Ετικέτες

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τα Ababil της Χεζμπολάχ τρομάζουν το Ισραήλ

Τα Ababil της Χεζμπολάχ τρομάζουν το Ισραήλ




Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ισραηλινού ιστότοπου ynetnews, η Χεζμπολάχ σε ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν σχεδιάζει με τη σειρά της να επιτεθεί στο Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει προμηθευτεί δωρεάν από το Ιράν, είναι Ιρανικής κατασκευής και ονομάζονται  Ababil ("Swallow") drones. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ μικρά με συνέπεια να εντοπίζονται και να καταρρίπτονται δύσκολα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες γιατί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι σε θέση να μεταφέρουν κεφαλές γεμάτες με δεκάδες κιλά εκρηκτικής ύλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν υπάρχει κίνδυνος την ώρα της Ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν να καταστραφούν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ πολλοί στρατηγικοί στόχοι σε ολόκληρο το βόρειο Ισραήλ!


Η Χεζμπολάχ έχει στην κατοχή της τα Ababil από το 2002 ενώ στο πόλεμο με το Ισραήλ πριν μερικά χρόνια προσπάθησε να τα χρησιμοποιήσει. Δύο εξ αυτών καταρρίφθηκαν όταν τα ραντάρ της Ισραηλινής αεροπορίας να εντόπισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου