Ετικέτες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επιδοκιμασία των θέσεων για μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους (βίντεο)


Επιδοκιμασία των θέσεων για μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους (βίντεο)

Για άλλη μία φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν και πιθανόν να μην γνωρίζουν σε βάθος τις απόψεις τους και έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισαν αλλά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί της οικολογίας θα μπορούσαν να είναι μία εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Ο Ιερώνυμος στο Κατάρ για επενδύσεις στην εκκλησιαστική περιουσία


New post on Geopolitics & Daily News

Ο Ιερώνυμος στο Κατάρ για επενδύσεις στην εκκλησιαστική περιουσία

by Λουκάς
undefined
Την πιθανότητα επενδύσεων σε ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα της ενέργειας συζητά στο Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος. Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με στελέχη της Ιεράς Συνόδου βρίσκεται από χτες στην χώρα του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω επενδύσεων.

Αλβανοί και Κοσοβάροι προκαλούν στο κέντρο της Νέας Υόρκης – Θέτουν θέμα Τσαμουριάς!


Αλβανοί και Κοσοβάροι προκαλούν στο κέντρο της Νέας Υόρκης – Θέτουν θέμα Τσαμουριάς!


Ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη, Αλεξ Στεφανόπουλος
Νέα Υόρκη. Την ώρα που στην Ελλάδα,  εν μέσω της πλέον σκληρής οικονομικής πολιτικής που γνώρισε ποτέ στο παρελθόν της ιστορίας   η χώρα,  με μέτρα που εξασθενούν και έχουν παραλύσει κυριολεκτικά  την οικονομία της εγχώριας αγοράς,  απομυζώντας και γονατίζοντας  τον Έλληνα πολίτη, οδηγώντας τον στην πλήρη κοινωνική και οικονομική  εξαθλίωση, την  ίδια στιγμή κάποια άλλα κέντρα  εκτός Ελλάδος, φαίνεται πως  όχι μόνον  ονειρεύονται την αλλαγή των γεωπολιτικών συνόρων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων,    αλλά  μάλλον δείχνουν  να  απεργάζονται συστηματικά και με στρατηγική  σε βάθος χρόνου,  εμπράκτως  σχέδια για  τον διαμελισμό της χώρας!

Αρχαία ελληνικά συνθήματα σε αιγυπτιακούς ναούς


Αρχαία ελληνικά συνθήματα σε αιγυπτιακούς ναούς

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Οκτωβρίου 23, 2011
Η αναγραφή συνθημάτων, ευχών, χαιρετισμών, ειρωνειών κλπ, σε τοίχους πολυσύχναστων οδών ή μνημείων είναι μια ανθρώπινη έκφραση που, φυσικά, δεν είναι φαινόμενο του καιρού μας.

Οι Ηπειρώτες της Αργυρούπολης τίμησαν τις ”Γυναίκες της Πίν δου”.


Οι Ηπειρώτες της Αργυρούπολης τίμησαν τις ”Γυναίκες της Πίν δου”.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 23, 2011
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ”Μίκης Θεοδωράκης” του νέου ενιαίου Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης επί της οδού Κύπρου 68, από τους Ηπειρώτες, αλλά και τους φίλους της Ηπείρου, στην γιορτή μνήμης, επ΄ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, το απόγευμα, για να τιμήσει την προσφορά των ηρωίδων γυναικών της Πίνδου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες συνέδραμαν στα μέγιστα, τον Ελληνικό Στρατό, να αντισταθεί αρχικά και στην συνέχεια να αντιπετειθεί στον Ιταλό εισβολέα, τον χειμώνα του 1940-41.

Μιχάλης Ιγνατίου: Τρόμος στη νοτιοανατολική Τουρκία!


Μιχάλης Ιγνατίου: Τρόμος στη νοτιοανατολική Τουρκία!

undefined
Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα.
Οι συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού, που ως αποτέλεσμα των οποίων χάνονται καθημερινά πολλές ζωές και από τις δύο πλευρές, αναδεικνύουν ένα βασικό ερώτημα: ποιοι είναι οι χειρότεροι; Τα κράτη-τρομοκράτες ή οι αντάρτες που παλεύουν για την ελευθερία τους και τους οποίους οι πολιτικοί χαρακτηρίζουν “τρομοκράτες”;
Ο κουρδικός λαός δολοφονείται σε καθημερινή βάση τα τελευταία 50 χρόνια από τους Τούρκους, τους Ιρακινούς, τους Ιρανούς και τους Σύριους. Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την ελευθερία που απολαμβάνουν άλλοι λαοί. Τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συστηματικά και όσοι “παίρνουν τα όπλα” αγανακτισμένοι για την αδικία εις βάρος του λαού τους, δολοφονούνται και αποκαλούνται “τρομοκράτες”.
Το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες του PKK ενισχυμένοι -όπως ισχυρίζεται η Τουρκία από ξένη δύναμη- έχουν σημειώσει σημαντικότατες επιτυχίες στον στρατιωτικό τομέα. Εχουν και οι ίδιοι απώλειες, αλλά το πλέον σημαντικό στην υπόθεση του αγώνα τους είναι ότι έχουν καταφέρει σοβαρότατα κτυπήματα στον τουρκικό στρατό αποδεικνύοντας ότι δεν είναι άτρωτες οι “τρανές” Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας που διαβρώθηκαν από ισλαμικά στοιχεία και φανατικούς οπαδούς του Ταγίπ Ερντογάν.
Το κουρδικό αντάρτικο έχει κερδίσει την εκτίμηση της διεθνούς κοινής γνώμης, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι δουλοπρεπείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης το κατέταξαν στις “τρομοκρατικές οργανώσεις”. Είναι ένα θέμα στο οποίο οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ταυτίζονται πλήρως με το Ιράν και τον Αχμαντινετζάντ, ο οποίος συμφώνησε να συνδράμει τους Τούρκους στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών. Βέβαια, κρυφά οι Αμερικανοί -όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks- έχουν επαφές με το PKK, καθώς σε ποιους άλλους θα στηριχθούν παρά στους Κούρδους όταν σπάσει το απόστημα της Τουρκίας;
Το Κουρδικό αποτελεί πληγή για την Αγκυρα και, μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν, έχασε μοναδική ευκαιρία για να το επιλύσει. Οι Κούρδοι αυξάνονται και πληθύνονται στην Τουρκία -ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια- και είναι αδύνατον να εξολοθρευτεί αυτός ο λαός, που παλεύει για τα ιερά και τα όσιά του.
Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα, πληρώνοντας έτσι το τίμημα για την πολυετή καταπίεση και εκστρατεία εξολόθρευσης του κουρδικού πληθυσμού.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ 4 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Κόβει από ανταλλακτικά για να δώσει οδοιπορικά



ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ 4 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Κόβει από ανταλλακτικά για να δώσει οδοιπορικά

Με μια πρωτοφανή απόφασή του, για την οποία πραγματικά δεν χωρά κανένας σχολιασμός, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, προχώρησε στη περικοπή περίπου 4.000.000 ευρώ από το κονδύλι της προμήθειας ανταλλακτικών και πληρωμών συντήρησης αεροσκαφών, για να τα δώσει στα οδοιπορικά των αξιωματικών και όχι μόνο.
Ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό, οι πληρωμές για ξένα οπλικά συστήματα καλά κρατούν


Ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό, οι πληρωμές για ξένα οπλικά συστήματα καλά κρατούν Η απόφαση του υπουργού, με τίτλο «Διαμόρφωση - εκτέλεση προϋπολογισμού ΥΠΕΘΑ έτους 2011» (ανακατανομή πιστώσεων Π/Υ ΥΠΕΘΑ ποσού 4.402.590), που όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο την υπέγραψε στις 14 Οκτωβρίου 2011, προκάλεσε αίσθηση στους κύκλους των αξιωματικών, ακόμα και στους λεγόμενους δικούς του.

Ίσως αισθάνονται τυχεροί οι Τούρκοι γκέι


Ίσως αισθάνονται τυχεροί οι Τούρκοι γκέι

7408

Ίσως αισθάνονται τυχεροί οι Τούρκοι γκέι, αναφέρει το αγγλόφωνο εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist, επικαλούμενο τις πολύνεκρες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι Κούρδοι γεννοβολάνε και οι Τούρκοι μειώνονται. Οι φόβοι του Ερντογάν!


ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Οι Κούρδοι γεννοβολάνε και οι Τούρκοι μειώνονται. Οι φόβοι του Ερντογάν!

του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από μερικούς μήνες, ο Ερντογάν έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδία, για να διατηρήσει η Τουρκία το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που έχει έναντι των χωρών της περιοχής και κυρίως έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κυνισμός της ελίτ των Ελλήνων




ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011


Ο κυνισμός της ελίτ των Ελλήνων

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου. Ένας μπογιατισμένος αριστερός
συνδικαλιστής σε διαδήλωση στη διάρκεια της γενικής απεργίας
Μετά από δύο ημέρες γενικής απεργίας και μαχών  στο δρόμο, η Ελλάδα φαίνεται κάθε μέρα λίγο πιο κοντά από τον γκρεμό. Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώνονται αυτή την Κυριακή σε μια τελευταία προσπάθεια για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος, ένας Έλληνας συγγραφέας καταδικάζει την ελίτ της χώρας του,
και την θεωρεί υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση.

Παραμένουν φυλακισμένοι εκλεγμένοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες στην Τουρκία


Παραμένουν φυλακισμένοι εκλεγμένοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες στην Τουρκία

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη μαζική και παρατεταμένη κράτηση εκλεγμένων Δημάρχων και κοινοταρχών στις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία εξέφρασε το Προεδρείο του Κογκρέσου Δήμων και Κοινοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.