Ετικέτες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στα… σκαριά νέα πρωτότυπη πολυκάμερα


undefined
Ένα απίστευτο φουτουριστικό μοντέλο πολυκάμερας βρίσκεται στα… σκαριά και αναζητεί χρηματοδότηση για να βρει τον δρόμο των αγορών.

Νέος μανδύας αορατότητας από Έλληνα επιστήμονα


undefined
Έναν νέο μανδύα αορατότητας που εξαφανίζει αντικείμενα από τα ραντάρ ανέπτυξε ο Δρ. Γιώργος Ελευθεριάδης, καθηγητής υπολογιστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, και ο διδακτορικός φοιτητής Michael Selvanayagam.

Γαλλία – Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους


Με κοινό εξώφυλλο θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Παρασκευή το περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σε αυτό θα απεικονίζονται οι… ηγέτες των δύο χωρών να τρώνε αγκαλιά πρωινό και να πίνουν σαμπάνια.

Πίσω στην Κύπρο κλεμμένοι εκκλησιαστικοί θησαυροί



undefined
Σπουδαία μέρα για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Μετά από πολυετείς αγώνες, σημαντικός αριθμός κειμηλίων που προέρχονται από περίπου 50 ναούς της κατεχόμενης Κύπρου, επαναπατρίστηκαν από το Μόναχο.
Ιστορική μέρα για το νησί μας. Ύστερα από πολυετείς δικαστικούς αγώνες, ένας μεγάλος αριθμός κειμηλίων τεράστιας εκκλησιαστικής και ιστορικής αξίας, επαναπατρίστηκαν από το Μόναχο της Γερμανίας.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αριθμό επαναπατρισμό εικόνων, τοιχογραφιών και ψηφιδωτών, που προέρχονται από περίπου 50 ναούς της κατεχόμενης Κύπρου τα οποία βρέθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ιντερπόλ και της γερμανικής αστυνομίας τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 1997 στα διαμερίσματα του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.
Στην επίσημη τελετή επαναπατρισμού των κειμηλίων, δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος ευχαρίστησε άπαντες για τη βοήθειά τους.
«Η Εκκλησία της Κύπρου χαίρεται που έπειτα από 40 χρόνια, ο μεγαλύτερος αριθμός κλεμμένων θησαυρών επιστρέφει στο σπίτι του», δήλωσε κατά τη σεμνή τελετή υποδοχής ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, για τη βοήθεια που προσέφερε προκειμένου να επαναπατριστούν τα έργα τέχνης.

Turkish State TV to ‘Explain’ Turkey to Foreigners


By Kerim Karakaya and Ayla Albayrak
ISTANBUL–Turkey’s Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has repeatedly accused the Western press of reporting “lies” that misrepresent Turkey. Now his government has decided to tell its own side of the story – reaching foreign audiences directly by setting up an English-language television channel.

Η γερμανική «αγία τριάδα» στο στόχαστρο



Bookmark the permalink.


1 Vote

Financial_Times

Σημ.Αμετανόητου: Mα είναι δυνατόν να γράφουν τέτοιες κακοήθειες για τις Γερμανικές τράπεζες ? Τι λέει ? Δεν βρίσκονται στο “Ευρωπαϊκό σύστημα εκκαθαρίσεων” ? Α μπα…ψέμματα…κομπίνες οι Γερμανοί ? αποκλείεται…!!!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, κάπου είχαν μπουκάρει…
ας είναι καλά το Ελληνικό παρεάκι της Φρανκφούρτης…

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


 
 
 
 
 
 
1 Vote


του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΑΛΛΑ*
Το πλαστό ερώτημα εάν ο εθνικός αγώνας είναι ή δεν είναι υπόθεση του προλεταριάτου και σε ποιο βαθμό μπορεί ή δεν μπορεί το πατριωτικό μέτωπο με αίτημα την εθνική ανεξαρτησία-λαϊκή κυριαρχία να συμβαδίσει με τον διεθνικό προσανατολισμό της εργατικής τάξης έρχεται συχνά πυκνά να απασχολήσει την αριστερά σε περιόδους κρίσης και όξυνσης της ταξικής πάλης. (Βλέπε: Χ. Λάσκου “Πατριωτισμός κι Αριστερά”, Δ. Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου “Πατριωτισμός, κυβερνητισμός κι Αριστερά” κ.α.)
Και παρ’ότι τόσο η ΕΑΜική αντίσταση,όσο και πολλά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα παγκοσμίως, έχουν αποδείξει ότι ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία όχι μόνο μπορεί να είναι βαθιά προοδευτικός, αλλά μπορεί, εάν καθοδηγείται από την πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, να έχει κι έκβαση που να ολοκληρώνει το αίτημα για ανάληψη της πολιτικής εξουσίας, σήμερα αμφισβητείται ακόμα και το αν υπάρχει από θέμα αρχής η δυνατότητα από την Αριστερά να αντιστοιχηθεί με το λαϊκό αίσθημα που στην Ελλάδα είναι “πατριωτικό κι όχι διεθνιστικό”. Σε μια ιστορική περίοδο μάλιστα, που είναι πολύ διαφορετική από την “ΕΑΜική”.
Αναγνωρίζοντας προφανώς τη διαφορετική ιστορική περίοδο που διανύουμε, δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια σύντομη σκιαγράφηση της ελληνικής κοινωνίας στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα για να έχουμε την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας στον συλλογισμό μας.
Η μισοφεουδαρχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν για δεκαετίες ο ελληνικός καπιταλισμός, δεν καθόριζε μόνο τις κοινωνικές σχέσεις στο επίπεδο της “οικονομίας”.

Ζεν σέλω Πανελλήνιες, σου λέω…




20131113-182538.jpg
Πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, υπερψηφίστηκε με οσμή σκανδάλου στη μεγάλη Αθήνα το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», σύμφωνα με το οποίο θα ενισχυθεί, τάχαμου δήθεν, ο μορφωτικός ρόλος του Λυκείου, θα καταπολεμηθεί η ανεργία και οι μαθητές θα γίνονται καλύτεροι στην ειδικότητά τους,

ΓΙΑ ΣΚΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ…


undefined
Σοκ και δέος ένιωσε η Όλγα μόλις άνοιξε το επίσημο δελτίο παραπληροφόρησης, προπαγάνδας και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού, σήμερα. 
Ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε.
Δήθεν, η διαπραγμάτευση σταμάτησε επειδή έχουμε πλεόνασμα, είμαστε πρώτοι μάγκες και δε χρειαζόμαστε αυτή τη φορά το 1 δις της δόσης του Δεκεμβρίου οπότε Σαμαράς και Βενιζέλος, πάντα με την άδεια του Στουρνάρα,  μπορούν να το παίξουν “άγριοι” με την τρόικα μπας και τους πιστέψουν οι ίδιοι οι Βουλευτές τους ότι κάνουν διαπραγμάτευση. Και να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός τι τους εμποδίζει να τον αλλάξουν και να τον ξαναψηφίσουν τον Φεβρουάριο?

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ…


undefined
Χαμός στο ίσιωμα. Και καλά, για τα μάτια των προβάτων που ψηφίζουν.
Πόλεμο στην Κυβέρνηση άνοιξαν Βουλευτές και των 2 κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα και ακόμη συγκυβερνούν με αφορμή τα ακίνητα.
Δήθεν, θα πρέπει ο Στουρνάρας να αλλάξει το νόμο για τη φορολογία των ακινήτων ώστε τα γαλαζοπράσινα πρόβατα να μπορέσουν να τον ψηφίσουν μπας και μπορέσουν και πάνε σε κανένα καφενείο της περιφέρειάς τους χωρίς…ομπρέλα.

ISDA: Η ισραηλινή ταξιαρχία Choshen και ο Ελληνικός Στρατός

Με εκτεταμένη συνέντευξη του διοικητή της, συνταγματάρχη Uri Peretz, στην αμερικανική επιθεώρηση «Defense News», αποκαλύπτονται, για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά στοιχεία για την οργάνωση, την αποστολή και την επιχειρησιακή λειτουργία της ταξιαρχίας Choshen των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.