Ετικέτες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Καταργείται το Α' και το Β' Σώμα Στρατού!

Posted: 25 Apr 2013 12:13 AM PDT
undefined
Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς εγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ.ευρώ.

ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪ́ΟΥ ΘΑ ΑΡΧΊΣΕΙ Η ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΎΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΏΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ.

Στις 5 Μαΐου θα αρχίσουν να
αποχωρούν οι κούρδοι αντάρτες από… την Τουρκία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το Firat News, πρακτορείο ειδήσεων που διατηρεί σχέσεις με το PKK.
«Η… αποχώρηση σχεδιάζεται να γίνει σταδιακά σε ομάδες και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε το Firat, επικαλούμενο ανακοίνωση της κουρδικής ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης.

Brzezinski: Πώς να σταματήσει η παρακμή της Δύσης


Του Κώστα Ράπτη 
Η ιρακινή περιπέτεια, συνολικού κόστους 3 τρισ. δολαρίων, τραυμάτισε την αμερικανική οικονομία και απονομιμοποίησε την αμερικανική “αυθεντία” ενώ στην "Ε.Ε. των τραπεζών" σήμερα υπάρχει έλλειμμα ιστορικής φιλοδοξίας και πλανητικών φιλοδοξιών, υποστηρίζει ο άλλοτε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Πρώτος ο Έλληνας ανάμεσα σε… 20.000!

 

c14b3d536a7540a3633cdb4e79d40a80_71101
Ο γιατρός Ευάγγελος Καϊμακάμης από τη Λάρισα βρέθηκε στο Νότιο Πόλο! Είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (ESA), στη βάση »Κονκόρντια» της Ανταρκτικής.

Παρόλο που εκεί είναι καλοκαίρι το θερμόμετρο να παραμένει κολλημένο στους -33 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο Ήλιος δεν δύει ποτέ.«Δε γίνεται να μην αντιληφθείς το πολικό ψύχος με το που κατεβαίνεις από το αεροπλάνο», αναφέρει στην ιστοσελίδα της ESA. Ο Λαρισαίος επιστήμονας δήλωσε συμμετοχή μαζί με ,,,10.000 άλλους για την επάνδρωση της »Κονκόρντια» και τελικά επιλέχθηκε!

Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013


Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου

Οι εργασίες διάνοιξης ξεκίνησαν σαν σήμερα 23 Απριλίου 1882.
Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου
Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια.

 Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η δυσκολία στη μεταφορά των εμπορευμάτων δια ξηράς ώθησε τον Τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο να κατασκευάσει τον περίφημο δίολκο, ένα πλακόστρωτο διάδρομο, «ντυμένο» με ξύλα, πάνω στον οποίο γλιστρούσαν τα πλοία της εποχής αλειμμένα με λίπος για να περάσουν τον Ισθμό από τη μια ακτή στην άλλη. Τα πανάκριβα τέλη (διόδια) που καταβάλλονταν στην Κόρινθο ήταν και το πιο σημαντικό έσοδο της πόλης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ!

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ!

 Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
 ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ.
Μπράβο στον Κώστα Τζαβάρα που όταν ενημερώθηκε για την ελεεινή πρόθεση των Καταριανών, έδωσε εντολή να μην εκτεθούν τα αγάλματα και να επιστραφούν άμεσα πίσω. Μακάρι να είχαν την ίδια ευαισθησία απέναντι στον “Εμίρη” και αυτοί που του δίνουν το δικαίωμα να εκμεταλλευθεί και να καταστρέψει την Ελληνική Γη στην Χαλκιδική.

Χρυσαυγίτες έκαναν “εισαγωγή” στο Γενικό Κρατικό με ρόπαλα!



Ασθενείς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έμειναν άναυδοι μπροστά στο θέαμα…
Χρυσαυγίτες έκαναν εισαγωγή στο Γενικό Κρατικό με ρόπαλα!
Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, εισέβαλλαν γύρω στις 11 το πρωί αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα.
Όπως αναφέρει το iatropedia.gr ασθενείς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έμειναν άναυδοι μπροστά στο θέαμα. Την ίδια ώρα από την πίσω είσοδο του νοσοκομείου έμπαιναν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ρέσλερ: Το Βερολίνο κερδίζει από το ενιαίο νόμισμα

Οι συνέπειες από την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο θα ήταν μοιραίες, λέει
Ρέσλερ: Το Βερολίνο κερδίζει από το ενιαίο νόμισμα
«Το κόμμα ‘Εναλλακτική για την Γερμανία’ δεν είναι καλό για τη χώρα» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στρέφοντας και αυτός τα πυρά του κατά του νέου κόμματος, το οποίο τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Γερμανίας από την Ευρωζώνη (AP)

Όλη η αλήθεια πίσω από τις πολεμικές αποζημιώσεις

undefined
Φως στην υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων ρίχνει το Κουτί της Πανδώρας με δύο εκπομπές που αποκαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές μιας υπόθεσης που απασχολεί και πάλι το πανελλήνιο.
Οι Γερμανοί αποδέχονται ότι πήραν το κατοχικό δάνειο. Περιέργως, η ελληνική διπλωματία δεν διεκδίκησε ούτε αυτό το αναγνωρισμένο από τους Γερμανούς, χρέος. Μπορεί σήμερα το ελληνικό κράτος να έχει αποτελέσματα στην διεκδίκηση του δανείου ή των αποζημιώσεων;

Ελληνίδα ερευνήτρια: “Οι νέοι επιστήμονες φεύγουν από την Ελλάδα, βοηθήστε μας”

Διαβάστε την κραυγή απόγνωσης ελληνίδας ερευνήτριας στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Nature
Η επιστήμη στη χώρα μας  πηγαίνει προς τα πίσω τονίζει σε άρθρο της στο περιοδικό Nature  η Βαρβάρα Τραχανά, η οποία το 2011 εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στη Λάρισα. Παρόλα αυτά, δε διορίστηκε ποτέ.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Μιχαήλ ΄Αριστοφ
© Φωτογραφία: Henry Morgenthau, ru.wikipedia.org
© Φωτογραφία: Henry Morgenthau, ru.wikipedia.org
Η Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου. Αυτή την ημέρα το 1915 ρίχτηκαν στα μπουντρούμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και στη συνέχεια σκοτώθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι της αρμενικής διανόησης.

Οκτακόσιοι δάσκαλοι, γιατροί, ιερείς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα ήταν τα πρώτα θύματα των διωγμών. Ακολούθησε μαζική εξόντωση και εκδίωξη από την ιστορική τους πατρίδα των αυτόχθονων κατοίκων της Δυτικής Αρμενίας.

Το αποτέλεσμα της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα, την οποία διοργάνωσε το τουρκικό κόμμα «Ένωση και πρόοδος», ήταν φρικιαστικό. Σκοτώθηκε 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι, δηλαδή περίπου ο μισός λαός εκείνης της περιόδου. Γλίτωσαν μόνο οι Αρμένιοι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και οι πρόσφυγες σε τρίτες χώρες. Από τότε πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια και όλη αυτή την περίοδο ο αρμενικός λαός αγωνίζεται για τη διεθνή αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας, λέει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανατολικών Μελετών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Αρμενίας Ρούμπεν Σαφραστιάν:

- Δεν είναι μόνο έγκλημα εναντίον του αρμενικού λαού, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας από μέρους της παγκόσμιας κοινότητας έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο από ηθική άποψη, αλλά και για την πρόληψη των εν δυνάμει μελλοντικών γενοκτονιών.

Η Τουρκική Δημοκρατία στη διάρκεια όλης της ύπαρξήςτης εφάρμοζε πολιτική παραποίησης των γεγονότων του 1915, λέει συνεχίζοντας ο Ρούμπεν Σαφραστιάν:

- Δυστυχώς, αυτή η κρατική πολιτική συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όμως από την άλλη τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι στην τουρκική κοινωνία εμφανίζονται ομάδες της διανόησης, που εκφράζουν γνώμη, που δεν συνάδει με την επίσημη πολιτική. Ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία θα αυξηθεί.

Για τα εγκλήματα εναντίον του αρμενικού λαού, τα οποία διαπράχθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, πρέπει να μιλάμε σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, επισημαίνει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου πολιτικών και κοινωνικών ερευνών της περιοχής Ευξείνου Πόντου Βλαντίμιρ Ζαχάροφ:

- Στη Γερμανία , τη Γαλλία, την Ιταλία και σε άλλες χώρες, φυλάσσονται αρχειακά υλικά, αφιερωμένα στη Γενοκτονία των Αρμενίων. Εν μέρη αυτά τα υλικά έχουν δημοσιευθεί. Υπάρχουν και στη ρωσική γλώσσα. Όμως πρέπει να δημοσιευθούν και στα αγγλικά. Ας ανατριχιάσει όλος ο κόσμος από τα φριχτά γεγονότα, που έλαβαν χώρα στην Τουρκική Αυτοκρατορία.

Το γεγονός της γενοκτονίας του αρμενικού λαού έχει αναγνωριστεί επίσημα από 21 κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Επίσης οι 43 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες υποστηρίζουν την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης. Ανάμεσα στους διεθνείς οργανισμούς, που έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία, συμπεριλαμβάνεται η Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου του ΟΗΕ, καθώς και το Ευρωκοινοβούλιο και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Η Φωνή της Ρωσίας
===================================================================

98η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Η Γενοκτονία των Αρμενίων τιμήθηκε για πρώτη φορά στο Ντιγιαρμπακίρ

Κρικόρ Αμιρζαγιάν , Nouvelles d`Arménie   (μτφ. Κριστιάν)
undefined
Η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων τιμήθηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ στο Ντιγιαρμπακίρ, σήμερα πρωτεύουσα του τουρκικού Κουρδιστάν,  Ντικρανακέρτ στο παρελθόν, τη πρωτεύουσα της Αρμενίας του Μέγα Τιγράνη.  

Σύμφωνα με το « Armenian Weekly », το οποίο μεταδίδει τις πληροφορίες που πάρθηκαν από το πρακτορείο "Armenpress", η τελετή έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου στο Θέατρο της πόλης του Ντιγιαρμπακίρ. 
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση των Δικηγόρων και Νομικών του Ντιγιαρμπακίρ και από τη Δημαρχεία. 

 http://i0.wp.com/www.armenianweekly.com/wp-content/uploads/2013/04/DSC01496.jpg

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ταχίρ Ελτσί  είπε στην ομιλία του ότι στις 24η Απριλίου 1915 ξεκίνησε η Γενοκτονία των Αρμενίων με την εκτέλεση των Αρμενίων διανοουμένων στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η γενοκτονία των Αρμενίων

«Είναι αδύνατο να κρύφτεί αυτή η πραγματικότητα», δήλωσε ο Ταχίρ Ελτσί  ο οποίος δήλωσε ότι «οι Κούρδοι πρέπει να υποστηρίξουν τους Αρμένιους στον αγώνα τους για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία η οποία εφαρμόζει μια  πολιτική άρνησης». 
Είπε επίσης ότι «εμείς μεγαλώσαμε με τις ιστορίες των παππούδων, προπαππούδων και γιαγιάδων μας για τη σφαγή των Αρμενίων. 
Σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ τιμούμε τη γενοκτονία των Αρμενίων για πρώτη φορά. 
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για εμάς. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην μνήμη των Αρμενίων αδελφών μας που δολοφονήθηκαν το 1915 και καταδικάσουμε τη γενοκτονία».

Φιλοξενημένος από το Λονδίνο, ο Αρμένιος ιστορικός Άρα Σαφαριάν ανάλυσε λεπτομερώς την ιστορία των σφαγών των Αρμενίων το 1915 στο Ντιγιαρμπακίρ. 
undefined
Μετά τις ομιλίες, το κοινό κατευθύνθηκε προς την όχθη του Τίγρη (Dikris) που διασχίζει το Ντιγιάρμπακιρ για να ρίξει ο κόσμος λουλούδια στο ποτάμι στη μνήμη των Αρμενίων θυμάτων της γενοκτονίας.

Κρικόρ Αμιρζαγιάν
===================================================================================

98η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων: πορεία χιλιάδων νέων ανθρώπων χθες το βράδυ προς το μνημείο της γενοκτονίας στο Ερεβάν

Κρικόρ Αμιρζαγιάν , Nouvelles d`Arménie   (μτφ. Κριστιάν)
Ερεβάν, 23.4.2013, νεαροί έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική άρνησης της Τουρκίας.
Χθες το βράδυ, χιλιάδες νέοι άνθρωποι με κεριά πορεύτηκαν από την πλατεία Ελευθερίας του Ερεβάν στους δρόμους της αρμενικής πρωτεύουσας για να φτάσουν στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στα ύψη του Dzidzernagapert. 

Αυτή η πορεία για να τιμηθεί η 98η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων διοργανώθηκε από διάφορα πολιτικά κόμματα και ενώσεις νεολαίων, φοιτητών και πολιτών. 
Πριν από την πορεία, οι νεαροί έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική άρνησης της Τουρκίας. 
undefined
Ο βουλευτής Vahan Hovhannisyan μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠ Dashnaktsoutioun, δήλωσε σε ομιλία του ότι η ένωση όλων των Αρμενίων ήταν η υπόσχεση  για την επιτυχία της μελλοντικής νίκης.
 undefined

Κρικόρ Αμιρζαγιάν

Nouvelles d`Arménie
==================================================================

98η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων: πορεία χιλιάδων νέων ανθρώπων χθες το βράδυ προς το μνημείο της γενοκτονίας στο Ερεβάν

Κρικόρ Αμιρζαγιάν , Nouvelles d`Arménie   (μτφ. Κριστιάν)
Ερεβάν, 23.4.2013, νεαροί έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική άρνησης της Τουρκίας.
Χθες το βράδυ, χιλιάδες νέοι άνθρωποι με κεριά πορεύτηκαν από την πλατεία Ελευθερίας του Ερεβάν στους δρόμους της αρμενικής πρωτεύουσας για να φτάσουν στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στα ύψη του Dzidzernagapert. 

Αυτή η πορεία για να τιμηθεί η 98η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων διοργανώθηκε από διάφορα πολιτικά κόμματα και ενώσεις νεολαίων, φοιτητών και πολιτών. 
Πριν από την πορεία, οι νεαροί έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική άρνησης της Τουρκίας. 
undefined
Ο βουλευτής Vahan Hovhannisyan μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠ Dashnaktsoutioun, δήλωσε σε ομιλία του ότι η ένωση όλων των Αρμενίων ήταν η υπόσχεση  για την επιτυχία της μελλοντικής νίκης.
 undefined

Κρικόρ Αμιρζαγιάν

Nouvelles d`Arménie
==================================================================

Γενοκτονία των Αρμενίων, Η Αρμενία μετράει σήμερα 55 επιζήσαντες πολίτες της γενοκτονίας

Κρικόρ Αμιρζαγιάν , Nouvelles d`Arménie   (μτφ. Κριστιάν)
Η σφαγή του Χαλεπίου (1919, Συρία)
Η Αρμενία έχει σήμερα 55 επιζώντες πολίτες της γενοκτονίας του 1915 και ως εκ τούτου λαμβάνουν σύνταξη από το αρμενικό κράτος. 

Σύμφωνα με την Νέλλυ Μπαγκντασαριάν του Εθνικού Κέντρου στατιστικών μελετών, οι περισσότεροι από τους επιζώντες είναι γυναίκες. 
Αντιπροσωπεύουν 43 από τις 55 επιζώντες της γενοκτονίας. 
Το 2011 υπήρχαν 141 επιζώντες της γενοκτονίας , 109 γυναίκες και 32 άνδρες. 
Τρία χρόνια νωρίτερα, ο αριθμός ήταν 250.

Μετά από αρμενικό νόμο για τις συντάξεις της Δημοκρατίας της Αρμενίας, οι πολίτες που γεννήθηκαν στη Δυτική Αρμενία μέχρι το 1915 λάμβαναν επιπλέον από τη μηνιαία βασική σύνταξη ένα επιπρόσθετο ποσό 5.000 δράμιων το οποίο αυξήθηκε σε 25.000.
Κρικόρ Αμιρζαγιάν

Nouvelles d`Arménie

Τι σημαίνει ο γερμανο-πολωνικός "εναγκαλισμός";

Του Κώστα Ράπτη 

undefined


Αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα ερωτήματα της Ενωμένης Ευρώπης: πότε πρόκειται η Πολωνία να υιοθετήσει το ευρώ; Σε αυτό, η απάντηση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk, όπως τη διατύπωσε για άλλη μία φορά σε εκδήλωση της Deutsche Bank τη Δευτέρα στο Βερολίνο, ήταν: “το συντομότερο δυνατό”. 

Η CIA ενίσχυσε το μουσουλμανικό αντάρτικο στην Τσετσενία

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Η CIA ενίσχυσε το μουσουλμανικό αντάρτικο στην Τσετσενία

undefined
Δεσμούς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και την Αλ Κάιντα  αποκαλύπτει το παρελθόν των μαχητών της Αμπχαζίας που ενέπνευσαν τους βομβιστές  της Βοστώνης.
Η Τσετσενία έχει πλούσιο αντάρτικο παρελθόν, με τον ηγέτη της Σαμίλ Μπασάγιεφ  να έχει ανάμειξη στον πόλεμο του Αφγανιστάν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Σοκ ! Σουηδική εταιρεία δυσφημεί την Κρήτη-Διάβημα στην πρεσβεία

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας και συγκεκριμένα ενός ψυχαγωγικού πάρκου, να αποτρέψει τους Σουηδούς να επισκεφθούν την Κρήτη.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες αλλά και στην κεντρική της ιστοσελίδα, την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει και το κείμενο "Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg".

Καλοφάγωτος ο ΟΠΑΠ, κύριε Φαήλο (ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ)

 
του Γ. Ανανδρανιστάκη
Τι σου είναι, φίλε μου, η άτιμη η τύχη! Τα ‘φερε από δω, τα ΄φερε από εκεί, τον έριξε τον ΟΠΑΠ στα χέρια του πελάτη του Φαήλου. Και μου το έλεγε η μαμά μου, «παιδί μου στη ζωή να προσέχεις ποιον διαλέγεις για γιατρό, για παπά και για δικηγόρο». Μια που ομίλησα για παπά, να δείτε που δεν θα αργήσει η μέρα που ο ΟΠΑΠ θα ενσωματώσει και την ευγενή τάξη των παπατζήδων, όπως ενσωμάτωσε τα λαχεία, τα βινετοπαιχνίδια, τα ιντερνετικά καζίνα.

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης «εργαστήριο αιμομιξίας»

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης «εργαστήριο αιμομιξίας»

Οι μελέτες στη Γενετική περιλαμβάνουν συχνά πειράματα αιμομιξίας, η δυνατότητα αυτή όμως προφανώς δεν υπάρχει στην περίπτωση του ανθρώπου. Εκτός αν εξετάσει κανείς τη γενεαλογία του Οίκου των Αψβούργων ή άλλων δυναστειών, λένε Ισπανοί ερευνητές.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εθνική συνείδηση


Η έννοια του κάλλους στην αρχαία Ελλάδα
Η έννοια του κάλλους στην αρχαία Ελλάδα
Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
 Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που μας αφορά όλουςΣ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που μας αφορά όλους..

undefined

Του Σαράντου Καργάκου

Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Απελευθερώθηκαν οι δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

apeleytherothikan-oi-duo-mitropolites-poy-apixthisan-sti-syria
Ελεύθεροι αφέθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) οΕλληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης «l’Œuvre d’Orient» την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.Το newpost.gr επικοινώνησε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Σύμφωνα με τον επισκοπικό γραμματέα, οι ίδιες πληροφορίες – από τοπικές πηγές- είναι σε γνώση τους, και έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να τις διασταυρώσουν. Όπως δήλωσαν, η επικοινωνία με το Χαλέπι είναι εξαιρετικά δύσκολη, ελπίζουν όμως ότι θα έχουν αίσια αποτελέσματα.

-Θα έχετε κράτος ως τον Σεπτέμβριο του 2013!

 

Από την Ιόλη Πιερίδη
 
Parkside Wimbledon, Απρίλιος 2013. Οι καλεσμένοι του γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας στο υπέροχο σπίτι του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, χάζευαν τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του σαλονιού. Εκείνος με δύο άλλους Έλληνες φίλους του είχαν αποσυρθεί στο γραφείο του και συζητούσαν.

ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ !

undefined
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ…
Έκπληκτοι έμειναν οι αρχαιολόγοι, όταν κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην εσωτερική αυλή μοναστηριού στη Ρουμανία εντόπισαν…
ένα διπλό τάφο ζευγαριού να κρατιέται χέρι-χέρι.

Εννέα χρόνια από το ιστορικό «Όχι» του κυπριακού λαού και του Τάσσου Παπαδόπουλου-Σήμερα γιορτάζουμε ένα διαφορετικό “όχι” προϊόν ενσυνείδητης πολιτικής στάσης

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις των λαών και ορισμένων θαρραλέων πολιτικών που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην ιστορία

Εννέα χρόνια από το ιστορικό «Όχι» του κυπριακού λαού και του Τάσσου Παπαδόπουλου
Το ηχηρό «όχι» της Κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για το «κούρεμα» που είχε συμφωνηθεί στο Eurogroup της 15-16 Μαρτίου δεν συνοδεύτηκε από τη σθεναρή και οργανωμένη στάση  της κυπριακής κυβέρνησης και σε συνδυασμό με τις αφόρητες πιέσεις των εταίρων και του ΔΝΤ, η Μεγαλόνησος βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της.

«Ξεπουλήστε ακίνητα για την Εφορία»: Θηριώδεις εισπρακτικές λογικές και η διάλυση του κοινωνικού ιστού

Παναγιώτης Ήφαιστος
Όταν διαβάζεις μια είδηση περί «υπουργικής εγκυκλίου» που μας καλεί να αυτό-εκποιηθούμε –βλ. την είδηση στο τέλος του παρόντος– ελέγχεις το ημερολόγιο. Μήπως είναι πρωταπριλιά; Η είδηση εν τούτοις δημοσιεύτηκε στις 23.4.2013 σε έντυπο του πολιτικού χώρου της παρούσης κυβέρνησης. Αντί να παρθεί μια πολιτική απόφαση που να γίνει νόμος η οποία θα απαγορεύει την εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών μέχρι να τελειώσει η κρίση, η τριμερής εντολοδόχος εξουσία της τρόικας εξωθεί προς εκποιήσεις και εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών. Για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.

ΣΤΟΧΟΣ: ΣΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Βιασμοί χριστιανών γυναικών από τους «επαναστάτες»

Συνεχίζεται η εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία, η πλειοψηφία των οποίων είναι ελληνορθόδοξοι, ενώ στην Αθήνα Μαξίμου και ΥΠΕΞ «δεν άκουσαν και δεν είδαν» τίποτα …
Εν μέσω συνεχιζόμενων πληροφοριών για σφαγές, ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης προτρέπει τους «εξεγερμένους αντάρτες» στη Συρία, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ, να βιάζουν γυναίκες, αρκεί αυτές να είναι άλλων δογμάτων.

Τρία χρόνια με τη θηλιά στο λαιμό (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)

undefined
23 Απριλίου. Μια ακόμη εθνική επέτειος προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό καλεντάρι. Δεν είναι όμως, κάποια επανάσταση ενάντια στον εχθρό ή κάποιο μεγάλο ελληνικό κατόρθωμα. Είναι μια «μαύρη» επέτειος και μπαίνει στη λίστα με αυτές που θυμόμαστε με πόνο. Όπως την Άλωση, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Κυπριακή τραγωδία, τα Ίμια κ.λπ.

Η πιο «ματωμένη» δεκαετία ήταν του ’70

UA_Flight_175_hits_WTC_south_tower_9-11_edit.jpeg
The New York Times
Οι εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, την περασμένη Δευτέρα, σηματοδότησαν, κατά κάποιον τρόπο, το τέλος μιας εποχής ή, καλύτερα, μιας περιόδου με ελάχιστες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν στην πραγματικότητα κάτι εντελώς έξω από τη γενική τάση που καταγραφόταν, τον περιορισμό δηλαδή του αριθμού αυτών των συμβάντων από τις αρχές του 1970, σύμφωνα με την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων για την Τρομοκρατία, μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές στατιστικών.
Από το 2001 έως σήμερα, ο αριθμός των νεκρών σε τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν διψήφιος μόνο σε μία περίπτωση: το 2009, όταν ένας στρατιωτικός ψυχίατρος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 13 άτομα στο Φορτ Χουντ του Τέξας. Η πιο «ματωμένη» δεκαετία, σύμφωνα με την ίδια βάση δεδομένων, ήταν του 1970.

Ορους σε ΗΠΑ, Σεούλ θέτει τώρα η Πιονγιάνγκ για την αποκλιμάκωση της έντασης

Ορους σε ΗΠΑ, Σεούλ θέτει τώρα η Πιονγιάνγκ για την αποκλιμάκωση της έντασης



Peninsula-Korean-001
The New York Times
Απομακρύνεται η προοπτική άμεσης αποκλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, καθώς το καθεστώς της Πιονγιάνγκ έθεσε ως προϋποθέσεις για την επανέναρξη του διαλόγου την άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ και τον τερματισμό των από κοινού γυμνασίων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας στην περιοχή. Θέτοντας τους συγκεκριμένους όρους, οι πιθανότητες αποδοχής των οποίων από Ουάσιγκτον και Σεούλ είναι μηδαμινές, η Βόρεια Κορέα στέλνει ουσιαστικά το μήνυμα πως δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, το γεγονός ότι η Πιονγιάνγκ έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στις προσφορές Αμερικανών και Νοτιοκορεατών για διάλογο, θέτοντας έστω υπερβολικούς όρους, έχει δημιουργήσει κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας μεταξύ των αναλυτών στη Σεούλ ότι το αυταρχικό καθεστώς του Βορρά μπορεί να είναι πράγματι διατεθειμένο να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το «ευχαριστώ» των «καλών» Ρώσων έχει προϊστορία

 

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/560223

22/04/2013  Σημερινή
Εμείς πρώτοι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και να μη βασιζόμαστε πάνω σε ξένους, οι οποίοι βλέπουν αδίστακτα πρώτα τα δικά τους
Σωστά είχα εντοπίσει τις προθέσεις της Μόσχας, με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου Πρωθυπουργού κ. Μεντβέντεφ στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» (βλέπε άρθρο μου «Φοβού τη Μόσχα και τα δάνειά της»-Σημερινή 22 Μαρτίου 2013). Τις τουρκικές θέσεις για τις έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο φαίνεται όντως να στηρίζει η Μόσχα, σύμφωνα και με δηλώσεις του Ρώσου Υπ. Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Λαβρόφ δήλωσε ξεκάθαρα πως στην Κύπρο οι έρευνες φυσικού αερίου πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ», ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*
Η διαπίστωση ότι η καθαρή περιουσία των Γερμανών είναιχαμηλότερη από εκείνη των κατοίκων του Νότου έχει να κάνει περισσότερο με τις χαμηλές αποδοχές από ό,τι με ταφανταστικά πλούτη.
Τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πλούτο των νοικοκυριών, έχουν ερεθίσει την γερμανική κοινή γνώμη. Το 2010, ο μέσος καθαρός πλούτος των γερμανικών νοικοκυριών – όλα τα στοιχεία ενεργητικού μείον τα στοιχεία παθητικού – βρισκόταν στα 195.000 ευρώ. Στα κράτη –μέλη του ευρωπαϊκού Νότου τα ποσοστά ήταν εκπληκτικά υψηλά: 291.000 στην Ισπανία, 275.000 στην Ιταλία, 153.000 στην Πορτογαλία, 148.000 στην Ελλάδα, και , κρατηθείτε, 671.000 στην Κύπρο. Έτσι φαίνεται σαν οι Γερμανοί να κλήθηκαν να διασώσουν του Νότιους, που συχνά, είναι πλουσιότεροι από τους διασώστες τους.