Ετικέτες

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Απίστευτη πρόκληση Σουλτς: Μην κουνιέστε όταν σας βιάζουμε!


ΧΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ!
Προειδοποιούν τον Αλέξη να μην κάνει συμφωνία με τον Πούτιν, την ώρα που μας καταστρέφουν!
Να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου.
Σύμφωνα, με το γερμανικό Spiegel, που το αναδεικνύει σε πρώτο θέμα, ο κ. Σουλτς επικοινώνησε προ ημερών με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να «προφυλάξει» την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο ο Αλέξης Τσίπρας να θέτει εν κινδύνω τις σχέσεις με την Ευρώπη λόγω της αναζήτησης βοήθειας από τη Ρωσία»
Προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειες προσέγγισης με τη Μόσχα φέρεται ότι έχει απευθύνει και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Αν κάνουμε την δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί» (ΣΑΜΑΡΑ ΜΥΘΟΙ)

 


 του Αντώνη Σαμαρά 25 Αυγούστου 2012
La Grèce veut epargner à l’ Europe «un cauchemar»
©Le Monde

Τη σώσαμε τη χώρα Αντώνη ?
Ο Παπασταύρου είναι καλά ?
Βρε Αντώνη έχω μία απορία.Στη Λίστα Λαγκάρντ στη θέση 1263 υπάρχει το όνομα ANTONIOS SAMARAS Civil Engineer
Έχεις κανά ξαδελφάκι ? Ποιός είναι ? Όχι ότι ο άνθρωπος είναι φοροφυγάς…ίσα,ίσα, τα χρήματα να είναι απολύτως νόμιμα και να τα έβγαλε στο εξωτερικό (σιγά μην τα αφήσει εδώ…)
Αλλά δεν έχω βρεί ακόμα πειστικές απαντήσεις βρε Αντώνη…

Οι Αρμένιοι της Θράκης και η ποιητική της συγ-χώρησης 



11138157_795095563906934_4228617131873380858_nΗ ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη με αφορμή τους εορτασμούς συμπλήρωσης 180 χρόνων από τη θεμελίωση του αρμενικού ιερού ναού του αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή στην Κομοτηνή, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το «θαμπό μυστήριο». Οι Aρμένιοι της Θράκης και η ποιητική της συγ-χώρησης

Η ιστορία του Θιβέτ




Το Θιβέτ εκτείνεται ανάμεσα σε δύο χώρες με μεγάλο πολιτισμό, την Ινδία και την Κίνα. Το όνομά του προέρχεται από σανσκριτική λέξη και σημαίνει «ουρανός». Βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 μέτρων και συχνά αποκαλείται «η πύλη του κόσμου». Σύμφωνα με τον μύθο, οι Θιβετιανοί -στην πλειοψηφία τους Βουδιστές- κατάγονται από την ένωση ενός πιθήκου, που αποτελεί ενσάρκωση του Βούδα, και μιας δράκαινας.
Το Θιβέτ ήταν ένα ισχυρό βασίλειο και μια πλούσια αγροτική κοινωνία από τον 7o έως τον 10o αιώνα. Την εξουσία ασκούσε ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος θεωρείται απόγονος του Βούδα και πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών. Τον 13o αιώνα η χώρα κατακτήθηκε από τον Τζέκινς Χαν και τους Μογγόλους, οι οποίοι διατήρησαν με διαλύματα την κυριαρχία τους έως τον 18o αιώνα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι Κινέζοι. Η περιοχή παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Κίνας έως το 1904, οπότε οι Άγγλοι κατέστησαν το Θιβέτ βρετανικό προτεκτοράτο.

Τζον Βεν 1834 – 1923


Τζον Βεν
Βρετανός λογικός φιλόσοφος και άνθρωπος των γραμμάτων.
Ο Τζον Βεν (John Venn) γεννήθηκε στο Κίνγκστον του Γιορκσάιρ στις 4 Αυγούστου 1834. Το 1857 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ με δίπλωμα μαθηματικού και δύο χρόνια αργότερα, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, χειροτονήθηκε ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Δίδαξε λογική στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και συνέγραψε τα έργα: «The Logic of Chance» («Η Λογική του Τυχαίου», 1866), «Symbolic Logic» («Συμβολική Λογική», 1881) και «The Principles of Empirical Logic» («Οι Αρχές της Εμπειρικής Λογικής», 1889). Σε μία μαθηματική θεωρία του, που δημοσίευσε το 1866, επεξεργάστηκε την έννοια της συχνότητας στο νόμο των πιθανοτήτων («Διάγραμμα Βεν»).

Αντρέι Ταρκόφσκι 1932 – 1986


Αντρέι Ταρκόφσκι

Ο Αντρέι Ταρκόφσκι (Andrei Tarkovsky) υπήρξε ο σημαντικότερος, ίσως, σκηνοθέτης που ανέδειξε το σοβιετικό σινεμά, μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν. Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1932 στην πόλη Ζαβράγιε της Ρωσίας και ήταν γιος του σημαντικού ποιητή Αρσένι Ταρκόφσκι.
Σπούδασε μουσική, ζωγραφική, γλυπτική και αραβικά, ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε ως γεωλόγος στη Σιβηρία. Το 1956 εισέρχεται στην περίφημη κινηματογραφική σχολή της Μόσχας VGIK και παρακολουθεί μαθήματα, με δάσκαλο τον σπουδαίο σκηνοθέτη Μιχαήλ Ρομ (Αληθινός Φασισμός). Συμμαθητής του ήταν ένας άλλος μεγάλος της 7ης τέχνης, ο γεωργιανός Σεργκέι Παρατζάνωφ (Σαγιάτ Νόβα). Το 1960 αποφοιτά, υποβάλλοντας ως πτυχιακή εργασία τη διάρκειας 46 λεπτών ταινία Ο βιολιστής και ο οδοστρωτήρας, που ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη του κινηματογραφική δουλειά.

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ευρώπης!


Αμερικάνος, Τρόντζος, Ζούπας, Τσάβας, Βασιλειάδης, μετά τη λήξη του ιστορικού τελικού.
Αμερικάνος, Τρόντζος, Ζούπας, Τσάβας, Βασιλειάδης, μετά τη λήξη του ιστορικού τελικού.

Στις 4 Απριλίου 1968 η ΑΕΚ νικά τη Σλάβια Πράγας με 89-82 και κατακτά το κύπελλο κυπελλούχων στο μπάσκετ. Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για το ελληνικό μπάσκετ, σε μία χρονική στιγμή, που το άθλημα δεν ήταν στις καρδιές των ελλήνων φιλάθλων.
Την εποχή εκείνη οι Απριλιανοί ετοιμάζονταν να εορτάσουν την πρώτη τους επέτειο στην εξουσία με 2500 πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές. Η κομμουνιστοκρατούμενη Τσεχοσλοβακία ζούσε την «Άνοιξη της Πράγας» με τα μέτρα φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος από τον Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ. Στη Γαλλία, ο «Μάης» ήταν προ των πυλών.

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων




Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών




Η Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Νοέμβριο του 2005, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου σχετικά με τα ναρκοπέδια και την ανάγκη εξάλειψής τους.
Η πρωτοβουλία αυτή ήλθε ως συνέχεια της Συνθήκης της Οττάβας για την κατάργηση των ναρκών κατά προσωπικού (1997). Η Ελλάδα υπέγραψε τη Συνθήκη στις 3 Δεκεμβρίου 1997 και την επικύρωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2003. Η Συνθήκη ενεργοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2004.

Μάγια Αγγέλου 1928 – 2014


Μάγια Αγγέλου

Αμερικανίδα ποιήτρια, συγγραφέας, ηθοποιός, μουσικός και υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ. «Εθνικό Θησαυρό» τη χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί.
Η Μάργκεριτ Τζόνσον, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1928 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια μετά τον χωρισμό των γονιών της. Σε ηλικία 8 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας της. Όταν το αποκάλυψε στην οικογένειά της, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός. «Πίστεψα ότι η φωνή μου τον σκότωσε, επομένως σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερα να μη μιλάω. Κι έτσι σταμάτησα να μιλάω» είπε. Μίλησε ξανά μετά από πέντε χρόνια.

Εμμανουήλ Αργυρόπουλος 1889 – 1913


Εμμανουήλ Αργυρόπουλος

Έλληνας μηχανικός και αεροπόρος. Πρωτοπόρος της ελληνικής αεροπορίας και o πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος γεννήθηκε το 1889 και ήταν γιος του διπλωμάτη Γεωργίου Αργυρόπουλου, πρεσβευτή της Ελλάδας στη Ρωσία. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Γερμανία και αεροπλοΐα στη Γαλλία. Τον Ιανουάριο του 1912 επέστρεψε στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του το διαλυμένο σε κομμάτια ιδιόκτητο αεροπλάνο του, ένα μονοπλάνο τύπου Νιεπόρ(Nieuport IVG), ιπποδυνάμεως 50 ίππων.

Λάζαρος


Η Έγερσις του Λαζάρου
Η Έγερσις του Λαζάρου







Πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και μαθητής του Χριστού, ο οποίος «ηγέρθη εκ νεκρών» προαναγγέλλοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Το όνομα «Λάζαρος» είναι εξελληνισμένος τύπος του εβραϊκού Ελεάζαρ.
Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας (η γυναίκα που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού λίγες ημέρες πριν από τη σταύρωση και στη συνέχεια τα σπόγγισε με τα μαλλιά της), με τις οποίες ζούσε στη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ιερουσαλήμ.
Κατά την Καινή Διαθήκη (Ιωάννου ια' 1-44), μια μέρα ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Οι αδελφές του ειδοποίησαν τον Ιησού ότι ο φίλος του ασθενεί βαρέως, αλλά εκείνος καθυστέρησε να έλθει. Στους μαθητές του είπε ότι ο φίλος του κοιμήθηκε και ότι θα μεταβεί στη Βηθανία για να τον ξυπνήσει. Όταν έφθασε στη Βηθανία με τους μαθητές του, η Μαρία του παραπονέθηκε ότι αν ερχόταν εγκαίρως δεν θα πέθαινε ο αδελφός της. Τότε, ο Ιησούς δάκρυσε και με φωνή μεγάλη προ του τάφου εκραύγασε: «Λάζαρε δεύρο έξω!» και ανάστησε τον Λάζαρο τέσσερεις ημέρες μετά τον θάνατό του, προκαλώντας τον θαυμασμό των παρισταμένων και το θανάσιμο μίσος των εχθρών του Φαρισαίων (Ιωάννου ια' 45-57).
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Λάζαρος ήταν τότε 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Έγινε επίσκοπος Κιτίου στην Κύπρο και πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Τον Οκτώβριο του 890 ο βυζαντινός αυτοκράτορας Λέων ΣΤ' ο Σοφός βρήκε στην Κύπρο το λείψανο του Λαζάρου και το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Το τοποθέτησε σε αργυρή θήκη στον ομώνυμο ναό που κτίσθηκε στη βασιλεύουσα. Η ανακομιδή των λειψάνων του εορτάζεται στις 17 Οκτωβρίου. Ο τάφος του Λαζάρου έχει υποδειχθεί μέσα σε βράχο (διαστάσεων 3x3μ.) στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ.
Η ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία το Σάββατο της πέμπτης εβδομάδας («Κουφής») της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στις 17 Μαρτίου. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εορτάζει το γεγονός στις 17 Δεκεμβρίου.
Ο Λάζαρος έχει εμπνεύσει τη λαϊκή φαντασία. Γνωστές είναι οι παροιμίες:
  • «Με τη φωνή και ο Λάζαρος»
  • «Ξαναζωντάνεψε σαν τον Λάζαρο»
  • «Κέρινος σαν τον Λάζαρο»
Γενικά, η προσωνυμία «Λάζαρος» δίδεται μεταφορικά σε άτομα που σώθηκαν ανέλπιστα από βέβαιο θάνατο, σε άτομα που θεωρούνταν χαμένα και ξαφνικά επέστρεψαν και σε ανθρώπους καχεκτικούς ή διαρκώς κατηφείς.
Το Λαζαροσάββατο σε πολλά μέρη της Ελλάδας οι νοικοκυρές ζυμώνουν ειδικά ψωμάκια, στα οποία δίνουν το σχήμα ανθρώπου και μάλιστα σαβανωμένου, όπως παριστάνεται ο Λάζαρος στη βυζαντινή εικονογραφία. Τα ψωμάκια αυτά λέγονται λαζάροι, λαζαρούδια, λαζαράκια, λαζόνια, λαζαρέλια κ.α.
Την ίδια ημέρα τα παιδιά (κυρίως τα κορίτσια) γυρίζουν τα σπίτια και τραγουδούν ειδικά κάλαντα, τα λεγόμενα λαζαρικά.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/646#ixzz3WJ34vjvh

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 4 Απριλίου



μ. Χ.
1913

Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα Μπλεριό 11, χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Η ανακοίνωση των καναλαρχών επιβεβαιώνει στο ακέραιο τον Νίκο Παπά!

Είναι πράγματι ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει τους εντιμότατους μεγαλοκαναλάρχες, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης – απάντησης στον υπουργό επικρατείας.
Όπως βλέπετε, οι καναλάρχες επικαλούνται όχι ότι δεν οφείλουν, αλλά οτι τους οφείλει και το κράτος, επειδή από το 2012 και μετά δεν εκδόθηκαν αντίστοιχες αποφάσεις για το κόστος της προβολής των κομμάτων! Δίνουν δηλαδή τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου που τόσο αγάπησαν. Εννοείται ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμμία υποχρέωση να αναγνωρίσει τυχόν παραλήψεις των προκατόχων της που ενδέχεται να ζημίωσαν επιχειρήσεις.
Ήλθε η στιγμή λοιπόν να πληρώσουν και οι καναλάρχες σε αυτή την χώρα. Έπειτα, έχουν καθε δικαίωμα να κινηθούν νομικά κατά του αγαπημένου τους κυρίου Στουρνάρα, ώστε να βρουν το δίκιο τους. Όπως κάνουν χιλιάδες επιχειρήσεις στην χωρα τα χρόνια του μνημονίου. Μόνο που αυτές δε είχαν κανάλια για να γίνει γνωστό το πρόβλημα τους.
Να δούμε βεβαίως εάν θα βρεθεί και τράπεζα να τους δανείσει για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.


Eldorado Gold,φοροδιαφυγή και επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα (βίντεο)

 



Πώς η καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold είναι καταστροφική για το περιβάλλον και τις τοπικές συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα. Πως αποφεύγει την καταβολή των φόρων με τη χρήση ολλανδικών εταιρειών-θυρίδων.
Αυτό το σύντομο βίντεο βασίζεται στην έρευνα της Ολλανδικής ΜΚΟ SoMo για τις δομές της φοροδιαφυγής της Eldorado Gold και τις επιπτώσεις  στα ανθρώπινα δικαιώματα  στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε πως το 2013 το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή εναντίον της εξόρυξης χρυσού από την Eldorado Gold και την ελληνική θυγατρική της, την Ελληνικός Χρυσός, των εταιρειών δηλαδή που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Από: http://www.hitandrun.gr/eldorado

Ο Σωκράτης για τη φύση της φιλίας…

\
Πηγή

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
«Δεν μπορούν λοιπόν να είναι φίλοι, αν δεν εκτιμούν ο ένας τον άλλον»215b
Ο Σωκράτης βρίσκεται σε παρέα νεαρών που περιλαμβάνει και τον Λύσι, ένα συνεσταλμένο και πολύ αγαπητό αγόρι. Τον ρωτάει αν πιστεύει ότι οι γονείς του τον αγαπούν και, άρα, αν θέλουν να είναι ευτυχισμένος. Ο Λύσις φυσικά απαντάει καταφατικά. «Σου φαίνεται όμως πως είναι ευτυχισμένος άνθρωπος εκείνος που υποτάσσεται και δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ’ όσα θέλει;»207e. Ο Λύσις είναι στην ηλικία της εφηβείας και ο Σωκράτης του θυμίζει ότι οι γονείς του δεν τον αφήνουν ελεύθερο να κάνει ό,τι επιθυμεί. Δεν του επιτρέπεται να οδηγήσει το άρμα και την άμαξα του οίκου του, τον ίδιο του τον εαυτό τον εξουσιάζουν οι δάσκαλοί του και ο παιδαγωγός του, και δεν τον αφήνουν να ακουμπήσει ούτε τον αργαλειό, ενώ όλες αυτές τις δουλειές τις κάνουν δούλοι. «Και τους δούλους, όπως φαίνεται, υπολογίζουν περισσότερο από σένα»208b.