Ετικέτες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Αργεντινής και του βρετανού πρωθυπουργού για τα Φόκλαντς

Επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Αργεντινής και του βρετανού πρωθυπουργού για τα Φόκλαντς

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 20, 2012

Ένα επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ και του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σημειώθηκε αργά χθες, Τρίτη, στη σύνοδο κορυφής της G20, σχετικά με τη διένεξη για τα νησιά Φόκλαντς του νότιου Ατλαντικού, που στα ισπανικά ονομάζονται Μαλβίνας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αντιπροσωπείες της Αργεντινής και της Βρετανίας.

ἡ καταστροφὴ τῶν Ψαρῶν

Σὰν σήμερα ἔγινε ἡ καταστροφὴ τῶν Ψαρῶν ..!
Στων Ψαρῶν τὴν ὁλομαύρη ῥάχη..περπατώντας ἡ Δόξα μοναχὴ
μελετᾷ τὰ λαμπρὰ παλληκάρια..καὶ στην κόμη στεφάνι φορεῖ
γινωμένο ἀπὸ λίγα χορτάρια..πούχαν μείνει στην ἐρήμη γῆ

Ένας εθνικός, ο Πλούταρχος και ένας άγιος, ο Νύσσης Γρηγόριος, ανατέμνουν το έγκλημα της επονείδιστης τοκογλυφίας.

Ένας εθνικός, ο Πλούταρχος και ένας άγιος, ο Νύσσης Γρηγόριος, ανατέμνουν το έγκλημα της επονείδιστης τοκογλυφίας.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 20, 2012

Ολυμπία καλημέρα λέμε, κι ο Θεός να την κάνει…
Σήμερα γιορτάζει ένας σαλονικιός σοφός και άγιος, ο Νικόλαος Καβάσιλας , ο οποίος μελετώντας τις μεγάλες κοινωνικές ταραχές του 14ου αιώνα , οι οποίες  έμειναν γνωστές στην ιστορία ως «ζηλωτικά» έγραψε μια πραγματεία  ενάντια στον τοκισμό και την κοινωνική αδικία που προκύπτει εξ αυτού , την οποία και  απέστειλε στο παλάτι προκειμένου να πείσει τους ηγέτες της μεσαιωνικής ελληνικης αυτοκρατορίας να αλλάξουν στάση στο μείζον αυτό θέμα…
Με αφορμή και τη γιορτή του αγ.Νικολάου αλλά και την σημερινή σύμπηξη κυβερνήσεως που σκοπό θα έχει την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων σου στέλνω ένα σχετικό άρθρο του Στέλιου Παπαθεμελή.
Αν έχεις την διάθεση και τον χρόνο , το δημοσιεύεις…
Καλή δύναμη
Misha

Κύπριοι στην Μάχη του Κιλκίς

Κύπριοι στην Μάχη του Κιλκίς

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 19, 2012

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Δάσκαλος, Κιλκίς

Στα 1963 ο τροπαιούχος Νομπελίστας μας ποιητής Γ.Σεφέρης, κατά την παραλαβή του Νόμπελ λογοτεχνίας, ξεκίνησε την καθεριωμένη ομιλία με τα εξής λόγια: «Ανήκω» έλεγε «σε μία μικρή χώρα. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στην Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό, παρά τους αγώνες του λαού του, την θάλασσα και το φως του ηλίου». Προτάσσει στην έξοχη αυτή περιγραφή, όχι τυχαία, ο ποιητής, τους αγώνες του λαού μας, για την βγαλμένη απ’ τα κόκκαλα των Ελλήνων, τα ιερά, ελευθερία. «Τιμιώτερον εστίν πατρίς», να το φυσικό λίπασμα του Ελληνισμού. Και την Πατρίδα μας την ανέστησαν οι αντρειωμένοι, που ο θάνατός τους, θάνατος δεν λογιέται», όπως επιγράφεται στα μνήματα του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και των άλλων αητών της Κύπρου. Η ελληνική ιστορία έχει ένα γνώρισμα μοναδικό ίσως στην Οικουμένη. Είναι Ιστορία αδιάλειπτων αγώνων για επιβίωση. Αμύνεται ο Ελληνισμός, από την αυγή της ιστορίας του, για να κρατήσει λεύτερο τούτο το