Ετικέτες

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο τυφώνας της RAF


Ο τυφώνας της RAF
Το Hawker Typhoon υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε ως αντικαταστάτης του διάσημου καταδιωκτικού Hawker Hurricane. Εξοπλισμένο με τέσσερα πυροβόλα των 20χλστ. και εφοδιασμένο με τον 24κύλινδρο κινητήρα Napier Sabre των 2.200 ίππων, το αεροσκάφος μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 652 χλμ. ανά ώρα και να πετάξει σε ύψος μέχρι 10.360μ. Η ακτίνα δράση τους έφτανε τα 820χλμ. Θεωρητικά ήταν ανώτερο σε επιδόσεις ακόμα και από περίφημο Spitfire.

Mig-25. Το ταχύτερο μαχητικό όλων των εποχών


Mig-25. Το ταχύτερο μαχητικό όλων των εποχών
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφεά – hellasforce.com
Το Mig-25 ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης των Σοβιετικών να αναχαιτίσουν τα αμερικανικά αναγνωριστικά μεγάλου ύψους U-2. Αργότερα προέκυψε και η ανάγκη αναχαίτισης των νέων αμερικανικών βομβαρδιστικών B-70, τα οποία όμως τελικά δεν εντάχθηκαν ποτέ σε υπηρεσία.

Τα Ρώσικα Mig-1/3/5/7 – H αρχή μιας δυναστείας


MIG-1
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Το 1938 το σχεδιαστικό Γραφείο του Αρτέμ Μικόγιαν και του Μιχαήλ Γκούρεβιτς, ανέλαβε την σχεδίαση ενός νέου μαχητικού υψηλών επιδόσεων για την Ερυθρή Αεροπορία. Το αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά το 1940 με την ονομασία Mig-1, δημιουργώντας τον θρύλο μιας “οικογένειας” αεροσκαφών που ΄χει, έκτοτε, αφήσει το δικό της στίγμα στην αεροπορική ιστορία.

Horten Ho 229. Το υπερόπλο του Χίτλερ


Horten Ho 229. Το υπερόπλο του Χίτλερ
του Παντελη Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Το Horten Ho 229 θα αποτελούσε το απόλυτο αεροπορικό όπλο του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, αν προλάβαινε να παραχθεί. Ήταν ένα αεροσκάφος πρωτοποριακής σχεδίασης, τύπου ιπτάμενης πτέρυγας, το οποίο διέθετε δύο κινητήρες jet τύπου Junkers Jumo 004, ώσης περίπου 1.000 κιλών. Το αεροσκάφος επιτύγχανε μέγιστη ταχύτητα 977 χλμ. την ώρα, ενώ μπορούσε να πετάξει σε ύψος μέχρι 16.000 μ. Ήταν οπλισμένο με δύο πυροβόλα των 30χλστ. ενώ μπορούσε να μεταφέρει και μη κατευθυνόμενες ρουκέτες R4M και μπορούσε να μεταφέρει και δύο βόμβες των 500 κιλών.

Η «κυρία Αλ Κάιντα» -Πώς μία γυναίκα έγινε από πανέξυπνη φοιτήτρια του ΜΙΤ, μία τρομοκράτισσα

 


al_kainta-plagia (1)
Οταν το 1993 δήλωσε ότι θα ήταν υπερήφανη αν έμπαινε στη λίστα των πλέον καταζητούμενων του FBI, οι φίλοι της στο ΜΙΤ γέλασαν. Κι όμως, η Αάφια Σιντίκουι όχι μόνο υλοποίησε αυτή την περίεργη επιθυμία της, αλλά μέσα σε περίπου μία δεκαετία μετατράπηκε από μία πανέξυπνη φοιτήτρια βιολογίας στις ΗΠΑ, σε μία τρομοκράτισσα που μισεί τους Αμερικανούς.
Η «κυρία Αλ Κάιντα», όπως συχνά την αποκαλούν, συνελήφθη τελικά στο Πακιστάν, ενώ σχεδίαζε να κάνει επιθέσεις με χημικά στη Νέα Υόρκη, δικάστηκε και φυλακίστηκε. Ακόμη και πίσω από τα κάγκελα όμως, φαίνεται πως αποτελεί «κεφάλαιο» για τους τρομοκράτες.

Αποχαιρετισμός (της Χούντας) Σαμαρά με ξύλο στις Σκουριές…

 
Πηγή: Ντίνα Δασκαλοπούλου – «Εφημερίδα των Συντακτών»
Για άλλη μια φορά ο Κάκκαβος εξαφανίστηκε μέσα σ’ ένα σύννεφο από δακρυγόνα το μεσημέρι της Κυριακής. Με άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους οι κρανοφόροι της κυβέρνησης απάντησαν στην ειρηνική πορεία των κατοίκων, αγνοώντας ακόμα και την παρουσία δύο βουλευτών (Κατερίνα Ιγγλέζη και Αφροδίτη Σταμπουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και δικηγόρων, τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια τους πολίτες, στέλνοντας μια γυναίκα – και μάλιστα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, τη Λένα Παναγιωτοπούλου- στο νοσοκομείο.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ

 
tsipras800_291013i1418840923Την πρώτη του ανοιχτή ομιλία σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο CINE Κεραμεικός, ανοίγοντας ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα, ενώ έβαλε τέλος και στα σενάρια ένταξης του Φώτη Κουβέλη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός (έξω από την οποία ο δρόμος ήταν εξίσου γεμάτος από κόσμο), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σύνθημα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές και δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει από την πρώτη κιόλας μέρα η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις, τόνισε ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα, «μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης».