Ετικέτες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οίκοι ανοχής…



 

https://i1.wp.com/ergatikosagwnas.gr/images/fotos1/mpourdelo.jpg
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.
Είναι γνωστός ο ρόλος που παίζουν πολλά ΜΜΕ στη συνείδηση του αναγνώστη και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Αμέτρητες «ειδήσεις» έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν αποπροσανατολίζοντας, αλλά κυρίως, φτιάχνοντας γεγονότα που θα χρησιμεύσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη χειραγώγηση της μάζας.

10 facts about Maurice Gamelin and the Fall of France 1940

Gamelin France
A quick look at the fall of France in May 1940.
 
1. The French Were Led by Maurice Gamelin
At the start of the Second World War, the French general staff were led by General Maurice Gamelin, an officer widely respected by both allies and opponents. A veteran of the First World War, he was credited with much of the planning that led to victory at Marne in 1914. Since then, he had tried to modernise and mechanise the army.

Ο Σέρλοκ Χολμς είναι από το… Γαλαξίδι-Μιλάει λίγα ελληνικά, λατρεύει τα γεμιστά και τα τηγανητά καλαμαράκια και ομνύει στον ήλιο και στη θάλασσα



Benedict CumberbatchΑπό έξοχος Σέρλοκ Χολμς σε τραγικός Άμλετ και από εκεί στην άφυλη «Όλα» στο Zoolander 2. Ένας μεσογειακός χαμαιλέοντας. Μιλάει λίγα ελληνικά, λατρεύει τα γεμιστά και τα τηγανητά καλαμαράκια και ομνύει στον ήλιο και στη θάλασσα. Οι ελληνικές καταβολές του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δεν κρύβονται…
Ο βραβευμένος ηθοποιός, με το αριστοκρατικό ονοματεπώνυμο, μια χώρα έχει στην καρδιά του και σε αυτή τη χώρα θα ήθελε να φέρει τα παιδιά του για διακοπές. Ποια είναι αυτή;
Η Ελλάδα, στην οποία ο Κάμπερμπατς έχει περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας «έχει στενούς φίλους, μια ολόκληρη ‘οικογένεια’» και τώρα κατά καιρούς επιστρέφει, όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.

We haven’t seen these before! 45 mind blowing images of D-Day!





D-Day_Invasion_Glider_Pilots_On_Landing_Craft_Return_1944
The Normandy landings (codenamed Operation Neptune) were the landing operations on 6 June 1944 (termed D-Day) of the Allied invasion of Normandy in Operation Overlord during World War II. The largest seaborne invasion in history, the operation began the invasion of German-occupied western Europe, led to the liberation of France from Nazi control, and contributed to an Allied victory in the war.  Planning for the operation began in 1943. In the months leading up to the invasion, the Allies conducted a substantial military deception, codenamed Operation Bodyguard, to mislead the Germans as to the date and location of the main Allied landings. The weather on D-Day was far from ideal, but postponing would have meant a delay of at least two weeks, as the invasion planners had requirements for the phase of the moon, the tides, and the time of day that meant only a few days in each month were deemed suitable. Hitler placed German Field Marshal Erwin Rommel in command of German forces and of developing fortifications along the Atlantic Wall in anticipation of an Allied invasion. A great collection of images here with some pre D-Day and some D-Day+

ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Σαν σήμερα έλαμψε το πρωτο φως της λευτεριάς μετά την άλωση της Πόλης



Με την Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο στις 17 Οκτωβρίου 1797 και την διάλυση της Δημοκρατίας της Βενετίας από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν στην Γαλλία, τερματίζοντας έτσι την μακραίωνη κατοχή τους από την Γαληνότατη.Οι ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης διαδόθηκαν στα νησιά του Ιονίου, η αριστοκρατική διοίκηση παύθηκε και σχηματίστηκαν κοινοτικά συμβούλια από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων για την διοίκηση των νησιών. Όμως μετά την καταστροφή του Γαλλικού στόλου στο Αμπουκίρ της Αιγύπτου, η Ρωσία και η Τουρκία με την συγκατάθεση της Αγγλίας αποφάσισαν να συστήσουν Ρωσοτουρκική συμμαχία εναντίον των επεκτατικών βλέψεων του Ναπολέοντα στην Ανατολή. Εκμεταλλευόμενες την υποκινούμενη από την Αριστοκρατία δυσαρέσκεια των κατοίκων των Ιονίων Νήσων για τους Γάλλους, ο Ρωσοτουρκικός στόλος ξεκίνησε από τα Κύθηρα, τον Σεπτέμβριο του 1798, την κατάληψη των Επτανήσων, που συμπλήρωσε στις 20 Φεβρουαρίου 1799. Έτσι αφαίρεσαν από την Γαλλία την σημαντικότατη αυτή ναυτική βάση στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά από μακρόχρονες προτάσεις, συζητήσεις και αντιρρήσεις των Αυλών Ρωσίας και Τουρκίας υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη στις 21 Μαρτίου 1800, στην οποία αποφασίστηκε η αυτονόμηση της Επτανήσου Πολιτείας, υπό την επικυριαρχία της Υψηλής Πύλης και η ανάθεση της προστασίας των Θρησκευτικών δικαιωμάτων των κατοίκων της, στον Αυτοκράτορα της Ρωσίας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε το πρώτο ημιαυτόνομο Ελληνικό κρατίδιο τριακόσια πενήντα περίπου χρόνια, μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Επτάνησος Πολιτεία.

Wikipedia

Οι 10 πιο κομψές Γαλλίδες όλων των εποχών -Εκρηκτικές [εικόνες]


19/3/16 | 2 σχόλια | 3 απαντήσεις | 223 εμφανίσεις
ga-708_35
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΙΚ
Σε όλες τις εποχές η Γαλλίδα θάμπωνε τον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να την θαυμάζει και να την τιμά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες γαλλίδες που σημάδεψαν την ιστορία με το στιλ και την προσωπικότητά τους.
Μαντάμ ντε Ποπαντούρ

Την ανακάλυψε ο ίδιος ο Λουδοβίκος XV σε χορό στο παλάτι, το 1745. Ονομαζόταν Jeanne Antoinette Poisson και εκείνο το βράδυ είχε μεταμφιεστεί σε όμορφη χωριατοπούλα. Εγινε επίσημη ερωμένη του βασιλιά, ο οποίος της πρόσφερε τον τίτλο της Μαρκησίας ντε Πομπαντούρ. Είναι αναρίθμητα τα ποιήματα, οι πίνακες και τα θεατρικά που έγιναν προς τιμήν της. Η ομορφιά και οι τουαλέτες της έμειναν στην ιστορία της Γαλλίας ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εμεινε πιστή στο πλευρό του βασιλιά ως το άδοξο τέλος του, παρότι η σχέση τους είχε τελειώσει. Διανοούμενη, εξειδικευμένη στην τέχνη και στα όμορφα πράγματα άφησε πίσω της πολλά έργα τέχνης και κτίρια.

So That’s How You Move Giant Submarines! (Pictures)



258974_original
Two Russian submarines being transported through the Northern Sea Route from one part of Russia to another. The Northern Sea Route is where the ships go through the Northern Arctic ocean when it’s free of ice.