Ετικέτες

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βρέθηκαν (;) τα καρφιά της Σταύρωσης!


Βρέθηκαν (;) τα καρφιά της Σταύρωσης!

undefined
Ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην σταύρωση του Χριστού βρέθηκαν σε τάφο στην Ιερουσαλήμ. Δεκάδες είναι τα αντικείμενα κατά καιρούς έχουν συνδεθεί με την ιστορία του Χριστού, όπως η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο. Αυτή τη φορά ένα νέο ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην σταύρωση του Χριστού βρέθηκαν σε τάφο στην Ιερουσαλήμ.
Το ντοκιμαντέρ του Καναδο-ισραηλινού σκηνοθέτη και βετεράνου ερευνητή Σίμτσα Γιακομπόβισι με τίτλο «Τα καρφιά του Σταυρού» αναφέρει ότι έχει ανακαλύψει ευρήματα που συνδέονται με τον Ιησού. Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ του, καθώς το 2007 είχε παρουσιάσει «Τον χαμένο τάφο του Ιησού». Ωστόσο, οι ειδικοί περιφρόνησαν τα τελευταία ευρήματα, λέγοντας ότι το φιλμ δεν είναι τίποτα παρά ένα διαφημιστικό κόλπο. Παρόλα αυτά, ο Γιακομπόβισι δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ιστορικό και αρχαιολογικό υπόβαθρο.
Τα Καρφιά του Σταυρού εξηγεί ο Γιακομπόβισι ότι είναι αυτά της σταύρωσης, καθώς βρέθηκαν στον τάφο του Ιουδαίου αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη οδήγησε τον Ιησού στην εκτέλεση, αφού τον παρέδωσε στους Ρωμαίους.
Ο τάφος ανακαλύφθηκε ξανά κατά την διάρκεια εκσκαπτικών εργασιών σε έναν λόφο λίγο χιλιόμετρα νότια από την παλιά πόλη.
Είχαν εξαφανιστεί αιώνες πριν, αλλά λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από τον Γιακομπόβισι, ο οποίος τα παρέδωσε σε ανθρωπολογικό εργαστήριο στο Τελ Αβίβ, και τόνισε ότι μετά από ειδική επεξεργασία διαπιστώθηκε πως πρόκειτα για αυτά της σταύρωσης.
Η Ισραηλινή Αρχαιολογική Αρχή, που επέβλεπε την ανασκαφή του τάφου, εκφράζει τις αμφιβολίες της για το αν αυτό ήταν το σημείο στο οποίο ετάφη ο Καϊάφας, τονίζοντας ότι καρφιά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος Σίμτσα Γιακομπόβισι δημιούργησε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με ένα αληθινό αρχαιολογικό εύρημα. Ομως, η ερμηνεία που παρουσίασε δεν είχε βάση σε αρχαιολογικά ευρήματα ή έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου