Ετικέτες

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ηττημένα μυαλά.






Ηττημένα μυαλά. Άνθρωποι που ξεκινούν με ηττοπάθεια και εκ των προτέρων διάθεση υποταγής στις απαιτήσεις κάθε ξένης χώρας ή κάθε διεθνούς οργανισμού. Η ορολογία δεν είναι δική μου. Την δανείζομαι από τον εξαίρετο Κύπριο δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο, τον οποίο διαβάζω κάθε μέρα μέσω διαδικτύου στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Λευκωσίας ( www.simerini.com). Τους βλέπουμε καθημερινά στη ελληνική κοινωνία. Πολιτικοί, αρθρογράφοι, πανεπιστημιακοί που μας καλούν να τα παραχωρήσουμε όλα, να χάσουμε κάθε αίσθηση αξιοπρέπειας, να ασεβήσουμε απέναντι στο παρελθόν και στο μέλλον του Έθνους μας. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Ελληνισμό και στην ιστορία του, που θα προτιμούσαν να μην είναι ανεξάρτητη η Ελλάδα, αλλά να είναι πολιτικά και στρατιωτικά υποτελής σε ξένες δυνάμεις.

Διεθνής Επιτροπή: «Αλλάξτε τα όλα στα πανεπιστήμια – Η πανεπιστημιακή ηγεσία δεν προστατεύει τους πανεπιστημιακούς χώρους από στοιχεία που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια»


Διεθνής Επιτροπή: «Αλλάξτε τα όλα στα πανεπιστήμια – Η πανεπιστημιακή ηγεσία δεν προστατεύει τους πανεπιστημιακούς χώρους από στοιχεία που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια».


Εκθεση «κόλαφο» για τα ελληνικά πανεπιστήμια κατέθεσε η επιτροπή «σοφών» από πανεπιστήμια του εξωτερικού που ανέλαβε, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας, να μελετήσει τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
«Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ασαφείς αποστολές, ανεπαρκείς στόχους και αβέβαιο μέλλον» αναφέρεται στην έκθεση, η οποία κατά τα άλλα υποστηρίζει τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για νέο Νόμο Πλαίσιο και μάλιστα επαναφέρει την «πρόταση Πανάρετου» για την δημιουργία περιφερειακών κολεγίων διετούς φοίτησης.

Βρέθηκαν (;) τα καρφιά της Σταύρωσης!


Βρέθηκαν (;) τα καρφιά της Σταύρωσης!

undefined
Ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην σταύρωση του Χριστού βρέθηκαν σε τάφο στην Ιερουσαλήμ. Δεκάδες είναι τα αντικείμενα κατά καιρούς έχουν συνδεθεί με την ιστορία του Χριστού, όπως η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο. Αυτή τη φορά ένα νέο ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην σταύρωση του Χριστού βρέθηκαν σε τάφο στην Ιερουσαλήμ.

H EΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ


H EΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ…


undefined
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Υποναύαρχος Ιωάννης Θεοφανίδης, πρώην Διοικητής των ΜΥΚ: Δεν μάθαμε τίποτε και θα ξαναπάθουμε…βαδίζουμε χωρίς εθνικό στόχο.


Υποναύαρχος Ιωάννης Θεοφανίδης, πρώην Διοικητής των ΜΥΚ: Δεν μάθαμε τίποτε και θα ξαναπάθουμε…βαδίζουμε χωρίς εθνικό στόχο.

undefined
Υποναύαρχος Ιωάννης Θεοφανίδης, πρώην Διοικητής των ΜΥΚ (Αριστερά)
Αποκλειστική συνέντευξη στον Σωτήρη Σ. Στανωτά – http://www.newstrap.gr/
Με το χέρι στην καρδιά ο πρώην διοικητής των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, ο περίφημος Ντάνυ, αποκαλύπτει και εξομολογείται…
Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βάλεις τίτλο σε μια συνέντευξη σαν και αυτή πού ακολουθεί.
Είναι τόσα πολλά αυτά που αναφέρθηκαν και το καθένα έχει τη δική του σημασία. Ιδιαίτερα όταν μιλάει ο Ντάνυ Θεοφανίδης, ένας άνθρωπος πού κατά τεκμήριο λόγω ιδιότητας και θέσων πού υπηρέτησε, γνωρίζει πολλά.
Από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, μέχρι τά Ίμια και από τον …Πάγκαλο …μέχρι τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Νταβούτογλου…Και από το σχέδιο που αποχαυνώνει το Λαό μέχρι τους χαλασμένους πυράλους¨Εξοσετ….Και από τά συνθήματα των Λιμενικών στην παρέλαση και την δίκη στην οποία οδηγούνται, μέχρι τις επιχειρήσεις στην Λιβύη…

Η Αλβανία “παίζει” με τους Έλληνες και το καθορισμό των χωρικών υδάτων.


Η Αλβανία “παίζει” με τους Έλληνες και το καθορισμό των χωρικών υδάτων.

undefined


«Υπήρξαν αιτήματα για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία και αδυνατεί να ανταποκριθεί, εφόσον την ίδια περίοδο έχουμε τις δημοτικές εκλογές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την αναβληθείσα διαδικασία απογραφής του αλβανικού πληθυσμού.

Λιβύη: Οπλισμό ζητούν οι εξεγερμένοι


Λιβύη: Οπλισμό ζητούν οι εξεγερμένοι



undefined
Οπλισμό ζητούν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοίαπό τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Εθνικό Συμβούλιο ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο της Λιβύης, όπως ανέφερε ο Αμπντέλ Χαφίζ Γόγκα.
«Υποβάλαμε έναν κατάλογο με στρατιωτικό και τεχνικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Γόγκα, επίσημος εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες ζήτησαν όπλα, απάντησε: «Προφανώς τα ζητάμε από τις χώρες που έχουν ήδη αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως το μοναδικό εκπρόσωπο της Λιβύης».
Οι αντικαθεστωτικοί εξακολουθούν να επιμένουν στην απομάκρυνση του Μουάμαρ Καντάφι και των γιων του από τη χώρα ως προϋπόθεση για κάθε πολιτική διευθέτηση.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Αλι Αλι Ισάουι κατάγγειλε ότι οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις έχουν σκοτώσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 10.000 πολίτες, έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 30.000, ενώ αγνοούμενοι θεωρούνται τουλάχιστον 20.000 Λίβυοι.
«Αναμένουμε από όλο τον κόσμο μια πλήρη υποστήριξη της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη, κυρίως όσον αφορά την προστασία των πολιτών» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση που είχε με τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.
Οι εξεγερμένοι έχουν αναγνωριστεί από τη Γαλλία, το Κατάρ και την Ιταλία.

3 αιτήματα στον Πεταλωτή από τον ιερέα - ιεραπόστολο της Ουγκάντα


3 αιτήματα στον Πεταλωτή από τον ιερέα - ιεραπόστολο της Ουγκάντα

undefined
Ευχαριστώ το «Χρόνο» που μας αγκάλιασε και μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να είμαι από μια μακρινή χώρα, αλλά όλοι ξέρουν ότι η Κομοτηνή μας έχει στην καρδιά της και τη νοιώθουμε δίπλα μας», με τα λόγια αυτά ο Αφρικανός ιερέας από την Ουγκάντα με το ιεραποστολικό έργο βρέθηκε για ένα 24ωρο στην Κομοτηνή και συλλειτούργησε στο ναό του Κοσμίου με τον ιερέα Ναθαναήλ Καδήρη, ενώ είχε τη δυνατότητα να μας μιλήσει για την δουλειά που γίνεται στην χώρα του μετά την ολοκλήρωση του σχολείου από δωρεά Κομοτηναίας ευεργέτιδος και την προσφορά χρημάτων για την ολοκλήρωση του οικοτροφείου που βοηθά τα εκατοντάδες ορφανά κι απροστάτευτα παιδιά.

ΜΑΡΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΣΤ!

Για τον Κύριλλο ΣΤ'. Όταν το 1920 απελευθερώθηκε η Αδριανούπολη, έγινε ανακομιδή των οστών στο Πύθιο, τοποθετήθηκαν σε χρυσή λάρνακα καιμεταφέρθηκαν στην Μητρόπολη Αδριανούπολης. Μετά την Καταστροφή του 1922 μεταφέρθηκαν από Αδριανουπολίτες στην Αθήνα και παραδόθηκαν μαζί με άλλη ιερά κειμήλια, στη φύλαξη κρατικών υπηρεσιών. Έκτοτε αγνοείται η τύχη των οστών και της χρυσής λάρνακας? Ποιος άθλιος έκανε αυτό το ανοσιούργημα?

ΜΑΡΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Ε!

Όταν σε μια συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Δέρκων Γρηγόριος (Zουμπάτα Πάτρών) προέτρεψε τον Πατριάρχη να μεταβούν στην Πελοπόννησο για να τεθούν επικεφαλής της Επαναστάσεως, ο Γρηγόριος ο Ε' απάντησε: «Καὶ ἐγὼ ὡς κεφαλὴ τοῦ Ἔθνους καὶ ὑμεῖς ὡς Σύνοδος ὀφείλομεν νὰ ἀποθάνωμεν διὰ τὴν κοινὴν σωτηρίαν. Ὁ θάνατος ἠμῶν θὰ δώση δικαίωμα εἰς τὴν Χριστιανοσύνην νὰ ὑπερασπίση τὸ Ἔθνος ἐναντίων τοῦ τυράννου. Ἀλλ’ ἂν ὑπάγωμεν ἠμεῖς νὰ θαρρύνωμεν τὴν Ἐπανάστασιν, τότε θὰ δικαιώσωμεν τὸν Σουλτάνον ἀποφασίσαντα νὰ ἐξολοθρεύση ὅλον τὸ Ἔθνος».

Ο Γρηγόριος Ε΄ δεν είναι ο μόνος απαγχονισθείς Στο Φανάρι τιμήθηκε η μνήμη του μαρτυρικού πατριάρχη


Ο Γρηγόριος Ε΄ δεν είναι ο μόνος απαγχονισθείς Στο Φανάρι τιμήθηκε η μνήμη του μαρτυρικού πατριάρχη

Μέρα μνήμης η χθεσινή Κυριακή για τον μαρτυρικό οικουμενικό πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ , ο οποίος απαγχονίστηκε στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου στο Φανάρι στις 10 Απριλίου 1821, Κυριακή του Πάσχα τότε. Έκτοτε η πύλη αυτή παραμένει κλειστή σε ένδειξη τιμής και μνήμης.Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες , «εν σιωπή και περισυλλογή», άναψε ένα κερί και απέθεσε λίγα λουλούδια μπροστά στην πύλη του μαρτυρίου του μακαριστού προκατόχου του. Φόρος τιμής και στη μνήμη και άλλων μαρτυρικών πατριαρχών και ιεραρχών.