Ετικέτες

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μ. Χρυσοβελωνη: Εταιρεία – «φάντασμα» της Χρυσής Αυγής πηρε εκατοντάδες χιλιαδες ευρω.




Ζητείται ΑΙΓΙΣ – άκαρπη η αναζήτηση για το «ίδρυμα-εταιρία» της Χ.Α Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Θα συνεχίσω με ορισμένες παρατηρήσεις για το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στο εμπόριο και θέματα αρμοδιότητας του υφυπουργού κ. Γιακουμάτου. Ξεκινώ λοιπόν από το ΓΕΜΗ και από ένα ζήτημα της επικαιρότητας και υπό αυτή την έννοια χαίρομαι που εδώ είναι και οι συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής και ίσως μας διαφωτίσουν περισσότερο. Αναφέρομαι στην Χρυσή Αυγή και σε μια αστική εταιρία που σύστησε με την επωνυμία ΑΙΓΙΣ.

Θέλω, λοιπόν, κύριε υπουργέ τη βοήθειά σας στο εξής θέμα, για το οποίο προσωπικά έχω ρωτήσει δημόσια τη Χρυσή Αυγή πολλές φορές, χωρίς όμως να πάρω συγκεκριμένη απάντηση επ’αυτού.
Η Χρυσή Αυγή γι’ αυτή την αστική εταιρία που ονομάζεται ΑΙΓΙΣ έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών, πριν από τη γνωστή αναστολή της χρηματοδότησής της, ένα σεβαστό ποσό ως κρατική επιχορήγηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Με άλλα λόγια, η Χρυσή Αυγή εμφάνισε το ΑΙΓΙΣ ως ένα νόμιμο κέντρο ερευνών για να πάρει χρήματα από το κράτος.
Το πρόβλημα είναι πως αυτή η εταιρία δεν εμφανίζεται εγγεγραμμένη ούτε στο Πρωτοδικείο, αλλά ούτε και στο ΓΕΜΗ. Επειδή η Χρυσή Αυγή, αν και της το έχω ζητήσει επανειλημμένα, δεν έχει παρουσιάσει σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα αυτής της αστικής εταιρίας, θα σας παρακαλούσα να διερευνήσετε τι έχει συμβεί με αυτή την υπόθεση, εκτός και εάν οι συνάδελφοι που βρίσκονται εδώ μας διαφωτίσουν περαιτέρω.
Με αφορμή λοιπόν τη διεύρυνση και δικτύωση του ΓΕΜΗ που συζητάμε σήμερα, καλό θα ήταν να δούμε τελικά ποιοι είναι ή δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κομματικά νομικά πρόσωπα που επιχορηγήθηκαν με χρήματα από το υστέρημα των φορολογουμένων.
Το παραπάνω ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα ή με την αποτελεσματική λειτουργία του ΓΕΜΗ. Η υπόθεση που προανέφερα αφορά την πολιτική αξιοπιστία των κομμάτων εκείνων που έλαβαν κρατική επιχορήγηση, αλλά αρνούνται να λογοδοτήσουν στους πολίτες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γίνονται κήνσορες της πολιτικής ηθικής όλων των άλλων, καταγγέλλοντας τους πάντες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εκτός από τον εαυτό τους.
Πέραν λοιπόν του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και επειδή πρόκειται για ζήτημα πολιτικής διαφάνειας, σας ζητώ, κύριε Υπουργέ, να δείτε το ζήτημα, καθώς η ίδια η Χρυσή Αυγή λέει πως το ΑΙΓΙΣ λειτουργεί νόμιμα και ότι εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
[Παρέμβαση βουλευτή Χ.Α κ. Αρβανίτη – Αβράμη]
Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Κατ’ αρχήν, θέλω να του πω ότι δεν είναι θέμα προσωπικό.
Δεύτερον, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ειλικρινά δεν έχουμε καμία απολύτως αγωνία ούτε για την πολιτική μας επιβίωση, ούτε για τη συνέχεια της ύπαρξης μας εδώ, η οποία είναι δεδομένη.
Τρίτον, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, ο οποίος από ό,τι διαφαίνεται, εντός συντομότατου χρονικού διαστήματος, θα κληθεί να αποδώσει τον λογαριασμό.
Αυτό, όμως, που δεν κατάλαβε ο κ. Αρβανίτης είναι ότι εδώ πρόκειται για ένα ζήτημα διαφάνειας, ένα ζήτημα που αφορά την αξιοπιστία -αν θέλετε- εκείνων των κομμάτων τα οποία έλαβαν κρατική επιχορήγηση.
Δεν είναι δυνατόν, κύριε Αρβανίτη, να τα βάζετε με όλους και εσείς όταν καλείστε να δώσετε κάποιες εξηγήσεις, να το αρνείστε. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι λάβατε ως επιχορήγηση το ποσό των 150.000 ευρώ. Ωραία. Από εκεί και πέρα λέτε…
[Φωνές από την Κ.Ο της Χ.Α]
Μην ταράζεστε. Λέτε πως λειτουργείτε νόμιμα…
[Φωνές από την Κ.Ο της Χ.Α]
Λέτε πως λειτουργείτε νόμιμα και ότι τελείτε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συμφωνώ. Δεν εμφανίζεστε να είστε εγγεγραμμένοι, όμως, ούτε στο Πρωτοδικείο ούτε στο ΓΕΜΗ. Πολύ απλά ζήτησα τα νομιμοποιητικά σας έγγραφα.
[Φωνές από την Κ.Ο της Χ.Α]
Μην ταράζεστε! Δεν υπάρχει θέμα μίσους, δεν υπάρχει θέμα προσωπικό, υπάρχει θέμα διαφάνειας. Τα νομιμοποιητικά έγγραφα ζήτησα, τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου