασίας μαζί με την άνοδο της οικονομικής τους δύναμης επιδιώκουν και το νόμισμά τους να καταστεί, άμεσα ή έμμεσα, σημείο αναφοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα. Αυτό συμβαίνει και με την Κίνα. Το κινέζικο νόμισμα,  renminbi (RMB) , επιδιώκει σιγά αλλά σταθερά να ακολουθήσει την αλματώδη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας προκειμένου να καθιερωθεί ως νόμισμα αναφοράς μεταξύ των υπολοίπων νομισμάτων. Φορέας αυτής της δυνατότητας η οποία επιτρέπει στο  κινέζικο νόμισμα να διεκδικήσει αυτή τη θέση είναι αναμφισβήτητα οι εντυπωσιακές εξαγωγές των κινέζικων προϊόντων . Οι εξαγωγές είναι ο φορέας της ζήτησης ενός νομίσματος και συνεπώς της ενδυνάμωσης της αξίας του, αλλά και γενικότερα της αντιμετώπισης του  ως αξιόπιστου μέσου συναλλαγών μεταξύ των συναλλασσομένων κρατών.

Δωρεάν ή υπερχρεωμένη;

\



Ενημέρωση στον τηλε-Σκάι, με τον Νίκο τής Τατιάνας. Δημοσιογράφα με μίνι και ψηλοτάκουνο παρουσιάζει αποτελέσματα διαγωνισμού τού ΟΟΣΑ, στον οποίο συμμετείχαν δεκαπεντάχρονοι μαθητές από 65 χώρες διαγωνιζόμενοι σε μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και…ανάγνωση (σ.σ.: !!). Με περίλυπο ύφος, η δημοσιογράφα μάς πληροφορεί ότι “η Ελλάδα, δυστυχώς, κατέλαβε την 42η θέση ενώ στον προηγούμενο διαγωνισμό τού 2009 ήταν 29η και αυτό είναι πολύ λυπηρό, Νίκο”.

Δημόσιες τράπεζες ανά τον κόσμο



PUBLIC_BANKS
Ποτέ άλλοτε η επίθεση στον δημόσιο τομέα δεν ήταν τόσο σφοδρά συκοφαντική, όσο στις μέρες που ακολούθησαν την κρίση. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου κανείς θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο φταίχτης ήταν το ίδιο το κράτος που καταβαράθρωσε τη χώρα και τις τράπεζες με τα τοξικά του ομόλογα, αλλά το ίδιο συνέβη και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου ο τοξικός φορέας ήταν αποκλειστικά και αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας, και δη οι τράπεζες, που για να καθαρίσουν θα πρέπει εφ εξής να αποσύρουν παράγωγα-στοιχήματα ίσα τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η δημοκρατία της κυψέλης



207008277_5d8f168022_o 4848121737_da7c6723a0_b«More than honey»  FB490CED1D55B5E1A84C46479E99A1D6
Μπορούν οι μέλισσες να μας δώσουν μαθήματα δημοκρατίας και διοίκησης επιχειρήσεων; Ε, λοιπόν, ναι! Με παρουσία 100 εκατ. χρόνων επάνω στη Γη, έχουν αναπτύξει μηχανισμούς λήψεως αποφάσεων που δεν μπορούμε παρά να ζηλέψουμε! Το ποιος κατασκευάζει τα ανέκδοτα και τα βάζει στην κυκλοφορία και το πώς προέκυψαν τα διάφορα επιτυχημένα γιατροσόφια ήταν για χρόνια κάτι που δεν είχα καταφέρει να καταλάβω.

Βενιζέλος: Ξέχασε να πει ότι… περπάτησε στο νερό

Βενιζέλος: Ξέχασε να πει ότι… περπάτησε στο νερό

undefined
Σε νέο παραλήρημα βρέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού αυτοπροσδιορίστηκε ως ο «σωτήρας της Ελλάδας»! «Αν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά εγώ, ως πρόεδρός του, λογαριάζαμε τις δημοσκοπήσεις, δεν θα υπήρχε η χώρα τώρα. Δεν θα ήταν η χώρα στην ευρωζώνη, δεν θα ήταν η χώρα όρθια» ισχυρίστηκε με τη γνωστή αμετροέπειά του, ενώ, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μιλάμε με το «εμείς και όχι με το εγώ, γιατί το εγώ είναι περιορισμένης χρήσης». Αναφέρθηκε δε και στην έλλειψη εσωκομματικής συνοχής, δίχως όμως να ανεβάσει τους τόνους, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τις σφοδρές αντιδράσεις των στελεχών του, λέγοντας ότι είναι προσβολή για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο «ακραίος τυχοδιωκτισμός που δυστυχώς αναπτύχθηκε στους κόλπους μας», εκτίμησε όμως ότι τέτοια φαινόμενα τελείωσαν.

O φτερωτός Πήγασος: παίρνει δάνεια, χωρίς να πληρώνει τα παλιά


undefined
Την ώρα που ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Πήγασος Εκδοτική εκτοξέυεται στα 178 εκατ. ευρώ και τα έσοδά του σημειώνουν νέα πτώση 17%, ο ορκωτός ελεγκτής επισημαίνει το ενδεχόμενο ο όμιλος να μην μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του, καθώς τα μέτρα που λαμβάνει παραμένουν ανεπαρκή.

Ζουν σαν βασιλιάδες: Το εορταστικό τραπέζι των τέως [εικόνες]


 
Γιορτινό τραπέζι, με όλα τα καλά της γης και μόνο για τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς της έστρωσε η Marie Chantal. Οι εικόνες έρχονται ως την Ελλάδα της κρίσης και δεν προκαλούν ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για τους τέως.