Ετικέτες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οι 10 πιο κομψές Γαλλίδες όλων των εποχών -Εκρηκτικές [εικόνες]


19/3/16 | 2 σχόλια | 3 απαντήσεις | 223 εμφανίσεις
ga-708_35
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΙΚ
Σε όλες τις εποχές η Γαλλίδα θάμπωνε τον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να την θαυμάζει και να την τιμά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες γαλλίδες που σημάδεψαν την ιστορία με το στιλ και την προσωπικότητά τους.
Μαντάμ ντε Ποπαντούρ

Την ανακάλυψε ο ίδιος ο Λουδοβίκος XV σε χορό στο παλάτι, το 1745. Ονομαζόταν Jeanne Antoinette Poisson και εκείνο το βράδυ είχε μεταμφιεστεί σε όμορφη χωριατοπούλα. Εγινε επίσημη ερωμένη του βασιλιά, ο οποίος της πρόσφερε τον τίτλο της Μαρκησίας ντε Πομπαντούρ. Είναι αναρίθμητα τα ποιήματα, οι πίνακες και τα θεατρικά που έγιναν προς τιμήν της. Η ομορφιά και οι τουαλέτες της έμειναν στην ιστορία της Γαλλίας ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εμεινε πιστή στο πλευρό του βασιλιά ως το άδοξο τέλος του, παρότι η σχέση τους είχε τελειώσει. Διανοούμενη, εξειδικευμένη στην τέχνη και στα όμορφα πράγματα άφησε πίσω της πολλά έργα τέχνης και κτίρια.

Ζακλίν ντ Ριμπ, αριστοκράτισσα, γεννημένη το 1929

Την αποκάλεσε «τελευταία βασίλισσα του Παρισιού» ο σχεδιαστής Valentino. Είναι η κόμησα Ζακλίν ντε Ριμπ που διαθέτει μοναδικά το προφίλ της αριστοκράτισσας: λαιμός κύκνου, λεπτή μύτη και τρόποι βασίλισσας. Εγινε μεγάλη κυρία της μόδας και μοντέλο διάσημων φωτογράφων. Ελεύθερο πνεύμα, λατρεύτηκε στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Φιλάνθρωπη, διέθετε πολλές οργανώσεις. Το 1983 ίδρυσε τον δικό της οίκο ραπτικής.
Μπριζίτ Μπαρντό, ηθοποιός

Δεν είναι καν ανάγκη να παρουσιάσει κάποιος την Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία έγινε διάσημη με τα αρχικά της: ΒΒ. Την ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Ροζέ Βαντίμ, με τον οποίο παντρεύτηκε στη συνέχεια. Είτε κολυμπάει σε μια παραλία του Σεν Τροπέ, είτε κρατάει νωχελικά το τσιγάρο της, η ΒΒ κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν και τις καρδιές να χτυπούν. Η πρώτη γυναίκα που εφηύρε τα προτεταμένα χείλη, τόσο της μόδας σήμερα. Βάδισμα θεϊκό, αέρας αλλαζονικός την έκαναν icon σύμβολο του σεξ και της αθωότητας ταυτόχρονα. Το μοναδικό της ντύσιμο επέβαλλε τα κολητά παντελόνια και τις μπαλαρίνες Repetto.
Κολέτ, συγγραφέας (1873-1954)

Η πολυτάλαντα και πολυγραφότατη Sidonie-Gabrielle Colette είναι η πρώτη γαλλίδα που υπερασπίστηκε τη διπλή ζωή της: παντρεύτηκε τρεις φορές αλλά δήλωνε δημόσια λεσβία. Προκάλεσε σάλο όταν έκανε ερωτική σχέση με τον γαμπρό της. Την έδιωξαν οριστικά από το καμπαρέ Μουλέν Ρουζ όταν προκάλεσε σκάνδαλο φιλώντας παθιασμένα μια γυναίκα μέσα στην αίθουσα. Ηταν κολητή φίλη του Κοκτώ, έγινε διάσημη με το έργο Gigi και έγραψε όπερα με τον Ραβέλ. Λένε ότι εκείνη ανακάλυψε την Οντρεϊ Χέμπορν.
Inès de la Fressange, σχεδιάστρια, μοντέλο, ηγερία (γεννήθηκε το 1957)

Εκπροσωπεί την κατεξοχήν παριζιάνα. Υπήρξε ηγερία της φίρμας Chanel . Το 1989 πόζαρε για να σμιλευτεί η Μαριάν, η γυναίκα-σύμβολο της Γαλλίας. Ενα από τα πιο διάσημα μοντέλα της Γαλλίας και η κομψότερη, πιθανόν, παριζιάνα.
Κατρίν Ντενέβ, ηθοποιός, γεννήθηκε το 1946

Εντονο βλέμμα, παγωμένο ύφος και έντονα ξανθά μαλλιά είναι τα σύμβολα αυτής της μεγάλης κυρίας του γαλλικού κινηματογράφου. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν ηθοποιός σε ηλικία 11 ετών. Ηθοποιός, μοντέλο για την Chanel, άρωμα No.5, πιστή φίλη του Υβ Σεν Λοράν, εκπροσωπεί την απόλυτη γαλλική φινέτσα και ομορφιά.
Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, μανεκέν, τραγουδίστρια (γεννήθηκε το 1967)

Διάσημο μοντέλο, τραγουδίστρια, πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ερωμένη του Μικ Τζάγκερ και του Ερικ Κλάπτον, σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί και ηγερία της φίρμας Bulgari. Μοναδική γαλλίδα που δεν σταματάει να αλλάζει ρόλους και ζωές. Υπέρκομψη, δηλώνει ότι προτιμάει να ντύνεται με ρούχα Dior.
Μαντάμ Ρεκαμιέ, γυναίκα του πνεύματος  (1777-1849)

Καθισμένη σε ένα σοφά που θα πάρει αργότερα το όνομά της, η κυρία Juliette Récamier καλούσε όλους τους πολιτικούς και τους λογοτέχνες του Παρισιού στο σαλόνι της. Παντρεύτηκε στα 15 της με έναν τραπεζίτη και οι φήμες έλεγαν ότι στην πραγματικότητα ήταν ο πατέρας της. Γυναίκα του πνεύματος, με άποψη, εξορίστηκε από τον Ναπολέοντα Ι.
Κοκό Σανέλ, σχεδιάστρια  (1883-1971)

Ηταν τόσο διάσημη όσο και οι πελάτισσές της. Η Κοκό Σανέλ υπήρξε εικονοκλάστης της μόδας και σχεδίασε μόνη της τους κανόνες για την σύγχρονη γυναίκα. Εσπασε τους κανόνες των τάξεων και έθεσε τα δικά της όρια στο καλό γούστο. Εμπνεύστηκε από το ανδρικό ντύσιμο, δούλεψε με πρωτοποριακά υφάσματα, όπως το τουίντ και το ζέρσεϊ και έβαλε τσέπες που δεν υπήρχαν στα γυναικεία ρούχα της εποχής. Σχεδίασε το “μικρό μαύρο φόρεμα” που άφησε εποχή στη μόδα.
Μαριόν Κοτιγιάρ, ηθοποιός, γεννήθηκε το 1975

Κόρη μιας ηθοποιού και ενός μίμου, η Μαριόν Κοτιγιάρ έγινε παγκόσμια γνωστή όταν ερμήνευσε την τραγουδίστρια Εντιθ Πιάφ στην μεγάλη οθόνη. Είναι ηγερία του οίκου Dior από το 2008 και θεωρείται από τις ωραιότερες γαλλίδες της σύγχρονης εποχής.
Πηγή: Οι 10 πιο κομψές Γαλλίδες όλων των εποχών -Εκρηκτικές [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/257494/oi-10-pio-kompses-gallides-olon-ton-epohon-ekriktikes-eikones#ixzz43NGFxFBp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου