Ετικέτες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Sabah: “Θα αποκλείσουμε 200 μίλια την Κύπρο”


Sabah: “Θα αποκλείσουμε 200 μίλια την Κύπρο”

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
«Αποκλεισμός 200 μιλίων» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σαν δόγμα « η ΑΟΖ της Τουρκίας στην Τουρκία  επεκτείνεται στα 200 μίλια».  Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το Πίρι Ρείς ξεκίνησε το ταξίδι του με αρχικό στόχο τις έρευνες στο όριο των 12 μιλίων του «Ψευδοκράτους» αλλά αναφέρει πως σε περίπτωση κριθεί «αναγκαίο» το ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες και στις νοτιοδυτικές ακτές τις Κύπρου. Ένα σημείο που συμπίπτει με την περιοχή ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Sabah τονίζει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα.

Πολεμικά και ερευνητικά τουρκικά στην ανατολική Μεσόγειο


Πολεμικά και ερευνητικά τουρκικά στην ανατολική Μεσόγειο

undefined
Επιμένουν στις προκλήσεις τους οι Τούρκοι με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο που διεξάγει η Κύπρος. Σήμερα μάλιστα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πιρί Ρέις” απέπλευσε από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο, όπου, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες.

“Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ”!


“Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ”!

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ ως το κακομαθημένο παιδί της Δύσης. Συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εκπομπή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς ορθά κοφτά δήλωσε πως η χώρα του θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα και σε πόλεμο με το Ισραήλ, αναφερεόμενος στην επίθεση των ισραηλινών κομμάτο στον τουρκικό στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου


Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου

undefined
Tρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αγόρασαν οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί “Τοτάλ” και “Γκαζ ντε Φρανς”.

Μέχρι και για F16 κάνει λόγο η Τουρκία!

Μέχρι και για F16 κάνει λόγο η Τουρκία!

Αυξάνει επικίνδυνα η θερμοκρασία στο πολιτικό και διπλωματικό θερμόμετρο, στις σχέσεις Τουρκίας, Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ. Παρέμβαση Λαμπρινίδη για την τουρκική επιθετικότητα.
Στέλιος Μπαμιατζής

Ισραηλινοί δορυφόροι καταγράφουν όλες τις τουρκικές κινήσεις!


Ισραηλινοί δορυφόροι καταγράφουν όλες τις τουρκικές κινήσεις!

Τα διαστημικά μάτια και αυτιά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επί εικοσιτετράωρης βάσης με την μεγαλύτερη δυνατή «αδιακρισία», όλες ανεξαιρέτως τις κινήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μέγιστο εκνευρισμό στην τουρκική ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) καθώς γνωρίζουν άριστα τι συνέπειες μπορεί να έχει η εστίαση του βλέμματος και της ακοής του υπερσύγχρονου ισραηλινού συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης.

Περί Δανού "βουλευτή"


Οπως ελεγαν  στον΄Μεσαιώνα "De furore Normanorum protecta nos o Domine" (Απο την οργή των Βορειών προστάσευσον υμάς ο Κύριε, οπου Βόρειοι ενοόυσαν  Βίκινγκς δηλαδή Νορβηγούς και Δανούς, ενω οι Σουδοί ως Βάρραγκοι ήταν διαφορετική περίπτωση)Ας μου επιτράπει να σημειώσω ότι ο εν λόγω βουλευτής είναι ακροδεξιός πράγμα που για μένα εξηγεί πολλά πράγματα....Ειμαι σίγουρος οτι δεν ξεχνά ποια χώρα απο τις δυο συνθηκολογήσε σε 3 ωρες και ποιά χώρα προσέφερε ενα σύνταγμα στα Waffen- SS ( PzGren.Regiment Dammark).  .. 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR


undefined


Εφ. Ραντικάλ 23-9-2011
Συμφωνία λέγεται ότι επήλθε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία στο θέμα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Predator, που επιθυμεί η Τουρκία να χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ.
Με βάση την είδηση του CNN Türk, τα μη επανδρωμένα Predator που χρησιμοποιούνε οι οι ΗΠΑ στο Ιράκ έρχονται στο Ιντζιρλίκ. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν κατ΄αρχήν.

Η Γεωργία μετατρέπεται σε αποικία των ΗΠΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Γεωργία μετατρέπεται σε αποικία των ΗΠΑ

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα Γεωργίας έστειλε αίτημα στην Επιτροπή Διακρίσεων του ΟΗΕ, στο οποίο περιέχεται η απαίτηση να κατασταλεί η διαδικασία βίαιης εξαγγλικοποίησης της νέας γενιάς.

«Ρωσικό ίχνος» στην Κωνσταντινούπολη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Ρωσικό ίχνος» στην Κωνσταντινούπολη


Η τουρκική αστυνομία έχει διακρίνει «ρωσικό ίχνος» στο φόνο Τσετσένων στην Κωνσταντινούπολη. Στα διωκτικά όργανα της Τουρκίας δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι τους καταγόμενους από τη Τσετσενία είχε πυροβολήσει ο «κίλερ με το επώνυμο Ζιρκόφ».

Τελετή μνήμης στους Έλληνες πεσόντες του 1ου Παγκοσμίου πολέμου (Πίροτ)


Τελετή μνήμης στους Έλληνες πεσόντες του 1ου Παγκοσμίου πολέμου (Πίροτ)

Στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Πίροτ, στη νοτιανατολική Σερβία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τελετή μνήμης στα θύματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

♥Today is "love you" day



Today is "love you" day.  Whether it's real love or  romantic love,  platonic   love  or  fraternal  love.
 Ι LOVE YOU !!!.
♥xxxx
 !  
undefined

Και η Ελλάδα στη ζώνη πτώσης του «νεκρού» δορυφόρου


Και η Ελλάδα στη ζώνη πτώσης του «νεκρού» δορυφόρου

undefined
Σε μία ευρεία γεωγραφική ζώνη εντός της οποίας περιλαμβάνεται και η Ελλάδα αναμένεται να καταπέσει ο παροπλισμένος αμερικανικός δορυφόρος που θα εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το μεγαλύτερο τμήμα του θα καταστραφεί από τις τεράστιες θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν κατά την τριβή του με την ατμόσφαιρα. Εκτιμάται ωστόσο ότι θα επιβιώσουν 26 κομμάτια. Ελάχιστες οι πιθανότητες τραυματισμού

Ακύρωση διεξαγωγής άσκησης επιστράτευσης της Πολεμικής Αερ οπορίας


Ακύρωση διεξαγωγής άσκησης επιστράτευσης της Πολεμικής Αερ οπορίας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 22, 2011
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η διεξαγωγή της άσκησης επιστράτευσης – εκπαίδευσης εφέδρων, η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και περιελάμβανε δοκιμή επιστρατευτικών σχεδίων, έλεγχο υλικών και εκπαίδευση/συντήρηση οπλισμού. Η άσκηση επιστράτευσης τουλάχιστον 700 εφέδρων διαφόρων ειδικοτήτων σε Πτέρυγες και Σμηναρχίες Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας θα γινόταν στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης επί χάρτου (ΤΑΑΣ) “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2011″ που διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Η σημασία αυτού του είδους των ασκήσεων, ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις που βασίζονται σε εφέδρους, φάνηκε και κατά τη κρίση των Ιμίων:
“Στον Έβρο ήμασταν απολύτως ασφαλείς και σε σαφώς πλεονεκτική θέση, αφού γνωρίζαμε ότι οι Τούρκοι δε μπορούσαν να κινήσουν ούτε ένα άρμα, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, που είχαν καταστήσει όλα τα δρομολόγια των αρμάτων αδιάβατα. Την ίδια στιγμή όλες οι μονάδες του ελληνικού Δ΄ Σώματος Στρατού είχαν κινητοποιηθεί άμεσα και βρίσκονταν έγκαιρα στις θέσεις που προβλέπουν τα σχέδια, σε ποσοστό 100%. Σε επίπεδο προετοιμασίας και κινητοποίησης κρατικών μηχανισμών, ήμασταν μερικές μέρες μπροστά από τους Τούρκους, λόγω της διακλαδικής άσκησης “Αλέξανδρος – 96″, που ήταν σε εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, τα δύο από τα τέσσερα αρματαγωγά των Τούρκων ήσαν εκτός ενεργείας για διάφορους λόγους, άρα οι Τούρκοι δε μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αμφίβια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας. Δεν μπορούσαν να κάνουν πόλεμο δηλαδή. Και ενώ η Ελλάδα είχε το πλεονέκτημα σε επίπεδο στρατιωτικής δύναμης, δεχόταν από την Τουρκία προκλητικά τελεσίγραφα με την απειλή χρήσης βίας”.
Από το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη “Παράδοση Οτζαλάν – Η ώρα της αλήθειας”, εκδ. Ινφογνώμων

οι σημαδεμένοι … (Ο Στάθης τα σπάει και σήμερα…) Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 22, 2011


οι σημαδεμένοι … (Ο Στάθης τα σπάει και σήμερα…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 22, 2011
«Ο καθένας αξίζει τόσο, όσο αξίζουν εκείνα για τα οποία κοπιάζει» (Μάρκος Αυρήλιος, «Τα εις Εαυτόν»)… ……………………………….. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει… ***** «Θεάσασθε τοίνυν ως σαθρόν, ως έοικεν, έστι φύσει παν ο τι αν μη δικαίως ή πεπραγμένον». Δηλαδή: «Παρατηρήστε πόσο αβέβαιο είναι από την ίδιαν του τη φύση, κάθε τι που δεν έχει γίνει σύμφωνα με το δίκαιο» (Δημοσθένης) ……………………………….. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει…
Σε τραγική για την υπόστασή μας ως κράτους
ως κοινωνίας
και ως χώρας
δήλωση προέβη χθες ο κ. Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο»!!!
Γλώσσα αμετροεπής τ’ αληθή λέγουσα

Ηabertürk: “3 υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού ξεκίνησαν από το Γκιόλτζουκ, με κατεύθυνση την Κύπρο”


Ηabertürk: “3 υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού ξεκίνησαν από το Γκιόλτζουκ, με κατεύθυνση την Κύπρο”

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
3 φρεγάτες και τρία υποβρύχια κατευθύνονται στην Κύπρο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Habertürk με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα έχει τίτλο « ο Στόλος έφτασε και το Πιρί Ρέις ξεκινά σήμερα» αναφέρει πως το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας θα συνοδεύεται από τις 3 τουρκικές φρεγάτες που έφτασαν ήδη στην περιοχή.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως 3 υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού την Πέμπτη αναχώρησαν από τη βάση τους στο Γκιόλτζουκ και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο.