Ετικέτες

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1915: ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ


19 Δεκεμβρίου 1915: Γεννιέται η Εντίθ Πιάφ
Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Η ερμηνεία της στο σανσόν (γαλλική μπαλάντα), που αντικατόπτριζε της τραγωδίες της προσωπικής της ζωής, της χάρισε παγκόσμια φήμη. Μεγάλες της επιτυχίες, τα χιλιοτραγουδισμένα «La vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».
H Eντίτ Zιοβανά Γκασιόν, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 19 Δεκεμβρίου του 1915. Ο πατέρας της ήταν ακροβάτης δρόμου και η μητέρα της τραγουδίστρια σε καφέ. Εγκατέλειψαν αμφότεροι τη μικρή Εντίθ, η οποία μεγάλωσε με τη γιαγιά της, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στη Νορμανδία.

Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1980: Όταν το ξακουστό Μινιόν τυλίχθηκε στις φλόγες


 
Είχαν περάσει μόλις επτά λεπτά από την τρίτη πρωινή της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου το 1980. Μια σειρά εκρήξεων δονούν το κέντρο της πόλης και λίγα λεπτά αργότερα φλόγες αρχίζουν να φαίνονται σε Πατησίων και Αιόλου. Το ιστορικο Μινιόν και ο Κατράντζος έχουν μόλις παραδοθεί στις φλόγες. Εχει μόλις γραφτεί το άδοξο τέλος της αθηναϊκη ιστορίας τους.

Σοκάρουν οι διάλογοι: Ισλαμιστές ταλιμπάν: Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά, τι κάνουμε τώρα;



Λίγες μόλις μέρες μετά το μακελειό στο Πακιστάν , όταν επτά Ταλιμπάν εισέβαλαν σε σχολείο της Πεσάβαρ, τη μεγαλύτερη πόλη του Βορειοδυτικού Πακιστάν, και σκότωσαν 132 παιδιά, έρχονται στη δημοσιότητα διάλογοι που σοκάρουν.

ΣΥΡΙΖΑ για Χαϊκάλη: Σοβαρές οι καταγγελίες του βουλευτή – Η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της



 ΣΥΡΙΖΑ για Χαϊκάλη: Σοβαρές οι καταγγελίες του βουλευτή - Η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της

«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του οΣΥΡΙΖΑ.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο»
Ανδρέας Μαραθιάς

www.newsit.gr

Οι Σκοπιανοί βρίζουν και αντιδρούν για ελληνική έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο: Αποκαλούν την Ελλάδα ρατσιστική χώρα


alexander708
ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ
Υβριστικά μηνύματα από Σκοπιανούς πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχονται οι διοργανωτές της έκθεσης «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που «φιλοξενείται» αυτές τις μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πουάντ α Καγιέρ του Μόντρεαλ.
Εξάλλου, από τη σελίδα της στο διαδίκτυο, με ανακοίνωση, στην οποία η Ελλάδα χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως «η πιο ρατσιστική χώρα του δυτικού κόσμου», η σκοπιανή παροικία του Τορόντο καλεί τα μέλη της σε διαμαρτυρία τόσο προς την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και προς τα τέσσερα μουσεία (εκτός από εκείνο του Μόντρεαλ, και τα άλλα σε Οτάβα, Σικάγο και Ουάσιγκτον), που αναμένεται να «στεγάσουν» την έκθεση.
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ζητούν να διακοπεί η έκθεση και να συσπειρωθούν οι «Μακεδόνες» για τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας. Ζητούν επίσης «τη διόρθωση των ανακριβειών ιστορικού χαρακτήρα στις βιβλιοθήκες και τα σχολεία της Βορείου Αμερικής».
Πηγή: www.iefimerida.gr

Γερμανικός σαδομαζοχισμός.


merkel saubleΤου ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
Γιατί η Γερμανία καταστρέφει μαζί με την Ευρώπη και τον εαυτό της.
Η Γερμανική πολιτική στην Ευρώπη βρίσκεται εκτός κάθε έννοιας οικονομικής αντίληψης. Καταστρέφει το ευρωπαϊκό όραμα και, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε κρίση και την ίδια τη Γερμανία.
Το τραγικό είναι ότι το δίδυμο Μέρκελ- Σόϊμπλε, εφαρμόζει αυτήν την καταστρεπτική πολιτική χωρίς να υπάρχει αντίπαλο δέος. Χωρίς, δηλαδή, να υπάρχει μια διαφορετική πρόταση ούτε στο εσωτερικό της Γερμανίας, ούτε, διεθνώς. Δεν υφίσταται, δηλαδή τις εσωτερικές ή διεθνείς ισχυρές πιέσεις που απαιτούνται για να αλλάξει ρότα. Το αδιέξοδο φαίνεται, πια, στον ορίζοντα.

Έκλεισαν 1.359 βιοτεχνίες στη Θεσσαλονίκη το 2014



Έκλεισαν 1.359 βιοτεχνίες στη Θεσσαλονίκη το 2014
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), σύμφωνα με τα οποία μόνο φέτος 1.359 βιοτεχνικές επιχειρήσεις της συμπρωτεύουσας έβαλαν λουκέτο εξαιτίας της κρίσης.
Την ίδια ώρα μόλις 380 βιοτεχνίες προχώρησαν σε έναρξη δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2014, 3,7 βιοτεχνίες βάζουν καθημερινά λουκέτο στη Θεσσαλονίκη, έναντι μόλις μίας, που ξεκινά τη λειτουργία της.

Ανύπαρκτο ίδρυμα της Χρυσής Αυγής έκανε ταμειο 155 χιλιαδες ευρω!




Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στις 4-12-14 στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το κομματικό ίδρυμα της «Χρυσής Αυγής» Α.Ι.Γ.Ι.Σ δεν καταχωρήθηκε ποτέ στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών! Τίθεται επομένως σε αμφισβήτηση η από 13-11-2014 διάψευση της «Χρυσής Αυγής» η οποία ισχυρίστηκε ότι διαθέτει «όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την σύννομη ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος ΑΙΓΙΣ». Σχολιάζοντας τα παραπάνω η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσα αλλά εκείνη απέφυγε ξανά στην από 13-11-2014 ανακοίνωση της, δια της μεθόδου του “στρίβειν”. Χωρίς τις συνήθεις ύβρεις και χαρακτηρισμούς η κρυπτόμενη πίσω από την ανωνυμία ηγεσία της Χ.Α οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία που λέει ότι διαθέτει αλλά αποφεύγει επίμονα να καταθέσει, όπως:

Μ. Χρυσοβελωνη: Εταιρεία – «φάντασμα» της Χρυσής Αυγής πηρε εκατοντάδες χιλιαδες ευρω.




Ζητείται ΑΙΓΙΣ – άκαρπη η αναζήτηση για το «ίδρυμα-εταιρία» της Χ.Α Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Θα συνεχίσω με ορισμένες παρατηρήσεις για το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στο εμπόριο και θέματα αρμοδιότητας του υφυπουργού κ. Γιακουμάτου. Ξεκινώ λοιπόν από το ΓΕΜΗ και από ένα ζήτημα της επικαιρότητας και υπό αυτή την έννοια χαίρομαι που εδώ είναι και οι συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής και ίσως μας διαφωτίσουν περισσότερο. Αναφέρομαι στην Χρυσή Αυγή και σε μια αστική εταιρία που σύστησε με την επωνυμία ΑΙΓΙΣ.

Γιατί βιάζεται το ΥΠΕΚΑ να καταστρέψει τα δάση;


10408853_10152955580403117_509765896408829617_n
WWF ΕΛΛΑΣ
Εν μέσω  διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΥΠΕΚΑ βιάζεται να περάσει νόμο στη Βουλή, με τον οποίο εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και καταστρέφει τα δάση. Προς τι αυτή η βιασύνη;

Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μόλις μήνες, τα ελληνικά δάση βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που συντελείται στη χώρα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση: νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα καμένων εκτάσεων εντός πενταετίας, fast track αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων, δασικοί χάρτες άνευ νοήματος, καθώς θα βρίσκονται πλέον υπό διαρκή αναδιαμόρφωση.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις καταστροφικές επιπτώσεις που φέρνει για τον δασικό μας πλούτο, το ν/σ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. Ερωτηματικά εγείρει η βιασύνη του ΥΠΕΚΑ να ψηφιστεί το συγκεκριμένο ν/σ εν μέσω των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ερωτηματικά μάλιστα που γιγαντώνονται αν εστιάσει κανείς στις καταστροφικές για τα ελληνικά δάση διατάξεις που περιέχει. 

Στην Ελλάδα του φόβου…



© Κουτί της Πανδώρας
Ανθρωπάκια φοβισμένα, περιχαρακωμένα στα ψίχουλα που τους έχουν πετάξει στο πάτωμα τρέμουν μην τυχόν και χάσουν αυτά που δεν έχουν. Γέμισε η χώρα άβουλες μαριονέτες που κινούνται στους ρυθμούς που τους επιβάλουν μέσω μιας αισχρής πλύσης εγκεφάλου από τα κυρίαρχα καθεστωτικά ΜΜΕ, που θα έκανε ακόμα και τον Γκέμπελς να μοιάζει με γατάκι μπροστά της , η Κυβέρνηση και τα μεγάλα σαλόνια της χώρας.
Μέσα σε μια πενταετία γύρισαν ανάποδα οι ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της δύσμοιρης χώρας.

Ο ένας στους τρεις έχασε τη δουλειά του, ενώ όσοι κατάφεραν να διατηρήσουν το δικαίωμα της εργασίας μέχρι τις μέρες μας, βιώνουν έναν απίστευτο εργασιακό Μεσαίωνα δουλεύοντας δίχως να πληρώνονται τα ψίχουλα που τους τάζουν, δίχως ωράριο, δίχως τις αναγκαίες ανάσες ελεύθερου χρόνου και προσωπικών στιγμών, δίχως ασφάλιση και τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης διαρκώς πάνω από το κεφάλι τους. Η αξιοπρέπεια έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση, την ώρα που το χαμόγελο αποτελεί πια ένα νέο κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ότι κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες εργαζομένων κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα καταστρατηγήθηκε μέσα μια νύχτα, μ’ ένα άβουλο ‘’ναι σε όλα’’…

Η φωτογραφία της ημέρας … και ένα σχόλιο. Για τους αντιπάλους, τις μάχες και την «τέχνη του πολέμου».


10702123_10204476383702611_8510703458907518465_n
«Γράφει ο Κώστας Φουρίκος»
Η παραπάνω φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίας ώρες (credits : Μάριος Λώλος). Είναι αντικειμενικά η «φωτογραφία της ημέρας» αλλά μπορεί να αποδειχτεί μάλλον και φωτογραφία «της χρονιάς», στο βαθμό που θα θυμίζει την αρχή του τέλους μιας διακυβέρνησης που τα τελευταία χρόνια έχει σημάνει πολλά βάσανα για τη θιγόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Στο βαθμό δηλαδή που η σημερινη ημέρα και η ψηφοφορία στη Βουλή (160 υπέρ Στ. Δήμα, 135 παρών και 5 απουσίες) θα σηματοδοτήσουν όντως την πτώση της μνημονιακής συμμαχίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και μία νέα περίοδο (γεμάτη σταυροδρόμια) για την χώρα και την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της.

Ο Σωκράτης, οι Νόμοι και η Ισχύς του Κράτους…


Ana Maria Edulescu - Socrates Look
Ana Maria Edulescu – Socrates Look
______________________________
Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
Στην αρχαία Αθήνα, για την οποιαδήποτε εκτέλεση καταδικασμένου σε θάνατο έπρεπε να είναι παρών το ιερό πλοίο της πόλης, η Πάραλος. Έτσι, μετά την καταδίκη του Σωκράτη μεσολάβησε ένας μήνας αναμονής της εκτέλεσης, αφού η Πάραλος άργησε λόγω κακοκαιρίας να επιστρέψει στην Αθήνα από τη Δήλο όπου είχε πάει για τις γιορτές του Απόλλωνα. Μόλις μαθεύτηκε ότι το πλοίο φάνηκε στο Σούνιο, ο Κρίτων, ένας φίλος του Σωκράτη, τον επισκέφτηκε μια τελευταία φορά. Προσπάθησε να τον πείσει να δραπετεύσει, τώρα που του έμενε μια τελευταία μέρα ζωής. Ο Κρίτων του είπε ότι μπορούσε να χρηματίσει κάποιους φρουρούς και να τον φυγαδεύσει στη Θεσσαλία, από όπου στη συνέχεια θα μπορούσε να πάει όπου αυτός επιθυμούσε, ή να μείνει εκεί, σε δικούς του φίλους που θα τον υποδέχονταν και θα τον φρόντιζαν μέχρι τις τελευταίες του μέρες.
Ο Σωκράτης με μια εξαιρετικά ψύχραιμη επιχειρηματολογία εξηγεί στον φίλο του γιατί είναι αναγκασμένος να αρνηθεί την προσφορά του, και μάλιστα του δίνει τους λόγους για τους οποίους είναι διατεθειμένος να δεχτεί την ποινή που του απέδωσαν οι Αθηναίοι, και πρόθυμα να πιει το κώνειο που θα τον θανατώσει.

Αν διαφύγει στο εξωτερικό, αν δεν δικαστεί από Λαϊκό Δικαστήριο -με λαϊκούς δικαστές κι όχι τους ξεφτιλισμένους που τους δίνει εντολές να γαμήσουν όσους δεν γουστάρει-, θα είναι ένοχες όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, που θα το παίξουν «θεσμικές»!