Ετικέτες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Tι λένε αμερικανικά και γερμανικά ΜΜΕ για τις συλλήψεις



4-oi-megaloparagontes-pou-vriskontai-sti-gada[1]Στις συλλήψεις στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρονται αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ σε πολλές αναφορές καταγράφεται ο «ρατσιστικός, αντισημιτικός και ναζιστικός» χαρακτήρας της οργάνωσης.

Ο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ” ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ



 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΜπογιόπουλοςΗ διεύθυνση του “Ριζοσπάστη”, προφανώς με εντολές άνωθεν και με πρόφαση τη μείωση των σελίδων του για οικονομικούς λόγους , αποφάσισε να κόψει την πιο δημοφιλή στήλη του, τη σελίδα στην οποία έγραφε ο Ν. Μπογιόπουλος, τα άρθρα του οποίου, ως γνωστόν, φιλοξενούσε καθημερινά και η Iskra.
Είναι προφανές ότι η στήλη του Ν. Μπογιόπουλου στον “Ρ” κόπηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους , αφού είναι γνωστό ότι ο Ν. Μπογιόπουλος με παρέμβασή του στο διάλογο του πρόσφατου Συνεδρίου του ΚΚΕ είχε διατυπώσε τεκμηριωμένα και με ουσιαστικώς έντονο τρόπο τη διαφωνία του με την ασκούμενη από το ΚΚΕ πολιτική κατεύθυνση.
Ερώτημα παραμένει αν , μετά το κόψιμο της στήλης του, ο Ν. Μπογιόπουλος ακολουθήσει και το δρόμο της απόλυσης, όπως απολύθηκαν σειρά παλαίμαχοι συνάδελφοί του από το “Ριζοσπαστη” , σε μια επιχείρηση “πολιτικών εκκαθαρίσεων”, όπως την ονομάζουν αυτοί που εκδιώχθηκαν, στο δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηγούμενος Γερμανός Δημάκης (Πάπα-Ανυπόμονος)



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ο θρυλικός ανταρτοκαλόγερος,Αρχιμανδρίτης Γερμανός (παπα - Ανυπόμονος)
Ο θρυλικός ανταρτοκαλόγερος,Αρχιμανδρίτης Γερμανός (παπα – Ανυπόμονος)
Ο ηγούμενος Γερμανός Δημάκης, (19122004) το κανονικό του όνομα ήταν Γεώργιος και όταν χειροτονήθηκε το έκανε Γερμανός, γνωστός τον καιρό της Εθνικής Αντίστασης ως «Πάπα-Ανυπόμονος» ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς ιερείς που πήρανε μέρος στην Αντίσταση.

Γεννήθηκε το 1912 στο Αγρύδιο Γορτυνίας. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1934 στις 29 Ιουλίου. Όταν οΒελουχιώτης, στις 14 Μαΐου του 1943 συγκροτούσε το αντιστασιακό σώμα και στρατολογούσε άνδρες στη περιοχή δυτικά του χωρίου Κουκουβίστα της Γκιώνας, πήγε και τον βρήκε ο αρχιμανδρίτης Γερμανός, ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος, μια μονή κοντά στην Υπάτη όπου ήταν και πρόεδρος της κοινότητας και ταυτόχρονα
επίτροπος της Μονής Δαδιού-Αμφίκλειας. Ύστερα από παρότρυνση του, αφού τον καταζητούσανε πλέον οι Ναζί, προσχώρησαν στον ΕΛΑΣ και ο μητροπολίτης ΚοζάνηςΙωακείμ και ο μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος.

Παγκόσμια πατέντα για την θεραπεία του καρκίνου από τον Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Κόρδα – Kατοχυρώνεται και θα πουληθεί σε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες κολοσσούς



undefinedΑπό την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα. Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο “Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη” (“Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy”).Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο “Δημόκριτος” και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας.

Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα


28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα
Η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για την δημοκρατία, αλλά δεν είναι το πρώτο, καθώς ο εθνικιστής ηγέτης του ακοδεξιού μορφώματος έχει περάσει για άλλη μια φορά την πόρτα των φυλακών.
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, δεν είναι άνγωστος με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει συλληφθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα, ενώ μάλιστα είχε καθαιρεθεί και απο’τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού για εκρηκτικά.

Αρειος Πάγος: «Πρίγκηπας Φύρερ» το ψευδώνυμο του Μιχαλολιάκου


2Αρειος Πάγος: «Πρίγκηπας Φύρερ» το ψευδώνυμο του Μιχαλολιάκου
Πλήρη παραστρατιωτική δομή λειτουργίας είχε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με τον «σκληρό πυρήνα» της οργάνωσης να αποτελείται από τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Κασιδιάρη και Λαγό.

Η Γερμανία επιστρέφει στην Ελλάδα 599 εκατ. ευρώ



Στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συμφωνίας

undefined


Πρόκειται για κέρδη που κατέγραψε η γερμανική κυβέρνηση από τις αγορές ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ

Μεταφορά 599 εκατ. ευρώ στα ελληνικά ταμεία ενέκρινε σήμερα η κάτω Βουλή της Γερμανίας. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα κέρδη που κατέγραψε η γερμανική κυβέρνηση από τις αγορές ελληνικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σόιμπλε σε Spiegel: Γιατί δεν ωθήσαμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης – Το τηλεφώνημα του Γκάιντνερ


28/9/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις

Στην αρχή της ελληνικής κρίσης δημοσίου χρέους, το 2010, η γερμανική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως αναφέρεται στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τι κρύβει η Χρυσή Αυγή στις στολές παραλλαγής


28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 10 εμφανίσεις
Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ *
Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά φαινόμενα της εποχής που βιώνει η σημερινή Ελλάδα είναι η εμφάνιση -για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία-ενός νεοναζιστικού κόμματος, το οποίο επιχειρεί να καλύψει υπαρκτά κενά καλλιεργώντας ένα νέου τύπου λαϊκισμό, βασισμένο σε πρωτόγονα ένστικτα.
Προσπαθεί παράλληλα να καλύψει τη νεοναζιστική ιδεολογική του προέλευση, όπως προκύπτει από τα βασικά αρχικά κείμενα της οργάνωσης και όπως κατά καιρούς η «λανθάνουσα γλώσσα» των στελεχών του αποκαλύπτει.
Το κόμμα αυτό προέρχεται από τον πιο σκληρό αντιπροσφυγικό (δηλαδή ενάντια στους Ελληνες πρόσφυγες του ’22) και τουρκοφιλικό πυρήνα του ελληνικού συντηρητισμού (επίστρατοι, Λαϊκό Κόμμα -μοναρχία, Μεταξάς, χούντα). Ενα ρατσιστικό πυρήνα που είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα την εποχή του Διχασμού, έδρασε δολοφονικά κατά των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Μεσοπόλεμο και εκφράστηκε με το δωσιλογισμό κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής.
Η παρουσία και η εδραίωση του νεοναζιστικού κόμματος στα πολιτικά πράγματα ευνοείται από:

Πόρισμα Αρείου Πάγου: Από το 1987 η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής- Υπαρχηγός της οργάνωσης ο Παππάς


Πόρισμα Αρείου Πάγου: Από το 1987 η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής- Υπαρχηγός της οργάνωσης ο Παππάς
Στη δημοσιότητα βγήκαν αποσπάσματα από το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο οποίο προσδιορίζονται όλες οι εγκληματικές πτυχές της Χρυσής Αυγής.

Αποχαιρετιστήριο γεύμα για τον ΄Υπ. Αρμοστή κ. Αλέξανδρο Ζήνων


zhnwn 

Μετά από πενταετή παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο ο ΄Υπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρος Ζήνων, επιστρέφει σε λίγες μέρες πίσω στην Κύπρο για να συνεχίσει τις υπηρεσίες του αναλαμβάνοντας και πάλιν την Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Petit-Bourgeois adieu (Μικροαστοί αντίο)



 
 
 
 
 
 
1 Vote

 2011-Face-Paintings-by-Francoise-Neilly-5

  • «Πολιτική αστάθεια. Ιδεολογική αστάθεια. Οικονομική αρρυθμία. Επένδυσε στο αυθόρμητο χαμόγελο . Ψάξε να το βρεις διαφορετικά ζήσε στις σκιές ως μικροαστός».
  • Όσο απομακρύνεσαι από την αρχική σου σκέψη τόσο μικραίνεις και γίνεσαι αόρατος και αδύναμος.Κι ας μη φταις εσύ…μ’ αυτό που βλέπεις να γίνεται… με το πέρα δώθε των προσώπων και των ιδεών.

ΟΗΕ: Εντολή καταστροφής του χημικού οπλοστασίου του Ασαντ

28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, ομόφωνα, ψήφισμα με το οποίο απαιτεί την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Ασαντ.
ΟΗΕ: Εντολή καταστροφής του χημικού οπλοστασίου του Ασαντ
Η θετική ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική διεθνή διπλωματική επιτυχία καθώς είναι το πρώτο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Σ.Α. από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011. Τρεις φορές στο παρελθόν, η Μόσχα και το Πεκίνο είχαν ασκήσει βέτο σε σχέδια ψηφίσματος από δυτικές χώρες.

Συμβαίνει τώρα: “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”


xrysavgitesΑυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 200 άτομα. Φοράνε μαύρα και φωνάζουν συνθήματα όπως “το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”, “κανένας σύντροφος στα χέρια του κράτους” και άλλα.
Από κοντά πολλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ που μπερδεμένοι ρωτάνε: “Μπούφους δέρνουμε;”.
Η πραγματικότητα είναι ότι με τόσες καράφλες μαζεμένες να γυαλίζουν δημιουργείται αντανάκλαση μέσω της οποίας στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα στους συλληφθέντες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΚΕΕΔ αποφάσισε να αναβάλει το πραξικόπημα για λίγες ημέρες, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

“Ξηλώνεται” η Χρυσή Αυγή- Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Γερμενής- Καταζητούνται Παππάς- Μίχος

 

Έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση- Συλλαμβάνονται μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα- Κάλεσμα χρυσαυγιτών έξω από τη ΓΑΔΑ…

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής


Σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης άλλων 31 στελεχών του κόμματος μεταξύ των οποίων και άλλοι βουλευτές μετά από πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου – Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης
Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και ο υπεύθυνος της οργάνωσης Νίκαιας Κώστας Πατέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί 34 εντάλματα σύλληψης μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα πέντε. Αναζητούνται άλλα 29 μέλη.

Τα σταγονίδια στο Μέγαρο Μαξίμου



undefined
Καθώς στην Ελληνική Αστυνομία εξακολουθούν να ανιχνεύονται νεοναζιστικά σταγονίδια με το DNA της Χρυσής Αυγής, στο Μέγαρο Μαξίμου στεγάζεται ο εθνικισμός αυτοπροσώπως. Δυό εθνικιστικά σταγονίδια με ονοματεπώνυμο για να είμαστε ακριβείς, αν υποθέσουμε ότι, εν ώρα υπηρεσίας τουλάχιστον, οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης (κατά το τεκμήριον του βίου και της πολιτείας τους, μεταμοντέρνοι εθνικιστές) συστεγάζονται με τον Αντώνη Σαμαρά στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Εάν τώρα συμφωνήσουμε ότι ο εθνικισμός είναι το ιδεοληπτικό υπόβαθρο της Χρυσής Αυγής, τότε προκύπτει η εκλεκτική συγγένεια του νεοναζιστικού μορφώματος με την σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Και της κυβέρνησης…

Πιο εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης από την Google



Η Google βελτίωσε περαιτέρω τον αλγόριθμο που βρίσκεται στη βάση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε πιο πολύπλοκα ερωτήματα των χρηστών, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες λέξεις. Είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση εδώ και τρία χρόνια από την Google (που γιορτάζει σήμερα τα 15α γενέθλιά της), τέθηκε σε εφαρμογή αυτόν τον μήνα και έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει περίπου το 90% των αναζητήσεων διεθνώς.
Ο νέος αλγόριθμος αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, πήρε την κωδική ονομασία «Κολιμπρί» (Hummingbird) και αντικαθιστά τον προηγούμενο με την ονομασία «Καφεΐνη», που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην καλύτερη ιεράρχηση στην εμφάνιση των ιστοσελίδων που αναζητούσε ο χρήστης.

Έκθεση ΟΗΕ για το κλίμα..



Η θερμοκρασία της Γης αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3 ως 4,8 βαθμούς Κελσίου ως το 2100, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, σύμφωνα με τη νέα έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για το κλίμα.
 
Η μέση θερμοκρασία της Γης πρόκειται να αυξηθεί κατά 0,3 ως 4,8 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, σύμφωνα με τη νέα έκθεση των επιστημόνων της Διακυβερνητικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Εξέλιξη το Κλίματος (IPCC) που υιοθετήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη.

Αποκαλύψεις σοκ για Κατάρ και Μουντιάλ



undefined
Ερευνα του «Γκάρντιαν» κάνει λόγο για καθεστώς δουλείας στο εμιράτο, με 44 νεκρούς την περίοδο του καλοκαιριού.
Aίσθηση έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη η είδηση ότι στο Κατάρ, στο οποίο θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, οι αλλοδαποί εργάτες εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες ώστε την περίοδο από τις 4 Ιουνίου έως 8 Αυγούστου τουλάχιστον 44 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους λόγω εργατικών ατυχημάτων ή προβλημάτων με την καρδιά τους.

ΗΠΑ-Ιράν: Συζητούν μετά 34 χρόνια



Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είχαν χθες τη νύκτα στη Νέα Υόρκη την πρώτη, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, ιστορική συνάντηση υψηλού επιπέδου, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών Τζον Κέρι και Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ αντάλλαξαν χειραψία και είχαν εικοσάλεπτη κατ΄ιδίαν συνομιλία στο πλαίσιο της συνάντησης των επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών της ομάδας 5+1 κατά την οποία οι δύο υπουργοί κάθησαν ο ένας δίπλα στον άλλον και συμφώνησαν στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στις 15 Οκτωβρίου στη Γενεύη.
Μετά τη συνάντηση και σε χαλαρή ατμόσφαιρα ο Μοχάμαντ Τζαβάλ Ζαρίφ μίλησε στους δημοσιογράφους για την “ανάγκη συνέχισης των συνομιλιών ώστε να δοθεί η πολιτική ώθηση που χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία εντός ευλόγου χρόνου”. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του να προσπαθήσουν να φθάσουν σε συμφωνία εντός ενός έτους.

Τα χρώματα δείχνουν τη σεξουαλικότητά μας


Τα ρούχα που φοράμε, τα έπιπλα που διαλέγουμε για το σπίτι μας ή το αυτοκίνητό μας, φανερώνουν το χαρακτήρα μας, άρα και κάποια στοιχεία της σεξουαλικότητά μας. Το κλειδί, όμως, σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι τα χρώματα που προτιμάμε.

Τέλος εποχής για Στάινμπρουκ – Παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματά του στο SPD


28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις
Τέλος εποχής για Στάινμπρουκ - Παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματά του στο SPD
Την αποχώρησή του από την  ηγετική ομάδα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ σε κεκλεισμένων των  θυρών συνεδρίαση του SPD στο Βερολίνο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκλογικής ήττας από τη Μέρκελ. Όπως επιβεβαίωσαν πηγές του SPD, ο Στάινμπρουκ θα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

ΗΠΑ: Πιλότος έπαθε έμφραγμα εν πτήσει και πέθανε


28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις
Την Πέμπτη

Το αεροσκάφος με 161 επιβάτες και κατεύθυνση το Σιάτλ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση – Τον συγκυβερνήτη βοήθησε εκπαιδευτής πιλότων – επιβάτης της πτήσης

Οι κομιστές του αυταρχισμού!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

tumblr_mftchhP6V61s1b65mo1_500
Ο Νεοφιλελευθερισμός, οικονομική θεωρία που, αρχικά, προτάχθηκε από την σχολή του Σικάγο και τον Μίλτον Φρίντμαν, είναι μια από τις αντικοινωνικές ιδεολογίες που δεν έχει τη δυνατότητα να πείσει τις μάζες μέσω της ειλικρινούς κατάθεσης επιχειρημάτων και του καθαρού λόγου.

Παρότι έχει καθιερωθεί ως η ηγεμονική ιδεολογία στο Δυτικό κόσμο, δύσκολα θα εντοπίσει κανείς ακόμα και εντός της αστικής τάξης (ή των ψηφοφόρων των κυρίαρχων αστικών κομμάτων που συνήθως προέρχονταν από τα μεσαία στρώματα), πολλούς πολίτες που να αυτοπροσδιορίζονται ως νεοφιλελεύθεροι. Ούτε βέβαια υπάρχει (ή θα μπορούσε να υπάρξει) κάποιο κίνημα (με την έννοια της πηγαίας έκφρασης ενός κομματιού της κοινωνίας) που να προτάσσει την αυτορυθμιζόμενη αγορά, την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, την σταδιακή μετάλλαξη του ανθρώπου σε homo economicus.

Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής


28/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η ρύθμιση προβλέπει την διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον των ηγετών ή των βουλευτών τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες από τις εξώσεις στην Ισπανία (Προσεχώς και στην Ελλάδα;)






Πληθαίνουν τα τραγικά θύματα της κρίσης


Εικόνες που ραγίζουν καρδιές καταγράφονται καθημερινά στην Ισπανία, όπου μακραίνει η λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη στέγη τους, καθώς πέφτουν θύματα των εξώσεων.Μία από τις τελευταίες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αυτή της Isabel Rodriguez Romero, η οποία ζούσε με το σύζυγό της, την κόρη της και τους γονείς της στα σπίτια της EMVS (δημοτικής εταιρείας στέγασης και γης ) στη Μαδρίτη. Όλη η οικογένεια έμεινε άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώνει πλέον, με αποτέλεσμα οι οφειλές της να φθάσουν τα 1.000 ευρώ. Παρόλο που κατάφεραν να το πληρώσουν η EMVS τους είπε να φύγουν από το σπίτι, όπως αναφέρει η ίδια η Rodriguez.Η οικογένεια ζει με ένα επίδομα αναπηρίας (η μητέρα της Isabel πάσχει από διπολικό σύνδρομο και ο πατέρας της από εκφυλιστική ασθένεια), καθώς και από τη σύνταξη του πατέρα της.
Τα θύματα των εξώσεων στην Ισπανία έχουν μοναδικό σύμμαχο τους ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν κάνει αξιοθαύμαστες προσπάθειες για να καταφέρουν να μη χάσουν τη στέγη τους οι συνάνθρωποί τους.

Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας


undefined
Ολοι οι λαοί του κόσμου, τα κράτη που είναι αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ και οι εθνότητες (όπως οι Κούρδοι), που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή τους, είναι αξιοσέβαστοι από την Ελλάδα – ακόμα κι αν έχουν αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας. Στον στίβο των διακρατικών ή εξωτερικών σχέσεων πάντα επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός και για τους αντιπάλους. Μπορεί ενίοτε να αναπτύσσονται φιλικά αισθήματα μεταξύ των λαών ή εχθρότητες που αντέχουν στον χρόνο, αλλά οι άνθρωποι είναι εφήμεροι και τα συμφέροντα αιώνια.

Επιστολές Καποδίστρια …σα να μην πέρασε μια μέρα…


undefined
Εκπληκτικά επίκαιρες αποδεικνύονται οι ιδιόχειρες επιστολές, 37 τον αριθμό, του Ιωάννη Καποδίστρια, που απευθύνονται στον στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο (1789-1865) και αναφέρονται σε τρέχουσες κρατικές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, των ετών 1828-1830.

Σε «λουκέτο» ΕΑΣ, ΕΛΒΟ επιμένουν οι δανειστές


Του Σωτήρη Νίκα
Οι διαπραγματεύσεις για τη ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστούν σήμερα, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των τεχνικών κλιμακίων.
Επιμένει η τρόικα στο να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ), καθώς από τα σχέδια αναδιάρθρωσης που παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας θεωρούν ότι δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους.
Σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση επιμένει στην αποκρατικοποίησή της, αλλά η τρόικα δεν έχει ακόμη πεισθεί ούτε για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Soap Boycott Adds to Trade Slump as Egypt Punishes Turkey

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan

Laila Said loved Turkish soap operas so much she named her baby boy Mohannad after the main character in her favorite program. For the past two months, she’s stopped watching.
“I was addicted to Turkish television series and was so emotionally involved with the characters, the scenes and the culture that I wouldn’t miss a single episode,” Said, 31, said in a central Cairo salon where she works as a hair stylist. “Now, I just hate everything related to Turkey.”
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has been one of the most forceful critics of the army’s July 3 ouster of Mohamed Mursi, Egypt’s first freely elected civilian president. Photographer: Vladimir Astapkovich/Host Photo Agency via Getty Images

Η Αλ Σαμπάμπ κατηγορεί την Κένυα για τα θύματα



Reuters, A.P.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ. Η Αλ Σαμπάμπ ισχυρίστηκε χθες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας έκαναν χρήση χημικών όπλων προκειμένου να εισέλθουν στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ και ότι εν συνεχεία προχώρησαν σε «κατεδάφιση» προκειμένου να καλύψουν τις ενδείξεις, θάβοντας έτσι 137 ομήρους. Η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι δεν έγινε χρήση χημικών όπλων και ότι ο επίσημος απολογισμός των αμάχων θυμάτων παραμένει στους 61 νεκρούς.
Σε αναρτήσεις στο twitter, η Αλ Σαμπάμπ ισχυρίστηκε ότι «αφού απέτυχε να νικήσει τους μουτζαχεντίν μέσα στο εμπορικό κέντρο, η κυβέρνηση της Κένυας εξαπέλυσε χημικά αέρια ώστε να λήξει η πολιορκία. Για να καλύψει το έγκλημά της, η κυβέρνηση κατεδάφισε το κτίριο, θάβοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και όλους τους ομήρους στα ερείπια».

Ρωσία: Έτοιμη να βοηθήσει στη φύλαξη των εγκαταστάσεων των συριακών χημικών όπλων





Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη φύλαξη των εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας όταν αρχίσει η διαδικασία καταστροφής των όπλων αυτών και των εργοστασίων τους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στη φύλαξη των εγκαταστάσεων αυτών όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία», τόνισε ο Ριαμπκόφ σε έκθεση όπλων, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ κατέληξαν στις αρχές του μήνα σε συμφωνία βάσει της οποίας ο ‘Ασαντ θα πρέπει να υποβάλει μια πλήρη καταγραφή των αποθεμάτων των χημικών όπλων και ότι θα επιτρέψει την καταστροφή τους ως τα μέσα του 2014.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ριαμπκόφ καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία για την έκδοση απόφασης για τα χημικά όπλα, η οποία θα είναι αποδεκτή από τη Ρωσία και από τις δυτικές χώρες.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ…ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

 
 
by ago

προσπαθώνταςμπορούμεκαλύτερα.blog

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ…ΤΣΑΚΠΟΥΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΑΗΛ- ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.


Posted: 27 Sep 2013 12:00 AM PDT
Σημερινή κρατικοδίαιτη κατσαρίδα ο Τσακπουνίδης Παναγιώτης του Μιχαήλ.
Κλασικό κομματόσκυλο της παλαιάς κοπής του ΠΑΣΟΚ.
Διορίστηκε από τον Άδωνι Μπουμπούκο Γεωργιάδη, τώρα επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Διορίστηκε από τον Λοβέρδο επί ΓΑΠ.
Διορίστηκε από την Ξενογιαννακοπούλου επί ΓΑΠ.
Και στις 3 περιπτώσεις διορίστηκε ως Διοικητής Νοσοκομείου.
Παραθέτω τις αποφάσεις και των 3 διορισμών του.
Φανταστείτε να είχαμε τη “διαύγεια” και πριν το 2009…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΣΙ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝΔΙΑ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΑΜΕΑ…

ΗΠΑ: Ανάπτυξη της Οικονομίας






Αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ




Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναπτύχθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου με ετήσιο ρυθμό 2,5%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

ΗΠΑ-Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας



27.09.2013

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών προσπαθειών, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.