Ετικέτες

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : “Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαιτούσε από τους ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ να…”!!!




20140313-084849.jpg

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωνε την ίδρυση κόμματος, ο νους μου πήγε κατευθείαν στους έγκλειστους των φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων που είχα πάρει στις συγκεκριμένες φυλακές, έπεσα επάνω σε παρέα Αφγανών, οι οποίοι, πριν δεχθούν να μιλήσουν, με ύφος αρκετά καχύποπτο, ρώτησαν εάν η συνέντευξη θα γινόταν με τους κανόνες του Σταύρου Θεοδωράκη.
Πριν προλάβω να ρωτήσω τι συνέβη, άρχισαν να εξιστορούν μια απίστευτη
συμφωνία που προηγήθηκε των συνεντεύξεων που είχαν παραχωρήσει συγκρατούμενοί τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Πρωταγωνιστές». Μεταξύ αυτών και ο φίλος τους Χασάν Γκουλ.
«Ο Θεοδωράκης απαιτούσε να διηγηθούμε πράγματα που δεν έγιναν ποτέ»! Η αποκάλυψη έγινε μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο, τον σκηνοθέτη και τον υπεύθυνο για τους σκακιστικούς αγώνες των φυλακισμένων Γιώργο Τσουνή!

Την άρση της ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπερψήφισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


Υπέρ της άρσης της ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τάχθηκε η πλειοψηφία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίζοντας την κοινή εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και του του προεδρείου της Κ.Ο.

Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Μας ξεπουλήσατε το 1919-1924, ξεπουλήστε μας και τώρα, το 2014


Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταβιβάσεις τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας στο ΤΑΙΠΕΔ, προς …αξιοποίηση: “Την ώρα που εκκρεμεί η συζήτηση της προσφυγής της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της διυπουργικής απόφασης μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ συνολικά πέντε ανταλλαξίμων ακινήτων, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του προσφυγικού στοιχείου. Με νέα διυπουργική απόφαση μεταβιβάζει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, γνωστού ως ΤΑΙΠΕΔ και τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην Αθήνα.

Διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Κριμαία


Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλές για περαιτέρω κυρώσεις και κλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής επικράτησαν και χθες στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα που έχει στηθεί με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Ρωσία: Παράνομη η στήριξη ΗΠΑ προς Ουκρανία

Ενοπλοι που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι φρουρούν σε περιοχή της Κριμαίας έξω από βάση του ουκρανικού στρατού
Ενοπλοι που θεωρείται ότι είναι Ρώσοι φρουρούν σε περιοχή της Κριμαίας έξω από βάση του ουκρανικού στρατού
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Από τη μια η Βουλή της Κριμαίας ψήφισε χθες υπέρ του κειμένου για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της χερσονήσου από την Ουκρανία (κίνηση απαραίτητη για τη στήριξη του ισχυρισμού ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι νόμιμο) και ανακοίνωσε τη δημιουργία εθνοφρουράς κι από την άλλη το Κίεβο απάντησε με τη δημιουργία δικής του εθνοφρουράς, με τελεσίγραφο «ή παίρνετε πίσω το δημοψήφισμα ή σας διαλύουμε» και με εκκλήσεις σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για άμεση παρέμβαση ούτως ώστε να σωθεί η χώρα από τη «ρωσική επιθετικότητα».

Αρχαία Αγορά Αθήνας – Ο ναός του Ηφαίστου






Ο ναός του Ηφαίστου στον Αγοραίο Κολωνό, γνωστός και ως «Θησείο», αποτελεί το καλύτερα σωζόμενο δείγμα δωρικού ναού στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή. Οικοδομήθηκε λίγο μετά τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. (446-442 π.Χ.) και ήταν αφιερωμένος στον Ήφαιστο και την Αθηνά Εργάνη, στο λόφο του Αγοραίου Κολωνού που δεσπόζει στα δυτικά της πλατείας της Αγοράς.
Ο ναός έφερε πλούσιο γλυπτικό διάκοσμο με μετόπες στην ανατολική πλευρά και στις ανατολικές γωνίες της βόρειας και της νότιας πλευράς, ιωνική ζωφόρο πάνω από την περίσταση στον πρόναο και αετώματα που σώζονται σε κακή κατάσταση. Επέζησε των επιδρομών των Ερούλων και των Γότθων και μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τον 7ο αιώνα, χρήση την οποία διατήρησε έως το 1833. Από τότε λειτούργησε ως μουσείο, ενώ μετά το 1950 ερευνήθηκε ανασκαφικά το εσωτερικό του.

“Και ξεχνάτε πως η Ρωσία έχει απολέσει αίμα για την ελευθερία σας”



Στρατώνες_Οδησσός_

Αυτοκρατορικοί στρατώνες Οδησσού: διλοχία του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων. Μπροστά ο Λοχαγός Χριστόπουλος (διοικητής 7ου Λόχου, 2ου Τάγματος).

Σημ.Αμετανόητου: Είπαμε. Μερικές φορές η Ιστορία εξελίσσεται σαν φάρσα ή σαν τραγωδία.Οι σοφοί Λαοί,αυτοί που ΔΕΝ ξεχνάνε τη συλλογική μνήμη και δεν “παραμυθιάζονται” από τυχάρπαστες και επικίνδυνες για το ΕΘΝΟΣ κυβερνήσεις, οφείλουν να γνωρίζουν.

Παραθέτω λοιπόν ένα απόσπασμα από έναν ΕΛΛΗΝΑ αγωνιστή, που πολέμησε από το 1918 εως και το 1922.Εναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΡΩΑ.!

Το βιβλίο του, με την απίστευτη επιμέλεια του Φ.Δ.Δρακονταειδή είναι ένα Ιστορικό ντοκουμέντο ανεκτίμητης αξίας για την Ελλάδα μας και τις μελλοντικές γενιές.

Η κοινωνία της πληροφορικής: πρόοδος της ορθολογικότητας;


Γιατί τα οικουμενικά δίκτυα διόλου δεν θα χρησιμεύουν αποκλειστικά στη μετάδοση πληροφοριών με πρακτικά αξιοποιήσιμη γνωστική άξια. Πολύ γρήγορα θα μεταβληθούν σε καθρέφτες και ευρετήρια του φάσματος της κοινής γνώμης·
Γιατί τα οικουμενικά δίκτυα διόλου δεν θα χρησιμεύουν αποκλειστικά στη μετάδοση πληροφοριών με πρακτικά αξιοποιήσιμη γνωστική άξια. Πολύ γρήγορα θα μεταβληθούν σε καθρέφτες και ευρετήρια του φάσματος της κοινής γνώμης·
Κείμενο: Παναγιώτης Κονδύλης*
Πολιτικοί από όλες τις ηπείρους, οι όποιοι πιθανότατα δεν θα εμπιστεύονταν σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή τα μυστικά του επαγγέλματος και της σταδιοδρομίας τους, καταβάλλουν τον τελευταίο καιρό σύντονες προσπάθειες για την παγκόσμια ενοποίηση των πληροφοριακών αγωγών, για την ελεύθερη ροή των πληροφοριών και την ελεύθερη πρόσβαση προς αυτές πέρα από εθνικά σύνορα. Η κοινωνία της πληροφορικής αποτελεί στα μάτια τους το λαμπρό επιστέγασμα, άλλα και μια ουσιώδη κινητήρια δύναμη της κοινωνίας εκείνης, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η οικονομία. Έτσι, οι προσπάθειές τους φαίνονται να πραγματοποιούν τις αντιλήψεις κοινωνικών επιστημόνων με τοποθέτηση οικονομίστικη ή συστημική-κυβερνητική. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις αυτές, όσο πιο περίπλοκη γίνεται η κοινωνία, τόσο επιτείνεται η στοχαστικότητα της αναφορικά με τις ίδιες της τις λειτουργίες και τόσο μεγαλώνει η σημασία της γνώσης για τη διεκπεραίωση τους. Γνώση σημαίνει όμως πληροφορία, και η πληροφορία γίνεται το μυαλό και η καρδιά της κοινωνίας – όπως και η «επικοινωνία» γίνεται η κεντρική έννοια της κοινωνικής θεωρίας μέσα στη μαζική δημοκρατία.

Λεηλάτησαν στην Κατοχή τη χώρα και μετά τη δάνεισαν για να ανορθωθεί οικονομικά!


 

Δεν είναι μόνο ευθύνη της Ελλάδας το χρέος, αποδεικνύουν τα αρχεία του Ράιχ 1941-44
Τα αρχεία των Ναζί για την περίοδο 1941-44 αποδεικνύουν ότι τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα τα δάνεια που μας αναγκάζουν να πληρώσουμε σήμερα με το αίμα των Ελλήνων.

Οι Γερμανοί άδειασαν τα ταμεία στην κατοχή, αρπάζοντας για τις ανάγκες τους σχεδόν το σύνολο του κυκλοφορούντος νομίσματος και στη συνέχεια αρνήθηκαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού οι ελληνικές ηγεσίες αποδείχτηκαν εξαιρετικά «συναινετικές».
Αντί αυτού, μας δάνεισαν για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή της οικονομίας, που προκάλεσαν οι ίδιοι! Τα δάνεια αυτά πληρώνουμε σήμερα με τη νέα καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της…

Έλληνες Αξιωματικοί στο ¨USS Bataan» που κυβε ρνάται απο τον ΕλληνοΑμερικανό.




Μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων φθάνουν πάνω στο πολλαπλών αμφίβιο πλοίο επίθεσης USS Bataan (LHD 5). Η Ομάδα Ετοιμότητας Bataan Amphibious είναι σε μια προγραμματισμένη ανάπτυξη στήριξη των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας, παρέχοντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης της κρίσης και το θέατρο προσπάθειες συνεργασίας για την ασφάλεια στην περιοχή του αμερικανικού 6ου Στόλου των επιχειρήσεων. (Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ)

Αυτοί που σου ευνουχίζουν τη σκέψη, πληρώνονται πολύ καλά για να το κάνουν…






e

 

“Γράφει ο Οικοδόμος”

Ειρωνεύονται τους εργάτες που απεργούν κλείνοντάς τους τα μικρόφωνα, λοιδορούν τους λαϊκούς αγωνιστές, εξισώνουν τους κομμουνιστές με τους δολοφόνους φασίστες,  γλείφουν τους υπουργούς «φίλους» τους, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατασκευάζοντας και σερβίροντας αυτή που βολεύει τα αφεντικά τους, βάζουν τα πλαίσια μέσα στο οποία καλείσαι να κινηθείς και να «αποφασίσεις»…

Εκφοβισμός και δαιμονοποίηση οι τεχνικές των μίντια… (Γιώργος Πλειός)




Για τη νευραλγική σημασία που έχει η επικοινωνία και η προπαγάνδα στη διαχείριση των κρίσεων και την υλοποίηση πολιτικών λιτότητας, αλλά και τη νέα μορφή που έχουν πάρει οι σχέσεις διαπλοκής των ΜΜΕ με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ μιλάει στην “Αυγή” της Κυριακής ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Γιώργος Πλειός. Επιπλέον, αναλύει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο του 2012, όσο και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη μνεία κάνει και στις διεθνείς εταιρείες που αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό στρατηγικής επικοινωνίας επηρεασμού της κοινής γνώμης, προκειμένου να νομιμοποιούνται κοινωνικά οι μνημονιακές πολιτικές.

Ο Μυθικός παλαιστής Μίλων




Η πάλη είναι από τα αρχαιότερα ατομικά αθλήματα. Η προέλευσή της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα, η οποία γράφτηκε τον 8ο π.χ. αιώνα, τους αγώνες πάλης προς τιμήν του Πάτροκλου κατά την πολιορκία της Τροίας και την αναμέτρηση του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα με τον Αίαντα, γιο του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα. Εκτός από την αρχαία Ελλάδα, η πάλη λατρεύονταν στην Αίγυπτο, την Μεσοποταμία και την Ινδία. Απόδειξη ότι η πάλη είναι το αρχαιότερο άθλημα, αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο γυμναστικό ίδρυμα ονομάστηκε «Παλαίστρα».

Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ



Έπαιρναν μισθό άραγε τα πληρώματα στα αρχαία ελληνικά σκάφη; Για όσους φίλους αναρωτιούνται παραθέτω αυτό το σύντομο και “δροσερό” αρθράκι που έγραψα πριν από πολλά χρόνια και δημοσιεύτηκε το 2008. 
Οι αρχαίοι Έλληνες ναυτικοί έπαιρναν μισθό, γνώριζαν τον τρόπο να διεκδικούν τα δεδουλευμένα, να κάνουν «στάσεις εργασίας» καθώς και να παίρνουν τα
«τυχερά» τους.

Οταν οι Ελληνες αποίκιζαν την Ευρώπη


ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι αρχαίες ελληνικές αποικίες στην Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο της περιοδικής έκθεσης «Η Ευρώπη της Ελλάδας. Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank», που θα ξεκινήσει στις 10 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα έχει διάρκεια έναν χρόνο (ως τις 19 Απριλίου 2015).
Νόμισμα της ελληνιστικής περιόδου από την Μασσαλία της Γαλλίας.
Νόμισμα της ελληνιστικής περιόδου από την Μασσαλία της Γαλλίας.
Πρόκειται για την κύρια δράση του Μουσείου στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την παρουσίαση του φαινομένου του ελληνικού αποικισμού. Βασικός κορμός της έκθεσης -που πήρε χτες το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο- θα είναι νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank, η οποία θα καλύψει το κόστος της διοργάνωσης και του επιστημονικού καταλόγου που θα εκδοθεί.
Συνολικά, περισσότερα από 180 αρχαία έργα από ελληνικές και ξένες συλλογές θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει, με τον καλύτερο τρόπο, τον ιστορικό ρόλο των αποικιών και την καταλυτική επιρροή που άσκησαν τόσο στη διαμόρφωση σημαντικών χαρακτηριστικών του ελληνικού πολιτισμού όσο και στη φυσιογνωμία των περιοχών στις οποίες αναπτύχθηκαν.

Erdogan's endless legitimacy crisis

Though Dec. 17, 2013, will go down in history as the day that a "grand corruption and bribery operation" targeting the government was launched, it was also the day that the conflict between the Justice and Development Party (AKP) and the Gulen movement, a US-based faith organization, became an all-out war. In the 2½ months since, the damage inflicted on the AKP and its leader, Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, can be simply summarized: loss of legitimacy. Had Erdogan and his government not blocked the investigating prosecutors — in breach of the constitution — the legitimate battlefield for the comprehensive accumulation of corruption and bribery files would have been the judicial process. Yet, since the government has barricaded the route to the judicial proceedings, evidentiary material based on voice recordings — which should have been cited in indictments — is being revealed through social media.
The turning point in this all-out war was the Feb. 24 appearance on YouTube of five separate telephone conversations from Dec. 17-18, purported to be between Erdogan and his son Bilal. These five conversations addressed the urgent transfer of huge amounts of money, which Bilal stored in his residence, from illegitimate sources. From the son’s words, we understand that the money belonged to his father. The amount of money in question is very large, with Bilal telling his father that he couldn’t find a place to stash 30 million euros. In the end, father and son agree to use the money to buy real estate. Erdogan claims that these recordings are fake, consisting of montages and dubbings. 

Εκτροπή προς την αστυνομοκρατία.





Price David για Le Monde Diplomatique


Κανείς δεν εξεπλάγη μαθαίνοντας ότι η Ουάσιγκτον διέθετε ένα πανίσχυρο σύστημα κατασκοπίας, ωστόσο η αποκάλυψη της έκτασής του από τον τεχνικό πληροφορικής Έντουαρντ Σνόουντεν πυροδότησε ένα σκάνδαλο πλανητικών διαστάσεων. Στις ΗΠΑ, το νέο έγινε δεκτό μάλλον με απάθεια. Πάει πια ο καιρός που οι υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών ξεσήκωναν την οργή του κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και των… επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών.

Οι Πόντιοι δυναμώνουν την Ελλάδα: Ιβάν Σαββίδης και Σάββας Αναστασιάδης μαζί!


Τον Πρόεδρο κ. Σάββα Αναστασιάδη και τα μέλη της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ενημέρωσαν χθες στη 13:00 το μεσημέρι για θέματα που απασχολούν την ομογένεια, ο κ. Ιβάν Σαββίδης, συντονιστής Σ.Α.Ε. (Περιφέρειας Χωρών πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.),οι Πρόεδροι  των Ελληνικών Κοινοτήτων της  Ουκρανίας, του Καζαχστάν ,του Αζερμπαϊτζάν, καθώς  και η Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Νέων της Περιφέρειας.
Ο κ. Αναστασιάδης ξεκίνησε τη συνεδρίαση καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους λέγοντας:

La crise ukrainienne révèle l’impuissance de l’UE et son alignement absurde sur la vision américaine de l’Europe.


Mondialisation.ca, 11 mars 2014
L’appréciation des évènements d’Ukraine par les occidentaux et leurs médias montre à l’évidence une inversion des valeurs du droit international qui atteint une dimension proche de l’absurde. Et l’ensemble des moyens de communication accompagne unilatéralement cette dangereuse perversion, seuls quelques rares organes semblant prendre un peu de recul face à une unique et  paradoxale présentation de la vérité.