Ετικέτες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

28 octobre, Fête Nationale Grecque



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

28 octobre, Fête Nationale Grecque

La Grèce a remporté la 1ère victoire de la Deuxième Guerre Mondiale : “Nous n’avons pas seulement gagné pour nous mais pour le monde entier”.

Turquie - Les journalistes pris en otage dans l'offensive contre le PKK



ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Turquie - Les journalistes pris en otage dans l'offensive contre le PKK

Turquie - Les journalistes pris en otage dans l'offensive contre le PKK
Alors que l'offensive militaire s'intensifie dans l'est de la Turquie et jusque dans les pays voisins, la presse est plus que jamais prise en otage dans l'affrontement entre les autorités et les rebelles kurdes du PKK (Parti des travailleurs du Kurdistan, interdit). Procès en cascade, détentions prolongées, et maintenant directives
gouvernementales à destination de la presse… L'amalgame entre combattants rebelles et journalistes abordant la question kurde d'un point de vue critique se perpétue, au nom de la lutte antiterroriste. Parallèlement, les inquiétudes montent quant à la volonté du gouvernement de contrôler l'information sur l'offensive en cours.

Οι Έλληνες δεν πέθαναν! Είμαστ' ακόμα ζωντανοί, αδέλφια!



ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Οι Έλληνες δεν πέθαναν! Είμαστ' ακόμα ζωντανοί, αδέλφια!


Unthink: Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν το «anti-Facebook»
«Δεν είμαστε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο. Είμαστε μια κοινωνική επανάσταση». Με αυτό το ανατρεπτικό σλόγκαν ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία του τοUnthink, που περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-Facebook. Το νέο κοινωνικό δίκτυο (www.unthink.com), με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή σημειώνει τόσο μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών, που η πρόσβαση σε αυτό έχει καταστεί δύσκολη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου δικτύου είχαν Ελληνοαμερικάνοι. 

27 Οκτωβρίου 1782: Γέννηση του Παγκανίνι. Αnd now, meet the thirteenth god of the Greek Olympian Pantheon: Leonidas Kavakos, god of the lightning-fast fingers and thunderous musicality!...



ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

27 Οκτωβρίου 1782: Γέννηση του Παγκανίνι. Αnd now, meet the thirteenth god of the Greek Olympian Pantheon:

Leonidas Kavakos, god of the lightning-fast fingers and thunderous musicality!...
(έτσι αποκαλεί τον Λεωνίδα Καβάκο ένας ανώνυμος σχολιαστής του You Tube)


ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

Σαν σήμερα, 27 Οκτωβρίου του 1782 γεννήθηκε ο Ιταλός βιολιστής, βιολονίστας, κιθαρίστας και συνθέτης Niccolò Paganini. Έφυγε από τη ζώη στις 27 Μαΐου 1840. Από τους πλέον διάσημους βιρτουόζους κατά τη διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να κερδίσει μια θέση δίπλα στο... διάβολο αφού η λαϊκή προκατάληψη της εποχής εξέλαβε το εκπληκτικό ταλέντο του ως σατανικό χάρισμα. Θεωρείται από τους στυλοβάτες της σύγχρονης τεχνικής στο βιολί.

Το πιο ηχηρό καμπανάκι: Οι νέοι αποστρέφουν την κεφαλήν τους από την ηγεσία του Έθνους:


ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011


Παρελάσεις χωρίς βουλευτές και εκπροσώπους της κυβέρνησης
Στη διάρκεια παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι μαθητές γυμνασίου έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Μπασάρ αλ Ασαντ: το τελευταίο προπύργιο έναντι του νεοθωμανισμού της Άγκυρας. H Δαμασκός είπε «όχι» στον Σουλτάνο!


Μπασάρ αλ Ασαντ: το τελευταίο προπύργιο έναντι του νεοθωμανισμού της Άγκυρας. H Δαμασκός είπε «όχι» στον Σουλτάνο!

Το σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν να μετατρέψει τη Συρία σε μια μετριοπαθή μουσουλμανική «δημοκρατία» απέτυχε: η Δαμασκός είπε «όχι»!

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΠΟΠΟΛΑΡΩΝ»


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΠΟΠΟΛΑΡΩΝ»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 9, 2011
http://www.saronicmagazine.com/wp-content/uploads/2011/06/%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91-2.jpgΓράφει ο τιτάνας Μάκης Δεληπέτρος
Η «γενιά του Πολυτεχνείου» είναι πλέον trade mark των γνωστών τύπων που δεν θα μπορούσαν να γίνουν, ό,τι  έγιναν, επιδιώκοντας το και δηλώνοντας το ευθέως. Σήμερα το πιο γνωστό δημιούργημα της είναι ο (φανερά ή κρυφά)… «κρατικοδίαιτος»

Ο Ανδρέας Λασκαράτος χωρίς μάσκα:


Μέρος Α΄Ο Ανδρέας Λασκαράτος χωρίς μάσκα:
O δωσίλογος λογοτέχνης, εκφραστής του ακραίου συντηρητισμού και της φεουδαρχικής βαναυσότητας
Papyrus 52

Mετά το ξεμασκάρεμα του Θέμου Κορνάρου, ας δούμε πώς η βαθιά άγνοια του διαδικτύου μετέτρεψε τον δουλοπρεπή Λασκαράτο, συνεργάτη των Άγγλων και υβριστή της ελευθεροψηφίας και ελευθεροτυπίας, σε σύμβολο κοινωνικής… προόδου!

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή συμφωνία


Τα διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή συμφωνία



Πρώτο θέμα είναι σε πολλά διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Κόσοβο: κάνουν πίσω οι Σέρβοι


Κόσοβο: κάνουν πίσω οι Σέρβοι

Σημεία υπαναχώρησης δείχνουν οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο, καθώς τέσσερις δήμαρχοι της περιοχής δήλωσαν έτοιμοι για αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR) και της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eulex), αν δοθούν εγγυήσεις ότι η αποστολή δεν θα μεταφέρει τελωνειακούς της Πρίστινας στις διαβάσεις των διοικητικών συνόρων Σερβίας - Κοσόβου.

Ο θρόνος περιμένει τον διάδοχο


Ο θρόνος περιμένει τον διάδοχο

Το νέο διάδοχο του θρόνου περιμένουν όλοι, φίλοι και αντίπαλοι των Αλ-Σαούντ από χθες, μετά την κηδεία του μακροβιότερου υπουργού Αμυνας στον κόσμο, του διαδόχου του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ, παρουσία προέδρων, αντιπροέδρων και μοναρχών χωρών.

 Μέλος της οικογένειας των Σαούντ αγγίζει τον τάφο του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ. 

Ρωσία: «Περίεργη» πώληση παρεμβολέων στο Ιράν



ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ρωσία: «Περίεργη» πώληση παρεμβολέων στο Ιράν

Μια πολύ κρίσιμη πώληση αμυντικού υλικού έκανε η Ρωσία στο Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile, η Μόσχα πούλησε στην Τεχεράνη του υψηλής τεχνολογίας παρεμβολείς ηλεκτρονικών.

Πρόκειται για τους παρεμβολείς Avtobaza που μπορούν να εντοπίσουν και να παρεμβάλουν 60 στόχους, αεροσκάφη ή πυραύλους, εντός ακτίνας 150 χλμ και σε γωνίες 360 μοιρών. Το σύστημα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία από διαμόρφωση κίνησης εντός 20 λεπτών. Το Avtobaza είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου δικτύου αεράμυνας, καθώς διασυνδέεται με τα υπόλοιπα τμήματα, ραντάρ και αντιαεροπορικά όπλα, μέσω οπτικών ινών.

Προβληματισμός από πιθανή κατάργηση μονάδων



ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Προβληματισμός από πιθανή κατάργηση μονάδων

Προβληματισμός από πιθανή κατάργηση μονάδων
Εντονότατο προβληματισμό προκαλεί στο Πολεμικό Ναυτικό η πιθανότατη κατάργησης της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος με περιοχή ευθύνης το Βόρειο Αιγαίο, την ώρα που οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν βόλτες μέχρι τα ανοιχτά του Σουνίου.

Το ίδιο μοντέλο -κατάργηση ή υποβαθμιση- μελετάται και για τη Ναυτική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος. Επιλογή που όπως σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί- είναι σε λάθος κατεύθυνση γιατί ήδη η Τουρκία εκτελεί περιπολίες με φρεγάτες δυτικά της Ελλάδας, στο πλαίσιο στρατιωτικής της με τους Αλβανούς.

Αυτή είναι η πραγματική εθνική αναπτυξιακή πολιτική


Αυτή είναι η πραγματική εθνική αναπτυξιακή πολιτική

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
«Πράσινο φως» για έργα αποκατάστασης σε αρχαία θέατρα

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο των Δελφών έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ΚΑΣ .
Το αρχαίο θέατρο των Δελφών και το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης, πρόκειται να αποκατασταθούν, μετά το πράσινο φως που έδωσαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τα οποία γνωμοδότησαν θετικά και ως προς τη μελέτη που αφορά στην αποκατάσταση και ανάταξη της παλαίστρας του Λυκείου του Αριστοτέλη.
Αρχαίο θέατρο Δελφών

Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστίνης για εισηγήσεις σχετικά με το εδαφικό, ασφάλεια


Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστίνης για εισηγήσεις σχετικά με το εδαφικό, ασφάλεια


Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να εισηγηθούν προτάσεις για το εδαφικό και το θέμα της ασφάλειας εντός τριών μηνών, συνεχίζοντας τις ειρηνευτικές προσπάθειες, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.Αντιπροσωπείες των δύο πλευρών συναντήθηκαν με τους απεσταλμένους του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ) ύστερα από αρκετές προσπάθειες κατά το παρελθόν για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ;


ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 31, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/kaliorasvouli.jpg?w=200&h=278&h=278
Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας
Η πρώτη μεγάλη παγκόσμια οικονομική ύφεση, γνωστή ως «Μεγάλη Ύφεση», προήλθε από μία σειρά παραγόντων, σφαλμάτων και λαθεμένων πολιτικών αποφάσεων. Το χρηματιστηριακό κραχ της 29ης Οκτωβρίου, του 1929, δικαίως συνδέθηκε (έχοντας σχέση αιτίου-αιτιατού), με το μετέπειτα έναυσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Σεπτέμβριο του 1939. Τότες, μέσα σε ένα έτος και μόνο, πάνω από 9.000 τράπεζες κατέρρευσαν. Πολλοί θεωρητικοί αναλυτές, από όλες τις γνωστές σχολές σκέψης, προσπάθησαν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν την πρωτόγνωρη τότε «Μεγάλη Ύφεση» και την ταυτόχρονη κατάρρευση των τραπεζών. Από όλες τις ερμηνείες της μεγάλης τότε κρίσης, θεωρώ ότι η Αυστριακή Σχολή αξίζει να προσεχθεί περισσότερο, επειδή ακριβώς έχει την μεγαλύτερη «διασύνδεση» με την αντίστοιχη σημερινή διεθνή κρίση.

28η Οκτωβρίου ανήμερα …


28η Οκτωβρίου ανήμερα …

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 31, 2011
Στάθης, Το Παρόν 29/11/2011

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο


Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μείον €13 εκατ. για την αμυντική θωράκιση


Μείον €13 εκατ. για την αμυντική θωράκιση

Κάθε χρόνο και χειρότερα για την Εθνική Φρουρά. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για το 2012 είναι σαφώς «ψαλιδισμένος» σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάστηκε μέσα στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πολιτικής της κυβέρνησης για «οικονομική περισυλλογή και λιτότητα». Αρκετά κονδύλια που ζήτησε το Υπουργείο Άμυνας μέσω του γενικού διευθυντή, κόπηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία.

Η φαρσοκωμωδία με τα πυρομαχικά των αρμάτων συνεχίζεται


Η φαρσοκωμωδία με τα πυρομαχικά των αρμάτων συνεχίζεται

Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ
(ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ. 47)

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 και ο στρατηγός Χ. Κατσιμήτρος (ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ)


ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 και ο στρατηγός Χ. Κατσιμήτρος
Δημήτριος Λιμνιάτης, Αντιστράτηγος ε.α.
(Περιοδικό «Ιστορία Εικονογραφημένη», τ. 352, Οκτ. 1997)

Πιστεύετε στα θαύματα; Ιστορίες από το μέτωπο με την Κυρά της Μάχης.


Πιστεύετε στα θαύματα; Ιστορίες από το μέτωπο με την Κυρά της Μάχης.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 28, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/14-ce97ce9acea5cea1ce91cea4ce97cea3cea1cea91985.jpg?w=149&h=198&h=198Όταν ο Γηγενής κάνει την υπέρβαση, όταν αφήνει το περιοριστικό Εγώ για το Εμείς,απελευθερώνεται. Αυτό οι Έλληνες το ξέρουν καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μοναδικός Εθνικός Ύμνος που δεν υμνεί κάποια κρατική οντότητα, κάποια φυλετική ανωτερότητα, κάποια πολιτική κατεύθυνση αλλά την Ιερά Πανανθρώπινη Αξία της Ελευθερίας, είναι ο Ελληνικός.
Όταν οι άνθρωποι εγείρονται για να την υπηρετήσουν, κάνουν μία μεταφυσική, μία υπερβατική πράξη. Ενθουσιάζονται – Εν Θεώ Ουσία. Διότι πάντα, Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.
Δείτε τις ιστορίες από το μέτωπο για την Κυρά της Μάχης που στέκει εκεί, από τις Θερμοπύλες μέχρι το Λιοπέτρι της Κύπρου. Ίσως εντέλει η Ελλάδα να έχει στρατηγό. Και μία χούφτα στρατιώτες, πάντα αρκούσαν:
undefined

Κλειδί η Τουρκία στην αντιπυραυλική του ΝΑΤΟ


Κλειδί η Τουρκία στην αντιπυραυλική του ΝΑΤΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ . ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ… ΟΙ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΝΑ Χ-BAND RADAR ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΥΧΟΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 28, 2011
http://logomnimon.files.wordpress.com/2009/10/alexandrakis-proelasis.jpg?w=300&h=247&h=247Στο άλογό μου
Το να γράψει κανείς σ’ έναν άνθρωπο, είναι ίσως εύκολο στους πολλούς. Το να γράψει σ’ ένα ζώο, είναι αφάνταστα δύσκολο. Για τούτο φοβάμαι. Δεν θα τα καταφέρω.
Τα χέρια μου έχουνε σκληρύνει από τα λουριά σου, κι η ψυχή μου από άλλη αιτία. Όμως πρέπει. Αισθάνομαι την ανάγκη. Γι’ αυτό θα σου γράψω.
Στην αρχή δεν με ήθελες. Καταλάβαινες σε μένα τον άπραγο με το αδύνατο χέρι. Είχες δίκιο. Ίσως για πρώτη φορά έβλεπα άλογο από τόσο κοντά. Τ’ άλογα που είχα δει στη ζωή μου ήτανε στα τσίρκα, που τα δουλεύανε κοζάκοι, και στις κούρσες, που τα παίζαν οι άνθρωποι. Αυτό με είχε πειράξει. Δεν είστε προορισμένα για τόσο χαμηλές πράξεις. Ας είναι… Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, καθώς λέει ο Κίπλινγκ, αυτός που τόσο σας είχε αγαπήσει και ιστορήσει.

H 28η Οκτωβρίου 1940 αφετηρία της ήττας του Χίτλερ και του φασισμού


H 28η Οκτωβρίου 1940 αφετηρία της ήττας του Χίτλερ και του φασισμού

undefined
Tου Νικόλαου Μάρτη
Η 28η Οκτωβρίου 1940, όταν σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είχε υποταγεί στον Χίτλερ και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος της Γερμανίας, η Ελλάδα μόνη στην Ευρώπη, δέχθηκε επίθεση από την Φασιστική Ιταλία την οποία και… νίκησε. Εάν η Ελλάδα ήττατο ή παρεδίδετο, με δεδομένο το ότι όλες οι Βαλκανικές χώρες είχαν θετική επαφή με τον Χίτλερ, ο Λίβανος και η Συρία ήταν υπό την κατοχή της Γαλλίας του Βισύ και το Ιράκ είχε φιλογερμανικές τάσεις, ο Άξονας θα κέρδιζε τον Πόλεμο, όπως δήλωσαν τότε Άγγλοι Υπουργοί και Στρατιωτικοί ηγέτες.

ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ..


ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ..

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 28, 2011
Ακούστε το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο:ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ [Μ. ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ - Μ. ΣΟΥΓΙΟΥΛ] (Σ. Βέμπο), 1946
65 χρόνια πέρασαν και είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ..
«Ποιος το περίμενε στ’ αλήθεια,
να βγουν ψευτιές και παραμύθια
και να ξεχάσουν τώρα πια τα λόγια εκείνα τους,
που μας τα ‘λέγαν κάθε βράδι απ’ τα Λονδίνα τους.
Μα δεν πειράζει, δεν πειράζει,
δεν θα το βάλουμε μαράζι
και δεν θα κλάψουμε που πάλι μας ξεχάσατε,
γιατί δεν είν’ πρώτη φορά που μας τη σκάσατε
και στην υγειά σας μια οκαδούλα εμείς θα πιούμε
και στη μικρή την Ελλαδούλα μας θα πούμε:
Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν’ οι εχθροί σου.
Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις.
Σε κάθε χιονισμένη ράχη,
σαν πολεμούσαμε μονάχοι,
όλοι λαγούς με πετραχήλια μας ετάζατε
και μεσ’ στα μάτια με λατρεία μας κοιτάζατε.
Μα ξεχαστήκαν όλα εκείνα,
η Πίνδος και η Τρεμπεσίνα,
ίσως μια μέρα εμάς που τόσο αίμα εχάσαμε,
να μας καθήσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε.
Μα φυσικό θα μας φανεί κι αυτό ακόμα
και στην Ελλάδα μας θα πούμε μ’ ένα στόμα:
Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν’ οι εχθροί σου.
Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις».