Ετικέτες

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το τελευταίο σκίτσο του δολοφονημένου Γάλλου σκιτσογράφου ήταν για την Ελλάδα


Ο Τζορτζ Γολίνσκι που έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών στην Charlie Hebdo το πρωί της Τετάρτης είχε ετοιμάσει ένα σκίτσο για την Ελλάδα, το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο του.
Με την παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθεί συγκλονισμένη από το πρωί τα γεγονότα στο Παρίσι, όταν δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και αφαίρεσαν τη ζωή από 12 ανθρώπους, έρχονται συνέχεια νέες πληροφορίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.

Αποκαλύπτουμε το νέο e-mail της τρόικας


Αποκαλύπτουμε το νέο e-mail της τρόικας
«Χέρι» στον Χαρδουβελη έβαλε η τρόικα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της kontranews. Οι «στραγγισμένοι» πια Έλληνες φορολογούμενοι, μέσω Δημοσίου,  πληρώνουν δισεκατομμύρια για τις εγγυητικές των πλουσίων που εκπίπτουν.
Στο νέο mail τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών, απαιτούν από τον υπουργό Οικονομικών, «όταν υπολογίζει τις καταπτώσεις των εγγυήσεων να μην βάζει μέσα τους ιδιωτικούς φορείς.» Ένα μήνυμα που ανοίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα «κερατιάτικα» των βολεμένων οικογενειών του συστήματος και σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που η κρίση των μνημονίων, έχει οδηγήσει εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανέχεια,  το κράτος να αναλαμβάνει, να πληρώσει τα χρέη, διαφόρων ιδιωτικών φορέων, που θεωρούνται Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί), δανειοδοτούνται από διάφορες ελληνικές και ξένες τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι τα τραπεζικά δάνεια, που δεν εξυπηρετούν, εκπίπτουν και ως καταπτώσεις εγγυήσεων εξυπηρετούνται από το ελληνικό κράτος. Δηλαδή τι, μέσα από τη φορολογία, τα μόνιμα «θύματα», οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, καλούνται να πληρώσουν τα «κερατιάτικα» ακόμα και ιδιωτικών εταιρειών, που μάλιστα συνδέονται με μεγάλα συμφέροντα, γνωστών οικογενειών.
Με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι καταπτώσεις εγγυήσεων, τέτοιων δανείων, κινούνται κοντά στα 500 εκατομμύρια το χρόνο. Δηλαδή μισό δισεκατομμύριο το χρόνο, περνάει στα «τεφτέρια» του ελληνικού Δημοσίου και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποπληρωθεί από τους Ελληνες πολίτες. Εδώ εγείρεται ένα άλλο πολύ σημαντικό ερώτημα. Πόσα είναι αυτά τα «κερατιάτικα» των «βολεμένων» που πληρώνει ο έλληνας από το 2009 και μετά;
Πόσα παραπάνω δισεκατομμύρια έχουν φεσώσει τον ελληνικό λαό μέσα στα χρόνια της κρίσης; Μία εξαετία, που το ένα μετά το άλλο τα μνημονιακά μέτρα, χτυπούσαν την ελληνική κοινωνία και που ο ελληνικός λαός μαρτύρησε από την σκληρή εφαρμογή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει πόσα δισεκατομμύρια είναι συνολικά αυτά που χρειάστηκε να πληρώσει από τις καταπτώσεις των δανείων αυτών των φορέων.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που έρχονται και φεύγουν και μαζεύουν στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να έχουν βρει πολλά περισσότερα από όσα υπολογίζονται και για αυτό να προχωρούν στην νέα αυτή απαίτηση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ για τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, τα τραπεζικά χρέη των δημόσιων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων εκτός γενικής κυβέρνησης ανέρχονταν σε 7,1 δις €.
Σύμφωνα με άρθρο του Καθηγητή του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στην kontranews, Γιώργο Βάμβουκα, «είναι αξιοπρόσεκτο ότι στους φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης, που ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να δανείζονται με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, συγκαταλέγονται η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, η ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΜΜΑ, κ.λπ. Από νομικής άποψης, οι επιχειρήσεις αυτές θεωρούνται Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι επιχειρήσεις αυτές, είναι ταυτισμένες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με οικογένεια Μπόμπολα, ΔΕΣΦΑ με οικογένεια Λάτση, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ με γερμανικά συμφέροντα, κ.λπ. Τα χρέη των επιχειρήσεων αυτών προς το εγχώριο και το διεθνές τραπεζικό σύστημα εκτιμώνται σήμερα στα 7,1 δις €. Τα καίριο ερώτημα που ανακύπτει και οπωσδήποτε επιζητεί απάντησης είναι: Ποια είναι η αξία των δανείων των συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων, που από έτους ίδρυσής τους έχει καταπέσει και εξυπηρετήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο, επιβαρύνοντας στη συνέχεια το δημόσιο χρέος της χώρας;»
kontranews.gr

Ο γαλλικός στρατός στο δρόμο! Ποιο σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή


Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι! Καταδρομείς στον Πύργο του Άιφελ
Η Γαλλία σε συναγερμό μετά από την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι. Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιοVigipirate το οποίο προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί της ουσίας το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μόνιμη ισχύ από το 2007,όταν η απειλή της τρομοκρατίας στην Γαλλία αξιολογήθηκε ως “σοβαρή και μόνιμη”. Από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι ,το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται στο “κόκκινο” επίπεδό του που προβλέπει γενική κινητοποίηση και επιφυλακή.
Σ΄ όλη την Γαλλία κι όχι μόνο στο Παρίσι φρουρούνται και παρακολουθούνται στενά ΜΜΕ, πολυκαταστήματα,χώροι λατρείας,μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιστολή από τη Γαλλία: Φτάνει πια! Έλληνες μη φοβάστε!


166775-diadilosi

Troika basta!

Πάνω από 100 Γάλλοι διανοούμενοι, ακτιβιστές, βουλευτές και ευρωβουλευτές, με κείμενό τους στην Humanite και ηλεκτρονικό περιοδικό Mediapart, καλούν τους ευρωπαίους ηγέτες, τους οίκους αξιολόγησης και τις Βρυξέλλες να σταματήσουν τους «εκβιασμούς στην Ελλάδα». «Φτάνει πια τρόικα! Να επιστρέψουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα!», αναφέρουν μεταξύ άλλων και απευθυνόμενοι προς τον ελληνικό λαό αναφέρουν: «Μη φοβάστε, υπολογίστε σ΄ εμάς, είμαστε δίπλα σας. Η Ευρώπη μας δεν είναι η δική τους. Είναι η δική σας».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο και οι υπογραφές συνεχώς αυξάνονται.

Ν. Αλιάγας ξέσπασε στη γαλλική τηλεόραση υπέρ της Ελλάδας


 
Ο Νίκος Αλίαγας ξέσπασε στην γαλλική τηλεόραση μιλώντας σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα και την οικονομική κρίση και για το πώς διαμορφώνουν οι δημοσιογράφοι την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Τσέχος Πρόεδρος Μαστιγώνει τον Ναζισμό στην Ουκρανία και την Ενοχη Σιωπή της Ε.Ε.


stylianou 1

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, μιλώντας την Κυριακή σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, εξέφρασε αποτροπιασμό για τις ναζιστικές νυκτερινές παρελάσεις με πυρσούς στην Ουκρανία, την ηρωοποίηση, με επετείους  και ανδριάντες, του εγκληματία πολέμου Στεπάν Μπαντέρα και την σιωπή της Ενωμένης Ευρώπης μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που θυμίζουν την χιτλερική Γερμανία.
Εδήλωσε πως κάτι άσχημο συμβαίνει, στην Ουκρανία αλλά και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση που δεν το καταδικάζει.

Απίστευτο: Υπάλληλος «έγδυνε» την ιδιοκτήτρια καφετέριας, τον απέλυσε και την εκβίαζε για να πάρει αποζημίωση!


Απίστευτο: Υπάλληλος «έγδυνε» την ιδιοκτήτρια καφετέριας, τον απέλυσε και την εκβίαζε για να πάρει αποζημίωση!
Υπόθεση εκβίασης ιδιοκτήτριας καφέ-μπαρ εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.
«Πρωταγωνιστής» είναι ένας 23χρονος, ο οποίος απολύθηκε διότι -σύμφωνα με τη καταγγελία της 30χρονης ιδιοκτήτριας- έκλεψε χρήματα από το ταμείο του καταστήματος. Μετά την απόλυση την εκβίαζε ότι θα την καταγγείλει για παρατυπίες σε ασφαλιστικό φορέα, εάν δεν του κατέβαλε ποσό αποζημίωσης 500 ευρώ.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ FT: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


 
Σταθάκης στους FT: Τέλος στις δωρεάν τηλεοπτικές άδειες
Στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εξουδετερώσει την «λαβή» των ολιγαρχών στην ελληνική οικονομία αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα, στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη.
Αν και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει αμφισβητούμενη οποιαδήποτε κίνηση σε βάρος των μεγιστάνων που κυριαρχούν σήμερα σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ωστόσο υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους διεθνείς δανειστές.

Το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα οδήγησε στον δολοφόνο του


 |
Το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα οδήγησε στον δολοφόνο του

Το τελευταίο βιβλίο του γνωστού πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα  ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στις 6 Δεκεμβρίου στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη, μελέτησαν οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας για να φθάσουν τελικά στο δολοφόνο του 83χρονουσυγγραφέα.

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται και στον… Ήλιο

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται και στον… Ήλιο

7/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις

Σύμφωνα με Νορβηγούς επιστήμονες.

Το αν ένας άνθρωπος θα ζήσει λιγότερα ή περισσότερα χρόνια εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μία μακρά ή σύντομη ζωή είναι «γραμμένη» στα γονίδια του και, παράλληλα, επηρεάζεται από διάφορους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες.
Σ’ αυτό τον κατάλογο έρχεται να προστεθεί άλλος ένας -μάλλον απρόσμενος- παράγοντας: η επίδραση της ακτινοβολίας του Ήλιου. Κατά κάποιο τρόπο, δικαιώνονται οι αστρολόγοι, αν και η εξήγηση είναι επιστημονική.
Νορβηγοί επιστήμονες βρήκαν ότι έχει σημασία αν κανείς γεννήθηκε σε περίοδο που ο Ήλιος ήταν ήσυχος ή ανήσυχος.
Όσοι γεννήθηκαν σε περιόδους έντονης ηλιακής δραστηριότητας, πέθαναν κατά μέσο όρο 5,2 χρόνια νωρίτερα από όσους γεννήθηκαν σε περιόδους ύφεσης της δραστηριότητας του Ήλιου. Επίσης, στη διάρκεια των ηλιακών εξάρσεων φαίνεται να αυξάνεται η βρεφική θνησιμότητα, ενώ μειώνεται η κατοπινή αναπαραγωγική ικανότητα ενός ενήλικα.

Περπινιάν: Ξήλωσαν τα παγκάκια για να μην κοιμούνται άστεγοι


Η δημοτική αρχή της πόλης Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, ξήλωσε τα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους για να εμποδίσει τους άστεγους να κοιμούνται σε αυτά.

Η δημοτική αρχή της πόλης Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, ξήλωσε τα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους για να εμποδίσει τους άστεγους να κοιμούνται σε αυτά, ανακοίνωσε σήμερα περιβαλλοντική οργάνωση, την ώρα που ένα ανάλογο μέτρο σε μια άλλη περιοχή έχει προκαλέσει μία δημόσια αντιπαράθεση.
«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» υποστήριξε ο Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης France Nature Environnement.

Παρέμβαση της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές με μήνυμα στο Βερολίνο: “Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ χάθηκε η ΕΕ”…

Παρέμβαση της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές με μήνυμα στο Βερολίνο: “Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ χάθηκε η ΕΕ”…

7/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 40 εμφανίσεις
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ.
 
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η Μόσχα την προεκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και πιθανόν και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δήλωση μάλιστα του πανίσχυρου επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ, καταδεικνύεται ότι όχι απλά θεωρούν την εκλογική μάχη και το κορυφαίο νομισματικό ζήτημα παραμονής της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη, ως σημαντικό, αλλά κελιδί στην εξέλιξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Pravda την οποία μετέδωσε το το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Α.Πουσκόφ αναφέρει συγκεκριμένα πώς: “Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”!
Δηλαδή στη Μόσχα είναι πεπεισμένοι ότι αν οδηγηθεί η Ελλάδα σε αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση για το χρέος που πρόκειται να κάνει η νέα κυβέρνηση, τότε είναι πιθανή η έξοδός της από την ευρωζώνη, αλλά αντίθετα με ότι υποστηρίζει το Βερολίνο αυτό δεν θα περάσει “αβρόχοις ποσί” για την ευρωζώνη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Βασικά η δήλωση ξεπερνά την ευρωζώνη και εντοπίζει ραγδαίες εξελίξεις στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση. Που και αυτή θα αρχίσει να “ξηλώνεται σαν πουλόβερ” αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη!
Σαφώς και γ δήλωσή του ότι “Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης” δεν γίνεται τυχαία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μία πρώτη σαφή στήριξη της ρητορικής (μέχρι στιγμής) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα με την οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί τις πολιτικές λιτότητας και θα παύσει να πληρώνει τους τόκους και να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος αν δεν βρεθεί μία λύση στο θέμα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και παροχής περιόδου χάριτος στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους, μέχρις ότιυ ξεκινήσει η ανάπτυξη της χώρας για να καταστείν δυνατή η πληρομή του υπόλοιπου μέρους.
ΟΙ Γερμανοί από το φερέφωνό τους το περιοδικό Spiegel αναφέρουν εκβιαστικά ότι“Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς ένα μέλος της Ε.Ε. μπορεί να βγει από την ευρωζώνη και ταυτοχρόνως να μείνει μέλος της Ε.Ε.”, υπονοώνταςέξοδο της Ελλάδας και από την ΕΕ, αλλά η Μόσχα φαίνεται ότι αντιστρέφει το ερώτημα και να λέει “Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει οχι μόνο η ευρωζώνη, αλλά και η ΕΕ από τυχόν άρνηση των Βρυξελλών και των δανειστών γενικότερα (σ.σ.: που πλέον είναι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ κατά κύριο λόγο) να δεχθούν το δίκαιο ελληνικό αίτημα”.
Και βέβαια έχει δίκαιο ο Α.Πουσκόφ: Οποιος εξέλθει της ευρωζώνης και επιστρέψει στην ανάπτυξη, αυτόματα θα αποτελέσει “φάρο” και “οδηγό” για τα κράτη του νότου που έχουν παγιδευθεί στο τεράστιο νομισματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας που λέγεται “ευρώ”.
Την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και πιθανόν και η Γαλλία που τώρα υποφέρουν εντός ευρωζώνης προς όφελος της Γερμανίας και μόνο…
www.defencenet.gr

Τζιχάντ κατά της «πατρίδας» κηρύσσουν στα τζαμιά του Καναδά!


Τζιχάντ κατά της «πατρίδας» κηρύσσουν στα τζαμιά του Καναδά!
Ολόιδια κηρύγματα παραδίδουν στα τζαμιά της χώρας, κάνοντας λόγο για θάνατο στους «απίστους»!
Μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η έξαρση ισλαμικού φανατισμού στον Καναδά με τις μνήμες της δολοφονίας του Καναδού φρουρού από τζιχαντιστή να μην έχουν καλά- καλά καταλαγιάσει. Ο Καναδάς αποτελεί ζωτικής σημασίας σύμμαχο των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας και προσφάτως κατά του πολέμου της Δύσης με το ισλαμικό χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ. Στο Αφγανιστάν η παρουσία των Καναδών στρατιωτών συμπληρώνει σχεδόν μια δεκαετία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Αλ Κάιντα και εγκαθίδρυσης δημοκρατικών θεσμών στην ισλαμική χώρα.

Τα διαστημικά «ραντεβού» του 2015


Τα διαστημικά «ραντεβού» του 2015
Οι φίλοι του διαστήματος περιμένουν με ανυπομονησία τα μεγάλα διαστημικά «ραντεβού» του 2015: τέσσερις εκλείψεις και μακρινές εξερευνήσεις στον Πλούτωνα, τον αστεροειδή Δήμητρα και τον κομήτη Τσούρι.

Μασαχουσέτη: Άνοιξαν «χρονοκάψουλα» του 1795

 

Μασαχουσέτη: Άνοιξαν «χρονοκάψουλα» του 1795
Μία «χρονοκάψουλα» 220 ετών άνοιξαν χθες αξιωματούχοι της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.
Μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα στο κουτί ήταν κέρματα, ένα χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπως επίσης αρχεία και εφημερίδες.

Τα 10 υπερόπλα του Πούτιν – Δείτε το ρωσικό στρατό σε πλήρη ανάπτυξη! (φωτογραφίες)


Τα 10 υπερόπλα του Πούτιν – Δείτε το ρωσικό στρατό σε πλήρη ανάπτυξη! (φωτογραφίες)
Την ώρα που οι αντίπαλοι της Ρωσίας καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για να την γονατίσουν, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν θωρακίζει το στρατό με σύγχρονα υπερόπλα.
Σύμφωνα με το Business Insider, ο ρωσικός στρατός διαθέτει αυτή τη στιγμή 845.000 στρατιώτες, 22.550 άρματα μάχης και 1.399 μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Πούτιν εστίασε στη δημιουργία ενός στρατού ευέλικτου που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες, γεγονός που έχει ανεβάσει την ποιότητα του ρωσικού στρατεύματος.
Το πλοίο καταμαράν που μετατρέπεται σε hovercraft και φέρει οκτώ πυραύλους και 20 αντιαεροπορικά βλήματα.
Το Pantsir-S1 είναι ένα πυραυλικό σύστημα που συνδυάζει κατευθυνόμενα βλήματα αέρος και δύο αυτόματα πυροβόλα.
Ένα από τα έξι «αόρατα» υποβρύχια
Το jet fighter, Mig-35
To πυραυλικό σύστημα BUK-2
To θερμοπυρηνικό πυραυλικό σύστημα RS-24
To ρωσικό Concorde
Το τανκ Τ-90
Το υποβρύχιο που φέρει πυρηνικά βαλλιστικά βλήματα.
Το ελικόπτερο Μi-28

Οι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου


Ο «ατομικός» άνθρωπος
Ο Ιάπωνας Tsutomu Yamaguchi βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945. Καθώς περπατούσε, η γνωστή ατομική βόμβα έσκασε λίγα χιλιόμετρα μακριά και προξένησε σημαντικές βλάβες στην ακοή και την όρασή του. Σοκαρισμένος από το συμβάν, ο Ιάπωνας έφυγε από την Χιροσίμα γιατί, όπως είναι λογικό, δεν ένιωθε ασφαλής. Γύρισε, λοιπόν, στην πατρίδα του. Το Ναγκασάκι.
Ναι, ο Yamaguchi ήταν παρών και στις δύο πόλεις που έχουν χτυπηθεί στην ιστορία από ατομικές βόμβες. Κι όμως, ο Ιάπωνας επέζησε και από την δεύτερη έκρηξη και έγινε ενεργός ακτιβιστής ενάντια στα πυρηνικά όπλα. Πέθανε στα 93 του χρόνια, τον Ιανουάριο του 2010.

Ντιγιαρμπακίρ: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος για προπαγάνδα υπέρ του PKK

Ντιγιαρμπακίρ: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος για προπαγάνδα υπέρ του PKK

7/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις


Ολλανδή δημοσιογράφος συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοανατολική Τουρκία, για άσκηση προπαγάνδας υπέρ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος-PKK.
 Πρόκειται για την Frederike Geerdink που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ντιγιαρμπακίρ, έπειτα από εντολή του γραφείου του Εισαγγελέα.
Πηγές, προσκείμενες στην τουρκική αστυνομία, αναφέρουν ότι η Ολλανδήδημοσιογράφος δεν έκανε καμία δήλωση κατά την κράτησή του.
Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι που έμεινε η Geerdink, αποφασίστηκε  η κράτησή της,  για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που επισκέπτεται την Άγκυρα, δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός αυτό.
Η Frederike Geerdink, τρεις ώρες μετά από την κράτησή της, ελευθερώθηκε αφού υπέγραψε μια δήλωση στην αστυνομία.
Όπως σημειώνεται η Ολλανδή δημοσιογράφος συνεργάζεται επαγγελματικά με το ολλανδικό ραδιόφωνο και εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου του Het Parool στην Ολλανδία καθώς και με τη βρετανική Independent.
Ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου στο Ντιγιαρμπακίρ, δήλωσε ότι η υπόθεση συνδέεται με αναφορές της Geerdink, στο Twitter, για τους Κούρδους, καθώς και άλλα θέματα, αλλά απέφυγε να τα αναφέρει.
Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Bert Koenders, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στο Twitterότι είναι συγκλονισμένος από τη σύλληψη της Frederike Geerdink και ότι θα το συζητήσει, προσωπικά, με τον συνάδελφό του, Τσαβούσογλου, εδώ στην Άγκυρα.
Η Ολλανδή δημοσιογράφος είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Τουρκία, από το 2006 και είναι ο συγγραφέας του «De jongens zijn dood» («Τα αγόρια είναι νεκρά»), ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε πέρυσι και πραγματεύεται το βομβαρδισμό το 2011 από τουρκικά αεροσκάφη σε κουρδικό χωριό και το θάνατο 35 Κούρδων χωρικών (στο Ουλούντερε).
www.echedoros-a.gr

Ο Γιώργος ζήτησε 10 μέρες άδεια από το κόμμα του

 
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι λόγω του χιονιά να φορέσουν όλοι τις κάλπες
για να ζεστάνουν τα πόδια τους
Παμε Λουκετο
► Τα τελευταία νέα από την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου:

Για τον αγρότη, ρε γαμώτο…


 


1 Vote

καινοτόμες καλλιέργειες
Ο Αντώνης Σαμαράς, έστριψε το κέρμα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα. Την έπαιξε την Ελλάδα κορώνα-γράμματα. Κορώνα κερδίζουν οι δανειστές και γράμματα χάνει η Ελλάδα.  Και έβαλε τον Βενιζέλο να φυσάει από κάτω για να μην πέσει το κέρμα. Βάστα Βαγγέλη, βάστα μέχρι τις εκλογές. Κι ο Βενιζέλος φυσάει με μια ανάσα. Μόλις του τελειώσει ο αέρας το κέρμα θα πέσει, οπότε κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς σαν δεξιοτέχνης τζογαδόρος έστριψε το κέρμα με επιδεξιότητα. Το έστριψε, δηλαδή, δεξιόστροφα. Ώστε να μην έρθει γράμματα και χάσει η Ελλάδα, αλλά να έρθει κορώνα και να κερδίσουν οι δανειστές. Γιατί σου λέει, πρέπει λιγουλάκι να τους ευχαριστήσουμε, γιατί αν είναι ευχαριστημένοι αυτοί, όλο και κάποιο κομματάκι ευχαρίστησης θα έχει λαμβάνειν κι αυτός, όταν το χρειαστεί.

Μπογιόπουλος: Η ταχυδακτυλουργία των «ίσων αποστάσεων»

 


Πριν ένα χρόνο ακριβώς ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε γράψει το άρθρο:
«Ούτε ευρω-εκμετάλλευση, ούτε δραχμο-εκμετάλλευση».
Σήμερα επανέρχεται στο θέμα με το άρθρο:
«Ευρώ ή δραχμή;»
ΕΔΩ
Τα δύο κείμενα είναι σχεδόν πανομοιότυπα και κινούνται πάνω στην προσφιλή λογική του ΚΚΕ, αυτή των «ίσων αποστάσεων»: Τι «ευρώ τι δραχμή», «Τι ΝΔ τι ΣΥΡΙΖΑ», «Τι πλανητικός ιμπεριαλισμός (Νέα Τάξη) τι εθνικός καπιταλισμός»…


Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναπαράγει, με μεγαλύτερη μαεστρία, τη λογική του ΚΚΕ στα πολιτικά μας πράγματα: Αυτή της στήριξης της ακινησίας (της κυβερνητικής συμμορίας), μέσω της ταχυδακτυλουργίας των απλοϊκών εξισώσεων που ταυτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν θέλει να αντιληφτεί, αιχμάλωτος των σταλινικών στερεοτύπων του, ότι δεν είναι το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου…
Δεν θέλει να διακρίνει ότι ΔΕΝ είναι η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που τρομάζει το κατοχικό καθεστώς, αλλά η δυναμική της λαϊκής ΚΙΝΗΣΗΣ προς το ΣΥΡΙΖΑ, η διαλεκτική των αριστερών λαϊκών ροπών…

Ευρώ ή δραχμή;

ΜπογιόπουλοςΝίκος Μπογιόπουλος
    Παρατήρηση πρώτη: Εκτός από το ξεκατίνιασμα υπάρχει και η πολιτική ανάλυση. Εκτός από την κινδυνολογία υπάρχει και η αλήθεια των πραγματικών και όχι των κατασκευασμένων διλλημάτων. Εκτός από την αερολογία που βαφτίζει σαν «πολιτική αντιπαράθεση» τον σκυλοκαυγά υπάρχει και ο καθαρός αέρας της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης που προάγει την πολιτική σκέψη.
    Παρατήρηση δεύτερη: Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που αντί για «απάνεμο λιμάνι» αποδείχτηκε το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα μετράει τη φτώχεια της. Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που μόλις εμφανίστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια ό,τι το βράδυ κόστιζε 50 δραχμές το αμέσως επόμενο πρωί κόστιζε 170 δραχμές (ήτοι 0,50 ευρώ) και ό,τι το βράδυ κόστιζε 100 δραχμές το αμέσως επόμενο πρωί κόστιζε 341 δραχμές (ήτοι 1 ευρώ).
    Παρατήρηση τρίτη: Δραχμή είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα χρεοκόπησε το 1893 και το 1932. Δραχμή είναι το νόμισμα που στο όνομα της «ισχυροποίησής της», μέσα σε ένα βράδυ, δια της υποτίμησής της κατά 50% και της σύνδεσής της με το δολάριο (9 Απρίλη 1953) διπλασίασε τη φτώχεια για το λαό και πολλαπλασίασε τον πλούτο των «δολαριούχων». Δραχμή ήταν το νόμισμα όταν η Ελλάδα έστελνε τα παιδιά της μετανάστες στις στοές του Βελγίου και όταν (με πρόσχημα και τότε το χρέος) η κυβέρνηση Αντρέα Παπανδρέου έφτιαχνε τα «νέα τζάκια» της ολιγαρχίας, από τη μια και από την άλλη επέβαλε πάγωμα μισθών και συντάξεων στο λαό.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΘΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ »ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ»… μια ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…

 

Δημήτρης Ψαθάς
Τύποι προδοτών υπάρχουν πολλών λογιών.
Ο «Φον Δημητράκης» δεν είναι ο στυγνός προδότης που τραβά το δρόμο του με πλήρη συvείδηση του έργου του. Είναι ο κωμικοτραγικός ρωμιός πολιτικάντης, που τους ειρηνικούς καιρούς απέτυχε και γελοιοποιήθηκε οικτρά ζητώντας την ψήφο του λαού, κι όμως τον καίει πάντα ο καημός ν’ ανέβει.

11 Ερωτήματα…


 





Ένδεκα ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία, «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών», θέτει η Ομάδα Φορολογίας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων γύρω από τα θέματα αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο, κατασχέσεις επιδομάτων, πρόστιμα κλπ.

Νίτσε: Η ιδέα της ηθικότητας των εθίμων…



applied-ethics-ma
Αν συγκρίνουμε τον τρόπο ζωής μας με αυτόν που έζησε η ανθρωπότητα για χιλιε­τίες, θα διαπιστώσουμε ότι εμείς οι σημερινοί άνθρωποι, ζούμε σε μια πολύ ανήθικη εποχή: η δύναμη των ηθών έχει εξασθενίσει εκπληκτικά και η ηθική έννοια έχει εκλεπτυνθεί και εξυψωθεί τόσο ώστε μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως εξατμι­σμένη.
Γι αυτό, εμείς οι αργοπορημένοι άνθρωποι, διεισδύου­με τόσο δύσκολα στις καθοδηγητικές ιδέες που έχουν κυριαρ­χήσει στη διαμόρφωση της ηθικής και, αν κατορθώνουμε να τις ανακαλύψουμε, απεχθανόμαστε να τις κοινοποιήσουμε: γιατί ακούγονται τόσο χονδροειδείς! Ή επειδή μοιάζουν να διαβάλουν την ηθικότητα!

Αυτή είναι ήδη, για παράδειγμα, η βασική αρχή: η ηθικότητα δεν είναι τίποτα άλλο (άρα, προ­πάντων, τίποτα περισσότερο) παρά η υπακοή στα έθιμα, είναι ο παραδοσιακός τρόπος να ενεργείς και να εξελίσσεσαι. Πα­ντού όπου τα έθιμα δεν προστάζουν, δεν υπάρχει ηθικότητα. Και όσο λιγότερο καθορίζεται η ύπαρξη από τα έθιμα, τόσο μι­κρότερος είναι ο κύκλος της ηθικότητας.