Ετικέτες

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η απίθανη γεωγραφία των ονομάτων

Η απίθανη γεωγραφία των ονομάτων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 28, 2012
20120427-230659.jpg
Γράφει ο ΑΠΕΛΛΗΣ

Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το όνομα είναι το ήμισυ του παντός. Αν, μάλιστα, είναι ένα όνομα καλό και άξιο, τότε είναι το όλον της αρχής. Η ονοματοδοσία είναι έμφυτη στον άνθρωπο και σύμφυτη με την απόκτηση της λογικής του. Είναι στην πραγματικότητα μια συνέπεια της λογικής και της ανάγκης της να ξεχωρίζει τα πράγματα, ώστε να αναπτύσσει τη δομή της. Για αυτό τα ονόματα είναι πάντα λογικά, ώστε να περιγράφουν αυτό που έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση και να προσδιορίζουν με ακρίβεια αυτό το οποίο ονομάζουν. Το όνομα είναι γνώση για τον άνθρωπο. Το όνομα μεταφέρει αυτόματα ιδιότητες και πληροφορίες. Το όνομα κάνει ένα πράγμα πιο οικείο, πιο γνώριμο και για αυτό το άγνωστο προκαλεί συνήθως ανασφάλεια και φόβο. Όταν δίνεις όνομα σε κάτι, είναι σαν να το  κατέχεις αντιληπτικά, να το γνωρίζεις.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!
ο μεγάλο όνειρο του Γένους θα γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας!
Μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα Σχολή κατηφόριζαν για τον Γέροντα . Τους απασχολούσε ένα θέμα : Άκουγαν ότι ο Γέροντας σε κάποιους είχε πει ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη . Ήθελαν όμως να το ακούσουν και αυτοί από το ίδιο του το στόμα και μάλιστα διερωτώντο αν θα ζουν και αυτοί όταν θα την πάρουμε .Έλεγαν , λοιπόν , στο δρόμο μεταξύ τους ότι κάποιος θα έπρεπε να ρωτήσει τον Γέροντα για το θέμα αυτό καθώς θα συζητούσαν . Πήγαν , λοιπόν , εκεί και κάθισαν μαζί του , δεν τόλμησε όμως κανείς να του κάνει αυτήν την ερώτηση . Σηκώθηκαν πήραν την ευχή του και καθώς έστριψαν , για να βγουν στο μονοπάτι , ο Γέροντας , ξεπροβοδίζοντας τους , χαμογελώντας τους είπε :
-Και να ξέρετε : Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε και θα ζείτε και εσείς εκείνον τον καιρό !
Οι μαθητές έμειναν εμβρόντητοι από τα λεγόμενα του και θαύμαζαν για την Χάρη που είχε και επληροφορείτο απ΄αυτήν τα πάντα , αλλά και για ότι τους πληροφόρησε ότι στην γενιά την δική τους θα γίνουν όλα αυτά τα φοβερά πράγματα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ

Παναγιά των Βλαχερνών
Στην Πόλη όλα έχουν μια ιδιαιτερότητα.Ορισμένες φορές καταλαβαίνει κανείς απο μακριά πώς εδώ βρίσκεται κάτι μοναδικό.Υπάρχουν και μέρη όμως που εκ πρώτης
όψεως ξεγελούν λόγω της απλότητας τους
Η εκκλησία αυτή λοίπον είναι όχι μόνο μία απο τις σπουδαιότερες της Πόλης αλλά και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου.Η πιό γνωστή ιστορία γύρω απο την Παναγία των Βλαχερνών είναι φυσικά το θαύμα της λήξης της πολιορκίας των Αβάρων.Ο βυζαντινός στρατός βρισκόταν σε εκστρατεία εναντίον των Περσών στα βάθη της Ασίας και η Πόλη ήταν ουσιαστικά ανοχύρωτη.Οι Άβαροι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και θέλησαν να την κατακτήσουν.Στα τείχη της Βασιλεύουσας βρίσκονταν μόνο ελάχιστοι υπερασπιστές και ο Πατριάρχης Σέργιος περιφέροντας την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών και εμψυχώνοντάς τους.Ο θρύλος λέει πως η πολιορκία λύθηκε ξαφνικά και κανείς δεν αμφέβαλλε πως οφείλονταν σε θαύμα της Παναγίας.Όλοι έτρεξαν λοιπόν στην εκκλησία να προσκυνήσουν την Παναγία.
Εκείνη την αυγουστιάτικη νύχτα όλοι έμειναν όρθιοι στην εκκλησία προσκυνώντας και ψάλλοντας για πρώτη φορά έναν ύμνο που ονομάστηκε Άκαθιστος και που αποτελεί ένα απο τα αριστουργήματα της βυζαντινής υμνογραφίας.

Τα Ababil της Χεζμπολάχ τρομάζουν το Ισραήλ

Τα Ababil της Χεζμπολάχ τρομάζουν το Ισραήλ




Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ισραηλινού ιστότοπου ynetnews, η Χεζμπολάχ σε ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν σχεδιάζει με τη σειρά της να επιτεθεί στο Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει προμηθευτεί δωρεάν από το Ιράν, είναι Ιρανικής κατασκευής και ονομάζονται  Ababil ("Swallow") drones. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ μικρά με συνέπεια να εντοπίζονται και να καταρρίπτονται δύσκολα.

“Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!”

“Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!”

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 27, 2012
“Τα κλισέ που θέλουν τους Έλληνες τεμπέληδες και τους Γερμανούς σκληρά εργαζόμενους είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα DieZeit.